Religia din care facem parte

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Al meu baietel nu mai sta cuminte, e mic, are 9 luni si are multa energie, asa ca stau cu el in alta camera destinata copiilor, unde se joaca iar slujba se aude in statie pentru mamici. Stau cu el si in biserica, iar daca mai face zgomot, asta este, cine vrea sa asculte predica poate s-o faca nu trebuie sa fie atent la el. Nu-l pot obliga sa fie cuminte, oricum nu pricepe nimic. Insa e bine sa se obisnuiasca.
Nu sunt de acord cu bataia indiferent de motivatie. dar chiestai asta cu bataia nu are legatura cu subiectul initial.Asta e alt subiect, iar deviem.

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria2 spune:

Nu cred ca este o problema daca nu stau linistiti toata slujba.Copiii mei au trecut pe rand prin duminici in care ne invarteam de zeci de ori in jurul bisericii povestind ce dragut este Doamne -Doamne care se bucura cand noi ne impartasim si alte chestii de genul asta.Ceea ce este cel mai important cred ca este sa se impartaseasca fara impotrivire pentru ca daca refuza si este fortat data viitoare in mod sigur acel copil nu va mai vrea la biserica.

Alexandru al meu are 14 luni si mai mult de 15 minute nu sta in biserica. Dar stam in tinda si continuu ne miscam adica ba iesim ba intram. Nu suntem singurii oricum. Asa au facut si fetele la varsta lui iar acum merg singure in fata in biserica, cand trebuie sa se impartaseasca merg tot singure la rand(pentru ca eu ma duc prin fata cu Alexandru la " copii mici") si apoi ma cauta. Si nu le-am batut niciodata pe motivul asta. Deci cred ca putina rabdare pana creste copilul rezolva multe.

mp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Nu am intervenit niciodata in subiecte pe aceasta tematica, insa o fac acum pentru a spune ca citind ultimele postari ale lui "un tata" m-am cutremurat!
P.S. Copilul meu, 3 ani si 3 luni, nu lipseste in nici o duminica din parc!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

quote:
Originally posted by iileana

P.S. Copilul meu, 3 ani si 3 luni, nu lipseste in nici o duminica din parc!!!

2 ani jumatate -> va asteptam tot in parc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

si dup'aia mergem la Antipa?
pls! pls! pls!
:D

Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Off topic :
Si, poate, in timp ce noi suntem in parc, aici se va reveni "on topic".
BTW, ma gandesc ca ar fi mai comod sa va treceti in semnatura religia, desi personal nu inteleg ce importanta are asta.

vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Cu ultimile raspunsuri au fost off topic, al meu de ce ar fi altfel
Copilul meu ( 3 ani si 3 luni ) merge ( aproape ) in fiecare duminica la Biserica, dar nu sta la predica ( sincer nu cred ca ar avea vreun rost, nu cred ca ar intelege mare lucru ), in schimb sta intr-o camera alaturata cu alti copii, unde asculta o povestioara din Biblie, coloreaza si invata cantecele.
Dupa Biserica nu lipsim niciodata din parc
Si mai tarziu ( cand o sa mai crestem nitel ) venim si la Antipa

Cu drag
Alexxia

PS: Tare imi sunteti dragi ! Toti ! Pentru ca dincolo de credinta fiecaruia iese la iveala un lucru minunat: copii vostirii sunt IMPORTANTI. Fiecare incearca sa-i ofere copilului ceea ce considera ca este cel mai bun, fie ca este vorba de viata spirituala sau fizica.

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

tuturor...

Oana ai zis

Asa cum tie ti-a fost frica pentru fetita ta, tot asa lui un_tata ii este teama pentru sufletul copilului sau. Parintii sunt direct raspunzatori pentru sufletele copiilor lor in fata lui Dumnezeu.

Am inteles ca Sebastian este profund religios.. si tu dealtfel... dar sufletul copilului il vreti in biserica, nu corpul lui cuminte...
Cu palmutele nu se obtine decat corpul lui.
Nu ma indoiesc nici de calitatile tale profesionale in Romania sau aiurea.... D-ne fereste!! Ti-am spus ca daca admiti palmutele aici oamenii nu cred in ele, ba reactioneaza ceva mai rau decat o fac eu... si cinstit vorbind traiesti aici asa ca poate n-ar strica sa intelegi de ce... Iar daca nu crezi in palmute in general.. de ce le-ai accepta pentru slujba? Nu cred ca e acelasi lucru cu ce am patit eu.... si oricum nu as mai repeta palmuta vreodata! Copilul se poate duce incet, incet si sta din ce in ce mai mult la slujba progresiv... odata cu varsta si constientizarea. Nu de pomana se considera ca maturitatea religioasa a copiilor vine cu timpul, nu din nastere. Asta-i tot...

Si dintr-o inspiratie subita... Sebastian, sotia ta ce spune despre palmute? Inima de femeie...

Si acum m-am retras ca tot ce am avut de zis am zis... cine vrea sa le auda a auzit...

Discutie placuta.

Andreea si galusca Anne-Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Noi suntem ortodocsi. Mergem cu copii in fiecare duminica la biserica si-i impartasim. Codrin stie deja cand bate clopotul dimineata unde trebuie sa mergem. Chiar ne zoreste el . Olguta face un semn cu mana spre pieptul ei, in dorinta de a ne imita .
La impartasit stau amandoi foarte frumos. De la 1 an Codrin nu se mai impartaseste mancat, asteapta sa ia "papa" si apoi mancam toti. Nici el nu are rabdare sa stea in biserica, dar mai iesim cu el, ne mai plimbam, intram iar, si uite asa poate rabda la slujba. E prea mic sa stea nemiscat intr-un loc.
Cred ca trebuie sa i se faca o educatie religioasa copilului si mai ales sunt de parere ca trebuie sa i se cultive rabdarea de a sta la o slujba. Niste prieteni imi spuneau ca ei merg cu copii lor pana in fata de tot, aproape de altar, si stau cu copii pe jos, astfel incat sa nu li se ma para slujba ca fiind ceva lipsit de noima si greu de indurat. Asa poate sa urmareasca miscarile preotului si sa aiba curiozitatea sa inteleaga ce se petrece. Nu sa-l punem in fata unei scene cu cortina trasa.
Si nu cred ca o palmuta la fund e ceva foarte grav.
Sebastian

Adriana mamica lui www.earpower.com/bebe" target="_blank">Codrin(19 aprilie 2002) si a www.earpower.com/bebe/olguta" target="_blank">Olgutei(6 decembrie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Nu sunt adepta palmutelor in educatie si in tot timpul cat am predat in tara nu am avut nici o plangere din partea nimanui, avand o varietate de clase, de la a I-a pana la XII-a si anul III profesioanala am trecut prin toate. Dar nu cred ca este cazul sa judecam pe nimeni pentru ce a facut la un moment dat... de acord.. ai dat intr-un concurs de imprejurari o palmuta peste maini fetitei tale, dar crezi ca un_tata isi bate copilul in fiecare Duminica la biserica? Personal, cred ca se pot realiza mult mai mult prin cuvant decat prin pedepse corporale dar la un moment dat, asa cum a fost si situatia ta draga Ac, din disperare, nu se stie ce se poate intampla.

Oana D

http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421

Mergi la inceput