Bebelusi de sept-oct 2004

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Alina, pup-o pe Eliana din partea mea. Frumoase poze! De abia asteptam sa le vad...bebelina e foarte frumoasa si are aceeasi pata ca si a mea la ochisorul stang (se duce in timp). Sunt sigura ca Eliana se descurca de minune cu bebelina si sper ca sunt amandoua bine.

Kittie, incearca sa te linistesti. Si a mea a mai avut zile in care nu reuseam s-o linistesc in nici un fel. Parca nimic nu-i convenea, dar a trecut de la sine. Eu cel mai usor o linistesc pe burtica mea (asa s-a obisnuit sa adoarma).

Danyce, colici a mea a inceput sa aiba cam dupa vreo 8 zile. Plangea si se incovoia...era rosie toata pana sa-mi dau eu seama ca sunt colicii de vina! Eu numai Sab Simplex i-am dat, deci de Bonisan nu stiu ce sa zic (oricum am inteles ca e bun pt ca e numai din plante).

Andreea, Vigantolul mie mi-a spus sa-i dau de la 2 saptamani cate 2 picaturi pe zi direct in gurita (cu lingurita cica se mai pierde din cele doua picaturi).
La biserica, dupa 40 zile se face molifta adica iti citeste preotul o dezlegare timp in care tu stai sub poala lui cu o lumanare aprinsa in mana. Dupa ce ti se face molifta (afara din biserica) apoi ai voie sa intri in biserica.

Danina felicitari pt bebita! A mea a avut icter ceva mai pronuntat si i-a trecut tocmai dupa o luna si jumatate pt ca in spital nu au tinut-o la lampa decat o zi si trebuia minim doua. Deci stai linistita ca trece de la sine.

Frosa mie mi s-a spus clar sa nu mananc struguri pt ca fermenteaza si ii dau colici lu bebe. Cateva boabe poti sa gusti, dar nu multe!

Blue77, culoarea ochilor va fi definitiva dupa 6 luni (asa am citit). Totul se poate schimba si poate o sa-i aiba ca ai tai pana la urma.

Eu in nas o curat pe bebelina de cate ori e nevoie cu betisoare de vata cu ser si rar folosesc pompita (doar atunci cand are mai multi mucisori).
De muls nu mai fac asta de mult timp si eu tot asa am impresia ca produc doar cat pt bebe acum.
Suzeta a mea n-o accepta mai deloc pana acum vreo saptamana de cand a inceput sa fie mai buna prietena cu ea. Eu am una de la NUK, cea mai mica, de silicon si e ok.

Noi maine facem vaccinul de la 2 luni si tare mai am emotii. Apropo, stiti cumva daca avem voie sa facem vaccin antigripal? Il afecteaza pe bebe?

Pupici!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Neata!

Eu acum incep sa ma vait de prea mult bine. Fata mea a inceput sa nu mai manance noaptea. De ex azi-noapte a mancat la ora 23 si s-a mai trezit la 7 dimineata sa pape. A stat 8 ore nemancata. MA gandesc sa nu se deshidrateze copilul daca sta asa mult timp nemancat. Programul ei din ultima vreme este sa pape pe la 23 si apoi intre orele 5:30-7. O s-o intreb astazi si pe doctorita ce parere are.

Dixie, nu e bine sa bei Cola pt ca il agita pe bebe si nici bauturi cu acid pt ca ii provoaca gaze bebelusului si implicit colici.
In leg cu kk, sper ca si-a revenit. Poate ai mai mancat tu si altceva de a avut reactia aceea.

Va pup si ma duc sa fac curat prin casa cat doarme bebe, ca sa vedeti ce matinala sunt!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Va citesc zilnic dar din pcate nu reusesc sa si scriu in fiecare zi ceea ce,sincer vorbind tare as mai face-o. Felicitari noilor mamici!

Noi suntem bine si desi nenea dr. ne-a spus ca Damian e perfect sanatos, eu ca o nebuna tot imi fac probleme pentru faptul ca vomita, nu vomita chiar dupa fiecare masa dar cand o face ma sperie pentru ca pe langa lapte parca ar varsa bale sau muci (si voua vi se intampla?) Dr. zice ca din cauza mucozitatilor din nas.

Cat despre Sab Simplex, nici mie nu mi se pare ceva extraordinar, noi mai bine ne descurcam cu Bonisan (care unde mai pui ca e si din plante), oricum eu le alternez.

Geo si Damian (nascut pe 01.10.2004)

http://photos.yahoo.com/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne33 spune:

Si noi suntem mai bine dupa ziua de ieri dupa vaccin,mi-a marait Giulia toata ziua si toata noapte,nici titica nici nimic n-o mai linistea;are si un pic de febra 37 cu 4 dar a zis anti doctot ca e normal dupa vaccin. Am pus pozici cu botezu ,nu stiu de ce dar a luat o ora,fara exagerari pala sa le scanam;sunt la un cafe nterne ca cel din dotarea personala e defect,iar trebuie sa chem pe cineva sa-l deviruseze;Fug acasa.Multe felicitari noilor mamici.Puteti vedea pozicile la http://community.webshots.com/user/anne3321

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Mina eu beau cafea decofeinizata din prima zi cind am ajuns acasa. BB nu are nici o problema. Am intrebat si doctorita si a zis ca este ok.
Kittie primul meu baiat plingea aproape non stop si in toate pozitiile, asa ca nu-ti face probleme. Nu stiu de ce, poate colici poate plictiseala poate draci .. dar oricum nu-l linistea nimic. Am avut noroc ca de la 2 luni a dormit noaptea. Oricum nu puteam sa ma duc cu el in parc linistita pt ca il apuca plinsul si nu-l mai lasa.
roandre eu am citit ca poti sa faci vaccinul , dar totusi mai bine intreaba dr. pt ca sunt pareri diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

Salut fetelor

Roandre se pare ca bebeii nostri sunt pe o mana amandoi, stai linistita ca si al meu de 2 nopti mananca la 9 seara si apoi pana la 4 dimineata baga somn.Eu incerc sa-l trezesc la 12 sa i dau un pic de san dar n-am cu cine.Asa ca sigur e o noua etapa in dezvoltarea lor si nu au nimic altceva:)).
pupici

Cristina si bebe Marc
http://marele.free.fr/MarcAdrian1/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Felicitari fetelor care au nascut! Sa aiba bebei sanatosi si frumosi!
Roandre: multumesc frumos ca m-ai inclus pe listuta!
Adela: asa-i! mai ramanea sa nastem in aceeasi zi si eventual la acelasi spital sin e faceam bebeii voinicei frati de cruce! In ceea ce priveste epiziotomia: eu deocamdata sunt un pic nelinistita ca la mine se vede ceva ca o excrescenta, care cred ca a ramas de la cusatura. Eu am restrictie pentru activitati XX doua luni si deja ma gandesc dc sunt cat de cat ca inainte down there. Ca nu prea mi-ar placea sa ma fi largit prea rau…La ce ma gandesc si eu…Cu serviciul cred ca ai fost inima cam larga de le-ai promis ca te duci asa curand chiar si numai pentru putin timp. Dar de fapt tine f mult de relatia cu care o ai cu cei de la job-ul tau. Daca-s oameni de treaba cred ca se marita. Eu vorbisem initial ca stau acasa 7 luni dar daca nu ma descurc cu cele 6 milioane pe care le da statul o sa ma duc mai devreme. Mai vad…
Kittie: cred ca majoritatea mamicilor trec prin aceleasi faze ca si tine. Si noi spre exemplu avem spectacol de asta noapte de la trei – bebe a avut colici si a plans saracutul in continuu, cu ceva pauze de max 20 minute. Eu sunt chiauna…
Danyce: pe noi ne-au gasit nenorocitii aia de colici din prima zi acasa...
Fetelor va rog sa-mi spuneti si mie ce stiti voi de alaptat si cum tre procedat ca sa pastram lapticul:

1)VA GOLITI SANII DUPA ALAPTAT? Eu una nu am timp (m-am straduit un pic la inceput).Dupa supt tre sa stau cu bebe sa ragaie cam o juma de ora (mi s-a intamplat ca nici dupa juma de ora san u faca nimic!) timp in care cred ca se inched canalele alea ca nu mai iese nimic.
2)VA SIMITIT SANII DIFERIT IN ZILE/MOMENTE ALE ZILEI DIFERITE?Eu am momente cand imi simt sanii super plini (in general noaptea cand bebe suge mai rar) si alteori atarnand dezolant de goi (cel putin asa mi se pare mie mai ales cand vad cu groaza ca bebe incepe sa plange de foame). Cum e cu laptele asta: se formeaza si in timp ce suge bebe?
3)LA UN ALAPTAT ALAPTATI DINTR-UN SINGUR SAN SAU DIN AMBII?
Mai mult ca sigur ca s-au mai discutat problemele astea dar va rog eu lamuriti-ma si pe mine ca-s in ceata si vreau sa-mi pastrez lapticul cat mai mult!
Si mai am doua intrebari:
4)Da cineva Debridat la bebei?
Mi l-a recomandat doctorita dar nu prea-mi vine sa-l dau...Cica regleaza tranzitul intestinal (adica e bun fie pentru diaree fie pentru constipatie).Ca si Geo optez pentru Bonnisan.
5)A incercat careva Gripe Water contra colicilor?
6)Ce pozitii sunt mai eficiente pentru ca bebeii sa eructeze (altele decat clasicul tinut pe umar)?
Va pup,
Cristiana si bebe Andrei (4 saptamani).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dixie spune:

Fetelor,
am si eu o intrebare... cand a fost sotul la Primarie pt. certificatul de nastere i s-a dat un bonulet cu niste telefoane unde trebuie sa sun.. e vorba de Dep. de Asistenta Sociala. Pana acum nu am reusit sa vorbesc cu nimeni de acolo, pt. ca suna tot timpul ocupat, asa ca ca intreb pe voi.

Ce bani ni se cuvin de la stat dupa nastere si cum se face sa-i obtii? Cred ca sunt cel putin 2 chestii: alocatia copilului, dar cum se obtine, ce acte, unde sa ma duc? Si a doua cu indemnizatia aia... la fel... cum se obtine?

Fac aproape o luna in curand dar abia acum am avut timp sa ma ocup si eu de problemele astea...

Multumesc
Dixie & bebe Victoras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Of Doamne! Bine c-a adormit..
Multumim frumos de raspunsuri (ralucule, mina, roandre, dac-am uitat pe cineva, scuze si multam inca o data).. N-are bebe nimic nici pe fund, nici la ochi, ramane varianta cu urechile (Doamne fereste! Da' numa' acolo nu ma pot uita ca sa ma lamuresc, fundu si ochii sunt evidente..). Cand il vad ca se loveste asa peste fata si-si apuca obrajorii cu manutele mai-mai ca ma da plansu pe dinafar' ba isi mai apuca sh-o bucatica de ochisor de-mi vine sa-i pun manusitele din nou si sa-i leg mainile de pantaloni . In parc nu putem inca sa iesim, abia astazi am facut 2 saptamani si ieri l-am scos putin pe balcon, la aer, da' daca nu-l tineam pe umar, efectul garantat era plansu.. Slava Domnului, noptile sunt linistite.. Cred c-ar trebui sa ma rog si pentru zile. Ma bazez pe voi, daca-mi spuneti c-ati mai patit-o, apoi ma linistesc si eu...

Hai sa v-ajut si eu cu cate ceva..

Dixie, eu am intrat pe site la primariasector1.ro si acolo am aflat despre toate actele (selectezi actul si ti se da lista cu ce-ti trebuie, ba chiar si camera unde tre' sa te duci, singura buba e cu programul - nu e actualizat.. la declarari cel putin era pe net 8h30-16h si de fapt pe usa, la primarie era 9h-15h...). Deci eu, ce stiu, este ca alocatia copilului incepe de la primarie (adica acolo am vazut ca tre' sa mergi cu actele, intri si tu sa te uiti ca eu am pierdut listuta si oricum tre' sa merg si eu sa vad cum e treaba..) iar despre indemnizatia aia, pe tine te aud prima data povestind. asa ca ce afli tu e bun aflat si pt mine. In cazul in care tu n-ai treaba cu primaria sect 1, cred ca exista site-uri si pt celelalte primarii,oricum, birocratia ramane aceeasi fie ca-i un sector, fie ca-i altul. Sa ma tii si pe mine la curent, plz.

Cristia - eu nu-mi golesc sanii, nu m-am atins de ei pt "muls" din maternitate cd ma duceam de necaz ca nu iesea nimic pt bebe si vedeam celelalte mamici cum se chinuie cu mulsu' :(. in rest, toate sursele pe care le-am consultat (carti, prietene) sunt impotriva mulsului.. Acum deh, pareri si pareri, da' daca nu te dor sanii, eu zic nu te chinui sa-i "storci"..natura le stie mai bine ca noi :(
Despre momentele zilei si sanii, apoi nu esti singura.. Si eu ma simt la fel, nu numai in momente diferite ale zilei, ba si in diferite zile. Cateodata e mai mult, cateodata mai putin, cateodata si bebe suge o juma' de ora, cateodata numa' 10 min.. Oricum, ceaiu' e la loc de cinste in meniu :)
La inceput, ii dadeam din ambii sani pt ca mi se parea ca nu suge indeajuns.. Ba chiar dac-adormea dupa un san il schimbam de pampers ca sa se trezeasca si-l puneam la al doilea san. Cu tp am vazut ca papa destul de bine la un singur san si n-are sens sa-i torturez pe-amandoi la fiecare supt, asa ma dor si pe mine mai putin sfarcurile (cu tot Garmastanu' de rigoare, bebe-al meu suge vartos de n-am ce-i face..).. Cum crezi si cum ti se pare, pana la urma trebuie sa te increzi ft mult in instinctul tau. Al meu e multumit si cu un sg san/supt.
N-am incercat Debridat.. Habar n-am ce sa-ti spun despre el..
Gripe Water e ok (din experimentarile mele) din partea mea, bebe o cam scuipa. Preventiv am vazut ca se da juma' de ling dim, juma' seara. Eu il folosesc asa si in tp noptii Sab Simplex (si cred ca-n scurta vreme o sa iau si Bonnisan, sa vedem..). Am auzit insa cazuri spectaculoase - mamici care-au dat preventiv Gripe W. si bebe n-a mai facut colici. sau mamici care-au dat curativ si bebe a scapat de colici. Incearca, tot bebe o sa-ti spuna daca-i face bine. Oricum e natural (a se vedea puternicul miros de marar :)
Si cu eructatu' iar e o pb individualizata cred. Al meu nu vrea, neam! daca-l pun pe umar am toate sansele sa adoarma inainte sa-si aduca aminte de ce e pus acolo :) cateodata ragaie si intre mese, pur si simplu, fara sa-i fac orisice.. Deci acilea nu prea am cum sa te-ajut. Parerea mea personala e ca schimbandu-i pozitia, ai mai multe sanse sa scoata aeru' . Pe de alta parte, risti sa-ti vomite.. Cu dus si-ntors..

Sper ca te-a ajutat ceva din tot ce ti-am povestit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

mi-am facut si eu putin aparitia pe aici ca bebe e la plimbare prin jurul blocului cu mama.
inca ma mai vad pe listuta cu burtici si eu am nascut pe 6 octombrie beietelul Omar la 12.01 pm de 2740 kg si 47 cm.
fetelor noi nu prea avem probleme mari dar se icneste tare cand incearca sa faca in pampers si nu-l relaxeaza altceva decat sa stea cu titica in gurita chiar daca nu suge. am tot incercat ceai de anason si un medicament dat de moasa dar nu prea vad imbunataire. si bebei vostri fac asa ceva?
mamicile care au apiziotomie spuneti-mi si mie cam in cat timp se inchide si nu mai simti nimic? eu deja am 3 saptamni si acum a inceput sa ma intepe cand stau in popou.tare ma bate gandul ca nu s-a inchis bine si m-as duce la doctor dar astia aici sunt cam delasatori si totul e normal la ei.
cristia nici eu nu imi golesc sanii, iar de simtit ma simt tot ca tine. uneori simt ca o greutate si alteori spui ca-s fulgi.
fetelor voi va infasati bebeii noaptea? eu il infas noaptea cu manutele pe langa cop si am observat ca doarme mult mai bine. ma trezeste la fiecare 3 ore dar suge putin si adoarme la loc.inainte stateam si-l leganam si-i cantam si ma rugam de el sa doarma.

Mergi la inceput