Bulimie

Bulimie | Autor: n/a

Link direct la acest mesaj

Desi trec printr-o perioada in care toate-mi merg bine (serviciu, scoala, familie)si nu ma pot plange de nimic, mi-e foame non-stop!!!!! Ajutooooooor! Mi-e foame incontinuu!!! Mananc pana simt ca deja mancarea e pana in gat si daca mai iau o lingura explodez, dar...degeaba! Senzatia de satietate nu vine! Inca mi-e foame!!!!! Ce naiba sa mai fac?! Am incercat sa tin regimuri dar nu ma pot stapani! Foamea e mult mai puternica...

http://www.warnerchappell.com/audio/ram/3014250.ram

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

eu stiu ca bulimia e atunci cand,dupa ce mananci asa cum spui tu,te simti vinovata,iti faci greata si vomiti tot.
Sper din suflet sa nu ai ganduri din astea,o bulimica veritabila are o viata de cosmar (prietena mea din Anglia are o cunostinta cu problema asta si acum e ingrozitor de bolnava,-i se roade stomacul din cauza aciditatii sucului gastric,cred,din cauza vomei.(pentru ca a vomat foarte mult cu degetele in gat.)..foarte complicat.Faza e ca si prietena mea a avut o perioada in care isi facea greata dupa ce manca,dar dupa ce a cunoscut.o pe tipa de dare v-am spus si-a bagat mintile in cap,mai ales ca a inceput sa citeascva despre boala asta si s-a cam inspaimantat.Oricum,pentru persoanele bulimice recunoasterea faptului in sine este primul pas spre vindecare.

Vektros,pana una alta,zic sa.ti scoti din cap ideea ca ai fi bulimica,sa stii ca si eu mananc ca o sparta in anumite perioade...chiar am trecut si eu odata prin ce descrii tu si nu pot uita cum,dupa o masa copioasa m-am gandit.."oare o sa mai fiu satula vreodata?"

Nu mai cauta o buba acolo unde nu-i nimic,ia si mananca daca ti-e foame ca o sa treaca si faza asta si te poti apuca de regim,daca e cazul evident.Si nu te mai gandi la mancare,sau ca nu esti satula,ca mie imi miroase si a chestie autoimpusa(evident la modul subconstient)..zi mai bine ca te-ai saturat(nu ca esti plina)

multa sanatate si ganduri mai bune!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

vektros, ai probleme cu stomacul? Stiu ca la gastrita poti avea senzatia de foame continua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Da, si eu am vrut sa te intreb daca nu ai probleme cu stomacul. Sau poate fumatul si cafeaua iti dau o hiperaciditate care trebuie potolita cu mancare.
Dar de fapt de ce te supara faptul ca mananci prea mult? Te-ai si ingrasat?
Poate ai un metabolism mai intens si de aceea si un necesar crescut.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Vektros, mergi la un medic, nu e normal. Oricare dintre noi are momente de foame intensa, (la mine de obicei inainte de menstra), dar trece, am 1-2 zile si gata. Nu e bine, supralicitezi orgamismul cu atata mancare si te ingrashi. Ca o prima masura pana la doctor, tzi-ash recomanda sa mananci cand ai o criza numai legume crude: morcovi, napi, salata, etc, iti dau senzatia de satzietate si nu ingrasha.
Sanatate si numai bine!
Ana

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Vera, cred ca prima intrebare la care trebuie sa raspunzi este daca chiar ti-e foame, sau simti nevoia de mancare insa nu pentru ca ti-e foame, ci pentru ca incerci sa umpli un alt gol, nu cel din stomac. Daca intr-adevar ti-e foame, e o chestiune metabolica, nu ma pricep sa spun de la ce punct/in ce situatie se considera a fi patologica, probabil doar un medic ar sti sa iti explice exact. Daca e a doua varianta, atunci e o problema psihologica, si atunci se poate pune problema de un 'eating disorder': bulimie sau 'compulsive overeating.'

Traduc mai jos dintr-un pamflet despre "eating disorders" publicat de American College Health Association:

Am o problema?
Multa lume tine un regim sau mananca mai mult decat e necesar din cand in cand. Daca simti ca pierzi controlul asupra obiceiurilor tale alimentare sau ca mancarea joaca un rol prea important in viata ta, foloseste intrebarile de mai jos pentru a putea evalua comportamentul tau si a scoate in evidenta potentiale probleme.

Raspunde cu da sau nu:

1. Ma gandesc in mod constant la mancare, la greutatea mea, la cum arata corpul meu.
2. Inainte de a manca ma incearca o stare de anxietate.
3. Mi-e groaza sa nu fiu prea grasa.
4. Nu stiu cand mi-e foame (fizic - cand corpul meu are nevoie de mancare).
5. Am episoade cand mananc, mananc si nu pot sa ma opresc pana cand nu incepe sa-mi fie rau.
6. De multe ori dupa mese ma simt umflata, nu ma simt bine.
7. Petrec foarte mult timp visand cu ochii deschisi la mancare.
8. Ma cantaresc de mai multe ori pe zi.
9. Cred ca faptul de a controla mancarea pe care o consum le arata altora ca pot sa ma controlez.
10. Cred ca mancarea imi controleaza viata.
11. Ma simt foarte vinovat/a dupa ce mananc.
12. Mananc cand sunt emotionata, stresata, deprimata, insingurata.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

si eu am o senzatie permanenta ca ma roade stomacul si trebuie sa iau ceva. dar am avut ulcer in urma cu peste 10 ani si am ramas cu o gastrita. inainte de ulcer nu eram asa, imi si era graza cand terebuia sa maninc.
acum s-a si pus pe mine, incerc sa dau jos, da sunt si pofticioasa, inainte nu eram.
cu gastrita nu reusesc s-o termin, cred ca mereu voi fi asa. dimineata daca nu mananc mi-e rau , imi vin sa vomit si am migrene. asta daca nu as manca pana la ora 10. cam imi place sa rontai , mereu gasesc ceva. stiu ca nu e bine.
oare cum as putea sa scap definitiv de gastrita???

April & Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Apri, a fost ulcer gastric? Daca da, e bine de stiut ca de multe ori nu e provocat numai de o hiper acidiitate, ci poate reprezenta si o infectie cu bacteria Helicobacter pylori , iar tratamentul ulcerului implica si un tratament cu antibiotice. Asa ca dupa 10 ani e bine sa verifici cu un medic daca vindecarea ulcerului nu a reprezentat de fapt numai inchiderea ranii, iar cauzele ulcerului (aciditatea anormala si infectia cu Helicobacter pylori ) auramas la fel. Gasesti mai multe informatii in: www.emedicine.com/med/topic849.htm" target="_blank">Gastric Ulcers

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

April, de gastrita nu stiu daca se poate scapa...si eu am asa ceva. La mine senzatia de foame e foarte des prezenta, dar ajunge sa maninc ceva si trece...nu pot sa-mi las stomcul gol , dar nici sa-l umplu pina la refuz (cica stomacul meu are nu stiu ce forma si se goleste greu). Dimineatza mi-e foarte des greata si singura mincare acceptabila e o banana. Asa ca eu iau o gramada de mese pe zi , si am tot timpul ceva de mincare la mine. Dar nu am bulimie si nici nu voi avea, ca urasc sa vomit si sa imi fie rau de la stomac...

Pofta prea mare de mincare poate fii si de la tiroida, cumva?

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Fetelor, sunt ingrozita.ma regasesc in aproape toate intrebarile alea...

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada00 spune:

Sabina, nu te speria chiar asa de tare si eu am crezut acelasi lucru, dar mi-am revenit.Am tinut cura de slabire vreo 3 luni, am slabit si apoi am vrut doar sa ma mentin, asa ca mancam si tot timpul aveam senzatia de foame, scapam prea multa mancare multa, multa si apoi fuguta la baie sa nu se prinda caloriile pe mine, cu toate ca nu mancam cu multe calorii, doar fructe, legume, etc. eram obsedata deja si stii cum am scapat? am scapat doar de 1 luna, am spus ca tin Monti si nu ma ingras daca nu le combin, e clar ca m-am ingrasat, dar m-am vindecat psihic(nu era rau, dar tot timpul eram stresata ca ma ingras).Stii cum potolesti senzatia de foame, tii o masa lipidica si mananci multe legume fierte, ochiuri de ou, carne prajita,cu branza, nu cu paine, cred ca putina grasime ajuta la potolirea senzatiei de foame, la mine a tinut, incearca si tu si spune-mi cum te simti.

Mergi la inceput