CIC 2005

CIC 2005 | Autor: ana70mari2003

Link direct la acest mesaj

Stie cineva cat este indemnizatia de crestere a copilului de la 1 ian. 2005? unde se gaseste acest raspuns?

gana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Se va gasi acest raspuns in Legea bugetului pe 2005 care, de regula, este publicata in Monitorul Oficial undeva pe la jumatatea lunii decembrie.
Pana atunci se fac doar speculatii.

Alexandra

Cristina, sper o viitoare mamica de ghemotoc mic-mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liloo spune:

Bine v-am gasit! Ma bucur sa fiu membru al acestei comunitati!
Sunt mamica unui baietel de 8 luni si ma aflu in CIC din aprilie 2004. Am citit zilele acestea prin ziare ca s-a votat Legea bugetului pe 2005 si ca salariul mediu brut pe economie este de aprox 9.200.000 lei. Inseamna ca indemnizatia CIC pe 2005 va fi de vreo 7.800.000 (adica 85% din 9.200.000 lei). Intrebarea este: aceasta suma o vor primi doar cele care intra in CIC dupa 1 ianuarie 2005 sau si cele care se afla deja in CIC, adica in loc de 6.500.000 lei cat primesc acum voi primi 7.800.000 lei sau raman la suma cu care am intrat in CIC?
Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe spune:

Bine ai venit si sa-ti traiasca bebeul!
Acest lucru l-am intrebat si eu pe Liviu si mi-a raspuns ca vor beneficia de cic nou pe 2005 mamicile care intre in cic dupa data de 01.01.2005, iar cele cu cic din 2004 pot beneficia de indexari stabilite de guvern! Sper ca am inteles bine!liminita mama alexutei

Mergi la inceput

Multumes pentru promptitudinea raspunsului. Totusi legea 577/2003 zice doar ca e 85% din salariul mediu brut pe economie, deci normal ar fi sa fie 85% din salariul mediu din anul respectiv nu din anul in care ai intrat in CIC. Nu scrie nicaieri ca intri cu indemnizatia din anul in care nasti si cu aia ramai pana iesi din CIC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

liloo- eu totusi te contrazic atata timp cat ti se deschide cic sa zicem pe 2004 pentru copilul nr. 1 poti primi indemnizatia aferenta pentru cei doi ani la valoarea sumei de 6.500.000 lei
In schimb daca nasti al doilea copil sa zicem in 2005 dupa efectuarea celor 42 de zile vei avea indemnizatia aferenta anului 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

daca bb e nascut in 2004 si cererea de cic e depusa in 2005 care suma va fi primita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

marina, intotdeauna a contat momentul cererii!
asa prevede legea acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

sunt perfect de acord cu dandana asta in cazul in care cererea a fost depusa legal in 2005 mai pe inteles
daca a nascut in 2004 asa cum spui si a luat pre si postnatalul sau cel putin 42 de zile dupa nastere si a trecut cu toate astea dupa 1 ian 2005

Mergi la inceput

Iata articolul din legea 577/2003
Pentru drepturile care se stabilesc dupa data de 31 decembrie 2003 cuantumul brut lunar al indemnizatiei prevazute la art. 121 alin. (1) lit. a) este de 85 % din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.Nu vad sa scrie pe undeva ca este vorba de 85% din sal.m.b. din anul in care intri in CIC, deci, si sper sa nu ma insel, cred ca ar fi normal ca daca se modifica slariul mediu brut pe economie, atunci sa se modifice si indemnizatia, indiferent daca esti in CIC sau daca urmeaza sa intri. VA rog sa ma iertati pentru insistenta dar 1,3 milioane in plus pica bine oricui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alibeta spune:

Buna
Am si eu o intrebare,chiar daca a mai fost pusa de mai multe ori.Incepand din 9 decembrie as putea(si probabil asa voi face) voi intra in concediul acela de 63 zile.As vrea sa vorbesc cu medicul de familie sa-mi dea un concediu medical incepand de la 1 decembrie si din el sa intru direct in cel de 63 de zile.Nu stiu daca este bine.Voi ce ziceti?
Pe de alta parte,daca ar trebui sa nasc pe la inceputul lunii februarie(in jur de 10 ale lunii),inseamna ca, concediul acela de crestere a copilului se calculeaza de la data la care am nascut sau cum?Eu stiam una si de la biroul personal de la firma la care lucrez mi-au zis ca nu se stie ce va fi la anul si s-ar putea sa mi se calculeze acei doi ani din momentul in care voi naste.
Oricum,eu voi intra in concediul de crestere a copilui incepand din februarie,deci voi beneficia de o eventuala marire a indemnizatiei de care se tot vorbeste,nu?
Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine pentru ca deja am obosit cu atatea informatii care roiesc in jurul meu.
Multumesc mult

Mergi la inceput