Mamici de noiembrie decembrie 2004 (88)
Raspunsuri - Pagina 12
Dena spune:
DANIELA
Sa-ti traiasca bebeul !!!!
Ai scapat destul de repejor ... esti norocoasa!
Frumoasa povestea ta!
Refacere rapida si bebeul sanatos si cumintel!!
Micheeeee
nu esti mamicuta inca???
Ce mai faci ? Cum te mai simti???
Eu ieri am avut o zi grea!!! Ma gandeam ca am refuzat sa ma duc la spital si pana la urma o sa ajung oricum . Ar fi fost culmea... am avut dureri destul de mari de burta si o senzatie de pietroi mare si greu jos care sta gata sa scape in orice moment. In plus printesa mea se tot zvarcolea (ca si acum de altfel) provocandu-mi niste dureri!!! Dar altfel nimic... in sensul de pierdere de dop sau apa ... sper sa nu azi, maine.
Andreea a propos de lipsa poftei de mancare... tu continui cu prenatale?? Mie mi-a recomandat medicul sa continui cu ele pe toata perioada alaptarii... poate ai o usoara anemie sau hipocalcemie dupa nastere... ia si Vitamina C cu D2 . S-ar putea sa fie si pe fond nervos... incearca sa iesi la o plimbare zilnic.
Sanatate tuturor mamicilor si viitoarelor mamici!!
Denisa si bebica din burtica - 39 sapt.
http://community.webshots.com/user/craiasazapezii
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by irinaA
Fetelor-voi dati ceva la bebici cand sughita?
Cu Ioana 3 saptamani
chestia clasica pentru sughitz e sa-i pui pe varful limbii putina zeama de lamaie... gustul acru il face pe bebe sa se strambe si... sa uite sughitul!
noi cu ile nu am reusit nimic, sughita incontinuu si regurgita
dar ile era sughitatoare mare inca din burtica, pe cand ioachim vad ca nu da semne
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by try
De ieri mi-a facut si iritatie la popou, dar pe o zona micuta. Insa e aproape ca rezolvata ca il ung pe zona respectiva cu aceeasi crema cu care ma dau eu pe sani si am acum grija sa-l spal la popou sub jet de apa calda (ii bag funduletzul la inaintare in chiuveta), fara sapun. Si vad ca s-a atenuat considerabil. Incerc sa-l mai si las cu funducu' gol (bai de aer), insa e riscant ca la stilul lu ide a face kk ma trezesc ca face cand ti-e lumea mai draga.
Aveti grija mamici ca nu e placut deloc pt bebei sa capete iritatiile astea, asa ca mai bine fiti preventive. Pampersii astia au si ei dezavantajul lor, nu lasa pielea fundului sa respire.
-neaparat bai de aer la popou, cu un pampers desfacut dedesubt
-neparat spalat la poponeata dupa kk, macar cu un vas de apa calduta si cu vata, e mai usor decat la chiuveta...
-naparat uns cu crema preventiv!!! contra iritatiilor (recomand cutadenul - REVIKEN)

gandacelu spune:
quote:
Originally posted by simonacip
Gindacico, dr. mea a fost super ok, daca nu era ea nu stiu ce m-as fi facut.
draga simona, m-am gandit mult la tine!
stiam ca esti pe maini foarte bune... felicitari pentru nastere
un sfat: si eu eram "varza" dupa nastere (3.800) si m-a ajutat enorm statul pe un colacel de plaja, umflat "moale"
sau, daca nu gasesti, fa o patura "colac"
refacere rapida!

bebe e o scumpete si e grasun, mama-mama

imi plac bebeii maricei, sunt mai putin "fragili"... david e, ce mai, un adevarat barbat!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by andreap
Buna dimineata!Sper ca nu m-ati uitat, desi cam de multisor nu ne-am mai auzit.Acum sunt la Pitesti, am internet, asa ca o sa tot intru(daca ma lasa BBica).
iubita, cum sa te uitam!
felicitari pentru nastere... nu mi-a venit sa cred, cand am venit de la municipal, la 2 ore dupa ce am vorbit cu tine la telefon, am gasit anuntul pe forum ca ai nascut! am fost f impresionata... ia zi, cum ai reusit sa scpai asa repede?

ps: io inca n-am nascut... fusese o "alrma falsa"...

dama spune:
Ileden, Vivian sa va traiasca baiteteii si sa va bucurati de ei. Refacere rapida ca sa veniti sa ne spuneti povestea nasterii.
Simona, ce baietel mare ai...poti sa fii mandra de el, este o scumpete. Si mie imi plac bebeii asa bucalacei ca David al tau. Sanatate multa tie si lui bebe.
Fetele eu azi am intrat in sapt 40 si la mine, in afara de dureri de burtica si contractii neregulate (si nedureroase) nu am nici un semn de la bebe. Mi-am pregatit totusi bagajelul pt orice eventualitate... eu ma las in voia sortii, nu mai urmaresc nici "doape", nici alte alea...ca innebunesc...
Pai, Miche ce faci, mama, ca acu' nu mai pot naste eu ca te astept pe tine si tu nimic
...eu am crezut ca azi ne dai vestea cea mare...
sapt 40
pozitze
dama spune:
Andreea, felicitari pt Maria ta si pt nasterea usoara pe care ai avut-o. Esti o curajoasa, ce tot spuneai tu ca ti-e frica
... Sa pui poze cu printesa ta care cred ca e o frumoasa ca tine.
sapt 40
pozitze
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by bits
intrebare pt mamici:copilasii vostri tresar in timpul somnului?
octy si KEN http://photos.yahoo.com/octyb
pai nu-s si ei oameni?!

ps: mai tineti minte cand va povesteam cum o sa fiti dupa nastere: de ce respira? de ce nu respira? de ce sughite? de ce nu sughite? etc etc etc
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by FELIS
Mai nou, in afara de durerea de burtica, aseara si azi dimineatza m-au luat nishte ametzeli...Desi eram in pat, s-a invartit totul cu mine... Senzatzie tare aiurea... Nu stiu de ce ca analizele mi-au iesit f bine...
scumpa, poate fi de la lipsa de calciu sau fier... ti-ai facut TOATE analizele?
eu ma mai simteam rau de la magne B6 si nu l-am mai luat si mi-e mult mai bine!
try spune:
Ileden, felicitari pentru Praslea, sa-ti traiasca, sa creasca mare si sanatos si s-o supere pe mami cat mai putin. De fapt asta va doresc tuturor celor care ati nascut si nu am apucat sa va felicit personal. Bebei sanatosi (ca e cel mai important), mancaciosi, cuminti noaptea, iar voi mamicilor sa fiti cu capul pe umeri, sensibile si emotionale, dar nu depresive si nervoase. Bucurati-va din plin de minunile astea mici, unele din noi vor trece probabil numai o data prin experienta asta, oricum la al doilea totul se schimba, nimic nu mai seamana cu prima data.
Mai Simona, ai batut recordul de greutate la bebei. S-ati traisca grasunelul si pupa-l pe buzitele alea dulci din partea mea (eu mor dupa buzite de bebelusi, sunt cele mai scumpe parti din fetisoara lor).
Andreap, uite vezi ce mama eroina ai fost? Ai scapat relativ repede si banuiesc ca nici prin cap nu-ti trecea ca o sa nasti NATURAL, adica fara nici un fel de pain killer.
Vezi tu cu colicii aia Andrea, aici noua ne-au spus ca de cele mai multe ori copilasii nu fac colici, sunt destu lde rare cazurile de colici, insa mamicile sunt de regula prea grijulii si tind sa interpreteze orice plans nejustificat al lui bebe ca fiind din cauza colicilor. De multe ori e doar o chestie de gase la stomacel. Tinut vertical si batut pe spate se va calma. Eu am experiemtnat asta cu Alex. Cand tipa ca din gura de sarpe dintr-o data (din senin) mi-e clar ca e de la gaze la stomacel. Il tin in sus si-l aud imediat cum burp-aie (ragaie). Incearca si metoda asta poate ca si bebelina ta nu are colici adevarati, ci doar gazute la stomacel.
Ziceai de temp. La noi in casa e imposibil sa fac mai rece de 24-25 de grade, ieri am tinut geamul mai bine de o ora deschis in dormitor si la mine tot 24 de grade erau. Aici toti mi-au recomandat temp de max. 22-23 de grade, dar eu nu pot tine asa rece decat daca folsoesc aerul conditionat si nu vreau (astia din bloc dau o caldura sora cu maortea, stai sa vezi ce-o sa fie la iarna cand dormim cu usa de la balcon deschisa - si acum tot cu usa de la balcon deschisa dormim). Dar eu nu-l tin pe Alex mai gros imbracat decat un body cu manecute scurte si fara picioruse. Nu caciulita, nu sosetele (am incercat odata si am vazut ca ii stanjeneau circualtia, mai reci avea piciorusele cu sosete – trebuie sa cumpar altele, cred). Iar noaptea il culc cu o camasuta, pampersi si impachetat intr-un scutec. ATENTIE ca sa vedeti daca lui bebe ii e cald sau frig. Niciodata nu va ghidati dupa picioare sau manute. Controlati-i zona de la ceafa. Daca e transpirat acolo inseamna ca lui bebe ii e cald, daca e rece, inseamna ca-i e frig. Noua aici ne-au spus : bebe are nevoie doar de inca un rand de haine in plus fata de ce purtam noi. Iar eu stau mai mult dezbracata prin casa. Stau cu sanii la aer ca nu mai suport nici macar un maiou peste. Orice se freaca de sfarcuri imi produce socuri electrice, parca zici ca ma electrocuteaza cineva in sfarcuri. E chestie de senzitivitate crescuta in perioada asta. Azi m-am mult sprima data…mai ce de laptic curgea, la un moment dat tasnea ca la vacute, in jeturi ![]()
![]()
Bits, Alex al meu asa imi daorme, cum zici tu cu sculari si alaptari din ora-n ora noaptea. O singura noapte am avut in care a dormit pe cate 2 ore interval. Iar ziua e si mai fragmentat somnul lui cu exceptia unui singur somn dedupa-amiaza care e lung (2-3 ore). Deci ce-ai patit tu in ultiemle 2 nopti la mine sunt regula generala. Sper insa ca in timp, crescand un pic, isi va regla mai bine somnul, va suge mai mult odata si va dormi in reprize mai lungi. Mie mi-au spus leagat de noapte-zi sa facem asa : noaptea sa nu vorbim cu bebe, nu ne jucam cu el, nu zgomote, nu lumini multe. Iar ziua sa nu ne ferim sa facem zgomotele obisnuite din casa, sa vorbim mult cu el, sa-i cantam, sa-i punem muzica etc. In felul asta bebelusii se vor obisnui usor usor sa faca diferenta intre zi si noapte : « uite ca noapte nu e nimic interesant asa ca mai bine dorm, dar ziua… ia uite ce veselie, e fun sa stai treaz ». Noi incercam sa nu-l culcam excesiv pe Alex ziua (chiar daca m-ar ajuta asta sa imi mai fac si eu alte treburi prin casa sau sa mai am timp pt. mine) ca sa poata dormi mai bine noaptea.
Stai linistita ca nici Alex nu trage tot timpul din san. Eu am perioade cand sta si cate o ora la san. Normal ca ma foloseste si pe post de suzeta in timpul asta.
Alex nu a tresarit in somnpana acum sau cel putin nu l-am vazut eu. In schimb are oftaturi de-alea scurte in cate 2-3 la numar, de-ale de ti se rupe sufletul auzindu-l zici ca cine stie ce griji sisuparari are el.
Cu sughitul… de ce trebuie neaparat sa faceti ceva sa nu mai sughita bebe? E foarte normal sa sughita, nu-l deranjeaza cu nimic, e o stare cu care el e obinuit. Nu e dureros, deci…lasati-i sa sughita… sa simta si ei ca traiesc.
Mona, cu buricutul: aici iti zic sa nu dai cu nimic, sa nu pui nimic pe el. Sa-l lasi sa cada singurel in termen de 10 zile. Mi-au zis doar sa pastrez locul uscat, dar nu mi-au interzis sa-i fac baita lui bebe. Ca urmare Alex al meu are in fiecare seara parte de baita in cadita lui. Se albewste un picut buricelul de la apica aia calda, dar se usuca la loc repede. Acu msta sa-i cada buricelul, e desprins pe-o parte acum si asteptam ca azi, maine sa cada complet. Lui bits vad ca i-au dat ceva sa dea la buricel, deci cate bordeie, atatea obiceie.
Gandacelu, am rezolvat cu iritati la popou. Oricum, era doar una usoara, insa de acum o sa-l ung mereu si o sa-l spal la popou dupa fiecare kk. Wipes-urile alea deja nu le mai folosesc decat ocazional. Si am cumparat un bax intreg (6 cutii mari), adica vreo cateva sute.
Alex - 5 Nov. 2004