as dori o parere de la o viitoare mamica please...

as dori o parere de la o viitoare mamica please... | Autor: salomea

Link direct la acest mesaj

Nu stiu cat de oportuna este vizita mea la cele se pregatesc deja a fi mamici, atata vreme cat eu nu ma pot lauda (inca) cu asa ceva... Dar mi-ar prinde foooarte bine daca mi-ati putea spune parerea voastra legata de o chestiune care pe mine ma cam streseaza...
De luna asta (a 8-a de incercari...) mi-am luat si eu temperatura si constat ca dupa presupusa ovulatie temeratura a crescut peste "coverline" doar cu 1 zecime de grad...in condittile in care peste tot se zice de minim 2...Iata care ar fi valorile:
ziua 9 - 36.4
ziua 10 - 36.2
ziua 11 - 36.3
ziua 12 - 36.3
ziua 13 - 36.3
ziua 14 - 36.2
ziua 15 - 36.2
ziua 16 - 36.4
ziua 17 - 36.4
ziua 18 - 36.4
Intrebare mea ar fi: ati avut vreuna dintre voi temperaturi asa scazute (temperatura mi-o iau oral) si care sa creasca asa putin dupa ziua ovulatiei? Adica, pot sa mai sper la o eventuala sarcina luna asta?
Merci mult anticipat si bafta si succes cat cuprinde la toate gravidutele!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Draga mea, din pacate eu nu te pot ajuta cu un raspuns la intrebarea ta intrucat baietelul meu este un copilas neplanificat si care ne-a luat prin surprindere. Iti urez insa bun venit si multa bafta in concenperea unui copilas si sunt sigura ca vei primi multe raspunsuri de la fete.
A! Si iti urez sa ramai printre noi, aici, la viitoare mamici.

Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salomea spune:

Tomasa, esti o draguta...
Gravidutele, sa inteleg ca voi nu v-ati stresat cu temperaturi bazale si rasbazale ca altii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by salomea

Tomasa, esti o draguta...
Gravidutele, sa inteleg ca voi nu v-ati stresat cu temperaturi bazale si rasbazale ca altii?

...ba da, si eu m-am stresat vreo luna cu temperatura, pe care nici macar nu stiam sa o interpretez prea bine. Eu una te sfatuiesc sa incerci sa te detasezi si sa "astepti" momentul fara sa te gandesti prea mult la el. Eu am incercat exact un an si exact cand nici macar nu speram (intr-o perioada destul de agitata cu alt tip de probleme) am aflat minunea. Povestea mea e chiar frumoasa, ca in ziua cand sotul meu primea titlul de dr., eu ii punea in fata si testul pozitiv. Asa ca eu zic sa nu te mai gandesti, vei vedea ca va veni cand te astepti mai putin. Multa bafta si rabdare, totul va fi bine.

37 saptamani
http://community.webshots.com/user/amduminica

Mergi la inceput

Dama, esti o norocoasa...
Si zii, ati incercat unan fara sa faci nici o analiza, nici un tratament nimic? Daca da, inseamna ca se poate!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by salomea

Dama, esti o norocoasa...
Si zii, ati incercat unan fara sa faci nici o analiza, nici un tratament nimic? Daca da, inseamna ca se poate!!!!!

...da, fara sa fac nici un fel de analize, desi demult tot imi ziceam mai stau un pic sa daca intr-un an nimic, atunci apelez la un ginecolog ca inseamna ca ceva nu e in regula. Dar eu zic ca nu e bine sa pleci pe premisa asta, mai ales ca aveam in tara o cunostinta ginecolog, care mi-a zis sa-i dau inainte, ca investigatiile se fac atunci cand incerci ani de zile, nu cateva luni. Si da se poate, dar trebuie multa rabdare si sa nu te stresezi mereu. Asa am facut si eu o vreme si nimic, si apoi (cand eram cu alte griji)...uite ca s-a putut. Insa analizele de sange e bine sa ti le faci macar odata, sa stii cum stai cu toxo, rubeola, etc (oricum in caz de sarcina le vei reface)

37 saptamani
http://community.webshots.com/user/amduminica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Salomea, din proprie experienta nu stiu ce sa-ti spun cu privire la temperatura si cresterea ei. Dar am o prietena care incearca de 1 an sa "ramina" si dr. i-a recomandat sa-si urmareasca temperatura timp de 3 luni. isi trece valorile zilnice pe niste formulare pe care le-a primit, care in final vor constitui un grafic al temperaturii. dupa 3 luni se duce pt. "verdict" si probabil inceperea altor investigatii. Te sfatuiesc acelasi lucru, du-te sa te vada un dr.si explica-i care e problema.
PS - temperatura depinde de termometru. am constatat ca termometrele digitale indica de regula o temperatura mai scazuta decit cele cu mercur. Important este ca masuratorile sa se realizeze cu acelasi termpmetru.
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Dupa umilele mele cunostinte, la ovulatie temp. corpului creste peste 37 grade si asa ramine pina la menstruatie. De asemenea, temp. nu se ia oral ci "pe jos". Daca ramii insarcinata, temp. nu mai scade prea mult, ramine tot in jur de 37. Altfel, ea scade cu 2-3 zile inainte de menstruatie.

Leta & bb Andreea 27+
dr. tutunaru - elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

draga Salomea,

cred ca stiu foarte bine ce inseamna sa te stresezi ... timpul sa treaca si sa nu se intample nimic ... din pacate eu una m-am apucat sa fac tratamente dupa ureche care nu mi-au adus nimic bun ... 2 sarcini oprite in evolutie ....

asa ca sfatul meu e sa-ti gasesti un doctor bun ... care sa-si dea interesul pt tine ... nu sa-ti spuna ca abia dupa 1 an de incercari sa mai calci pe la el ...

temperatura bazala mi-am luat-o si eu 2 luni ... prima luna cand mi-a citit doctora graficul ... a zis ca daca nu ar cunoaste simptomele TBC-ului ... ar zice ca am TBC ... doamne fereste ...

a 2-a luna graficul a iesit cat de cat normal si spre bucuria mea am ramas gravida fara nici un tratament ... atat doar ca am luat vreo 3 luni inainte diane (dupa ultimul curetaj), am facut histero si mi-a desfundat o trompa ...

deci ai incredere in tine si fa-ti curajul sa mergi la un doctor care sa faca ceva ... nu doar sa ridice din umeri ...

bafta si sa auzim de bine ....

Maruta 7 sapt.
DPN 19 iunie 2005; UM 12.09.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Salomea, eu chiar am practicat faza cu temperatura, desi chiar la a doua incercare am ramas insarcinata (ma grabea ceasul biologic :))
Eu am citit in diferite parti de metoda asta, care iti zice ca la ovulatie iti creste temperatura, dar nu este exact asa. Am gasit o carte care spunea ca in momentl ovulatiei temperatura atinge un minim, si abia dupa ce aceasta s-a produs incepe sa creasca. Ca sa-ti dau exemplu, asta a fost la mine graficul in luna in care am ramas insarcinata:
ziua 4: 36.8 +
ziua 5: 36.9
ziua 6: 37
ziua 7: 36.9 +
ziua 8: 36.5
ziua 9: 36.8
ziua 10: 36.7 +
ziua 11: 37
ziua 12: 37.1 +
Zilele cu plus sunt zilele in care am prestat :)
Dar iti dau un sfat: tot timpul sa-ti iei temperatura la aceeasi ora, imediat dupa ce te trezesti, INAINTE de a te da jos din pat si de preferinta VAGINAL.
Si cel mai important lucru e sa nu te stresezi prea tare ca tocmai asta te impiedica sa ramai.
Succes!

Coraly, 30+

ziua 13: 37.1

Mergi la inceput

Fetelor, multumesc mult de explicatii! Incerc din rasputeri sa nu ma mai stresez dar imediat ce am impresia ca am reusit se insinueaza repede cate o voce care ma intreaba: "Dar e posibil totusi sa apara minunea cu o temperatura asa scazuta ca a ta...?" si alte de-astea... Si sunt inca de-abia in ziua 18...Prin ziua 29 cred ca am sa stau iar numai pe site-uri cautand informatii poate-poate oi mai prinde niste sperante...
Sa aveti grija de voi si de bb-ii vostri si sa va bucurati din plin de ei!!!

Mergi la inceput