Religia din care facem parte

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Sebastian aplica pedepse corporale premeditate si calculate pentru ca baiatul lui de 3 ani nu reusea sa stea drept, fara sa intoarca capul, fara sa isi miste minutzele si picioarele pe perioada a 3 ore!!
In cazul prezentat de AC, viata fetitzei era in primejdie si reactia ei a fost de aparare a copilului..o reactie singulara
Voi nu sesizati nici o diferenta???

Intre timp la 4 ani copilul, aflam ca nu mai face! Si asta il multumeste pe tata, pe preot, pe oamenii din biserica...si chiar pe voi, care ii dati flori tatalui.
A
exista o masura in toate...

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

nascuta in religia ortodoxa, mergeam cu bunica deseori la biserica, duminicile, mare lucru nu am inteles nici macar la 20 ani din slujba. Mergeam de dragul bunicii, intr-o biserica de tara, unde oamenii se cunosteau, imi placeau mult florile si coliva, lumea dadea cu drag copiilor din coliva facuta pt morti. Mare fiind am mai mers la biserica, dar tot nu am inteles multe. Am fost intr-o biserica adventista de ziua a 7-a unde m-am botezat, apoi baptista si iar ortodoxa, numai astfel am inceput sa inteleg lucrurile de Sus, intimplarile si scrierile oamenilor sfinti.

Nu cred ca Dumnezeu a intentionat ca un copil sa fie adus la El prin metode de constringere, de batai la fund. El este dragoste, El este toleranta, el este iertare.Cind va creste va avea o teama ca Dumnezeu te bate daca nu stai smirna, nemiscat pe scaun, in genunchi si va fi cu inima departe de El.
In Noul Testament crestinii au fost convertiti la virste mari, adulti fiind, cind intelegeau Cuvintul vestit de catre primii apostoli, credeau in Isus/Iisus si erau botezati prin credinta in El.
Lasati copiii sa vina la Mine ,spune Isus! dar de buna voie, prin rugaciuni sincere si nu din teama de pedepse corporale.

"Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" - Andre Malraux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Sebastian aplica pedepse corporale premeditate si calculate pentru ca baiatul lui de 3 ani nu reusea sa stea drept, fara sa intoarca capul, fara sa isi miste minutzele si picioarele pe perioada a 3 ore!!
In cazul prezentat de AC, viata fetitzei era in primejdie si reactia ei a fost de aparare a copilului..o reactie singulara
Voi nu sesizati nici o diferenta???

Intre timp la 4 ani copilul, aflam ca nu mai face! Si asta il multumeste pe tata, pe preot, pe oamenii din biserica...si chiar pe voi, care ii dati flori tatalui.
A
exista o masura in toate...

Eu am apreciat la el ca doreste sa-l invete pe copil despre Dumnezeu, nicidecum ca ii da palmute la fund. Am apreciat intentia lui, nu si metoda prin care o face.
Dar, nu inteleg de ce ne framantam atat din cauza lui tata care a dat doua palme la fund copilului sau. Fiecare procedeaza cum crede, tema subiectului e cu totul alta.

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Dar cum se face ca taticul in ghilimele nu mai apare pe forum cu vreo explicatie,acum cand s-a vazut prins in corzi...Ca la alt subiect in care i se aduceau osanale de cat de bun tata este,a raspuns degraba,aducand multumiri si binecuvantand pe toata lumea care l-a laudat...
Si apropo,ce este cu atata religie in ultima vreme pe forumul asta pentru si despre copii?Intreb si eu pentru ca am observat ca subiectele invariabil provoaca cearta si culmea este ca cei mai inversunati sint tocmai " religiosii" si " pretiosii" care fie vorba intre noi ar trebui sa fie primii care sa dea dovada de mai multa toleranta.

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns un_tata spune:

Oameni buni,

Am vazut ca unii ma considera un tata denaturat pentru ca i-am dat fiului meu cateva palmute la fund pe vremea cand se maimutarea in biserica.

Eu am adus ca argument (printre altele) si cuvintul arhiepiscopului Hrisostom ale carui referinte vorbesc de la sine. Pe langa faptul ca este episcop (cu doctorat), a predat si psihologia la unele dintre cele mai mari universitati din lume: Princeton, Ashland, Universitatea din California (a se vedea mesajul meu anterior). Se pare ca unii nu considera a avea valoare aceste referinte.

Eu sunt un crestin-ortodox si ma bazez pe invataturile Bisericii Ortodoxe. Intrucat tema topicului este alta si deoarece aici scriu persoane de diferite confesiuni, nu este oportun sa dau detalii si referinte scripturistice pentru palmutele aplicate cu dragoste, neabuziv si ocazional.

Doar un cuvant al parintelui Cleopa (citand din Biblie):

"Zice Scriptura: Calul neinvatat, se face nasalnic, iar copilul lasat de capul lui, mare scarba si rusine va aduce parintilor sai. Si cela ce cruta varga uraste pe fiul sau. Nu-l iubeste! Îl uraste."

Cineva a spus ca nu lipseste duminica cu copilul din parc. Acelasi lucru pot spune si eu, cu diferenta ca duminica mergem mai intai la biserica - dimineata -, iar dupa-amiaza in parc.

Fiul meu este cu mult mai aproape de Dumnezeu decat mine. Modul in care se roaga cu propriile lui cuvinte este impresionant. Are obiceiul sa se roage la Sf. Ioan Botezatorul (pe el il cheama Ionut) si la ingerul lui pazitor. Ascult si ma minunez.

In favoarea unei educatii religioase, nu voi da decat cuvantul parintelui Cleopa:

"Copilul crescut fara frica de Dumnezeu, nu mai stie ce-i mama, ce-i tata, ce-i pacat, ce-i moarte, ce-i judecata. S-a trezit ca o fiara. Si atunci cine o sa raspunda in ziua Judecatii, mai tare ca tata si mama?"

Ma stradui sa fiu un tata mai bun si ma rog sa ma ajute Dumnezeu.

Va rog sa ma iertati!

Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

[quote]Originally posted by un_tata

"Intrucat tema topicului este alta si deoarece aici scriu persoane de diferite confesiuni, nu este oportun sa dau detalii si referinte scripturistice pentru palmutele aplicate cu dragoste, neabuziv si ocazional."

Da,se pare ca pentru tine numai cei crestini ortodoxi merita sa intre in discutie,de altfel am observat asta si la un alt topic despre religie,cand o somai pe o participanta la discutie sa-si declare cultul din care face parte(asta este de-a dreptul revoltator) pentru a-i putea raspunde si a continua discutia.
Cat despre palmutele aplicate cu "dragoste",ma rog,asta nici nu merita comentat....

Si ca sa raspund totusi la intrebarea din titlu(desi mie mi se pare o intrebare mult prea personala...) afla ca sint crestin ortodoxa din familie de crestini ortodoxi,cu bunic preot ortodox,m-am nascut si voi muri in aceasta religie.

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu una un_tata nu te consider deloc un tata denaturat (din contra!) si n-am nici cea mai mica farima de indoiala cu tu ii vrei binele fiului tau.
As fi vrut totusi sa intelegi de ce scriu, dar nici eu nu nimeresc mereu cuvintele potrivite,
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by mate

Dar cum se face ca taticul in ghilimele nu mai apare pe forum cu vreo explicatie,acum cand s-a vazut prins in corzi...Ca la alt subiect in care i se aduceau osanale de cat de bun tata este,a raspuns degraba,aducand multumiri si binecuvantand pe toata lumea care l-a laudat...
Si apropo,ce este cu atata religie in ultima vreme pe forumul asta pentru si despre copii?Intreb si eu pentru ca am observat ca subiectele invariabil provoaca cearta si culmea este ca cei mai inversunati sint tocmai " religiosii" si " pretiosii" care fie vorba intre noi ar trebui sa fie primii care sa dea dovada de mai multa toleranta.

ia te uita, un tata are nota proasta la... mate!

si, ca sa nu ramana mai prejos, mate are nota proasta la purtare!

ntz ntz ntz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

gandacelu,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns un_tata spune:

quote:
Originally posted by mate
Da,se pare ca pentru tine numai cei crestini ortodoxi merita sa intre in discutie,de altfel am observat asta si la un alt topic despre religie,cand o somai pe o participanta la discutie sa-si declare cultul din care face parte(asta este de-a dreptul revoltator) pentru a-i putea raspunde si a continua discutia.
Cat despre palmutele aplicate cu "dragoste",ma rog,asta nici nu merita comentat....

Oana

Am explicat acolo de ce era necesar ca autoarea topicului respectiv sa precizeze cultul de care apartine. Problematica mantuirii nu se poate discuta intre membrii unor culte diferite fara a ajunge la dispute. Evanghelistii - de exemplu - spun ca Scriptura este suficienta. Biserica Ortodoxa se bazeaza si pe Sfanta Traditie care are valoare egala cu Sfanta Scriptura. In afara de asta, in Biserica Ortodoxa exista cele sapte taine, care sunt esentiale pentru mantuire si pe care altii nu le au. Cum am putea dialoga coerent si constructiv atat timp cat nu ne bazam pe aceleasi elemente?

Pentru palmutele aplicate cu dragoste, ocazional si cu blandete, am adus ca argumente: Sfanta Scriptura, cuvantul unui episcop - fost profesor universitar la Princeton si cuvantul parintelui Cleopa. Ce-as mai putea spune?

Doamne, ajuta!
Sebastian

Mergi la inceput