Reintoarcerea Regelui !!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

exact, Dumnezeu e o persoana...

Mey gandacelu, tu chiar vorbesti serios sau faci mishto?
Adica tu crezi pe bune ca D-zeu e o persoana?

Conform Dictionarului Explicativ Roman, persoana inseamna cam asta:

PERSOÁNĂ, persoane, s.f. 1. Individ al speciei umane, om considerat prin totalitatea însușirilor sale fizice și psihice; ființă omenească, ins. #9674; În persoană = a) loc. adj. și adv. însuși, personal, singur (fără intermediul cuiva); b) loc. adj. întruchipat, în carne și oase, personificat, #9830; (Înv.) Personaj (2). 2. (În sintagmele) Persoană fizică = om considerat ca subiect cu drepturi și cu obligații și care participă în această calitate la raporturile juridice civile. Persoană juridică (sau morală) = organizație care, având o alcătuire de sine stătătoare și un patrimoniu propriu în vederea îndeplinirii unui anume scop admis de lege, este subiect cu drepturi și cu obligații, deosebit de persoanele fizice care intră în componența ei. 3. Categorie gramaticală specifică verbului și unor pronume (personal, reflexiv, posesiv, de întărire), prin care se indică vorbitorul, interlocutorul și orice obiect, deosebit de vorbitor și de interlocutor; fiecare dintre formele flexionare ale verbului și ale unor pronume prin care se indică raporturile de mai sus. – Din lat. persona, germ. Person, fr. personne.

Asa ca, conform culturii mele generale Dumnezeu este orice vrei tu numai persoana nu...
Cat despre copii de scoala, nu am stat sa-i sondez sa le aflu parerea insa sunt convinsa ca fiecare are o viziune diferita asupra ideii de D-zeu, asta daca nu au fost indoctrinati de acasa cu ideea de
"D-zeu = persoana" ..

..Toate cele bune...

-----------------------------------------
* Nimic nu se pierde, totul se transforma *

http://photos.yahoo.com/pulstar3/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by un_tata

Xenocid,

Dupa ce vei pleca din aceasta lume, nu vei mai fi la fel de sarcastic in momentul in care vei da ochii cu Iisus Hristos.
Sebastian

-------------
Nihil sine Deo!

moment in care i-ai putea spune: "ti-am zis io!!", dar n-o s-o faci, ca la carte scrie sa ne iubim semenii....

Am si eu o intrebare. Care sint semnele premergatoare venirii LUI? In credinta si traditia crestin-ortodoxa fireste.
multumesc fetele (va rog nu ma trimiteti la Apocalipsa lui Ioan sau la vreun link)
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

quote:
Originally posted by alexxia

quote:
Originally posted by oana0204

Un_tata...cei care scriu Iisus cu un singur i, ori nu sunt ortodocsi ori nu stiu ca isus cu un singur i in limba ebraica inseamna magar.

Oana D

http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421

In limba Latina: Ihs Isus

In limba Greaca: #921;#951;#963;#959;#965;#950; Iisus

Cand rusii au luat controlul în România, au adaugat litera "î" în multe cuvinte romanesti. Dupa revolutia in 1989, unii
au întors cuvintele spre radicinele lor latine. Cuvantul "Iisus" a fost întors spre originalul lui latin si grecesc, cu un singur "i".
In limba ebraica pe care Isus a vorbit-o, sunt 4 cuvinte pentru "magar" scrise în Biblie: "chamor", "ayir", "athown", sau "arowd". Nici unul nu are o legatura cu cuvantul "Isus". In limba greaca vorbita de Pavel sunt 3 cuvinte pentru "magar"
scrise în Biblie: "hupozugion", "onarion", si "onos".

Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

Vai Alexxia, este foarte usor sa dai un search pe internet si sa gasesti niste explicatii care nici macar nu-ti apartin si din exces de zel nici ghilimelele de rigoare nu le-ai pus. Probabil ca ai fost legata la ochi si nu ai putut vedea si raspunsul dat la aceasta problema:
"Autorii acestia, care au vorbit ebraica si aramaica, au adaptat numele in limba greaca. Limba greaca nu are sunetul ,,ș" si au folosit litera care coresponde cu litera ș pe cat de posibil. In limba ebraica Isus este egal cu Ieșua. Deci, trebuiau sa adapteze numele in limba lor.
Vorbiti ebreica sau greaca? Daca nu, aveti un alt Mantuitor, dupa logica dvs. "
Apropo... chestia cu isus=magar in ebraica o stiu de la profesorul de ebraica din facultate, nu am gasit-o nici pe internet, nici nu am visat-o, nici nu am auzit-o la coada la paine.

Dar in fne, daca la biserica ta asa se spune ai tot dreptul sa-ti sustii punctul de vedere, precum si eu am acelas drept sa mi-l sustin pe al meu.

Oana D

http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

quote:
Originally posted by pulstar

Omul respectiv, pacatos sau nu,( nu este necesar ca acesta sa-i fi intors spatele lui Dumnezeu, pt. ca nici nu cred ca ar avea cum sa faca asta oricat de mult s-r stradui) nu ar intelege si nu ar aprecia "oferta" mantuirii oferita drept cadou de catre D-zeu, de aceea nu cred ca mantuirea poate veni mai repede decat suntem noi pregatiti sa o primim. Oferte de "mantuire" gasim la tot pasul, important e sa le vedem si sa le valorificam...

Omul s-a indepartat de Dumnezeu prin caderea in ispita ascultind de diavol-Geneza, primele 3 capitole. Au fost izgonit din Rai-Adam si Eva, primii nostii stramosi, pe pamint si astfel pierzind Raiul-implicit pe Dumnezeu-Tatal prin alegere proprie. Din acel moment oamenirea a fost condamnata la o viata de munca, efort, truda "cu sudoarea fruntii sa isi cistige existenta", au aparut bolile, neintelegerile, razboaiele fratricide. Aici intervine oferta de care vorbeam, facuta de Dumnezeu in marea Lui iubire- dind pe Fiul sau sa moara pe cruce pt pacatele intregii lumi. E esenta Evangheliei (Veste Buna adica) , centrul Scripturii, totul se rezuma la atit.
Religiile au inceput insa sa complice aceasta, sa impuna oamenilor -simpli, tinuti in ignoranta reguli din ce in ce mai rigide ca sa fie mintuiti iertati de pacatul primilor 2 oameni, apoi pacatul odata intrat in lume, s-a transmis tuturor descendentilor din Adam. Medicina are o ramura:genetica; genetic spune medicina se transmit boli, exista predispozitie la anumite boli, de la o generatie la alta organismul devine tot mai slabit si pe masura ce timpul trece. Aceasta este explicatia credintei, cit si a religiilor. Nu am aparut spontan, nu ne putem descurca de capul nostru, avem nevoie de un Dumnezeu numit si Tata .
In particular, credinta creste sau pare de prisos in momentul in care in mod natural, genetic ai un organism sanatos, puternic, o constitutie fizica buna, reusesti sa invingi obstacolele vietii, ai o stare materiala f buna, cistigi f bine , iti merge bine si atunci mai greu e sa te gindesti la Dumnezeu si la nevoia de un Stapin care sa te calauzeasca si un Salvator al sufletului tau.

quote:
Religia il reduce pe Isus la biserica prin faptul ca Isus este un "produs" al religiei iar religia un "produs" al bisericii, asadar Isus + religie = "produse" ale bisericii, intretinute in mod activ de catre aceasta...

Isus s-a nascut intr-o iesle, in ajun de Carciun, cind era desigur frig afara, intr-o famile saraca, a trait modest, umil. Tatal lui era timplar. Insa fiind Fiul lui Dumnezeu, perfect asa cum omul nu mai este de la caderea in pacat, a suportat condititiile grele pt a ne mintui pe noi. Putea sa nu o faca, pur si simplu sa ne ignore. Insa ne-a iubit-iubirea aceasta este cea care m-a atras la El, ma facut sa imi doresc sa cunosc mai multe de El. Isus a predicat, a vindecat oamenii de boli, a facut minuni desigur, L-a inviat din morti, cu toate aceste El nu a facut parte din scolile religioase rabinice ale timpului sau. Ii atentiona tot timpul pe carturari-oamenii de stiinta adica si pe farisei-un grup religios deosebit de puternic, ca sint departe de Imparatia lui Dumnezeu deoarece au instituit reguli atit de grele pt popor, pt oamenii sarmani, necajiti dar pe care ei nu le duceau la indeplinire!!!

quote:
"Referitor la Forta Vietii Infinite denumita de catre unii D-zeu, Allah, etc., Aceasta transcede orice limite impuse de mintea umana, religie sau carte... Aceasta exista prin Sine Insasi, este infinita si atemporala. Ea nu este nici Isus nici sfanta Treime nici alte personaje create de mintea umana. Ea pur si simplu exista, indiferent daca noi credem asta sau nu, suntem patrunsi de Ea si existam prin Ea, indiferent daca constientizam asta sau nu...
Asta este ceea ce cred eu..."

Pulstar-fiecare om are o reprezentare a lui Dumnezeu. In functie de educatie, studii, cultura etc fiecare din noi invatam sa ne raportam la divinitate intr-un mod anume care ne caracterizeaza.

quote:
Nu vreau sa ma intelegeti gresit, nu am nimic impotriva celor religiosi, sau a religiei in sine (care imi este indiferenta, atata tot). Suntem liberi sa alegem calea pe care o simtim potrivita pentru noi. Religia este doar o cale...
Cai exista insa nenumarate... -----------------------------------------

Te inteleg prea bine, alegerea iti apartine
--------------------------------------------------

Referitor la motivul care m-a facut sa cred, eram intr-un fel constienta de existenta unui Dumnezeu, dar nu credeam in Isus Cristos ca Mintuitor si Domn. De religie ortodoxa, in anul I studenta fiind, am primit o carte de la niste tineri la intrarea in facultate . Mergeam la biserica doar cind aveam cite un examen, destul de rar oricum, nu din convingere sfinta. Am tinut cartea in sertar deoarece o primisem in dar , nu platisem nici-un leu pe ea, nu ma atragea in nici-un fel. Dupa doi ani, citeva probleme aparute m-au facut sa imi pun intrebari-existentiale. Si am gasit cartea care m-a schimbat, m-a transformat.
Se numeste : "Mai mult decit un simplu timplar", scrisa de un fost ateu, profesor si om de stiinta, Josh Mc Dowel, intr-un mod simplu, dar suficient de matur, cu povestea propriei convertiri.
Am gasit citeva explicatii in ea referitoare la controversele legate de Isus:
Ce il face pe Isus diferit? Autorul crede ca Isus a fost mai mult decit un lider religios. El se intreaba “Cine a fost Isus” si de ce numele Lui stirneste atitea controverse? Discutiile legate de Dumnezeu sint acceptate, dar nu si despre Isus! Si nici discutiile despre alti lideri religiosi nu sint atit de ofensatoare. Deoarece Isus a pretins ca este Fiul lui Dumnezeu Il face diferit fata de alti lideri religiosi. El s-a prezentat pe Sine mai mult decit un profet si invatator, ca fiind Singurul prin care putem avea o relatie cu Dumnezeu (singura Cale de acces la El), singura sursa de iertare a pacatelor si singura Cale de salvare (de iad).
Isus Cristos (Iisus Hristos) inseamna un nume si un titlu.
Numele de Isus deriva din lb greaca care inseamna “Dumnezeu Salvatorul” iar Cristos din lb greaca si inseamnind “Unsul”. Folosirea numelui de Cristos-Hristos implica doua titluri:Rege si Preot, care erau promisiuni facute in Vechiul Testament cu privire la venirea Lui (prima, cind s-a nascut dintr-o Fecioara).
( http://www.amazon.com/gp/reader/0842345523/ref=sib_db_rdr/103-7980514-5603006#reader-page)

-------------------------
Darael, asa e in multe cazuri.

"Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" - Andre Malraux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

lily iti respect punctul de vedere.

-----------------------------------------

http://photos.yahoo.com/pulstar3/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Am sa trec peste tonul voit superior si rautacios si am sa continui discutia
Nici un moment n-am sustinut ca am cunostinte de ebraica sau de greaca, era clar ( sau cel putin asa am crezut ) pentru toata lume ca informatiile proveneau de la o sursa.. ( probabil ca ar trebui sa-ti cer si eu ghilimele si trimitere la profesorul tau de ebraica )
Informatiile provin de pe net ( initial am vrut sa trec adresa site-lui, dar m-am gandit ca o sa fie considerata reclama mascata ).
Acum un an , un an si ceva am avut o discutie pe acelasi subiect cu o alta persoana. Persoana respectiva sustinea ca Isus insemna magar in ebraica veche ( din acest motiv raspunsul suna in acest fel ). Atunci am inceput sa caut informatii sa aflu care este “adevarul” si am gasit pe net respectivele informatii. Pe care insa le-am verificat, le-au vazut un profesor de Istoria Religiilor si doi pastor, oameni cu integritate morala. Abia dupa ce le-au confirmat le-am considerat bune.
Si inca le consider.
Si inca ceva, referitor la « profesorul de ebraica din facultate », si mie in facultate un profesorul de anatomie mi-a spus ca oamenii se trag din maimute. Ce zici ar trebui sa cred ?
Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

"Am si eu o intrebare. Care sint semnele premergatoare venirii LUI? In credinta si traditia crestin-ortodoxa fireste.
multumesc fetele (va rog nu ma trimiteti la Apocalipsa lui Ioan sau la vreun link)
Andrada"

Parca imi aduc eu aminte ca incepe cu un ...cutremur

Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

not funny xeno!
A
Citeodata imi pare rau ca esti de partea cealalta a baricadei...

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Andrada vorbesti de ...Atlantic ?

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput