Reintoarcerea Regelui !!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Semnele care arata ca venirea Lui este f aproape se gasesc in Matei-cap 24 in afara Apocalipsei (care inseamna in lb greaca "descoperire")dupa Ioan:
-vor apare "Hristosi" mincinosi, oameni care vor pretinde ca sint Hristos -Salvatorul omenirii care pt a impresiona si a fi credibili vor face semne si minuni
-vor fi razboaie si zvonuri de razboaie
-un neam se va revolta contra altui neam si o imparatie (tara probabil) se va revolta contra altui neam, vor fi cutremure, foamete si ciumi ( posibil orice boli incurabile, care vor ucide oameni si nu se va gasi remediul)
-crestinii vor fi chinuiti, uriti si omoriti
-inmultirea faradelegii
-dragostea care se va 'raci'
-si un ultim semn care pare sa se confirme: vestirea Evangheliei in toata lumea
Au fost citeva persoane care au incercat sa vesteasca sfirsitul lumii, insa data exacta nu se poate sti dinainte cu certitudine.

"Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" - Andre Malraux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Mi se pare numai mie, sau semnele astea exista de cateva sute de ani, cel putin de cand a inceput explorarea pamantului? Ca misionarii care i-au insotit pe exploratori au incercat sa crestineze noile teritorii, crestinii au fost chinuiti, ucisi si urati, razboaie sunt chiar de mai de mult, boli si foamete la fel, cate un asa-zis Hristos a tot aparut cand si cand, faradelegi exista inca de la inceputuri...
Chiar sunt curioasa ce semne sunt mai sigure de data asta. Adica de ce acum exista certitudinea, iar acum o suta de ani nu era.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns un_tata spune:

Unul dintre semnele cele mai mari - care vor preceda a doua venire a Mantuitorului - va fi domnia de 7 ani a lui Antihrist (precedata de reconstruirea Templului lui Solomon). Aceasta va fi impartita in doua perioade de cate trei ani si jumatate fiecare. Prima perioada va fi de pace si bunastare globala, iar a doua va fi o plangere si o scrasnire a dintilor. Sfintul Ilie si Enoh vor veni pe pamant si vor propovadui Imparatia, dar vor fi ucisi de slugile lui Antihrist.

Marcarea globala a produselor cu numarul fiarei (666) este un alt semn. Este demonstrat ca in codul cu bare EAN 13, care apare pe mai toate produsele, este incorporat acest numar. Se va trece in curand si la marcarea oamenilor. Deja s-a experimentat pe scara mica marcarea pe mana cu laser a unui cod de bare care sa faciliteze accesul in unele aeroporturi americane. Subiectul este destul de vast, iar eu ma opresc aici.

Sebastian
crestin-ortodox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

quote:
Originally posted by pulstar
Sa inteleg ca Dumnezeu este o persoana? Un mosneag cu barba alba care locuieste in nori?

nope, ala-i mos craciun..

Hmm, credeam ca mos craciun locueste la Polul Nord... ..

* Nimic nu se pierde, totul se transforma *
http://photos.yahoo.com/pulstar3/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

eu i-am vazut pe astia care marcheaza cu laserul in America pe aeroport. Sint mici, verzi si cu ochi maaari si negri ca de musca, foarte iesiti in afara. Din ochii astia tzishneste laserul daca te prind ca te uiti la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by un_tata

Marcarea globala a produselor cu numarul fiarei (666) este un alt semn. Este demonstrat ca in codul cu bare EAN 13, care apare pe mai toate produsele, este incorporat acest numar. Se va trece in curand si la marcarea oamenilor. Deja s-a experimentat pe scara mica marcarea pe mana cu laser a unui cod de bare care sa faciliteze accesul in unele aeroporturi americane.

666 number of the beast! ....

Mai circula ideea ca numele cartii de credit VISA ar reprezenta anagramarea cifrei 666, numarul fiarei. Asa ca atentie crestini cu ce card va faceti cumparaturile..

* Nimic nu se pierde, totul se transforma *
http://photos.yahoo.com/pulstar3/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Lucia

gandacelu

multumesc ca m-ati bagat in seama si pentru sfaturi...va tin la curent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Daca m-ai fi intrebat la 17 ani daca sunt pregatita ptr venirea Mantuitorului as fi raspuns fara sa stau sa ma gandesc ca da.
De atunci s-au intmplat atatea si ma simt atat de gresita ca si daca ma gandesc ca Dumnezeu ma iarta ptr ca asa ne-a promis, nu stiu daca eu ma pot ierta..
Si cu toate astea Dumnezeu mi-a aratat de atatea ori ca ma iubeste! Iar dovada cea mai graitoare e fiul meu. Nu stiu daca ati citit povestea nasterii lui David, dar ptr mine a fst o adevarata minune. Am fst si am discutat la biserica, si m-am spovedit si i-am spus Parintelui ce aveam pe suflet iar el mi-a spus ca trebuie sa am incredere ca Dumnezeu imi va asculta ruga. Si in luna aceea am ramas insarcinata. Si cum nu a fst o sarcina programata, cum nu stiam ca am ramas insarcinata (ca altfel as fi stat probabil numai in pat de frica sa nu pierd inca o data bebelusul), am mers sute de km cu bicicleta, am sarit si am topait. Dar Dumnezeu avea planul si darul Lui ptr mine. Laudat fie Numele Lui!

Spun ca acum 11 ani daca as fi fost intrebata as fi raspuns DA fara sa ma gandesc...Of..Pana la 17 ani am avut o relatzie speciala cu Domnul Isus (sau Iisus - nu stiu cum se scrie corect si e pacat sa stam si sa ne impiedicam de o litera). Nasul meu ma ducea aproape in fiecare duminica la Manastirea Cernica. Apoi bunica mea (chiar daca nu era sangele meu am simtit-o ca pe o bunica adevarata), era o femeie si o crestina cum putini sunt pe lumea asta. De la ea am invatat ce e Dragostea Crestina, sa-ti ajuti aproapele si sa ierti. SI tot de la ea am invatat sa vorbesc cu Domnul nostru (nu sa spun o rugaciune fara sa ma gandesc la ce spun). Oriunde mergeam , in gandul meu vorbeam cu EL, era prietenul meu cel mai bun. Apoi la 17 ani, framantata de grija ca botezul pe care il primisem nu fusese marturisit de gura mea putea sa-L supere..m-am rebotezat. Am facut-o la un rau, si nu intr-o biserica ptr ca am spus ca eu ma numesc Crestina si nu vreau ca prin gestul meu sa se presupuna ca am schimbat apartenenta mea la vreun cult. Am facut acest gest gandindu-ma la EL. Imediat dupa, pastorul mi-a spus (si m-am cutremurat): "de acum daca te intorci pacatele ti se vor inmulti de 7 ori!". Cuvintele lui au cazut ca un blestem ptr mine. Apoi biserica unde incepusem sa merg devenea tot mai inabusitoare..simteam ca nu -l mai gasesc pe Domnul Meu. M-am retras..o vacanta am mers la Manastirea Pasarea sa ma reculeg. Maica careia i-am povestit mi-a spus ca pacat mai mare nu puteam face. Mi-era si teama sa mai merg sa ma spovedesc unui preot. Ma rugam in casa mea dar asta era tot.
Sotului meu i-am spus tot (el e ortodox..acum eu ma consider din nou ortodoxa), iar el m-a ajutat sa inteleg multe dar totusi ceva acolo in sufletul meu a ramas...
Cand am pierdut primele 2 sarcini mi-am spus ca e pedeapsa...cand l-am avut pe David am spus ca Dumnezeu m-a iertat..Dar eu ma pot ierta?
Citesc si acum Biblia, in fiecare seara am grija sa-mi inchin baiatul si sa ma rog Lui sa aiba grija de sufletul lui, ma rog ptr prieteni si dusmani, dar cu toate astea simt ca nu mai e relatia pe care am avut-o.

Ma iertati ptr ca v-am retinut atat! Sper ca nu am fost off topic

Luminita si DAVID - 11.03.2004

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

Draga spic de grau, imi pare asa de rau sa aud ce ti-a putut spune acel pastor. Sunt multi lupi cu blani de oaie. (care pun Lumina la un loc cu intunericul) Dar nu inseamna ca toate bisericile ne-ortordoxe sunt asa. Sper ca poti crede asta, chiar daca inca nu ai experimentat pe pielea ta.
vreau doar sa iti spun atat: (ca sa nu ma abat prea tare de la subiect) ai inteles bine atunci, ca botezul trebuie sa fie un act constient, un simbol exterior al unei transformari interioare, pe care doar un adult il poate face!
Din pacate ti-a taiat aripile un "lup", ah... cat de inselator e dracu'...
As mai continua sa spun si altele cu privire la ce ai spus, dar vreau sa merg inainte si cu ce mi-am propus...
daca vrei, putem continua separat, pe alt subiect, sau pe PM.

"Veti cunoaste Adevarul, si Adevarul va va face liberi!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

mai tata, (am senzatia ca ne stim de la alt subiect...? livutz cumva? daca nu, scuze)

sa spun, sa nu spun... mi-e teama ca daca o sa spun ca nu mai sunt ortodoxa, ci alta culoare, o sa iti pui ochelarii prejudecatilor...si n-o sa lasi sa patrunda restul cuvintelor.
ma rog, fie, imi asum acest risc. Pana la urma ar trebui sa fim cu totii suficient de maturi incat sa putem judeca si singuri, daca rationamentul cuiva e logic sau nu. Desi de multe ori credinta incepe acolo unde logica omeneasca ia sfarsit... Dar e o alta tema asta.
sa revenim la oi.

da, din totdeauna si pe mine, ca si pe pulstar, ma lasau rece mantuirea si modalitatile de a ajunge la ea, si Dumnezeul prezentat in Biserica ortodoxa.
Adevarul era acolo, undeva la radacini, dar inabusit de atatea alte zorzoane, traditii indepartate de la Adevar, mister si misticism atat de ineficient vietii de zi cu zi a oamenilor...
Daca Dumnezeu nu e unul care sa se intereseze de viata mea, sa se faca simtit, sa aiba vreun impact in ceea ce priveste existenta mea, scopul meu aici pe pamant, ... ce rost au toate alea?... Chiar numai atat sa fie tot, o ... emotie inalta, un gand bun inaltat la liturghie...?

si totusi experienta mi-a demonstrat ca Biblia are dreptate, ca omul se naste pacatos, cu inclinatii mai mult spre rau decat spre bine, si ca viata pe pamant e in asa fel, incat fara UN CEVA EXTERIOR MIE, nu fac altceva decat sa ma afund din ce in ce mai tare in egoism, mocirla decaderii intregului asa-zis "sistem moral".

asa ca, simtindu-ma maximul de infect pe care il poate trai o fiinta (imi mai lipsea sa ucid trupeste, si chiar ca incalcasem toate poruncile), am luat Cartea in mana, si am inceput sa o devorez (noul testament).
Si lacrimile mele nu faceau altceva decat sa confirme ce citeam, ca omul nu va putea niciodata sa se spele de necuratiile lui prin propriile eforturi (oricate fapte bune ai face, oricat te-ai stradui sa te impartasesti si sa te spovedesti cat mai des - sa nu cumva sa vina Fiul sa ma prinda nespovedit... ca am incurcat-o)

ceea ce Isus a facut pentru omenire a fost tocmai asta: sa primeasca pedeapsa in locul nostru, tocmai ca sa ne ofere noua sansa sa nu mai platim noi pentru propriile pacate.
Daca unora li se pare o oferta prea generoasa... offf, cum ne lipsim noi singuri de toate beneficiile si bunatatile pe care Dumnezeu, taticul cel mai Bun care poate exista, VREA SA LE AVEM...

"Veti cunoaste Adevarul, si Adevarul va va face liberi!"

Mergi la inceput