FIV 23
Raspunsuri - Pagina 8
Monica-Elena spune:
Lachi cam asa in primele 8 zile m-am spalat ca o pisica, adica al meu sot. Primul dus l-am facut dupa 8 zile. Nu e o tragedie ca nu fac dus cred ca scopul e mult mai nobil. Exista servetelele umede ptr zonle intime care te scot din probleme. Poate eu am fost exagerata dar uite ca a fost cu noroc.
cat despre lotul din dec nu stiu de ce nu il intrebi pe ancar. Stiu ca este un lot acuma in 18-22 nov.
Anis ma rog ptr tine. Ai aflat daca faci ET-ul maine? Cum te simti?
Monica
teodoran spune:
Monica, mai spune-mi si mie, tu ce diagnostic aveai?Nu mai tin minte exact. Eu nu ma facut dus 2 saptamani, m-am spalat ca"pisica". Eu totusi sustin ca faza cu cutremurul a fost decisiva...
MadalinaM spune:
Da, Monica si celelalte fete care ati facut FIV ce diagnostic ati avut?
Ati suferit interventii? laparoscopie sau operatie clasica?
teodoran spune:
Eu am intrat la FIV cu urmatorul diagnostic:
ovare micropolichistice si uter fibromatos, spermograma foarte, foarte buna.
Tia spune:
obstructie tubara bilaterala si oligoastenospermie moderata -> fiv + icsi
nu am suferit nici o operatie inainte, in situatia mea riscurile erau mai mari decat sansele de reusita
anemona spune:
Oligoastenoteratospermie (mi s-a specificat ca e o infertilitate de cauza masculina la noi). Eu fara antecedente si fara operatii. FIV+ICSI reusit la prima incercare, 6 embrioni rezultati, 3 embrioni transferati (toti trei cu cate doua celule), unul s-a prins, eu 36 ani la momentul FIV-ului.
Dupa ET am stat la pat prima saptamana 99% din timp, a doua cam 90%. Dus zilnic de cateva minute (3-4 min) si la toaleta. Doua iesiri scurte in afara casei in a 4-a zi (la clinica, a fost nevoie) si in a 6-a zi. Apoi la rezultat.
anis spune:
Va pupic fetele,
Azi ma simt ok..am dormit peste 18 ore.
De rezultat au iesit 7 embroni, au ramas doar 6 in cursa ,unul a murit fiind imatur.
Azi dimineata doi aveau deja cate 6 celule...inca nu stiu cati voi transfera maine..dar inclin spre 3 embrioni.
Cu ocazia punctiei se pare ca sa aflat si diagonsticul nostru...adica totul super ok.....mai putin nr de ovocite la mine...eu produceam mai multi foliculi dar fara ovocite....va mai spun eu alta data...asta ar avea n cauze..printre care si oboseala (la mine e cazul) imi vine sa ma bat..in fine...
Sper sa fie totul ok....poate imi dati si mie o parere cum sa fac cu dr...ce sa dau..sa dau dupa et sau mai incolo??
Altceva mie mi-au ramas 20 de fiole de menogon....cine are nevoie sa ma anunte ..ambele cutii 200 euro
Monica,,sa iti dea Dumnzeu sanatate si sa ai parte de puitul tau..chiar team simtit f aproape de mine zilele astea...
Inca sunt f speriata...si nu stiu...dumnzeu stie
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Monica-Elena spune:
Ba nu esti speriata de loc Anis, vei fi doar increzatoare in sansa ta si totul va fi bine. ei sta cumintica in cele doua saptamani si va fi OK. Bine fata frumoasa?
analize perfecte, trompe permeabile dar f. f lungi si intortocheate. spermograma minunata, deci primul FIV fara ICSI 8 foliculi, 7 ovocite. Au rezultat 6 embrioni din care au trait 4 pe care mi i-a bagat pe toti.De prins o sa vedem cati s-au prins cand va fi momentul.
Apropo cele care ati faut cat ati avut endometrl la ultima eco?
Monica
MadalinaM spune:
Va multumesc mult! E clar!sansele mele scad, scad...

Noi: oligoastenospermie moderata
-op clasica fibrom in mai 2002->uter cu aspect fibromatos
-instilatii la Giulesti ptr trompe, care in a 2-a luna au iesit permeabile
-laparoscopie martie 2004 in urma careia, pe foaia de externare: trompe de aspect normal la testare, alte probleme rezolvate: aderente de la prima op. si drilling ovarian, probabil asta facut pentru orice eventualitate...
Cred ca din dorinta de a nu ajunge la FIV mi-am compromis si sansele de a reusi un FIV.
Anis,
nu se poate afla decit la FIV daca foliculii contin si ovocite?