Un inceput in Italia (4)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss spune:

quote:
Originally posted by gazzella

Asa-i Criss
Oana ai un site, cel mai bine e sa te uiti peste el
http://www.romaniinitalia.ro/
Criss, iarta-ma ca insist, te rog.
In cazul in care totusi cineva se gaseste fara acte, cel putin la Milano, nu stiu in alte localitati cum e, poti sa beneficiezi de serviciile de sanatate publica prin diferite asociatii. (Caritas Ambrosiana, Casa della Carità, ACLI Milano, Cena dell’Amicizia, Fondazione San Carlo).
Chiar langa casa mea exista un caritas care acorda asistenta imigratilor fara acte, pentru vizite de specialitate te transfera la un alt caritas undeva prin centrul Milano. Nu am detalii, dar odata intrati intr-un centrul de acest fel sunt voluntari care au sa dea asistenta chiar si legala daca este nevoie.
Eu ce vreau sa spun e ca indiferent de cum ai lua-o e tot mai bine sa fi bolnav aici decat in tara acum 5 ani.Poate ca s-a schimbat ceva in tara intre timp, asa ca acum nu ar mai fi valabila afirmatia mea. In tara fara pachetele riscai sa nu fi observat, aici esti tratat cu respect fara doar si poate.
p.s imi aduc aminte ca acum vreo 4 ani o cunostinta de a mea a primit permisul de sedere in urma unui accident de circulatie
permis de sedere pentru cure medicale, deci tot ajunsese sa aiba tesera medicala fara sa aiba un contract de munca, nu stiu la ce te referi cand amintesti de asigurari platite, sotul are doar contractul de munca pe timp nelimitat,fara sa plateasca
nici o asigurare are tesera medicala valabila

Buna,

Deci, eu ma refer la faptul ca in momentul in care ai contract de munca pe termen indeterminat, inseamna ca sunt platite asigurarile medicale si ai un medic de familie plus toate cele ce decurg din astea. Medicul ti-l alegi, el este cel care te are in vedere pentru controale preventive si tot ce este important.

Daca sotul tau are acest contract , cum ai spus ,inseamna ca are asigurarile medicale platite. In acest cuantul sunt asigurate anumite servicii, gratuitate la medicamente, controale,concedii de boala platite, adica esti luat in evidenta. Unele servicii nu sunt acoperite in intregime, de accea se plateste acel ticket.

Daca nu, cei fara acte , nu au un medic generalist ( de familie), pot sa apeleze la servicii de urgenta si la serviciile societatilor de caritate.

Eu asta o vad ca o diferenta.
Si am spus, ca da, ti se acorda ingrijire de urgenta.

pupici

criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

fetelor am gasit pana la urma 2 companii aeriene low cost catre Italia.
merci

Poze (23.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodika spune:

cioo fetelor ,nu mai scrie nimeni vad...Eu m-am intors la Torino de 2 sapt,dar nu mai pot sta pe net,caci baiatul e....figura mare.Burtica creste,am intrat in 7 luni,voi naste la sf.lui mai.
Atat despre mine deocamdata ,va salut si ne mai auzim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns juliafin spune:

Seara buna,fetelor.
Va pun unwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663" target="_blank"> link .E vorba de o actiune umanitara si se spera pe ajutorul vostru.
Multumiri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyssy spune:

Fetelor , spuneti-mi si mie cum sta treaba cu coesione familiale ca ma intereseaza .. iar cei de la chestura tin numai pt ei informatiile

Daca iti place modelul, nu vor avea numarul tau. Daca iti place modelul si au numarul tau, este prea scump. Daca iti place modelul, au numarul tau si il poti cumpara, se va rupe la prima
imbracare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

quote:
Originally posted by pyssy

Fetelor , spuneti-mi si mie cum sta treaba cu coesione familiale ca ma intereseaza .. iar cei de la chestura tin numai pt ei informatiile

http://www.romania-italia.net/article_read.asp?id=60

www.romania-italia.net

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyssy spune:

Grazie dana ..

Cand te apuca cheful de munca ,aseaza-te si asteapta sa-ti treaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sarag spune:

Buna fetelor,

Va salut si eu din Torino.

SaraG

Mergi la inceput