FIV 23
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
Teli spune:
Teodora , si eu am avut dupa FIV CM mai lung decat de obicei , cred ca datorita Utrogestanului.
In ceea ce priveste endometrul , nu numai grosimea conteaza ( al meu a fost de 12.4MM)ci si sistematizarea lui , trebuie sa fie trilaminar .
Elena , tu unde ai facut FIV-urile , ai pastrat medicul , pt ce eu sunt f derutata , as vrea sa-l schimb pt ca ma gandesc ca si datorita stresului de la fiecare control n-am reusit . Grija mea nr 1 era sa nu-mi zica Niculescu ca m-am ingrasat.As vrea sa merg la Laura Dracea , a fost cineva la ea?
Fetele care ati facut la Medsana , toate ati luat vibromicina si prednison dupa punctie? Ca la Giulesti ni s-a dat doar utrogestan si acid folic.
Multumesc.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Monica-Elena spune:
Protocolul in acest lot a fost la fel ptr toate la Medsana indiferent ca eram pacientele Denisei Protopopescu sau Ancar
Monica
nounou spune:
quote:
Originally posted by nicole74
Noi avem indicatie pentru fiv oligospermie severa. In rest totul ok.
Voiam sa va intreb cate filole de menogon ati facut. Stiu ca depinde de organismul fiecareia, dar as vrea sa-mi fac o idee.
![](hi.gif)
![](icon_smile_shy.gif)
nounou spune:
quote:
Originally posted by Tia
68, am raspuns destul de greu la stimulare, am inceput cu 3 si am ajuns la 7/ zi
si cate ovocite au fost in final?
nu ai fost hiper-stimulata?
![](alcool.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tia/Tia.jpg)
Tia spune:
quote:
Originally posted by nounou
si cate ovocite au fost in final? 5
nu ai fost hiper-stimulata?nu
vali02 spune:
Teli, eu am fost pacienta dr. Dracea si am facut FIV cu ea acum doi ani - am reusit din prima, am o fiv-ulica de un an si jumatate.
Mult noroc fetelor care fac sau se pregatesc sa faca FIV. Ma bucur ca sunteti atat de multe, incat mi-e greu sa va enumar.
O speciala pentru Anis - te urmaresc de anul trecut prin aceasta sectiune a forumului si te admir pentru modul in care lupti lupti pentru bebicul tau. Nu ma indoiesc ca intr-o zi ne vei da vestea cea buna.
Vali,
Alexandra (19 luni) si
Ioana (o luna)
Monica-Elena spune:
Fetele stiti care a fost rata de succes in lotul din octombrie a.c. la medsana la dna dr Denisa Protopopescu.... 72%
Monica
zisaCami spune:
fetelor!
Eu acum m-am intors de la consultatie si sunt un pic confuza, nu pot sa inteleg de ce mi-a spus soacra mea ca a vorbit la clinica si ca imi vor pune 3 embrioni! Nici vorba de asa ceva, dr. mi-a spus azi foarte clar ca nici nu intra in discutie sa-mi puna mai mult de 2 embrioni, cu AH!
Cu aceasta ocazie am aflat ca am fiecare embrion congelat in parte, in total 5 de foarte buna calitate, vor dezgheta cate unul, pana vor ramane 2 viabili. Ceea ce inseamna ca daca nu voi reusi acum, mai pot face o incercare, imediat in luna urmatoare ( doar in cazul embrionilor congelati ).
Dr. spune ca la varsta mea ( 34 de ani ) sunt sanse f. mari ca sa am sarcina multipla si daca mi-ar pune 3 embrioni si ar "prinde" toti, ar exista doar 26 % sanse sa duc sarcina cu bine, pana la capat.
Ca tratament de sustinere dupa ET mi-a dat progesteron ( PROMETRIUM ) cate 2 ovule vag. / de 3 ori pe zi + ESTRACE ( estradiol ) 2mgx2/zi + 1 aspirina de 81 mg + 1 acid folic ( pe care-l iau oricum de 3 luni ). Am intrebat de PREDNISON si mi-a spus ca nu-mi recomanda, deoarece este periculos pentru mama, in cazuri f. rare putand fi si mortal. Mi-a dat exemplu un caz in care viitoarea mama a avut probleme f. grave cu colul femural, de la acest medicament.
Am intrebat daca dupa ET trebuie sa stau minim o jumatate de ora la clinica, apoi daca in urmatoare 2 saptamani trebuie sa stau la pat si mi-a raspuns urmatorul lucru: nu are nici o importanta! Mi-a dat ca exemplu o pacienta care, imediat dupa ET, a plecat direct la aeroport si a mers in Egipt si a ramas insarcinata cu gemeni!
Mi-a spus ca nici macar stresul nu are o importanta prea mare, ca totul decurge ca la o sarcina normala si ca chiar si in situatia in care un cuplu normal, fara probleme de infertilitate, face sex in ziua ovulatiei exista doar 20 % sanse ca femeia sa ramana insarcinata atunci!
Cami