Mamici de ianuarie-februarie 2005 (53)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrutza spune:

Candy, acum am vazut mesajul tauu. Tie medicul ti-a recomandat Maltofer Fol? Ca medicul meu de familie a spus sa nu iau fier simplu, sa iau Materna sau nu mai stiu ce, ca asa trebuie. Si iei una pe zi sau cum? Nu cred ca e nevoie sa il deranjez pe Tutunaru pentru atata lucru... si o sa il vad abia peste 2 saptamani.

Andrutza si bebelusa
29+ sapt. - dr. Tutunaru - Elias DPN 13-15 ian. 2005
http://photos.yahoo.com/andrapg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Andrutza, nu esti singura, de mult am zis ca am dureri jos, la oase, cum ma misc un pic in pat sau pe scaun, mama, ce doare...Si moasa a zis ca se largeste bazinul, ca se pregateste pentru nastere si nu am ce sa fac.

oana si bebitza din burtica (32s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Fetelor, buna !
Am revenit si eu, de cateva zile ma lupt cu o raceala pacatoasa si tare ciudata: fara febra, mai intai m-a durut gatul si am baut ceaiuri cu lamaie si miere la greu, mi-a trecut, apoi tuse seaca, mi-a trecut cu sirop si tantum verde si in final, de ieri nu prea mai tusesc dar mi s-a infundat nasul si respir foarte greu. Of, of, nu puteam si eu sa scap toamna asta fara raceala ?
Asa ca zilele astea mai mult am citit, nu prea am avut chef de scris...

Lali si licuriciul ei 30+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Lali, ai grija de tine! Sper sa te refaci cat mai repede!

oana si bebitza din burtica (32s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Andrutza, Maltofer Fol mi-a recomandat medicul de familie si se da gratuit pentru gravide. Iau una pe zi, se suge si are gust acceptabil, dulcea, cam ca de Faringosept. Daca iei, atentie, ca se modifica culoarea scaunului, care devine brun inchis, sa nu te sperii!
Scrie in prospect ca se recomanda in timpul sarcinii si alaptarii, deci n-ai de ce sa-ti faci griji.

Eu Ca si Mg iau pastile efervescente, cate 3 Ca/zi si Mg cate unul (cand nu uit!), pentru am probleme cu inghititul medicamentelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary19 spune:

Candy, de unde stii ca nu e buna carnea rosie in sarcina. Eu stiu, dimpotriva ca e recomandata in sarcina tocmai pentru ca, contine f mult fier. Fierul este foarte bine absorbit din produse de origine animala. E adevarat ca acea carne rosie recomandata in sarcina trebuie sa nu contina grasime. Dar asta este o regula valabila si pentru carnea alba.
Fierul nu se prea absorbe din produse de origine vegetala (spanacul este cel mai bogat in fier).
Eu i-au Tardyferon Fol din saptamina 17 pentru ca la analize a rezultat ca am o carenta de fier. In saptamina 27 cind mi-am repetat analizele, deja crescusem cu 0.9!!!!
Tuturor gravidelor le este recomandat sa ia Fe pentru prevenirea anenmiei. La nastere se pierde Mult singe.

amary
Dr. Ion Ionut - Giulesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Lali, incearca sa faci seara inainte de culcare o inhalatie cu Pinosol sau cu Vapo-Rub, o sa te ajute sa respiri mai bine. Nici unul nu e contraindicat in sarcina. Si mai incearca creionul nazal cu eucalipt, la mine e destul de eficient, doar ca trebuie sa iau macar 2-3 de fiecare data, ca mereu le pierd sau le ratacesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary19 spune:

scuze, iau se scrie asa!

amary
Dr. Ion Ionut - Giulesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Adita poti sa vii oricand la curs, nu-i cu bilet de intrare pur si simplu vii la ambulatoriu.

Oana asa m-am speriat cand, parca lu.more, a scris ca sa taie caruciorul din dreptul tau ca mi-a sarit inima din loc. Mi-a fost si frica sa caut ce ai scris mai ales ca scriai ca ai plans. Bine ca sunteti voi doi intregi ca restul o sa le rezolvati cu timpul. Macar acel sufletel mic o sa va aduca bucurii si o sa va faca sa treceti mai usor peste toate greutatile atunci cand o sa-l vedeti. Sunt sigura ca asa va fi. Sa fii puternica pentru amandoi. Oricum George este cu voi si va sustine.

Andrutza si eu iau fier si sa stii ca nu m-am ingrasat mai mult decat trebuie in perioada aceasta. Nu stiu daca exista vreo legatura directa intre fier si ingrasat dar la mine, cu Tardyferonul Fol nu am luat kilograme in plus. Eu am pana acum vreo 6 kg in plus de la inceputul sarcinii. Iar de dureri am dar la sale si eu si cand ma ridic de pe scaun sau din pat zici ca merg ca o mainuta cracanata,
ca sotul meu bufneste mereu in ras si se distreaza pe seama noastra

"ingerasele" 32+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
Ingerasele pozate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Ingerasu am uitat sa-ti spun ieri. Am vorbit cu o cunostinta care a nascut anul acesta la Giulesti si mi-a spus ca in rezervele cu plata se practica sistemul roming (copil in camera), dar se poate sta si fara copil, daca nu te descurci.

Prietena mea gravida in luna 9 care a fost la cursul trecut a nascut azi noapte. La 12.00 noaptea i s-a rupt apa iar la 1.30 a nascut. Are un baietel de 3,9 kg perfect sanatos. Deja l-a alaptat de 3 ori ca e tare mancacios. V-am zis si voua ca e chiar frumos cand se intampla asa repede. Dar e a doua nastere. A nascutg la CFR 2 si e multumita de conditii. Dupa pranz merg si eu la ea.

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput