Stiinta si Religie

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

oricum, e pe-aproape....
si zice clar ar fi inconjurat-o....

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

Foarte buna observatie, Sabina!!

Diametrul s-ar masura de la o margine la alta, insa firul care o inconjoara ar fi venit "sub marginea aceasta", adica sub buza marii.Daca cititi versetele in continuare plus trimiterea care se da la 1 Imparati, veti vedea amanunte despre ce se afla sub marginea marii..
Si uite ca ne iese si pi-ul la zecimale...

Intre timp Xenocid citeste cu infrigurare in cautare de noi dovezi.

Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)

Fotografiile Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Ehe noroc cu mine ca'si mai rasfoieste lumea bibliile:

in continuare se zice asa:

Supt* marginea ei, de jur imprejur, erau niste chipuri de boi, cite zece de fiecare cot, de jur imprejurul marii; boii asezati pe doua rinduri, erau turnati dintr'o singura bucata cu ea.

de unde sa intelegem ca firul care o inconjoara (acilea chiar trebuie sa va hotarati daca o o inconjoara sau ar fi inconjurat'o)
era tras prin gura boilor?

2girlsmum cu mult inainte de solomon egipteni si mesopotamieni il stiau pe PI de 3.125 (25/8) respectiv 3.162 ( sqrt(10) ).

Asa ca bietul solomon nu aveau nici o scuza.

Si ar mai fi vorba si de aberatiile
"liliacul e pasare"
"iepurele e rumegatoare"

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Si ar mai fi vorba si de aberatiile
"liliacul e pasare"
"iepurele e rumegatoare"

In legatura cu aceste aberatii, parerea mea este ca ele se datoreaza lacunelor celor care au tradus Biblia. Exista termeni pentru care nu se gasesc corespondente adecvate in limbajul de astazi...ma gandesc acum la partea de Apocalipsa unde se pomeneste de "fiara" cu n-spe mii de capete si de nu stiu ce ghiare, pana mea, descrise pentru noi acum intr-un mod de-a dreptul hilar.
Cum credeti ca i-ar fi putut spune Moise in imaginatia/revelatia sa computerului, de exemplu? Poate chiar "fiara"...btw citisem undeva ca in Belgia au botezat un computer in care se centralizeaza date despre populatie chiar asa "La Bete". Fiara cu n-spe mii de capete nu ar putea fi atunci chiar o retea de computere? Sau poate Internetul? Hmm aberez si eu, dar astept comentarii...

Mergi la inceput

Nu inteleg cum orice contradictie sau alte enormitati din biblie sunt puse automat pe seama erorilor de traducere , de interpretare sau mai trendy pe seama scoaterii din context (si iar nu inteleg cum ai putea scoate din context un incest si in ce context mai larg ai putea sa'l bagi), in timp ce "obiecte" clar inexistente ( sfanta treime, iadul, etc.) apar clare in lumina interpretarilor teologilor

Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Xenocid mama..sa tii minte fraza asta.. "cine rade la urma, rade mai bine!"

Oana D

http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421

Mergi la inceput

Oana iar tu pe asta:
"cine rade la urma si-a irosit toata viata incercand sa inteleaga poanta"

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

S-o crezi tu ca nu am inteles poanta... Si nu as considera ca viata mea este o irosire nici macar daca, sa zicem prin absurd dupa moarte as constata ca nu mai e nimic... NEVER

Oana D

http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

"Originally posted by xenocid

Nu inteleg cum orice contradictie sau alte enormitati din biblie sunt puse automat pe seama erorilor de traducere , de interpretare sau mai trendy pe seama scoaterii din context (si iar nu inteleg cum ai putea scoate din context un incest si in ce context mai larg ai putea sa'l bagi), in timp ce "obiecte" clar inexistente ( sfanta treime, iadul, etc.) apar clare in lumina interpretarilor teologilor"

Si pe seama cui s-ar pune aceste "enormitati biblice"?
Daca se aduce argumentul ca aceasta carte sfinta BIBLIA cu traduceri si interpretari multiple se regaseste in istoria si in traditia mai multor natiuni europene, inclusiv ale uneia f. luminate, f. inteligenta -cum este cea americana pe ale carei bancnote scrie :"Credem in Dumnezeu"- vei gasi cite explicatii poftesti in inima ta cu traduceri in cit mai multe limbi ale globului, dar progresul multor tari nu il poti contesta.

Si poate traducerile au fost cu erori, ca deh! nu era lumea asa de studiata la scoli supraetajate, dar cu exprimari de genul:
"Trebui sa pastram piPI (pardon pe PI) la nivel constant!"
inseamna sa ma cobor sub un anume nivel-fie si al marii ca sa iti spun: oricit vor incerca marii inteleptiti sa rastoarne citatele si versetele , oricit vor ride si se vor distra pe seama lui "piPI" adevarul va iesi la suprafata!
A recunoaste ca esti un pacatos, un om limitat si ca ai nevoie de un Salvator presupune a te smeri! Smerenie=a fi asemenea unui bebe care face piPIpi si kK k un om mare , dar care este gata sa invete , sa descopere, sa experimenteze, sa creada cam tot ce ii spune al sau tatik sau a sa mamik , sa paPE si sa se piPI si sa creasca mare si apoi sa studieze liber de prejudecati piPIramida lu` Keops , enigmele fa(n)FAraonilor si toate minunile lumii!

"Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" - Andre Malraux

Mergi la inceput

"A recunoaste ca esti un pacatos, un om limitat si ca ai nevoie de un Salvator presupune a te smeri!"

lily nu am nevoie de un Salvator.
Mai mult decat atat nu as lasa niciodata pe altcineva sa moara pentru pacatele mele. Ma intelegi nu'i asa?

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput