CIC 2005

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Bertilina, ti-am raspuns dincolo.

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Buna si La multi ani,

Am si eu aceeasi nelamurire ca a betilinei legata de obligativitatea celor 126 de zile iar de la servici nu prea stie sa ma lamureasca.
Sunt obligata sa imi iau toate cele 126 de zile sau daca intru mai tarziu in acest concediu prenatal imediat dupa cele 42 de zile obligatorii pot sa imi depun cerere de intrare in concediu de maternitate si deci sa iau indemnizatia de maternitate si nu doar cei 85 % din salariul pe care l-am avut?
Credeti ca imi puteti raspunde totusi la intrebare pentru ca am tot cautat si nu am gasit celaltat subiect unde a intrebat Betilina.
Multumesc frumos.

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

poti sa intri in cic dupa cele 42 de zile obligatorii de post natal. Vei intra in cic daca soliciti prin cerere (85% din sal mediu ).
Nu poti primi in acelasi timp doua indemnizatii.

Mergi la inceput

Buna din nou,

Mai exact eu vroiam sa stiu dacxa sunt obligata sa efectuez toate cele 126 zile inainte de a depune cerere pentru a intra in concediul de maternitate de 2 ani. Asa zice cea de la personal dar am gasit si persoane care zic ca sunt obligatorii doar cele 42 de zile dupa ce nasc.
Adica daca ma duc sa zicem ipotetic pana in ultima zi la servici si a doua zi nasc trebuie sa astept sa treaca 126 zile sau dupa 42 pot sa solicit indemnizatia de maternitate ( 85 % din salriul mediu ).
Multumesc.

Nicoleta

Mergi la inceput

126 - 42 = 84 zile NU sunt obligatorii.
42 SUNT obligatorii - dupa nasterea copilului.

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Buna si La multi ani!!

Multumesc de raspuns Rozi, dar crezi ca ma poti ajuta si cu ceva concret cu care sa o lamuresc pe cea de la mine de la personal pentru ca eu de ea ma lovesc cand incerc sa spun ca voi face asa.
Mi-a zis ca la noi n-a mai solicitat nimeni asa ceva pana acum si m-am gasit eu!!!

Multumesc frumos de raspuns inca o data.

Nicoleta

Mergi la inceput

Buna din nou ,

Noul an sa va aduca tot ce va doriti.
Credeti ca ma pouteti ajuta si pe mine in problema de mai sus ?
Ar trebui sa nasc la inceputul lui martie si nu stiu ce sa fac.
Daca sunt obligatorii toate cele 126 de zile as intra in prenatal, dar daca nu parca m-as mai duce un pic la servici ca si acasa nu e chiar o fericire.

Va multumesc frumos.

Nicoleta

Mergi la inceput

Nicoleta, ti-am spus foarte clar care si cate zile sunt obligatorii, daca nu eram sigura nu scriam, daca am scris inseamna ca asa e. Deci nu mai il pune pe "daca", pliz

Argument: asa cum legea prevede explicit obligativitatea celor 42 de zile dupa nastere, asa putea - daca vroia sa fie asa - si obligativitatea celor 126 in total! Nu scrie nicaieri asta, deci NU sunt obligatorii. Sa intrebe si ea la autoritati daca are dubii!!

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Nicoleta, Rozi ti-a raspuns cu claritate la intrebarea ta. Concediul de maternitate nu este o obligatie, ci este un drept al tau, poti sa beneficiezi de el sau nu, depinde de vointa ta. Cele 42 de zile de concediu de lauzie sunt o conditie obligatorie pentru persoanele care doresc sa beneficieze de concediul si indemnizatia aferenta pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Help!
sunt o viitoare mamica (19 sapt) si am urmatoarea problema:
din 15 dec.2004 mi-am deschis propria firma de consultanta si training. cartea de munca o am la aceasta firma ( venit minim). nu sunt singur actionar. din feb"92-1 dec.2004 am lucrat continuu (firma de stat si particulara)si platit evident toate darile catre stat. In conditiile in care firma nu va avea venit caci si intrucit va trebui sa cresc copilul mai pot sa sper la indemnizatie??? si cum?

mii de multumiri,
lucas

Mergi la inceput