Bebelusi de sept-oct 2004

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

roandre uite ce am gasit in cartea mama si copilul citez:
"Alimentatia in timpul noptii: Multe mame se intreaba cand trebuie sa doarma un copil neintrerupt noaptea, fara a mai cere o masa. Nu se poate spune cu certitudine dar acest lucur se poate realiza pana la sfarsitul lunii a 2-a. Cei mai multi sugari se obisnuiesc la^6-8 saptamani si nu se mai trezesc noaptea. O parte dintre ei renunta la masa de la 23-24 si apoi la masa de la 3-4.
La 4-6 saptamani cei mai multi copii s-au obisnuit cu orarul de 6mese chiar 5. Daca sugarul este alaptat el isi creste treptat cantitatea de supt, sugand mai mult si mai viguros
Cum se poate desfiinta masa de noapte? Cei mai multi copii renunta de la sine. Mama se va ingrijii ca ultima masa de seara sa fie substantiala. Daca e hranit la san i se vor da ambii sani sa suga."
Asa ca roandre draga cred ca te-am lamurit ca nu are nimic copila ta ci este chiar fff bine ce se intampla, nu avea grija ca nu se deshidrateaza, asa e mersul vietii. Eu de la 3 saptamani nu mai mancam noaptea dormea bustean de la 12 noaptea la 7-8 dimineata, si mi-a zis mama ca degeaba incerca ea sa ma trezeasca ca nu avea nici o sansa. Deci nu te agita ca nu e nimic.

Amodia de ce nu ii dai suseta in gura in loc de tzatzica? Eu i-am dat lui Tristan si tare ii place, se linisteste, si adoarme si cand adoarme o scuipa afara de la sine.

kittieuite aici Tipetele si definitia lor:
1. tipatul de foame este imperativ, se insoteste de miscarile de supt ale buzelor, miscari de rotatie ale capuluiin cautarea sanului,sau biberonului. apare la un sfert de ora sau o jumatate de ora inaintea orei de masa

2 tipatul de indispozitie e continuu si are ton diferit, e insotit de agitatie si nu se opreste pana ce mama nu gaseste cauza neplacerii: ori are hainele prea stramte, e prea strans infasat, ori e ud, ori ii e prea cald ori il jeneaza o lumina prea puternica, ori e bolnav.

3 tipatul declansat de colici: e acut, insotit de miscari de indoire ale gambelor, de agitatie, de emisie de gaze. Daca scaunele sunt normale, daca nu se adauga varsaturi, si daca sugarul are aspect normal nu sunt motive de neliniste.

CristiaPENTRU CALMAREA COLICILOR:
sugarul va fi alimentat ceva mai incet
sugarul va fi tinut pe umar 2-5 minute si se va bate usor pe spate, apoi va fi culcat pe burta
caldura locala la burta calmeaza colicii
sugarul va fi culcat pe spate si va fi apasat incet cu mana pe abdomen, incepand cu partea dreapta jos si inaintand sub forma unui arc in sus spre stanga si apoi in jos. Adica ca un cerc in sensul acelor de ceasornic
se mai pot pune comprese cu apa calduta pe burta

Cum fac eu? in timpul mesei il opresc de 3 ori timp in care il bat pe spate, asa ca ragaie de vreo 3-5 ori cand il opresc si apoi la sfarsit mai ragaie de vreo 3 ori si apoi il apuca sughitul, cand e la sughit il las asa putin sa sughita si apoi ii fac masaj pe burta, cercurile alea, daca nu ii trece nici asa sughitul ii dau putin ceai, apoi mai ragaie o data si gata.

ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut, fetelor,

Am intrat si eu putin sa vad ce mai faceti voi. Eu fac neasteptat de bine acum, dar nu prea multa lume ma crede si ma streseaza toti deja pt. ca ma menajeaza atata. Nici macar suc in pahar nu mai am voie sa-mi pun eu, nici sa-mi fac un sandwich, nimic. Stiu ca vi se pare inapropiata plangerea mea, dar eu nu ma simt chiar asa de handicapata sa nu fac nimic. Asa ca m-am apucat acum sa gatesc eu si ma fac ca nu aud protestele din jurul meu
Alma e foarte bine, papa, doarme si isi face treburile exact cum trebuie si e foarte cumintica. Doar de foame plange ca din gura de sarpe.Asa ca nu e inca greu cu ea. Si noaptea doarme deja cate 4 ore legate.
Acum ma duc sa-mi termin mancarea. Numai bine tuturor,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca
http://community.webshots.com/user/danyce103

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Multumesc frumos Kittie, Amooodia si Ralucule pentru sfaturi!!. Mi-ati facut tare bine.
Stiu ca Gripe Water se da de la o luna. Noi o implinim Vineri si de atunci il incerc.
Acu' tre sa fug la mancat ca apoi se trezeste bebe.
Pupici la mamici si bebei,
Cristiana si bebe Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

Salutare,
am si eu o intrebare , ce inseamna in fapt alimentatie la cerere?
Ii dau cand pange de foame, o face si la 1 ora jumate dupa ce a mancat, sau la aprox. 3 ore? Nu stiu ce sa mai ma fac pentru ca am inceput sa incerc sa-i distantez mesele de zi macar la 2 ore jumate si tot o hatan, ii povestesc, ea plange cand o pun la san saracurta este deja obosita, ii este bine si adoarme. O trezesc cum spune la carte, iar suge un pic, iar adoarme. Dupa ce o tot foiesc asa jumate de ora, renunt si ma bucur ca doarme, o tin tot in brate, sa nu o deranjez si in 10 minute se trezeste.. ne jucam si dupa o ora iar cere. In ultimele 2 zile nu adoarme decat daca-i langa mine( noaptea) cum o pun in patut incepe sa se frece din ce in ce mai tare, se sperie de manute si daca vede ca nu raspunde nimeni la apel incep zbieretele. Abia ce ziceam si eu ca isi mareste lungimea somnului de noapte, incepuse sa doarma si 6 ore legate si ma gandeam deja cum ii decorez camera. Cand ma gandesc ca nici un moment nu m-am gandit sa nu-i fac de la inceput camera ei si acum doarme cu noi in pat...
Ei pentru colici ii dau de la inceput Grippe water, nu-mi dau seama daca-si face efectul, dupa ce-i dau se linisteste un pic isi linge buzele, ca-i dulce si ii place. Asa face si de la vitamina D.
Si noi am facut botezul si a fost tare cumintica, am avut parte de o slujba rapida, cred ca in 20 min. a terminat, mi-a placut. Noi am botezat la un alt preot care ne-a cantat o ora jumate, cam mult de suportat pentru un bb.
Cred ca la urmatoare vizita a mea o sa trebuiasca sa caut la "clubul scutecelor".... Tare greu reusesc sa ma rup de ea sa nu o supraveghez tot timpul...mea culpa...
Numai bine la toata lumea, colici putin, reprize de somn lungi,
Timea si Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Bebe al nostru mai mult sta treaz, ma oboseste enorm, plange, vrea in brate.....

Cutremurul mai lipsea....acum iar a inceput sa plnga. Am tras o sperietura....

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria

http://community.webshots.com/user/lastusedpixel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_si_Doru spune:

Salut dragele mele...in primul rand vin sa va spun ca si eu i-am dat bebelinei Gripe Water,am avut 1-2 zile de colici, iar apoi s-au oprit. Ii dam totusi in continuare cate jumatate de linguritza zilnic si totul mi se pare ok. Papusica mea a inceput si ea sa doarma mai mult in timpul noptii si mai putin ziua... sta chiar 2-3 ore treaza si cere papica intr-una. Noaptea totusi o lasa pe mama sa doarma :).
Multumesc pentru informatiile despre Vigantolen si biserica. Am intrebat aici dr si farmacistul si mi s-a zis ca daca alimentez artificial nu are nevoie de vitamina D,ci doar in cazul alimentatiei la san - ceea ce eu nu pot.
Nathalie e sanatoasa,slava Domnului...
Eu in schimb ma confrunt cu probleme tot mai grave si nimeni nu le gaseste cauza :(. La 2 degete mai sus de operatie,cum ating simt o intepatura puternica, toata burtica... pe linia de deasupra operatiei. Am ameteli, diaree o data la 2 ore, cand trebuie sa ma duc la baie... am inceput sa folosesc eu cremele care le pregatisem, preventiv, pentru roseatza de pe funduletzul bebelinei :(. Zau ca nu mai stiu ce sa mai fac... Colac peste pupaza, laptic nu prea mai este, si daca ma incumet sa-i dau... imi face bebelina diaree cu mucus, asa ca...nu stiu ce sa ma fac, ca nici pentru pompa nu prea este... Plus ca Doru nu e inca langa noi, ca sa ne mai amelioreze, cel putin mie,durerea sufleteasca... sper totusi sa vina cat mai repede.
Ce sa va urez... decat sanatate... la mamici, tatici si copilasi!

Andreea, Doru si Nathalie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Neata fetele!
Vai de mine ce m-am speriat azi-noapte!
CA si tine CRistina (mcm) eram cu fata in brate care plangea... plangea, nu pot sa va spun ce sperietura am tras, am tipat odata de am zis ca am sculat tot blocul. E al doilea cutremur pe care il simte copila mea. LA cel de acum o luna mai eram si cu ea singura acasa, de abia venisem din spital de 2 zile, offf
Noi avem colici in toata regula, eu alternez Bonisan cu Sab dar rezultate... cam nu prea vad. Daca o apuca saracuta durerile... numai lipita de noi se calmeaza si am mai descoperit o metoda o pun pe burtica pe picioarele mele, pe coapse si o mangai pe spate sau o bat usor pe fund.
Ceaiurile astea de colici am obs. ca mai mult o agita si ii provoaca durere pentru ca trage parturi de la ceai si atunci normal ca are dureri. Nu ii mai dau decat ceai de tei, daca chiar cred ca are nevoie. Plus ca ieri asa tare m-am suparat, i-am facut ceai, baby drink, desi mereu imi spun sa nu ii mai dau, asta e foarte dulce si probabil ca glucoza aia i-a tinut de foame ca toata ziua nu a mancat cum a trebuit mai mult de 4,5 minute nu sugea ma bagase in boala de tot, dupa ce ca a plans cam toata ziua ieri.
Asta e, cand o vad cu plange si se strange de picioare nu-mi mai trebuie nimic, fetelor eu tin tin strict as putea spune nu sunt clar de la mancarea mea colicii asta e pe probate.
Georgiana cum ai ajuns la Capraru are cabinet, ma tot tin sa te intreb dar nu mai apuc, as vrea sa ma duc sa o vada si pe a mea, daca imi poti da niste detalii, multam.
Va pup

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora
http://community.webshots.com/user/madaspa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Neata!

PE mine cutremurul m-a prins in cada si ma simteam ca in leagan. Tati a luat fata in brate si au fugit repede sub pragul usii! Noi stam si la ultimul etaj si s-a simtit foarte tare. Aveam impresia ca nu se mai termina.

Eu am fost foarte suparata aseara si chiar am plans de nervi pt ca nu a mai venit doctorita la bebe pt vaccin. Banuiesc ca a uitat pt ca atunci cand am sunat-o mi-a zis foarte linistita ca ea vine vineri. E o nesimtita! Nu e prima oara cand nu vine in ziua cand stabileste vizita. Pe bebe nu a mai vazut-o de mai bine de o luna.

Ralucule, multumesc mult pt raspuns. Mai m-am linistit, caci numai de la voi mai pot afla informatii caci doctorita e foarte zgarcita in asa ceva.

Am vorbit ieri cu Eliana la telefon, au ajuns acasa si sunt bine amandoua. Era cam obosita dar se descurca bine cu bebelina. Ea pt moment nu mai are internet si nu mai poate intra pe forum.

Eu acum ma pregatesc sa plec la control la doctorul ginecolog si intru mai tarziu sa vad ce mai faceti!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Georgiana acum am citit ce ai scris de vomitat, stai linistita ca si a mea la fel vomita la inceput cu bale, asa am ajuns cu ea la Budimex de urgenta. Mai are inca secretii de la nastere pe caile respiratorii din cauza asta iese cu bale, ai grija sa ii pui picaturi in ans cu ser fiziologic sau Sterimar ii pun eu acum inainte de fiecare supt si curata-i nasul bine pri cu pompita ori cu vata facuta fitil si udata cu ser si ii bagi usor in nas.
In cateva zile va fi bine.

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora
http://community.webshots.com/user/madaspa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Ce spuneti de cutremurul de noaptea trecuta, bineinteles ca nu dormeam , am crezut ca nu se mai opreste. Lumea a iesit in strada dar noi nu, tocmai adormisera copii si m-am gindit ca oricum replica poate sa vina oricind. Bine ca a trecut si nu a fost mai rau.

Cred ca Mina a intrebat la un moment dat de doctor pediatru. Daca mai esti interesata pot sa ti-o recomand pe a mea care este ok. Raspunde la telefon indiferent cind o suni si vine acasa oricind o chemi fara nici o problema. Deci daca mai esti interesata pot sa-ti dau detalii.
Andreea sa nu-ti faci probleme cu scaunul pt ca si al meu a avut la fel si este ok. Sa nu te panichezi TREBUIE sa fie bine si sa treaca si asta.

Apropo de cit manainca bb, al meu maninca numai de la un sin la o masa, foarte rar se intimpla sa mai manince de la al 2 lea, chiar daca nu doarme mai mult se joaca cu el dupa ce s-a saturat la unul.
Acum am inceput sa ma mulg ca sa las in congelator pt cind sunt plecata.

Monica si bb Razvan 1 luna si 3 saptamini

Mergi la inceput