Ce credeti despre inseminare de la donator?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
ceciserban spune:
Dragele mele multumesc mult pt incurajari.Bineinteles ca asta-i ultima solutie,asul din maneca cum ati zis voi,caci totusi adoptia mi se pare destul de complicata.Cum ati zis si voi nu stii ce iei,desi nimeni nu are nici o garantie.Problema cred eu ca e alta totusi daca e al tau chiar daca nu-i al sotului si totusi ar aparea vreo problema,totusi eu cred ca ai putea sa rezisti psihic altfel la toate necazurile care-ti pot aparea in viata stiind ca e al tau si i-ai dat tu viata.Deocamdata ne pregatim sufleteste si financiar de FIV pentru vara,sau toamna asta cel mai sigur si abia dupa vom vedea.
E foarte interesant ce a zis cineva ca anumite persoane n-au reusit nici cu donare de .In principiu eu am vorbit cu sotul meu si el e de acord cu asta mai mult decat cu adoptia,tot din motivele deja enumerate de voi aici,dar eu sper sa reusim totusi sa avem copilul nostru pt. ca nu se stie niciodata la nervi ce lucruri se pot spune,sa speram ca nu o sa fie cazul sa ajungem pana acolo,dar cine stie...Tot la DUMNEZEU ne ramane speranta.Sa ne ajute pe toate miracolul Craciunului.Poate ca daca mergem la biserica in noaptea magica de CRACIUN si ne rugam din tot sufletelul FECOIARA SFANTA se va milostivii de noi si ne va trimite si noua un ingeras.Va pup,noapte buna.
cecilia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
shylili spune:
incearca sa te linistesti si sa vezi viata in culori mai frumoase; nu e usor dar trebuie sa privim inainte, o sa-ti ajute Dumnezeu sa ai sufletelul tau si nu uita ca sunteti amndoi in situatia asta si ca asa cum tu ai nevoie de el si el are nevoie de tine
se stie ca lupta cu infertilitatea a distrus multe cupluri, asa ca important este sa fiti uniti si sa va sprijiniti reciproc
te pup si noapte buna si tie
lili
Ellena spune:
Sunt si eu foarte interesat de subiect. Parerile sunt foarte bine venite.
Am trecut prin doua FIV-uri nereusite. Cred ca vom incerca in continuare. Dar de cate ori putem incerca ?
Sunt sanse mai mari sa reusesc prin IAS (cu donator)? (cand si embrionii transferati prin FIV aveau 8 celule si .... nu s-au prins)
Sotul meu e deacord, dar oare nu sunt egoista dorindu-mi cu orice pret un copil doar al meu ?
Un copil adoptat e al nostru, dar unul prin ias (cu donator)?
etc, etc
Sunt o multime de intrebari pe care mi le pun. Sper ca Dumnezeu sa ne lumineze calea si sa ne indrume sa facem alegerea corecta.
liliana csaki spune:
Si noi aveam aceiasi problema in urma cu ceva ani, spermograme care deveneau din ce in ce mai proaste pe masura ce trecea timpul. Evident ca solutia finala si sigura(cel putin asa mi s-a spus) era donatorul. Pe acelasi principiu, ca e cel putin jumatate genetic al meu, parea o solutie salvatoare. Sotul meu nu era impotriva dar in final decizia a fost a mea. Am zis ca ori un copil care sa ne apartina genetic amandurora, ori al niciunuia si-am ales imediat adoptia. Mie, personal, la vremea aceea nu mi se parea fair fata de el si fata de relatia noastra sa aleg donatorul, desi stiu ca sunt multe cupluri care apeleaza la aceasta solutie. Azi, suntem fericitii parinti a doi copii minunati, adoptati. Uitandu-ma in urma, nu regret nici un moment decizia luata, ii iubim din tot sufletul nostru, nu-mi inchipui ca daca i-as fi nascut eu i-as fi iubit altfel sau mai mult. Nu m-am temut de probleme pt. ca garantii 100% nu exista pt. nimic pe lumea asta. Uneori imi spun ca stie EL cum sa le aranjeze pe toate, poate ca in cazul nostru asa "ne era scris".
Indiferent de calea pe care va veni in casa voastra, va doresc fiecareia sa va vedeti cat mai repede visul implinit. Important e sa fiti impacate cu voi insiva ca ati luat cea mai buna decizie si ca ceea ce era o dorinta sa devina realitate.
Pozele noastre
beu spune:
Da! eu sunt pentru inseminare cu donator!Asa cum scria cineva aici asta ar fi secretul vostru si copilul nici nu trebuie sa stie!Oare la F.I.V. si alte procedee are cineva siguranta 100% ca ce s-a pus acolo apartine chiar viitorilor parinti?(este parerea mea). Daca nu ai nici cine stie cati bani ca sa-i arunci pe F.I.V. si mai ales daca sotul tau este de acord de ce nu?cu banii care i-ai da pe F.I.V. ai face nu stiu cate inseminari si una tot ar reusi.Parerea mea este ca daca nu a iesit pe cale naturala din cauza sotului sunt sanse destul de mici sa reuseasca cu F.I.V.Decat adoptie mai bine sa va apartina voua cel putin jumatate.Din cate stiu eu la donatorii de sperma se fac tot felul de analize si se aleg numai cei care sunt 100% sanatosi.Sa auzim de bine !Mihaela
gabid spune:
Hai sa nu fim asa de pesimiste!CECI,EU ZIC SA INCERCI fiv+icsi PT CA UNEORI DUMNEZEU FACE MINUNI!
Fetita mea este obtinuta prin FIV si va spuyn sincer ca nu sunt probleme ca ar fi al altuia!A mea e sigur,e corpul meu 100% si seamana perfect cu sotul si soacra mea!Nu va faceti probleme de acest fel pt ca dr nu fac prostii!
Ceci,eu zic sa incerci tot ce se poate ca sa aveti copilul vostru,al amandurora!
Eu nu ma gandesc decat cum se va simti sotul meu sttind ca este doar copilul meu?daca alta sansa nu e, inteleg,dar asa...
Gabi si Moni cea obraznicuta.
mika1 spune:
ce se poate face atunci cand o persoana este si singura, necasatorita si isi doreste un copil f mult.....? cred ca mi se pare singura solutie.......
Felicity spune:
Mie nu mi se pare un egoism sa vrei sa dai tu nastere unui copilas, daca sotul nu-si poate aduce aportul (daca sotul e de acord). Cu atat mai mult cu cat...il cresteti impreuna si o sa fie al vostru, al amandoura. Eu una daca as avea si cea mai mica sansa sa dau nastere si nu ar exista alt mod, as face-o negresit cu donator!! Dar as epuiza absolut toate sansele inainte. Si m-as relaxa la gandul ca am si o alta alternativa.
Numai bine va urez
ceciserban spune:
Fetelor sunteti toate niste dulci si ma bucur ca putem discuta despre asta.Eu sincer nu cred ca e egoism sa-ti doresti copilul tau.Oricum cum s-a mai zis DUMNEZEU le aranjeaza pe toate cum stie EL mai bine asa ca faca-se voia LUI....
Gabid desi nu te cunosc f.bine am inceput sa te indragesc mult.Te admir f.mult pt. ca esti o luptatoare.Altcineva in locul tau tinand cont ca ai un copil deja,nu s-ar mai fi sacrificat atat,sincer.Esti super,muti pupici si ingerasului tau de fetita.
cecilia
beatrix spune:
Si noi (eu si sotul) spunem DA pt inseminare de la donator!
si la noi tot sotul este problema si dupa ce vom incerca fiv+icsi, daca nu va reusi vom apela la inseminare cu donator! si asta este dorinta sotului pt ca spune el nu ma poate priva de darul cel mai de pret pe care-l au femeile, de sentimentul de a simti cum e sa dai viata, ca el nu paote trai fara sa vada cum imi va creste burtica, sa o mangaie... si pe copil il va iubi la fel de mult ca pe mine pt ca este o parte din mine! Astea au fost argumentele lui pt ca si eu am avut o retinere gandindu-ma ca oare cum se va simti stiind ca nu e copilul lui! dar acum mi-a spulberat toate indoielile si stiu ca in caz de esec fiv, va urma inseminare de la donator si daca nici asta nu reuseste, vom adopta!
cu voia lui Dumnezeu vom fi parinti intr-o zi!Melania
PERSEVERENTA GENEREAZA SUCCESUL!