as dori o parere de la o viitoare mamica please...
Raspunsuri - Pagina 2

Medeea76 spune:
Salomea, e posibil sa fi avut ovulatie in ziua 15, cata vreme in ziua a 16-a a crescut si se mentine. Urmareste in continuare, pana la sfarsitul fazei luteale. Numara si tu 18 zile incepand cu ziua a 16-a, in care temperatura sa fie cel putin cat era in ziua 16. Doar asa vei sti sigur ca e sarcina (confirmata si de test). Si asta, desigur, daca ai avut cel putin un contact in ziua 13, 14 sau 15.
In alta ordine de idei, nu e obligatoriu ca dupa ovulatie temperatura sa creasca peste 37. La mine, de exemplu, dupa ovulatie, temperatura crestea la 36.8, fata de coverline care era 36.6 sau 36.7. Cel mai bun exemplu e ultima ovulatie. Coverline era 36.76 (deci aproape 36.8), in ziua ovulatiei am avut 36.6, iar de a doua zi 36.8. Si a ramas crescuta mai mult de 18 zile... Deci, se poate!
Medeea

salomea spune:
Medeea, nici nu stii ce tonus mi-ai dat... Asa ma mai "inviorez" cand aud ca se poate...
Mie astia de pe fertility mi-au zis ca ovulez, desi e ciudat cum depisteaza ei coverline-ul (la mine ar fi 36.25 dupa ei, nu 36.3 cum mi se pare mie logic...)
Deci inteleg ca pot sa mai sper. Saruuuuuuuuuuuumana!!!! .

salomea spune:
Medeea, si tu ti-ai luat temperatura tot vaginal?
Ce dragute sunteti toate ca va faceti timp sa ma lamuriti si pe mine!

corneliaa spune:
Salomea, continua sa-ti iei temperatura si dupa ziua a 18-a pentru ca mie mi-a zis doctorul ca am avut ovulatia foarte tarzie, posibil in ziua a 21-22!!!!!!!!!!!!!
Si eu prestam numai in zilele alea si uite ca atunci cand am depasit...s-a intamplat minunea!!!
Succes!
(27 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

coral spune:
Am luat temperatura vreo 9 luni ca-mi doream tare mult sa ramin insarcinata dupa un eveniment nefericit. Nu am ramas, eram cam stresati, totul era cu program.
Cei de aici m-au programat la o laparoscopie pentru un fibrom mic si pricajit si polipi asisderea.. Ca atare am renuntat la temperaturi, teste de ovulatie si toata distractia. Cu o luna inainte si in luna respectiva, la indicatia doctorului din tara am luat progesteron. S-a intimplat cind nu ne-am asteptat.
Am cerclajul programat in acceasi zi in care trebuiau sa-mi scoata polipii.
Cind nu am mai fost stresati se pare ca ne-a iubit si pe noi bebe.
Mie mi s-a parut mai simplu sa cumpar un test de ovulatie, e pe acelasi principiu cu testul de sarcina si elimini citeva necunoscute din ecuatie, afli daca ovulezi si data exacta.
Din ce stiu inainte de ovulatie temperatura scade usor si spoi creste cu .3 dupa ce ovulatia a avut loc. O variatie la tine este in ziua 16.
Tin pumnii sa auzim vesti bune si fara stres, oricum face rau la ten
There is a difference between knowing the path and walking the path.

Medeea76 spune:
Sigur ca trebuie sa speri, dar ai mare grija... Daca se intampla sa nu fi ramas luna asta, nu inseamna ca nu vei reusi niciodata. Eu abia acum, cand ma vad gravidutza, imi dau seama ca e reala povestea ca poti sa nu ramai din cauza stress-ului. Adica in luna septembrie nu am ramas, desi conditiile au fost aceleasi, doar stress-ul putin mai mare. Si cand am vazut ca nu am ramas, gata, s-a prabusit cerul in capul meu. In ultima perioada chiar am vrut sa renunt sa-mi mai iau temperatura, care oricum o cam luase razna... Asa a fost sa fie, luna asta. A mia oara spun ca lucrurile se intampla atunci cand trebuie sa se intample.
Bafta multa!!!
Medeea

salomea spune:
Coral, ai si tu dreptae...noi oricum am "depasit" fara sa ne gandim la treaba asta...
Coral, eu sunt in Cipru acum unde untest de ovulatie sau de sarcina costa in jur de 20 de dolari... La sfarsitul saptamanii asteia ajung si eu in tara si incep droaia de analize si am sa ma intorc (daca va mai fi nevoie...) cu un sac de teste de ovulatie...
Progesteron ti-a indicat medicul dupa niste analize de sange presupun, nu?

corneliaa spune:
Aaaaaaa, si inca ceva, vezi ca in reteaua Sensiblu, exista teste de ovulatie, care se folosesc la fel ca si cele de sarcina. Doar ca-ti indica ziua optima!
(27 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Medeea76 spune:
Corneliaa, eu o sfatuisem pe Salo sa-si masoare temperatura inca 18 zile dupa ce a avut loc ovulatia...
Salo, da, si eu tot vaginal.
Medeea

coral spune:
quote:
Originally posted by salomea
Coral, ai si tu dreptae...noi oricum am "depasit" fara sa ne gandim la treaba asta...
Coral, eu sunt in Cipru acum unde untest de ovulatie sau de sarcina costa in jur de 20 de dolari... La sfarsitul saptamanii asteia ajung si eu in tara si incep droaia de analize si am sa ma intorc (daca va mai fi nevoie...) cu un sac de teste de ovulatie...
Progesteron ti-a indicat medicul dupa niste analize de sange presupun, nu?
Dezechilibrul hormonal este o cauza a infertilitatii. Mi s-a facut analiza porgesteronului in ziua 21 care ar trebui sa corespunda cu implantarea oului in endometru.
Analizele mi-au iesit bine si aici si in tara, valorile erau in parametri, dar doctorul a banuit o cadere brusca a nivelului de progesteron, ceea ce ar fi dus la pierderea sarcinii fixate. Erau 2 opinii diferite. Cum progesteronul nu-mi dauna am mers pe ipoteza doctorului din tara. Oricum aveam pastilele iar sanse nu-mi dadeau decit dupa operatie. Schema de tratament mi-a dat-o doctorul din tara.
Aici un kit de ovulatie este sub 10cad.
Bafta si sa fii cit mai curind o

There is a difference between knowing the path and walking the path.