Mamici de mai iunie 2005(8)
Raspunsuri - Pagina 4
loreen spune:
buna mamicutelor
bag de seama ca va odihniti la sfarsit de saptamana...Eu am o mare nedumerire legata de miscarile bebelusului.Am citit azi pe un site despre aceste miscari si acolo spunea ca primiparele, adica cele la prima sarcina simt miscarile la 41/2 luni iar cele care au mai avut cel putin o nastere, cum e cazul meu, abia la 5 luni simt bebelusul.Eu una nu mai pricep nimic.Babeste se spune ca al doilea "misca mai repede", iar eu am simtit bebelusul acum cca 1 1/2 saptamani,adica la 15 +.DE vreo 2 zile este absent si ma cam nedumereste desi am celelalte simptome ale sarcinii.
Cunoasteti mai multe in acest sens?
roisin spune:
Loreen, era o greseala pe site-ul unde ai citit. Multiparele simt miscarile fetale pe la 4 luni (in general cam cu doua saptamani mai devreme decat la prima sarcina). Eu pe fiica-mea am simtit-o la 18 saptamani, pe asta micu' ma astept sa-l prind pe la 16, poate 15 daca am noroc.
Oricum, nu te ingrijora de absenta miscarilor, la inceput pot trece mai multe zile fara sa-l simti, este inca mic, nu are destula forta, iar inauntru la el e suficient loc cat sa nu trebuiasca sa se inghesuie si sa te impinga de cinspe ori pe zi. ![]()
Cica una din metode ca sa-l agiti pe bebe si sa-i vina cheful de fotbal este sa bei un pahar de suc dulce (sau sa mananci ceva dulce) si apoi sa stai intinsa pe spate. Eu ziua simteam nu simteam, dar seara cand ma lungeam in pat imediat apareau galmutele. ![]()
Eu n-am luat inca deloc in greutate, desi burta se vede deja, chiar si prin pardesiu. Intrucat nu mai incapeam deloc in nadragi, iar cele doua fuste care-mi mai vin nu ma multumesc ca solutie zilnica, am dat o raita prin oras vineri si am gasit in Cocor (la parter, inghesuit in stanga) un magazin cu cinspe mii de compleuri (pantalon + un soi de bluza-vesta care se poarta peste altceva) de unde mi-am achizitionat niste haine cu burta si elastic.
Tot ce sper e sa nu intre la apa, ca si-asa nadragii imi sunt la limita ca si lungime.
Voiam eu sa zic mai multe, dar mai am de alergat dupa pitica...
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
loreen spune:
buna dimineata...
sunt treaza de la ora 3 si "speranta "spunea ca este mai rau sa-ti fie somn decat lipsa.Aiurea...Azi incep si serviciul dupa 2 sapt. de medical si ma gandesc cu groaza ca trebuie a stau 8 ore pe un scaun...
roisin multumesc pentru linistire, desi as vrea sa pot spune ca m-am si linistit insa recunosc cinstit ca-mi este tare frica sa nu se intample ceva, fiind patita...
ileana, felicitari in primul rand pentru sarcina-sa fie una usoara si buna.Ma batea gandul sa-mi fac si eu mai multe analize,insa si asa sunt destul de panicara, astea mai imi trebuie.LA urocultura imi iesise o infectie urinara destul de urata si am plans amarnic o zi intreaga de parca cine stie ce aveam.Am incredere destula in medicii mei(ginecologul si echografista)si trag nadejde ca va fi bine in final...
va doresc un inceput de saptamana promitator...
Maruta spune:
gata fetelor ... am trecut si peste acest hop ...
va doresc sarcini usoare, sa aveti parte numai de bucurii ... din pacate nu o sa mai intru pe aici ... imi e tare greu ...
dar sunt cu sufletul alaturi de voi ...
multa sanatate
monu, corail - multam' mult ... o sa deschid un subiect la "asteptand un ingeras ... pe acolo o sa ma gasiti
carolinah spune:
Loreen,
si eu am simtit bb-ul deja la 14 saptamani. Am crezut ca e o greseala, dar se repeta in fiecare seara. Apoi nu am simtit nimic 2 seri si m-am speriat, si aseara iar am simtit f usor. Si eu cred acum ca e prea mic si ca e o "minune" ca am simtit atat de devreme. Poate daca nu as fi stiut ce trebuie sa simt nici nu as fi simtit.
lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator
simonaeus spune:
Fericitelor, eu am intrat azi in sapt. 16, dar inca nu l-am simtit pe bebe.
Sau poate el si-a semnalizat cumva prezenta, dar nu mi-am dat eu seama.
Voi ce-ati simtit?
Simona
Cornelia spune:
Buna dimineata!
Maruta
!
Fetelor, cat ati putut scrie! Nu am facut fata cu cititul!
Si eu am simtit ceva miscari sapt. trecuta, dar ieri, nimic. Poate m-am inselat, cine stie?
Azi merg la doctor! Abia astept, dar bineinteles ca am niste emotii!
Ileana, ce bine ca reactiile au fost pozititve, dupa anunt. Eu inca am emotii. Saptamana asta vorbesc cu directorii, fie ce-o fi! In curand o sa-si dea seama toata lumea ca am burtica, si e mai rau asa.
Va pup
Cornelia
(15 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
mstroie spune:
Neata burtici!
Am avut ceva de citit azi la o
.
Am observat cand ma spal pe dinti ca imi sangereaza gingiile, am vazut ca a mai scris cineva de problema asta, deci e tot de la sarcina, ca nu stiam ce se intampla ca n-am mai avut probleme de-astea.
Abia astept sa-l simt si eu pe bebe, cred ca o sa lesin de emotii
.
Mari
15+ saptamani DPN 15.05.2005
Dr. Ion Ionut, Giulesti
mstroie spune:
1. nelia - UM 26.07 DPN 2.05
2. at andreea - UM 26.07 DPN 2.05
3. CRISTINEL - UM 31.07
4. loreen - DPN 5.05
5. anky - DPN 8.05 
6. Mikka - DPN 9.05
7. mstroie - UM 4.08 DPN 14.05
8. nefertari - UM 4.08 DPN 12.05
9. Ada 74 - UM 4.08
10. micorint - UM 5.08 DPN 12.05
11. Cornelia - UM 6.08 DPN 12.05
12. sirod - DPN 12.05
13. simonaeus - UM 8.08
14. carolinah - UM 9.08 DPN 14.05
15. ile2003 - UM 9.08 DPN 15.05
16. Androix - UM 11.08 
17. mygirl - UM 11.08
18. Corail - UM 13.08
19. mariamunteanu - UM 13.08
20. FlorentinaG - UM 15.08 DPN 22.05
21. andutzy - UM 18.08
22. mamaruta- UM 19.08
23. gusta - UM 19.08
24. Cloreta - UM 19.08 DPN 29.05
25. KOKO NICOL - UM 20.08
26. roisin - UM 21.08 DPN 27.05
27. matilda - DPN 29.05
28. Mercedes - UM 30.08
29. gabitzam - UM 30.08
30. NewMami - UM 1.09
31. babygirl - UM 2.09
32. Aurasa - UM 3.09 DPN 10.06
33. tora97 - UM 3.09
34. crissi - UM 3.09
35. monu - UM 6.09 DPN 13.06
36. Mickyyy - UM 6.09
37. pengunica - DPN 15.05
38. iuliana - UM 8.09 DPN 18.06
39. Danelutza - UM 8.09
40. Ruxel - UM 10.09 DPN 16.06
41. crissu - UM 10.09
42. Medeea 76 - UM 13.09 DPN 26.06
43. speranta nu moare - UM 16.09 DPN 26.06
44. andreea.a - UM 24.09 DPN 1.07
45. nicodoh
46. ade x
47. tcelen
48. karmen
49. gabimovi
Mari
15+ saptamani DPN 15.05.2005
Dr. Ion Ionut, Giulesti
crissu spune:
Buna dimineata la burtici
Ce mai faceti......v-ati odihnit in weekend?
Vreau sa-ti multumesc Andutzy pentru raspuns si sa stii ca incep sa cred si eu ca treaba asta cu sarcinile oprite din evolutie a devenit intr-adevar o obsesie de-a noastra.
Carolinah zici ca sotul tau a asistat la nastere (la Municipal) si cum a rezistat? Stii....... ma gandeam ca m-ar ajuta mult ca sotul meu sa fie langa mine desi, la mine mai este foarte mult pana atunci,......ma gandesc in acelasi timp sa nu i se faca rau sau.....
.Eu tot la Municipal vreau sa nasc.
Ce mai experiente ati avut mai fetelor la nastere....am ramas socata....Nefertari ai fost tare nu gluma. De fapt medicii astia nu prea tin sa ne menajeze deloc.
Cornelia sa nu-ti faci probleme cu instiintarea directorilor. Ai sa vezi ca dupa ce le spui nu o sa-ti mai pese de parerea lor. Asa eram si eu inainte de a le spune:ma gandeam cum sa fac, cum sa le spun,sub ce forma,cum sa incep,cui sa spun prima data asta in cazul in care sunt mai multi sefi(si mereu se intampla sa fie invazie de sefi mai mari sau mai mici nu?)si tot asa....si acum nimic nu-i mai important decat sa fiu eu si bebele bine.
Si o incurajare de la mine pentru burticile care inca mai au greturi.......nu mai dureaza mult......la mine au inceput sa scada si asta ma bucura tare mult,sper s-o tin tot asa.
Va pup si ne mai auzim azi ca nu scapati asa repede de mine!![]()
Criss si
(9 saptamani)