Ce credeti despre inseminare de la donator?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dinah spune:

fetele. Si noi avand aceeasi problema ne-am gandit de multe ori la acest lucru. Sotul este de acord, vrea sa ma vada,sa trec prin toate acele mici bucurii eu si odata cu mine si el. Noi nu cred ca vom reusi sa strangem banii de FIV+ICSI si se pare ca aceasta e solutia. Deocamdata Bunului Dumnezeu, la El ne este nadejdea. Va pup pe toate si nu disperati.Dinah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ja spune:

Mai intai incearca si FIV(daca poti),apoi donator
Eram in aceeasi situatie,inca de la inceputuri nu ni s-au dat sanse nici pt FIV
Mam incapatanat sa incercam macar o data ,desi stiam ca e posibil sa dam banii si sa nu existe nici un embrion(2 mil fara forme tipice),iar sotul nu voia sa arunce cu banii(stransi cu greu)si la momentul respectiv sa folosim tot donator care era solutia finala aleasa de noi
Incearca tot mai intai

M uitat sa spun ca am reusit din prima(stiu ca e si mult noroc la mijloc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

lasand la o parte aspectul moral al povestii (nu de alta dar nu as putea spune nimic in plus fata de ce s-a discutat deja) trebuie sa stii un lucru, pe care cred ca nu-l stii daca te-ai mirat ca nu a reusit un FIV cu sperma donnata: orice FIV, chiar si cu parinti sanatosi si gameti (spermatozoid, ovule) superperformanti, nu are decat 30% sanse de reusita dupa unii, eu am gasit in multe, dar fooarte multe studii 13% Asa ca sansele la obtinerea unor embrioni cresc cu sperma donata, dar procentul de implantare nu cred ca variaza in functie de calitatea spermei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura_72819 spune:

Si eu spun DA variantei cu donator in cazul in care nu merge nici FIV+ICSI. Cred ca poti sa ceri(probabil daca platesti) o analiza genetica cariotip-cariograma sa nu fie purtatorul unor boli genetice, si sa precizezi ce caracteristici ai vrea sa aiba donatorul, astfel incat sa se apropie cat mai bine de fizicul sotului.

In ceea ceea ce priveste aspectul moral, sentimental, cred ca:
FIV cu donator e mai rau decat FIV cu sotul
FIV cu Donator e mai bun decat adoptia.

Argument:
-la FIV cu donator e "sange din sangele tau"
-are o contributie din zestrea ta genetica
-traiesti minunea celor 9 luni de graviditate+nastere (si nici un sot care traieste alaturi de tine toate durerile nereusitelor de pana atunci nu ar trebui sa fie atat de egoist sa iti refuze bucuria asta)
-atasamentul fata de copil incepe din prima zi cand HCG-ul iese pozitiv
-ai controlul asupra propriului comportament(alimentar, contoale medicale in timpul sarcinii,fumat, alcool, droguri...)
-nu exista riscul ca acel copil pe care l-ai nascut si crescut sa plece in cautarea parintilor sai(chiar daca ar vrea sa-si cunoasca tatal nu va putea niciodata)

Asta e parerea mea . Sunt sigura ca e departe de perfectiune.

Mergi la inceput