FIV 23
Raspunsuri - Pagina 10
luli spune:
Pentru toate fetele minunate de aici de pe forum.
Recunosc ca nu am mai scris de mult si nici nu prea am mai avut timp sa intru pe forum. Abia abia am reusit sa mai citesc ce ati mai scris.
Imi pare rau pentru fetele cu nereusite si le tin pumnii pentru data viitoare.
Eu una am foarte mult de lucru la servici. Abia reusesc sa plec pentru eco. Am inceput si eu stimularea, maine ma duc pentru al 3-lea eco si imi va spune daca voi face punctia vineri sau sambata.
Fetelor am niste emotii… cat casa de mari!
Luli
E si maine o zi!
luli spune:
si ca sa fie treaba buna am trimis mesajul de 2 ori.
pentru mamici.
Va pup si sa auzim numai de bine
Luli
E si maine o zi!
Tia spune:
fetelor... va inteleg durerea, si mai stiu ca nimic nu va poate mangaia acum... dar nu va pierdeti speranta, sunteti niste luptatoare
luli, anis, cami - bafta! sa fie cu okisori
Ellena spune:
Buna seara,
Mi-e foarte greu sa revin, sa scriu... n-as vrea sa va intristez. Imi revin cu greu dupa al doilea esec. Sper sa-mi pot aduna fortele si sperantele si sa o iau intr-o zi de la capat.
Giugiuca m-am gandit azi la tine toata ziua. Sper sa fii bine, sa ai grija de pitici, sa stai de data asta cat mai cuminte si sa vii cu vesti bune.
Anis mult noroc ! O sa-ti trimit un PM.
Kariris spune:
Fetele am citit ca urmatorul lot la Medsana ar fi pe 11-12 dec. daca poimaine fac ultimul profil hormonal si ciclul trebuie sa-mi vina pe 24 noiembrie oare am timp pana atunci sa-mi fac si restul analizelor de sange si daca totul iese ok., am sanse oare sa intru in lotul acesta din decembrie??
In alta ordine de idei la voi cat timp au durat toate analizele? ma refer la cele care le-ati facut cat de repede ati putut... adica eu nu aman nimic???
Nu stiu de ce dar eu vreau acum in decembrie... cu toate ca n-as vrea un copil balanta...
anemona spune:
Lachione, depinde ce anume este pe 12-14 dec, daca sunt datele pt punctia/Et, atunci inseamna ca stimularea incepe pe undeva pe la sf lui noiembrie-1 dec pentru acel lot, deci dipherelinul se face cam acum.
zisaCami spune:
fetelor,
eu sunt ca de obicei, in contratimp, datorita fusului orar. Maine dimineata am programare la dr. si voi stii mai multe detalii, in ce ma priveste.
Madalina: Sa stii ca starea asta de disperare nu-ti face bine deloc! Fii calma si asteapta mai intai sa vezi ce-ti va spune medicul, nu trage concluzii pripite.
In cazul meu am avut ghinionul sa avem ambii probleme de infertilitate: endometrioza la mine + oligoastenospermie la sot.
Am facut FIV la sf. lui iunie anul acesta ( nereusit ) si acum sunt la a doua incercare ( pe 26 noiembrie ). Aici se recomanda o pauza de 2 luni intre FIV-uri.
Monica: Multumesc mult pentru toate informatiile, si ai grija de tine si de samburel ...
Lachione: Da este posibil, eu am congelat o proba la sf. lunii iulie, pe o perioada de 5 ani ( din 6 in 6 luni se reinnoieste consimtamantul scris ) si costa 200 de euro. Trebuie sa iei legatura inainte cu medicul tau si iti va spune cum procedezi.
Anis: Mult succes, nu mai fi speriata si ai sa vezi ca va fi bine!
Chicig: Data viitoare va fi mai bine, nu renunta!
tuturor
Cami
Ellena spune:
Adelia intrebai zilele trecute daca s-a schimbat ceva in tratament dupa un FIV nereusit si parerea dr. N-am reusit sa-ti raspund...
Sotul meu are oligoastenoteratospermie severa, eu fara antecedente (FSH ziua a 2 mi-a iesit pe rand: 10,1 - 9,3 - 5,4) - sterilitate primara.
Noi am inceput primul tratamentul pentru FIV anul trecut in toamna. In urma stimularii au rezultat doar 4-5 foliculi care n-au crescut prea bine si nici nu stiu ce sanse aveau sa se maturizeze si sa se fecundeze (chiar si cu ICSI). Am crescut doza de menogon, am trecut pe puregon - degeaba. Cauze: Tratamentul pentru stimulare mi-a fost dat fara sa-mi fi vazut cineva profilul hormonal. Nu era la dosar - de fapt nu aveam nici dosar. A trebuit sa renunt la tot.
Am facut pauza 6 luni, 2 luni cu anticonceptionale, am schimbat dr.
Dr a schimbat protocolul la stimulare. Am urmat protocol scurt cu diphereline zilnic si 6 fiole de menogon. Au rezultat 12 foliculi, 10 ovocite recoltate, 7 fecundati ICSI, 4 s-au divizat frumos. Transferat 1 A8, 2B6, 1C. Dupa ET am stat o noapte in spital inca trei in Bucuresti si apoi am plecat acasa (500 km). Prima saptamana am stat cuminte, a doua .... nu prea, am iesit in oras, la gratar, in vizita. Rezultat betaHCG: 39,8 - am facut tratament cu Gavibinon dar valoarea dupa doua zile a scazut.
Explicatia dr: embrionul care s-a prins nu era OK din punct de vedere genetic, cica n-ar fi contat ca n-am stat in pat
Au urmat iar vre-o sase luni de pauza, tot cu doua luni de Diane 35. Am luat-o de la capat. Acelasi tratament. Raspunsul la stimulare a fost mai slabut. Doar 8 foliculi, 5 fecundati, 4 divizati . Am transferat doi embrioni A8, unul de 7 celule (!?), unul de 6 . De data asta am stat trei nopti in spital si am plecat din Bucuresti la o saptamana dupa ET. Am stat mult mai mult in pat (90 %). Practic acu am avut sanse mai mari.
Rezultat: 0.0 Explicatia dr: -
Concluzia mea - exista un Dumnezeu acolo sus si cand ne va veni si noul randul la BB... o sa ni-l dea.
Deci tratamentul s-a modificat cand nu am raspuns la simulare, intre cele doua FIV-uri nici o analiza sau pastiluta in plus. Noi ne faceam cele mai mari probleme din cauza spermatozoizilor (fara forme tipice). Dr ne-au spus ca atata vreme cat embrionul se divide bine si frumos nu trebuie sa ne facem probleme. Restul e de la Dumnezeu.
Anemona spune-mi, te rog (eventual PM), cat de grava era problema sotului tau? Ce valori avea spermograma? A urmat vre-un tratament? Cu ce rezultate?
gabid spune:
Luli,mult succes pentru vineri/sambata!Sa dea Dumnezeu sa reusesti din prima incercare!Fetele au aratat ca se poate reusi si din prima incercare!
Ellena,eu vreau sa incep sa-i dau sotului Potent Power 6 past/zi;
Zinc 2 past/zi
Tinct de branca ursului 3lingurite/zi
Vitamina E si Vitamnina A
Fetele spun ca se pot obtine rezultate f bune cu acest tratament!
Anis,in sfarsit ai aflat de ce nu reuseai sa ramai insarcinata natural sau prin inseminari!Eu credeam ca vei obtine 20 de embrioni.Acum trebuie sa fii bine ca sa faci ET pt ca bb-ii te asteapta!
Madalina,nu te speria ca te vor introduce in FIV cand vei fi bine si trompe nu iti trebuiesc ,doar un FSH bun si uter bun.
Gabi si Moni cea obraznicuta.
Monica-Elena spune:
Multa bafta azi la control Cami.
Anis sa te ajute Dumneze ca totul sa fie OK azi. Sa stai cumintica in pat apoi.
Ma rog ptr voi fetelor Cami si Anis.
Monica