Mamici de mai iunie 2005(8)
Raspunsuri - Pagina 5
at andreea spune:
Vreau sa-mi spuneti cum e cu miscatul bebeului.
Am simtit niste chestiute care pot fi comparate cu mici incordari involuntare a unui mic muschi, in abdomen, asa ca niste zbateri de pleoapa. Asta este? sau mi se pare?
Normal ca i-am spus omului meu, care s-a pus sa asculte copilul. In plus, vrea sa faca rost de un stetoscop
.
15 saptamani +
andutzy spune:
Buna dimineata fetele, buna dimineata bb-i!
De fapt dimineata era cand ati inceput voi sa scrieti, dar mi-a luat ceva sa citesc ce s-a mai scris de cand am plecat eu vineri de la servici. Marele meu dezavantaj e ca nu am calculator acasa si in week-end-uri sau concedii medicale(cum am fost pana acum 3 saptamani) sunt total rupta de voi.
Cat despre miscarile bb-lui, sambata cand stateam dimineata intinsa in pat am simtit exact ceva ca miscarile rapide din aripi ale fluturelui, dar cred ca am citit cam multe despre treaba asta si aberez. Eu am de-abia 15 saptamani, nu e cam devreme? Si plus ca de atunci nu am mai simtit nimic de acest gen. Decat vesnicile intinderi de ligamente, pe care le simt ca pe niste arsuri usoare in interior, pe parti.
In rest, toate bune, ma bucur ca aveti un tonus bunicel si ca nu au mai aparut vesti deprimante pe aici. Sa dea d-zeu sa o tinem tot asa!
O saptamuna buna va doresc!
Aaaaaaaaaaaa, si inca ceva: de doua zile daca stau deschisa la geaca, imi da lumea locul in autobuz. E super, dar ma mira, deoarece nu se vede foarte tare, decat daca te uiti cu atentie(sau poate mi se pare mie asa, ca o astept sa creasca cat mai maaaaaaaaaaaare!)
Pupici!
andutzy
nefertari spune:
Doamne , cred ca ori am visat ori a dat paranoia peste mine !
Aaaaaa, in primul rand Buna dimineata ! Am baut un pic de cafea si sunt in forma !
Sambata seara , noapte mai bine zis , cred ca eram treaza , stateam cu mana pe burta si am simtit o galma care s-a plimbat din stanga in dreapta de vreo 2 ori . Am inceput sa rad si am vrut sa-l trezesc pe sotul meu insa miscarea a incetat . E OARE POSIBIL ASA CEVA LA 14 SAPTAMANI ???????? Repet - nu sunt sigura daca eram treaza .
andutzy spune:
Andreea, cum ai tu doar 15 sapatamani cand ai avut UM in iulie? Stai ca sunt in ceata....
andutzy
at andreea spune:
Pai, 15 saptamani si un pic peste -varsta gestationala, si mai mult de 17 saptamani de la UM.
Chestia ca voi socotit cu UM-ul si doctorul socoteste cu varsta gestationala.
Pe www.ivillage.co.uk este un super calendar care iti zice tot ce vrei si nu vrei, cate grame are in ziua Z, ce se intampla, etc. Eu mi-am listat calendarul pana la sfarsitul sarcinii si am afisat luna noiembrie la biroul de acasa.
15 saptamani +
Cornelia spune:
Da, e super calendarul de la ivillage. Eu l-am descoperit cand eram insarcinata cu Maria. L-am listat si acum. Iti da posibilitatea sa calculezi dpn-ul in functie de lungimea ciclului si parca si de data ovulatiei.
Andreea, Andutzy, Nefertari, pai chiar asa sunt primele miscari, ca niste aripioare de fluturas in burtica. E cea mai frumoasa senzatie. mai rau este mai tarziu cand incepe sa dea cu picioarele in ficat
.
Va pup
Cornelia
(15 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
crissu spune:
Burtici voi deja vorbiti de miscarile lu'
...ce frumoss...vreau si eu.Astept cu nerabdare descrieri de la mamicile care au simtit cum misca bebe.
In legatura cu analizele astea pe care ni le da medicii....... apoi se uita pe ele 2 minute si gata........eu zic sa o lasam mai moale daca nu e nevoie neaparat. Si oricum nenea doctorul meu a zis ca nu-mi da nimic pana dupa luna a 3-a (si aici ma refer la acid folic,vitamine sau alte calmante).
Criss si
(UM 11.09; DPN 21.06)
andutzy spune:
Am inteles, multumesc.
Medicul meu calculeaza tot dupa UM si la eco, bb-ului ii da dimensiuni tot care se potrivesc cu cele dupa UM.
Oricum, merci inca o data! PUP!
andutzy
carolinah spune:
Criss,
da, sotul meu a asistat la nastere si va face acelasi lucru si de data asta. Mie mi-a fost de mare ajutor sa il stiu acolo, ca nu cunosteam pe nimeni, nici macar pe doctorita, care era sotia doctorului Badea care m-a vazut pe mine cele 9 luni de sarcina. Si oricat de draguta a fost madam doctor (si crede-ma ca a fost), tot straina imi era, ca o vedeam pt prima oara in ziua respectiva. M-a ajutat psihic f mult prezenta sotului meu acolo si faptul ca atunci cand impingeam pe masa el imi sustinea spatele si mi-a dat de baut etc.
Si eu l-am intrebat cum a suportat totul si a spus ca in momentul respectiv era f detasat de problema. Bineinteles a ajutat f mult faptul ca eu nu simteam nici o durere, fiind sub epidurala, ca nu stie cum ar fi reactionat daca as fi fost chinuita. Dar lui i s-a parut foarte interesanta experienta si ne-a apropiat fantastic. Practic am nascut-o amandoi pe Alina. Si asta am facut impreuna, ca tot ceea ce facem in viata.
lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator
gabitzam spune:
quote:
Originally posted by at andreea
Normal ca i-am spus omului meu, care s-a pus sa asculte copilul. In plus, vrea sa faca rost de un stetoscop.
Ha, am crezut ca doar al meu are idei din astea
Gabitza