Reintoarcerea Regelui !!!
Raspunsuri - Pagina 6
2girlsmum spune:
Spic de Grau, m-a impresionat tare povestea ta.Ea se aseamana pe undeva cu a mea, finalul insa nu este la fel.Si eu am cautat mult, si eu am fost atinsa de privirea si dragostea Lui si nu am mai putut sa ma reintorc la cea care eram inainte...Astazi, desi straina si calatoare (chiar daca ma aflu intr-o tara in care nu am crezut niciodata ca voi ajunge, casatorita cu un om pe care il iubesc mult dar care nu vorbeste limba mea si nu poate intelege mai nimic din trecutul si radacinile mele romanesti..si in plus cu doua fetite minunate si tare solicitante in ultima vreme :), pot spune ca am aflat odihna dulce si pasunile verzi ale Psalmilor iar Domnul este taria, bucuria, stanca mea cea tare si adapostul meu.L-am primit ca Mantuitor al meu acum aproape 19 ani si de atunci am mers impreuna pe un drum plin de meandre si rascruci, dar credinciosia si dragostea Sa au fost intotdeauna de nedezmintit. Acum mai bine de 2000 de ani in urma El s-a nascut ca un copil umil in ieslea Bethleemului pentru a fi Mantuitorul lumii.La a doua Sa venire El va fi Imparatul care va domni intr-o Imparatie a dreptatii.
As vrea sa raspund si la topic si pe de alta parte, in urma citirii altor postari, simt ca este nevoie de o precizare.Exista o diferenta intre "a primi Mantuirea divina" pe de o parte si a trece cu bine de judecata de la Tronul alb al Mielului, care va avea loc la inceputul perioadei de 1000 de ani, "veacul viitor". Cat a fost pe pamant, si mai precis in timpul celor 3 ani si jumatate in care Domnul si-a dus la indeplinire misiunea Sa, El ne-a vorbit iar aceste cuvinte sunt inregistrate in Evanghelii.Cu insasi gura Sa si fara putiinta de rastalmacire, El a spus :" ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica".Apostolul Ioan spune si el: Cine are pe Fiul, are viata, cine nu are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viata. A crede nu inseamna a adera mental la un set de doctrine ci inseamna a primi."Dar tuturor celor cve L-au primit, le-a dat dreptul sa devina copii ai lui Dumnezeu: celor ce cred in Numele Lui"
Temerea si ezitarea multora care sunt confruntati cu intrebarea "esti gata?" este indreptatita atunci cand este vorba de infatisarea in fata Tronului alb, unde Domnul va cerceta si va rasplati, respectiv dezaproba pe cei care Ii apartin Lui.Aceasta nu este judecata care va avea loc dupa Imparatia de 1000 de ani, la care vor merge cei al caror nume nu este in cartea Vietii, cei care au murit in pacatul necredintei.
Intalnirea si primirea lui Iisus ca Mantuitor ne va califica pentru intalnirea cu El ca si Imparat.Desi este intr-adevar o foarte clara ordine cronologica a acestor evenimente, nimeni nu poate sti ceasul acela.Si nici nu ar trebuie sa devina preocuparea excesiva a nimanui.Felul in care ne putem pregati azi pentru ziua aceea este pus la indemana tuturor celor care Il urmeaza si iubesc aratarea Sa.
Intrucat semnele venirii Sale, punctate in mesajele anterioare, arata intr-adevar o iminenta a acestui magnific eveniment, fiecare dintre cei care cunosc glasul Sau ar trebui sa se opreasca din alergare si sa caute prezenta Sa intima si aprobarea Sa in fiecare aspect al vietii si lucrarii lor.De aceasta aprobare zilnica, pe care o putem percepe acum, va depinde in final acel: Bine rob bun si credincios, intra in bucuria Stapanului tau.
"Am tot timpul sa ma pregatesc insa nu am nici un minut de pierdut" spunea cineva si eu nu pot decat sa nadajduiesc la asta. Stiu ca atunci cand El se va arata pe norii cerului, daca voi fi in viata la momentul respectiv, voi fi atrasa la El.
Ma opresc aici, stiu ca nimanui nu-i plac mesajele prea lungi.
Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile Noastre
Emilia B. spune:
Extista o mare diferenta intre Mantuire si Rasplatire.
ca sa vedeti de ce, o sa va rog sa aveti putzintica rabdare, ptr ca dupa ce o sa va arat ce am desprins eu din Biblie, dpdv cronologic, o sa se vada si diferenta.
Efeseni 2:8,9 "Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni"
cand m-am vazut neputincios si murdar, si am inteles ca din dragoste pentru Mine, Dumnezeu a dat pe Propriul sau Fiu, sa ia asupra Lui Moartea si despartirea de Tatal ("Dumnezeul Meu, de ce m-ai parasit?" de pe cruce), doar ca sa pot avea eu din nou acces in Sfanta Sfintelor (perdeaua din Templu s-a rupt, simbolizand liberul acces la Dumnezeu pe baza a ceea ce a facut Isus - nu mai stau acum sa va mai spun si parerea mea cu un I sau cu doi de II, i-as spune si Jeshua, ca-n ebraica, important e sa stiti despre cine vorbesc -) adica acces in prezenta Lui Dumnezeu (stiu ca pare SF unora, dar... nu exista nimic, nici o experienta de pe Planeta asta sa se puna macar alaturi ptr comparatie cu dulceata, plinatatea, implinirea pe care o simt in prezenta Lui), atunci primesc o natura noua, si firea cea veche o rastingnesc, experimentez nasterea din nou, si dau conducerea Lui Isus asupra vietii mele. Tatal vede pe Isus in mine, si ma primeste! Sunt neprihanita!!
Whaaat?![]()
Da' cine te crezi?
2Cor 5:17 Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s'au dus: iată că toate lucrurile s'au făcut noi.
Rom 1:17 deoarece în ea (in evanghelie) este descoperită o neprihănire, pe care o dă Dumnezeu, prin credință ... după cum este scris: Cel neprihănit va trăi prin credință.
In momentul in care am crezut, am primit viata vesnica: Ioan 3:36 Cine crede în Fiul, are viața vecinică; dar cine nu crede în Fiul, nu va vedea viața, ci mînia lui Dumnezeu rămîne peste el.
si as da mai multe versete, dar nu pe asta vreau sa pun accent aici.
In momentul in care am crezut, numele meu a fost scris in Cartea vietii.
Ei, acuma incep firul epic.
Isus a promis ca se va intoarce a 2-a oara.
daca eu am murit inainte de intoarcerea Lui pe Pamant, ma voi duce in prezenta Lui, acolo unde deja stiam ca voi merge (si aceasta siguranta o simti si o ai abia incepand cu momentul deciziei de a crede, de a iesi de sub blestemul pacatului sub care suntem nascuti, si nu se poate explica, ci doar experimenta), deci unde am ales in timpul vietii.
Daca insa sunt inca in viata cand se va intoarce Isus...
continui sapt viitoare, sper sa nu va suparati ca inchei asa...
2girlsmum spune:
[quote]Originally posted by Adela99
si ma mai intreb: oare mie ce-mi lipseste, de ce nu pot fi ca voi... vointa? credinta?... problema mea e (cred) ca pe alocuri mi se pare ca ratiunea si credinta nu merg mana in mana
Adela99,
Intr-adevar, ratiunea si credinta nu merg mana in mana, insa se poate ajunge si acolo incat cele doua sa fie in armonie.Credinta este originata in duhul nostru omenesc, partea cea mai launtrica a fiintei noastre.Ea nu apare in urma sfortarilor noastre de a accepta ceea ce pare de necrezut ci este primita in dar in clipa in care cineva are un contact personal cu Dumnezeu.Pentru asta nu trebuie sa fii neaparat religios sau inclinat spre supranatural.
Ratiunea este o facultate a sufletului nostru si cu ajutorul ei gandim ,analizam, sintetizam.
Cand tu te intrebi, oare mie ce-mi lipseste, de ce nu pot fi ca voi...eu detectez aici vocea firava a credintei din adancul tau. Este mai mult decat o posibila admiratie si aspiratie a ta fata de cei care pot crede in chestii care depasesc sfara lui nici prea-prea nici foarte-foarte.
Si eu am fost pe aici. Si multii altii in care acum, ratiunea, desi functioneaza perfect, se inclina si cedeaza in fata a ceea ce transcede teritoriul simturilor.
Ce pot sa iti spun,m-am gandit la tine de cand am citit postarea ta acu cateva zile.Vorbeste direct, sincer, cu Dumnezeul pe care nu reusesti inca sa-L atingi in experienta ta.Lasa la o parte temerea ca nici dupa asa ceva, tot nu vei crede.Pur si simplu bate cu indrazneala la usa Lui.Sunt sigura ca vei sti cum.Provoaca-L sa se lase descoperit de tine.Abandoneaza orice ideea preconceputa despre cum ar trebui sa simti.Spune-I doar ca ai vrea sa Il cunosti si sa crezi ceea ce El vrea ca tu sa crezi.
Si cum ti-au mai spus si altii, citeste Biblia.Pur si simplu fa-te disponibila mesajului ei.
O imbratisare de la noi,
Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile Noastre
conchita spune:
ce frumoase intrebari pui, Adela, dar ce grele! :) si eu "invidiez" credinta nestramutata a multora, inclusiv de pe forum, certitudinea inimii si a mintii lor. nu stiu ce trebuie sa fii sau sa ai ca sa crezi total si secunda de secunda. constientizez ca e cumplit de greu sa fii lucid permanent de existenta lui Dumnezeu.
daca te ajuta in dilemele tale, iti spun ca la mine credinta a venit 99% pe cale rationala si restul prin har, slava Domnului. ne-am mai ciocnit noi pe forum si ai putut sa-ti dai seama ca sunt gica-contra si avocatul diavolului de multe ori, punand intrebari tampite si oferind perspective incomode (mie insami:) ),iar cu Dumnezeu n-am fost mai putin miloasa :)) raspunsul privind existenta sa certa a fost singurul logic si valabil stiintific, din punctul meu de vedere. ca s-au mai intamplat si altele pe parcurs, asta e alta mancare de peste, dar, vorba Gandacelul, povestea nu e pentru ochii cititorilor :) bref, am fost super-atee, n-am cuvinte satz descriu cat de atee, pana la 25 de ani, cand am ales calea crestinismului ortodox. de atunci, am trecut prin doi ani de habotnicie doar, in restul timpului consider ca am fost si am ramas o crestina socratica:)
quote:
Originally posted by Adela99
va citesc pe la mai toate subiectele legate de religie... uneori va invidiez alteori... (ma refer la cei credinciosi - scuzati daca folosesc termeni gresiti pe ici pe colo, da' nu's umblata de mult pe la biserica)
si de cate ori citesc ceva care in ochii mei depaseste sa zicem limita "potrivit-ului" (adica nici prea-prea, nici foarte-foarte)ma intreb cum ati ajuns atat de credinciosi, de patrunsi, de convinsi... carui fapt se datoreaza convingerea si credinta voastra puternica (fie ortodoxa sau protestanta sau baptista)... traditie in familie, experiente de viata, incercari... sau sunteti patrunsi de cuvintele Bibliei..sau...revelatie, iluminare?
si ma mai intreb: oare mie ce-mi lipseste, de ce nu pot fi ca voi... vointa? credinta?... problema mea e (cred) ca pe alocuri mi se pare ca ratiunea si credinta nu merg mana in mana
--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)
joanna spune:
O rugaciune care o spun eu des si este tare frumoasa:
'Doamne ajuta necredintei mele'
Joanna
gandacelu spune:
emilia, prozelitismul e interzis pe aici pe forum, stii asta, da?! mai ales ca spic de grau a spus clar ca pentru ea a fost o "ratacire" acel al doilea botez...
spic de grau, ti-am citit povestea nasterii de curand, iata ca am aflat-o si pe cea a drumului spiritual
nu exista pacat care sa nu se ierte
adu-ti aminte de Sf. Petru, care L-a tradat pe Iisus insusi (ortodocsii scriu Iisus cu 2 de i) iar faptul ca iti pare rau pentru ce ai facut inseamna ca esti in buna pocainta
totul e sa nu cazi in deznadejde, alt pacat grav (pacatul lui Iuda, care a deznadajduit de marea iubire a lui Dumnezeu, spunand ca tine ca nu poate fi iertat pentru ce a facut!)
alege, intre Petru si Iuda
adu-ti aminte de fiul risipitor, care a fost primit de Tata cu bratele deschise inca ianite sa fi spus vreun cuvant: "Acesta este fiul meu, pierdut a fost si l-am gasit, mort a fost si a inviat!"
Pentru fiecare intoarcere a noastra, e sarbatoare in Ceruri! ...si sufletul unui om e mai pretios ca lumea intreaga!
gandacelu spune:
emilia, un singur cuvant la care sa te gandesti, in legatura cu tot ceea ce spui despre Sfintele Taine ortodoxe: cui veti ierta pacatele, iertate vor fi, si cui le veti tine, vor fi tinute!
cuvintele apartin lui Hristos in momentul in care a pogorat Duhul Sfant peste Apostoli, si stau la baza Tainei Spovedaniei: nu oricine poate ierta pacatele (trebuie sa fie preot, sa fi participat la ceremonia de "punere a mainilor", de transmitere a Harului) si nu oricine e iertat prin aceasta marturisire, numai ca Jertfa lui Hristos face posibila aceasta iertare, pentru aceia care o cauta!
si nimeni din cei necurati nu va intra in Imparatia mea!
nu este suficienta simpla venire a lui Hristos, mai trebuie sa punem si noi umarul la aceasta jertfa, prin jertfa noastra... Hristos ne-a facut din nou Raiul accesibil (pana la El toate sufletele se duceau in Iad, cred ca exceptie a facut Ilie si Enoh, care au fost ridicati direct la Ceruri)
Prin venirea Lui, avem posibilitatea de a intra in Rai, dar nu suntem automat intrati, nimeni nu poate spune ca este mantuit in aceasta viata, Hristos va judeca aceasta
ar fi mult de discutat, dar prefer sa nu tulburam prea mult apele... si nu sunt omul care sa faca catehizare pe aici![]()
un_tata spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
eu i-am vazut pe astia care marcheaza cu laserul in America pe aeroport. Sint mici, verzi si cu ochi maaari si negri ca de musca, foarte iesiti in afara. Din ochii astia tzishneste laserul daca te prind ca te uiti la ei.
Miau-miau,
Este pacat ca ironizezi un lucru pe care nu-l cunosti. Unele linii aeriene americane au infiintat un serviciu pentru oamenii de afaceri care sunt grabiti si nu doresc sa stea la cozile care se formeaza la imbarcarea in avioane (verificarea minutioasa a actelor (mai ales de cand cu 11 sept.), a bagajelor, accesul...). Pentru aceasta, celor care au solicitat acest serviciu, li s-au intocmit fise electronice cu datele de identificare (plus inca ceva), li s-au verificat "dosarele" si - daca au fost considerati demni de incredere - li s-a marcat pe mana, cu laser, un cod de bare. Acesti oameni pot intra rapid in avion folosind caile de acces special rezervate lor (cum ar fi casele de marcat de la METRO pentru cei cu cardul auriu). Este suficient sa puna mana pe un geam pentru a fi scanati si sunt imediat identificati si lasati sa treaca fara sa li se mai verifice vreun act. Ei beneficiaza si de alte servicii, cum ar fi plata automata a biletului din contul personal, aceasta facandu-se prin aceeasi simpla scanare a codului cu bare de pe mana.
Daca doresti, iti pot da si referinte bibliografice de unde te poti documenta temeinic. Pe viitor, este de preferat sa nu ironizezi ceea ce nu cunosti.
Sebastian
alexxia spune:
quote:
Originally posted by joanna
O rugaciune care o spun eu des si este tare frumoasa:
'Doamne ajuta necredintei mele'
Joanna

Cu drag
Alexxia
Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
Andrada spune:
Merci Lily, Donia, Conchi, un_tata
!
Deci vestea cea buna trebuie sa ajunga intii la toti, si s-o accepte sau s-o refuze.
Mai fac o intrebare acu, de-ati fost asa draguti...
.
Deci unde stau sufletele pina la Judecata de Apoi?
E cineva deja in Iad sau in Rai (in afara de cei stiuti
)
A
Lamore che move il sole e laltre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele