Reintoarcerea Regelui !!!
Raspunsuri - Pagina 7
conchita spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Merci Lily, Donia, Conchi, un_tata!
Deci vestea cea buna trebuie sa ajunga intii la toti, si s-o accepte sau s-o refuze.
da, corect, asa scrie in Biblie.
quote:
Mai fac o intrebare acu, de-ati fost asa draguti....
Deci unde stau sufletele pina la Judecata de Apoi?
E cineva deja in Iad sau in Rai (in afara de cei stiuti)
A
sunt total pe dinafara la capitolul asta, din pacate. prea multe informatii contradictorii, iar din Biblie n-am fost in stare sa inteleg care e raspunsul.

--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)
gandacelu spune:
andrada, chiar astazi s-a citit la biserica Evanghelia saracului Lazar (Luca, 16):
19. Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră și în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit.
20. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porții lui, plin de bube,
21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii venind, lingeau bubele lui.
22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat.
23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui.
24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești.
26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu,
28. Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin.
29. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi.
31. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți.
deci, dupa moarte, sufletele merg in Iad sau in Rai
alte lucrari pe tema asta:
Seraphim Rose - www.sfaturiortodoxe.ro/sufletul-dupa-moarte/" target="_blank">sufletul dupa moarte
Pr. Mitrofan - www.sfaturiortodoxe.ro/pr_mitrofan.html" target="_blank">ce se intampla cu sufletul dupa moarte
Mitropolit Hierotheos Vlachos - Despre Viata dupa moarte
si, mai ales:
Predica Pr. Cleopa la Duminica a XXII-a dupa Rusalii (Despre iad)
osolita spune:
quote:
Daca vrem sa ne mintuim, adica sa scapam de iad si sa fim primiti in rai si bucuria imparatiei ceresti trebuie sa facem urmatoarele lucruri: Mai intii sa pastram cu sfintenie dreapta credinta ortodoxa pe care o avem neschimbata de doua mii de ani. Apoi sa ascultam de Biserica intemeiata de Hristos si de pastorii ei - preoti si episcopi. Sa pazim cu multa evlavie poruncile Sfintei Evanghelii si mai ales, rugaciunea, milostenia, smerenia, iubirea crestina, nasterea si cresterea de copii, participarea regulata la biserica, spovedania si Sfinta Impartasanie.
Cine-mi explica de ce la parintele Cleopa ordinea e invers, adica mai intai patram credinta ortodoxa, apoi ascultam de preoti si la urma vine si partea care e de fapt cea mai importanta.
Tin minte ca un raspuns asemanator daduse si cand era vorba despre motivele pentru care sectantii nu se pot maintui, faptul ca nu asculta de bisetica era pe primele locuri iar la sfarsit venea si partea ca nu au iubire fata de Hristos.
gandacelu spune:
osolita, nu stiu cat e de importanta problema ridicata de tine, adica aceea a "ordinii"
e posibil ca Parintele sa se fi adresat atunci unor anumiti oameni intr-un anumit context (sa zicem ca erau si sectanti printre ei, nu stiu) si sa fi pus accentul pe asta... de ce? pentru ca aceasta credinta ortodoxa ferma le contine pe toate celelate (ascultarea de Biserica si de preoti, ca si de poruncile Evangheliei) intr-un mod indisolubil... de fapt sunt atat de legate, incat nici nu pot fi separate propriu-zis intr-o enumerare, dar Parintele le enumera pentru a le accentua pe fiecare in parte...
acuma depinde si din ce punct de vedere intrebi: acela al sectantului care se simte "atacat" direct?!;))
.................
osolita spune:
gandacelul, eu sunt ortodoxa, exemplul cu sectantii era unul care venea sa intareasca exemplul cu pasii necesari pentru a ne mantui unde mie ordinea mi se parea alta.
Poate ti se pare ciudat ca am "curajul" sa "atac" cele scrise de parintele Cleopa ortodoxa fiind, mie personal mi se pare prea dur si in acelasi timp prea naiv in scrierile lui, asa ca nu ma feresc sa spun ceva atunci cand nu sunt de acord cu cea a scris el, chiar daca e ortodox de-al meu.
conchita spune:
raspuns la mesajul Emiliei, de aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34015&whichpage=9
quote:
Originally posted by Emilia B.
conchita, ai grija ca invatatura asta cu mantuirea a doar 144.000 e de pe la martorii lui Iehova.
puahaha, serios?! wow... ma faci sa ma intreb ce caut eu, o ignoranta, la topicele astea :)) oricum, sarumana, asta fuse un impuls sa mai pun si eu mana pe Biblie ca n-am mai citit-o cam demultisor.
quote:
Originally posted by Emilia B.Tot Bilia mea zice clar ca "credinta fara fapte este moarta". dar faptele nu au scopul sa ma mantuie, ci sunt o dovada ca SUNT mantuit!!
uite, vezi, in problema asta am inca niste dileme. daca faptele conteaza, cum se face ca raufacatorii sunt mantuiti daca "se nasc din nou" cum zici tu (traduc "se intorc la credinta"). eu nu stiu nici acum ce conteaza mai mult si care e proportia, daca e vreuna. cred ca daca ai inima curata, ti se iarta pacatele mici daca le-ai facut din nestiinta (desi ignoranta nu e o scuza). iar daca faci pacate mari, trebuie sa te supui la penitente pe potriva sa ti le speli.
ma mai gandesc la ceva. sa zicem ca eu fac o fapta buna, dar scrasnesc din dinti si ma vait, valeu, i-am dat si i-am facut si l-am ajutat, si ia uite cum m-a rasplatit, vai steaua mea ca mai bine nu ma bagam. deci fapta e buna, gandul e cu sorcova ispitit de necuratu'- care e opinia ta in cazul asta?

--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)
Emilia B. spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by Emilia B.Tot Bilia mea zice clar ca "credinta fara fapte este moarta". dar faptele nu au scopul sa ma mantuie, ci sunt o dovada ca SUNT mantuit!!
uite, vezi, in problema asta am inca niste dileme. daca faptele conteaza, cum se face ca raufacatorii sunt mantuiti daca "se nasc din nou" cum zici tu (traduc "se intorc la credinta"). eu nu stiu nici acum ce conteaza mai mult si care e proportia, daca e vreuna. cred ca daca ai inima curata, ti se iarta pacatele mici daca le-ai facut din nestiinta (desi ignoranta nu e o scuza). iar daca faci pacate mari, trebuie sa te supui la penitente pe potriva sa ti le speli.
ma mai gandesc la ceva. sa zicem ca eu fac o fapta buna, dar scrasnesc din dinti si ma vait, valeu, i-am dat si i-am facut si l-am ajutat, si ia uite cum m-a rasplatit, vai steaua mea ca mai bine nu ma bagam. deci fapta e buna, gandul e cu sorcova ispitit de necuratu'- care e opinia ta in cazul asta?
conchita, desi ne indepartam de la subiect, iti zic in doua vorbe parerea mea, iar daca ei sa intram mai in adanc, deschidem alt subiect, eventual "credinta si faptele"?...
La Dumnezeu nu exista pacate mici si pacate mari. Pacatul barfei sau al poftei ascunse dupa bunul altuia, e la fel de grav ca uciderea sau violul. Dumnezeu e atat de Sfant incat, ca sa putem intra in prezenta Lui e nevoie de curatire de orice nelegiuire.
iar aceast curatire o poti dobandi atat de simplu, zilnic, de fapt suntem indemnati sa ne rugam neincetat. Momentul meu favorit e splarea vaselor, in care intai de toate imi fac o analiza rapida a motivatiilor ultimelor ore, si imi cer iertare ptr ceea ce stiu ca a fost rebeliune sau egoism. Apoi curge o intimitate si o pace si o dragoste de Sus cum nu am cuvinte...
Nu trebuie sa facem noi penitenta ptr pacatele mari, tocmai aici e buba grea a Bisericii ortodoxia, poate o sa vi se para ca sunt cuvinte grele, si va rog sa ma iertati, nu intentionez sa ranesc sentimentele nimanui, dar... oameni buni, Isus (sau Iisus, cum vreti voi...) A PLATIT ODATA PENTRU TOTDEAUNA PENTRU TOATE PACATELE. TOATA SCURSOAREA, SCARBOSENIA, uratenia pacatului a stat peste El DEJA!!! Sa ma platim si noi ar insemna sa Ii facem lucrarea incompleta!!! Si prin urmare inutila. Pai atunci ne intoarcem la porunci si la faptele legii, pe care nici un om nu le-a putut tine vreodata. (de asta a zis Isus ca El este Implinirea Legii), si tocmai de asta a venit Isus, ca prin El sa putem avea pozitia de Intregire, de Restaurare la statusul initial, din gradina Edenului, de neprihanire.
Biblia e clara, ca faptele noastre cele mai bune sunt ca niste carpe murdare inaintea Lui, oricat de buna ti-ar fi motivatia, nu vor fi niciodata suficiente sau calificante spre a-ti constui podul spre divinitate.
Credinta in Ce a facut Isus e Accesul! "Eu sunt Usa!", nu "Faptele bune sunt usa!"
conchita spune:
Emilia, multumesc pentru raspuns, desi ma baga in ceata totala. daca e cum zici tu, inseamna ca suntem absolviti de orice pacat potential, iar cainta la care ne indeamna Mantuitorul e vorba in vant, chestie la care nu subscriu. de ce cele 10 porunci? de ce ruga? de ce lupta impotriva necuratului si pastrarea curatiei inimii? de ce mai speli vase daca esti deja mantuita?
cat despre bubele bisericii ortodoxe, io iti zic doar atat: penitenta ortodoxa echivaleaza cu al doilea, al treilea,...al n-lea botez din biserica ta. tot spalare de pacate se cheama. ca in biserica ta e mai simplu, doar ca te scalzi in apa si zici ca te-ai botezat, asta e altceva. mi se pare o iluzie grava sa iti imaginezi ca omul este scutit de suferinta atunci cand calca pe jertfa lui Iisus. Iisus a platit pentru pacatele noastre a priori daca si numai daca noi vom crede in El. cum ramane cu asertiunea ta despre fapte, daca suntem deja iertati? asa, inseamna ca tot universul e mantuit de ieri, deci hai sa inchidem pravalia ca s-a terminat programul, toata lumea merge-n paradis. 
--------------
lily spune:
Am omis un alt semn care anunta revenirea lui Isus, tot in Evanghelia dupa Matei-cap.24 :
De la smochin invatati pilda lui: Cand ii fragezeste si infrunzeste mladita, stiti ca vara este aproape. Tot asa, si voi, cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul omului este aproape, este chiar la usi.
Smochinul este simbolul Israelului-poporul ales de Dumnezeu prin care si-a transmis voia Sa, dar care L-a respins pe Mesia-Salvatorul si Domnul. De altfel evreii religiosi asteapta si azi venirea Mintuitorului promis in Vechiul Testament (V.T. pe care l-a preluat si Biserica crestina). Profetia se refera la intoarcerea evreilor in tara lor, dupa secole de peregrinari, cind desi au fost un popor mic la numar, au reusit sa reziste si sa se impuna in toate tarile unde au ales sa locuiasca. In 1967 statul Israel a luat fiinta , asadar inca o profetie biblica ne anunta ca revenirea lui Isus este aproape.
Alt semn este temutul semn al fiarei. Ieri am aflat de la un post de radio ca in SUA a inceput sa se foloseasca sistemul de marcare a miinii/fruntii la intrarea in aeroporturi pt strainii care calatoresc si intra pe teritoriu american, iar reporterul ne indemna sa ne informam inainte sa negam o realitate .
------------------------------------------------------
Andrada buna intrebare: "Deci unde stau sufletele pina la Judecata de Apoi?
E cineva deja in Iad sau in Rai (in afara de cei stiuti)"
Biserica s-a fragmentat, catolicii vorbesc de purgatoriu-sufletele asteapta acolo judecata, oamenii avind inca o sansa. Ortodocsii sint mai fermi-raii merg direct in Iad, bunii se duc la Cer, sufletele dormind pina la judecata. Judecata in perspectiva ortodoxa va fi infricosatoare, in functie de viata dusa pe pamint- de botezul pe care l-ai primit copil mic fiind, prin lepadarea de Satana a nasilor, de cite ori ai mers la biserica, de cite pomeni ai facut, de cite fapte bune ai facut, de cite pacate ti-ai martusisit si cite canoane date de preot ai indeplinit poti spera in a fi iertat la Judecata de apoi si a merge in Rai.
Cineva spunea ca in Rai insa nu vor fi ortodocsi, nici catolici, nici alte culte ci
vor intra numai crestinii.
Pilda saracului Lazar se pare e ca doar o pilda pt evreii care nu credeau in venirea lui Isus-Mesia promis, pe care L-au respins si condamnat la moarte pe cruce . Evreii sint descendentii lui Avraam, ei au primit Legea lui Moise -cele 10 porunci, le-au fost trimisi profeti care au au avut misiunea sa Ii aduca la pocainta, la credinta in Dumnezeu si la Fiul Sau, dar ei au refuzat sa creada. Astfel ca din popor ales, binecuvintat, dus intr-o tara unde curgea lapte si miere, ocrotit a ajuns sa fie mindru, cirtitor , distant cu oamenii de alt neam si liderii religiosii impreuna cu multimea L-au rastignit pe Isus, Fiul lui Dumnezeu, pe cruce. Fiul lui Dumnezeu a ales sa moara pt pacatele intregii lumi, spunindu-i Tatalui "faca-se voia Ta", insa acei care nu cred in El vor merge in Iad, locul unde este diavolul si ingerii razvratiti.
Si chiar daca fizic nu imi pot imagina un asemenea loc de chin etern, cum ar putea locui impreuna cu Dumnezeu si cu Fiul Sau Isus cei care il resping?