EDUCATIA COPILULUI,ECHILIBRU INTRE DRAGOSTE SI FER

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Aschiutza..nimeni nu spune ca un copil trebuie lasat in voia sortii. Citeste tot ce se scrie..nu raspunde asa dupa ce ai citit cateva postari.

Andreea si galusca Anne-Sarah

http://client.webshots.com/user/acusor_dc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Draga AC, eu una ma feresc sa fac presupuneri, dincolo de ce este postat, despre intentii mai mult sau mai putin ascunse ale autorului. Irina ne-a adus la cunostinta cateva indemnuri despre ce nu trebuie facut. Pe scurt, ar fi cam asa: nu trebuie sa nu indrumati deloc copilul. Avand in vedere ca sunt sfaturi despre ce nu trebuie facut, ceea ce ar trebui facut ar suna cam asa: trebuie sa existe o oarecare indrumare a copilullui de catre parintele sau.
N-am gasit nimic in articolul respectiv referitor la pedeapsa, fizica sau nu, si nici indemn la o autoritate absoluta a parintelui asupra copilului sau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Casandra... din cate stiu ai participat la discutia cu palmutele... deci.. ca tu nu vezi legatura... nu comentez.. ca tonul mesajului postat acum iti inspira dragoste e perfect...

Detaliat ce gandesc despre fiecare sfat am explicat. De asemenea tot acolo am spus ce vad eu exagerat si cum poti dezvolta o personalitate si avea un copil educat nu dresat.

In ceea ce priveste intentia cu care s-a postat..ironia neascunsa din indemnuri legat de traumele psihice provocate de parintii dominatori. Cine are ochi sa vada.. vede. Ceea care a postat oricum nu vede palmutele ca abuz... deci macar in acest context nu cred ca am vorbit in gol.. si ca sa fie clar la ce ma refer voi cita mesajul lui Sebastian.

Nu am spus ca acest mesaj indeamna la violenta...nuu am intrebat cum dat fiind tonul lipsit de bunavointa fata de copil..cum sunt puse in aplicare sfaturile..care nu suna rau, dar analizate in detaliu imi par ca privesc copilul ca pe ceva de tinut sub control si ... adus pe calea cea dreapta. Iar daca nu e intelegere si dragoste vai de copil...hai sa incepem dresajul!!

Palmutele erau citate deci dintr-un topic mai vechi...

Mergem pe la 10 fara un sfert (cam atunci incepe Liturghia) si stam pana pe la 12 si 10 (cand se termina). In aceste doua ore si ceva sta numai in picioare sau in genunchi (in momentele esentiale). Daca incepe sa se legene, sa dea din maini si picioare, sa se strambe, sa vorbeasca sau sa intoarca privirea spre usa, il strang usor de brat pentru a-l atentiona. Daca aceasta nu este suficient, ma aplec si ii soptesc la ureche sa fie cuminte. Acum nu este nevoie de mai mult. Cu cateva luni in urma insa, era uneori necesar sa-l scot afara din biserica si sa-i dau doua palmute la fund. Apoi se linistea si continuam sa participam la slujba pana la sfarsit.

Am gasit la un episcop ca, pentru copii, de la varsta de 3 ani nu este o dificultate deosebita sa stea doua-trei ore la slujba. In cazurile de alunecare spre obraznicii se trece la atentionari graduale, mergand pana la a-l scoate cateva minute afara din biserica pentru doua palmute la fund.

Eu nu mai folosesc palmutele pentru ca fiul meu (de 3 ani si 8 luni) a invatat sa se comporte civilizat la biserica si sa participe in liniste (si numai in picioare - niciodata asezat) la Sfanta Liturghie. Se impartaseste des si intotdeauna in liniste.

A mai fost si un alt post cu fiul tatal si folositul bataii cu citate din nu stiu ce invatat ortodox. Dar nu le-am regasit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by AC

Casandra... din cate stiu ai participat la discutia cu palmutele... deci.. ca tu nu vezi legatura... nu comentez.. ca tonul mesajului postat acum iti inspira dragoste e perfect...

Detaliat ce gandesc despre fiecare sfat am explicat. De asemenea tot acolo am spus ce vad eu exagerat si cum poti dezvolta o personalitate si avea un copil educat nu dresat.

In ceea ce priveste intentia cu care s-a postat..ironia neascunsa din indemnuri legat de traumele psihice provocate de parintii dominatori. Cine are ochi sa vada.. vede. Ceea care a postat oricum nu vede palmutele ca abuz... deci macar in acest context nu cred ca am vorbit in gol.. si ca sa fie clar la ce ma refer voi cita mesajul lui Sebastian.

Nu am spus ca acest mesaj indeamna la violenta...nuu am intrebat cum dat fiind tonul lipsit de bunavointa fata de copil..cum sunt puse in aplicare sfaturile..care nu suna rau, dar analizate in detaliu imi par ca privesc copilul ca pe ceva de tinut sub control si ... adus pe calea cea dreapta. Iar daca nu e intelegere si dragoste vai de copil...hai sa incepem dresajul!!

Palmutele erau citate deci dintr-un topic mai vechi...

Mergem pe la 10 fara un sfert (cam atunci incepe Liturghia) si stam pana pe la 12 si 10 (cand se termina). In aceste doua ore si ceva sta numai in picioare sau in genunchi (in momentele esentiale). Daca incepe sa se legene, sa dea din maini si picioare, sa se strambe, sa vorbeasca sau sa intoarca privirea spre usa, il strang usor de brat pentru a-l atentiona. Daca aceasta nu este suficient, ma aplec si ii soptesc la ureche sa fie cuminte. Acum nu este nevoie de mai mult. Cu cateva luni in urma insa, era uneori necesar sa-l scot afara din biserica si sa-i dau doua palmute la fund. Apoi se linistea si continuam sa participam la slujba pana la sfarsit.

Am gasit la un episcop ca, pentru copii, de la varsta de 3 ani nu este o dificultate deosebita sa stea doua-trei ore la slujba. In cazurile de alunecare spre obraznicii se trece la atentionari graduale, mergand pana la a-l scoate cateva minute afara din biserica pentru doua palmute la fund.

Eu nu mai folosesc palmutele pentru ca fiul meu (de 3 ani si 8 luni) a invatat sa se comporte civilizat la biserica si sa participe in liniste (si numai in picioare - niciodata asezat) la Sfanta Liturghie. Se impartaseste des si intotdeauna in liniste.

A mai fost si un alt post cu fiul tatal si folositul bataii cu citate din nu stiu ce invatat ortodox. Dar nu le-am regasit...

Va rog sa imi permiteti sa ma minunez....si sa nu admit deloc un astfel de comportament al unui tata, fata de copilul au. Nu ca ar conta parerea mea pentru "minunatul" tata....da` nu ma pot abtine sa nu ma razvratesc la un astfel de comportament.

Referitor la "regulile" sau "sfaturile duhovnicesti" ale nu stiu carui preot, unele dintre ele mi se par mai degraba sfaturi de cum sa-i distrugi mai simplu personalitatea.

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)

Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:
Originally posted by saphir

Referitor la "regulile" sau "sfaturile duhovnicesti" ale nu stiu carui preot, unele dintre ele mi se par mai degraba sfaturi de cum sa-i distrugi mai simplu personalitatea.

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)

Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre

De ce spui asta, draga Saphir? Adica eu cand o dresez pe Tanita ii distrug personalitatea ?

Sapte dintr-o lovitura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns un_tata spune:

Irina a inceput acest topic cu o discutie despre cateva principii ale educatiei pe care le-a formulat un episcop. Cativa dintre participantii la discutii s-au legat de persoana care a spus acele cuvinte si nu au analizat ce a spus. Aceasta nu este o atitudine fericita. Apoi, incet-incet, - si deoarece am intervenit vis a vis de atacul la persoana - discutia a alunecat spre mesaje mai vechi pe care le-am postat eu. Nu stiu care este legatura intre cuvintele episcopului Irineu si ceea ce am spus eu cu ceva timp in urma.

De ce nu vreti sa va ganditi cu calm, fara patima si fara atacuri la persoana la cele cateva principii ale educatiei care sunt expuse in primul mesaj al acestui topic?

Am vazut deja ca unii ma considera un tata denaturat pentru cele doua palmute aplicate cu dragoste. Eu va pot spune doar cateva cuvinte.

Oameni buni,

Eu sunt crestin-ortodox si ma bazez pe ceea ce am invatat de la duhovnici si din Biblie. Un sfant a spus: "Mai bine in iad cu Iisus decat in rai fara El". Cei care nu sunt crestin-ortodocsi nu vor fi din start de acord cu mine si, de aceea, avand alte credinte, dialogul dintre noi este dificil. Daca unora le place sa ma considere o bruta fara inima, exponentul a tot ce este mai rau si - prin comparatie cu mine - ei sa apara intr-o lumina inaltatoare si pura, eu le doresc toate cele bune.

Va doresc tuturor sa va ajute Dumnezeu!

Sebastian
(un crestin-ortodox plin de pacate si un tata nepriceput)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

educatia traditionala,si cea in spiritul moralei crestine,ne indeamna sa fim mai severi,sa nu ingaduim orice,sa invatam copilul sa asculte intai de adult si dupa aceea sa i se explice de ce.."

Uite, pe mine genul asta de afirmatii ma sperie. Sigur ca atunci cind copilul are 1 an si se indreapta spre priza poate fi aleasa varianta asta, intii sa asculte de mine ca-i explic dupa aceea de ce, dar in alte situatii o asemenea atitudine o gasesc abuziva. E, totusi, copilul meu, nu un animal pe care-l dresez... Mi-ar placea sa reusesc sa-l invat sa gindeasca, sa discearna singur, sa fie sigur pe el, ca doar nu o sa depinda de mine (si, implicit, de sistemul meu de valori) toata viata!!!.

AC, , iti multumesc, ai reusit sa readuci discutia pe un fagas normal, uman.

P.S. Astea sa fie citatele pe care nu le gaseai?
"Un copil care nu stie de rugaciune, de Biserica, de spovedanie (la cei mai mari), de impartasanie si de post, va avea si va crea probleme in adolescenta si la maturitate." Serios? Obligatoriu?
"Zice Scriptura: Calul neinvatat, se face nasalnic, iar copilul lasat de capul lui, mare scarba si rusine va aduce parintilor sai. Si cela ce cruta varga uraste pe fiul sau. Nu-l iubeste! Īl uraste." No comment.

(citatele sint din postarile lui "un tata", in cadrul topicului la care face AC referire, "Religia din care facem parte")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns un_tata spune:

Sa lasam Biblia sa vorbeasca (desigur, cei necredinciosi sau necrestini nu vor fi de acord).

"Varga si certarea aduc intelepciune, iar tanarul care este lasat (in voia apucaturilor lui) face rusine maicii sale."

Pildele lui Solomon, 29, 15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by un_tata
Ai citat din Biblie (cu initiala mare) un fragment din Vechiul Testament, care este Legea Veche. Mantuitorul a adus Legea Noua si, de aceea, dupa venirea Sa se aplica LEGEA IUBIRII in care nu are loc uciderea cu pietre de care ai amintit.

Sebastian cultura mea teologica imi spune ca Solomon graia in Vechiul Testament. Ma insel?
Ori daca acum este in uz Noul Testament, nu este deplasat sa mai citam din cel vechi din moment ce Mantuitorul a adus LEGEA NOUA?

LEGEA IUBIRII se aplica cu varga?

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by un_tata

Sa lasam Biblia sa vorbeasca (desigur, cei necredinciosi sau necrestini nu vor fi de acord).

"Varga si certarea aduc intelepciune, iar tanarul care este lasat (in voia apucaturilor lui) face rusine maicii sale."

Pildele lui Solomon, 29, 15

-------------
Nihil sine Deo!

Q.E.D.

"Un tata", tu ori nu intelegi, ori nu vrei sa intelegi ce se discuta aici.(la topicul asta dar si pe "Despre Copii" in general).
Sigur ca nici un parinte normal la cap (indiferent de orientarea religioasa) nu isi va lasa copilul de capul lui, sa creasca ccc ca o buruiana, atita numai ca nu agreem neaparat varianta cu "varga si certarea". Mai sint o sumedenie de cai de mijloc, poate daca nu te-ai mai grabi cu citatele si ai incerca sa raspunzi asa, cu cuvintele tale, din experienta ta si (sper) bunul tau simt de parinte, am reusi sa avem un dialog.
P.S. Asa ca adauga, pe lista celor ce nu vor fi de acord cu citatul tau, pe linga "necredinciosi sau necrestini" si pe parintii care chiar isi bat capul cu gasirea unui mod adevarat si constructiv de educatie, dincolo de "ideile-luate-de-a-gata"...

Mergi la inceput