EDUCATIA COPILULUI,ECHILIBRU INTRE DRAGOSTE SI FER
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
saphir spune:
quote:
Originally posted by descintecquote:
Originally posted by saphir
Referitor la "regulile" sau "sfaturile duhovnicesti" ale nu stiu carui preot, unele dintre ele mi se par mai degraba sfaturi de cum sa-i distrugi mai simplu personalitatea.
Saphirsi
Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
De ce spui asta, draga Saphir? Adica eu cand o dresez pe Tanita ii distrug personalitatea ?
Sapte dintr-o lovitura!
Nu??
Saphir
![](gravida.gif)
![](copilas.gif)
![](foto.gif)
...si pozele noastre
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
saphir spune:
quote:
Originally posted by un_tata
Eu sunt crestin-ortodox si ma bazez pe ceea ce am invatat de la duhovnici si din Biblie. Un sfant a spus: "Mai bine in iad cu Iisus decat in rai fara El". Cei care nu sunt crestin-ortodocsi nu vor fi din start de acord cu mine si, de aceea, avand alte credinte, dialogul dintre noi este dificil. Daca unora le place sa ma considere o bruta fara inima, exponentul a tot ce este mai rau si - prin comparatie cu mine - ei sa apara intr-o lumina inaltatoare si pura, eu le doresc toate cele bune.
Va doresc tuturor sa va ajute Dumnezeu!
Sebastian
(un crestin-ortodox plin de pacate si un tata nepriceput)
-------------
Nihil sine Deo!
Cu riscul de a fi off topic, am sa iti spun ca si eu provin dintr-o familie de crestini si apropo de "tratamentul" aplicat fiului tau, pot sa ma "laud" ca si eu am beneficiat de asa ceva in copilarie.
Nu eram fericita, ca in singura zi din saptamana in care puteam dormi pana tarziu, venea mama si ma tragea de maneca sa ma trezesc ca trebuie sa mergem la biserica. Daca comentam, ma apostofa si imi spunea ca " lenea e pacat de moarte". Nu imi facea nici o placere sa merg intr-o adunatura de oameni si sa ma chinui sa stau in picioare sau in genunchi, vreme de cateva ore, cu stomacul gol ca sa pot la urma sa iau nafura, la o slujba din care nu intelegeam 2 vorbe.Si exemplele pot continua...pentru ca asta a fost copilaria mea si nu numai.
Ma intreb, ce intelege un copil la 3 ani si 8 luni, din ce vorbeste "nenea" ala, la altar?? Crezi ca te iubeste fiul tau mai mult ca il privezi voit de mici placeri ale copilariei???
Merg la biserica, am citit Biblia, mi-am dus copilul la biserica, dar nu am sa fac niciodata ce au facut parintii mei cu mine...pentru ca stiu cum este. Parintii mei, au incercat la vremea respectiva sa isi "spele" pacatele in fata lui Dumnezeu prin mine....ceea ce banuiesc ca incerci sa faci si tu cu fiul tau.
Da-i sansa sa aleaga, daca poti, daca nu, continua sa faci din el, ceea ce nu esti si nu ai fost tu.
Saphir
![](gravida.gif)
![](copilas.gif)
![](foto.gif)
...si pozele noastre
![](images/user_man.png)
un_tata spune:
Lui Xenocid ii raspund ca intr-adevar, ultimul citat este din Vechiul Testament (din Legea Veche), dar Legea Noua (a iubirii) nu contrazice "certarea" fiilor chiar daca nu permite omorarea cu pietre la care s-a facut referire anterior. Legea Noua este implinirea in iubire a celei Vechi, renuntandu-se la regula "dinte pentru dinte" si trecandu-se la "iubiti-i pe vrasmasii vostri".
* * *
Am vazut ca cele doua palmute aplicate cu dragoste m-au transformat intr-o bruta fara inima. Cu toata stima si consideratia pentru participantii la acest forum, trebuie sa va spun ca nu pot face altfel decat ceea ce am invatat in Biserica Crestin-Ortodoxa din care fac parte. Mai sanatoase sunt sfaturile Bibliei si ale unor parinti - cum este parintele Cleopa - decat ale unora care spun ca n-au nevoie de citate (nici chiar din Biblie) si nu vor sa tina cont de veacurile de intelepciune de dinaintea existentei lor.
Va rog pe toti sa ma iertati pe mine pacatosul si nestiutorul.
Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
Sebastian
(un pacatos care de acum se va retrage in liniste)
iileana spune:
quote:
Originally posted by un_tata
Mai sanatoase sunt sfaturile Bibliei si ale unor parinti - cum este parintele Cleopa - decat ale unora care spun ca n-au nevoie de citate (nici chiar din Biblie) si nu vor sa tina cont de veacurile de intelepciune de dinaintea existentei lor.
Vezi? Iar reduci totul la alb si negru, la ori/ori. Eu nu ti-am spus nici pe departe ca e bine sa ignoram tot ceea ce s-a gindit/scris in "veacuri de intelepciune". Dimpotriva. Speram insa sa poti participa la discutie intr-un mod mai destins, mai relaxat, mai putin incrincenat. Despre abundenta de citate din postarile tale era vorba! Care devin obositoare si, crede-ma, nu fac nici un serviciu tocmai ideii de credinta, pe care o aperi!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
Draga Sebastian, te rog sa-mi spui cum ai proceda tu in situatia de mai jos.Sofia are 2 ani si 2 luni.Stie exact ce face.
quote:
Originally posted by Sabina
Andreea, tu ai explicat f. frumos exact ce am vrut sa spun eu...dar n-am asa talent la vorbe zilele astea.Sunt prea ocupata sa ma bucur de fetita mea care se simte fericita pentru ca ii acord libertatea de a se exprima, chiar daca asta inseamna sa se dezbrace ca sa faca pipi pe jos dupa care cu pantalonasii pe care tocmai i-a dezbracat sa strearga pipi razand si spunand in gura mare...Pipi pe jos! aduce mos Nicolae batz!Pipi la oala, aduce cadou la fetita! Mama da oricum cadou...Sabina si
Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
![](harpa.gif)
![](fetita.gif)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
mephala30 spune:
quote:
Vezi? Iar reduci totul la alb si negru, la ori/ori. Eu nu ti-am spus nici pe departe ca e bine sa ignoram tot ceea ce s-a gindit/scris in "veacuri de intelepciune". Dimpotriva. Speram insa sa poti participa la discutie intr-un mod mai destins, mai relaxat, mai putin incrincenat. Despre abundenta de citate din postarile tale era vorba! Care devin obositoare si, crede-ma, nu fac nici un serviciu tocmai ideii de credinta, pe care o aperi!
Vorbeste, te rog, in numele tau si nu generaliza. Parerea ta nu coincide cu a mea, de exemplu. Fiecare e liber sa foloseasca ce stil vrea, atata timp cat raspunde unei idei si o face cu bun simt.
Carmen si
![](copilas.gif)
Album IUSTIN
saphir spune:
Parerea mea e ca va bateti gura de pomana cu "un tata", pentru ca el oricum si-a luat jucariile si-a plecat, iar la mesajele care nu ii convin oricum nu raspunde....pentru ca nu are raspunsuri, nu de alta.
quote:
Mai sanatoase sunt sfaturile Bibliei si ale unor parinti - cum este parintele Cleopa - decat ale unora care spun ca n-au nevoie de citate (nici chiar din Biblie) si nu vor sa tina cont de veacurile de intelepciune de dinaintea existentei lor.
Nu zice nimeni ca sfaturile unor preoti nu sunt bune sau nu sunt de luat in calcul, dar de la a asculta astfel de sfaturi si pana a le pune in practica cuvant cu cuvant, e o cale...lunga, dupa parerea mea. Sau poate nu asa de lunga, atata vreme cat nu judeci dupa capul tau.
Saphir
![](gravida.gif)
![](copilas.gif)
![](foto.gif)
...si pozele noastre
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irina_p_c_p_/irina_p_c_p_.jpg)
irina.c. spune:
Draga AC,cred ca dupa o licenta in psihologie,una in asistenta sociala,trei ani la catedra si un copil,pot sa imi exprim pertinent parerea cu privire la ce este un abuz.Daca iti repugna cuvintele mele,este libera ta alegere,dar cred ca exista pe acest forum o regula legata de atacul la persoana.Eu ti-am vorbit politicos si cu bun simt,te-as ruga sa mentii acelasi ton.Multumesc.
Iileana,Sebastian nu ar fi replicat daca AC nu ar fi deschis discutia despre el.
Saphir,daca parintii tai nu au stiut cum sa te apropie de Dumnezeu si de Biserica,este laudabil ca macar au incercat sa o faca,asa cum s-au priceput ei.Probabil ca au considerat ca este important in educatia ta acest lucru.Sunt sigura ca mama ta te-a obligat sa faci multe lucruri care nu ti-au placut atunci,dar pentru care acum ii multumesti.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irina_p_c_p_/irina_p_c_p_.jpg)
irina.c. spune:
Eu cred ca autorul pe care l-am citat vrea sa spuna ca linia de mijloc,intre restrictiv si ingaduitor este cea mai buna pentru copii-sa aiba niste parinti care sa se axeze mai mult spre restrictii in perioada de inceput a copilariei si sa se deplaseze spre o pozitie mai democratica in anii adolescentei.In acest proces continuu,extremele produc disfunctionalitati.
Cred ca disciplina eficienta depinde si de capacitatea de a realiza un echilibru intre dragoste si autoritate,de a fi bland si hotarat.Copilul trebuie sa stie ca exista niste limite,dar asta nu inseamna ca parintii nu il iubesc.Copiii se nasc cu o vointa care trebuie modelata,altfer vor fi un pericol pentru ei si pentru ceilalti.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."