CIC 2005

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissi spune:

hmm, daca salariul mediu brut pe economie /2005 e :9.211.000 , C.I.C. adika 85% , nu vine 7.829.350??? sau mai sint si alte retzineri?? care se pricepe... aa, sau am uitat tabla inmultzirii..

crissi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da asa este, ai dreptate am facut o estimare mintala dar....

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liloo spune:

Marius, daca tot ati stabilit cat se va lua in 2005, revin cu o intrebare pe care am mai pus-o pe prima pagina a subiectului de fata si la care tu nu ai postat nici un comentariu. Intrebarea este: aceasta suma o vor primi doar cele care intra in CIC dupa 1 ianuarie 2005 sau si cele care se afla deja in CIC (care au intrat in CIC conform legii 577/2003) , adica in loc de 6.500.000 lei cat primesc acum voi primi 7.800.000 lei sau raman la suma cu care am intrat in CIC in aprilie 2004?
Multumesc

Mergi la inceput

Doar persoanele asigurate care au dreptul la CIC si depun o solicitare pentru a intra in drept pentru prima data dupa 31.12.2004. Cu alte cuvinte pt toate CIC aflate la prima solicitare incepand cu 1.01.2005. Cele aflate in derulare sau intrerupte si reluate raman la nivelul la care au fost stabilite la prima acordare.

Marius Pernes

Mergi la inceput

Marius, poti sa sustii cele afirmate cu un text de lege, ceva?

Mergi la inceput

S-a mai pus intrebarea asta, am sa caut. Presupun ca te referi la faptul ca odata acordat CIC la revenire nu se face recalculul ci se mentine suma asa cum a fost ea stabilita la prima acordare. Asta intrebi?

Marius Pernes

Mergi la inceput

Nu la asta ma refer. Eu am intrat in CIC in aprilie 2004, deci dupa intrarea in vigoare a legii 577/2003 (care zice ca indemnizatia este de 85% din sal. mediu brut pe economie). Sunt in CIC si acum si ma voi duce cu el pana la capat. Intrebarea este daca o data cu schimbarea sal. mediu brut pe ec. in 2005, se schimba si suma pe care o vom primi noi cele aflate in CIC conform legii mentionate mai sus. Adica, daca legea zice ca e 85% din sal. mediu brut pe ec. si daca nu se specifica nicaieri ca intri in CIC cu o suma si cu aia ramai pana la capat, atunci, incepand cu ianuarie 2005 (cand intra in vigoare noul sal. mediu brut pe ec.) ar trebui sa primim 7,8 milioane in loc de 6,5 cat primim acum.

Mergi la inceput

Nu. nu este asa. Ramai cu 6.5 mil lei pt actualul copil. Am inteles bine intrebarea acesta este raspunsul. Daca nu ai fi fost solicitat niciodata CIC si l-ai solicita in 2005 atunci da ai primi CIC calculat la momentul primei solicitari cf legilor in vigoare din momentul solicitarii.

Marius Pernes

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by marius

Nu. nu este asa. Ramai cu 6.5 mil lei pt actualul copil. Am inteles bine intrebarea acesta este raspunsul. Daca nu ai fi fost solicitat niciodata CIC si l-ai solicita in 2005 atunci da ai primi CIC calculat la momentul primei solicitari cf legilor in vigoare din momentul solicitarii.

Marius Pernes

Asta vreau sa aflu: care sunt legile care sustin ceea ce spui tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

m-am tot gandit la chestia asta cu modificarea sau nu a sumei pt cic la trecerea in 2005:
- pana acum era destul de clar, ramanea suma in plata la orice schimbare a conditiilor
- acum insa, legea spune "85% din salariul mediu pe economie asa cum...." dar nu specifica "asa cum era la data solicitarii" adica este o variabila si chiar nu vad de ce nu s-ar modifica. adica nimic nu leaga de data intrarii in cic

daca insa de la 1.1.05 s-ar modifica legea (fortand un pic) de ex la 95% din sal mediu pt indemnizatiile stabilite inainte ar ramane tot 85% adica conform legii de atunci. adica modul de calcul e clar si stabilit, procentul e fix dar baza e variabila tocmai pt ca nu este fixata

trebuie insa sa ne uitam prin normele vechi daca exista cumva ceva de genul "suma stabilita la intrarea in se pastreaza pe toata durata daca nu exista alte prevederi legale"

sau poate sa apara ceva norme noi

marius, zau, de ce crezi ca e altfel?

Mergi la inceput