Bebelusi de sept-oct 2004

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut fetelor,

Intru si eu sa spun ca Alma s-a simtit si se simte minunat acasa si este o scumpica de fetita. A dormit si a papat foarte bine si nu are inca nici o problemuta. Sper din suflet sa fie mereu asa.

Moasa a fost in vizita si e totul Ok si cu operatia mea si cu Alma. De ieri am un ajutor pana sambata (femeia e aproape integral platita de asigurari)si ea face absolut totul in casa pana la ora patru si se ocupa de Alma. Eu ii dau doar sa pape.Mai e si socrul meu pe aici si el imi face cumparaturile si alte treburi casnice.Chiar acum l-am trimis la piata. Sotul meu contribuie si el mult, mai ales la schimbatul pampersilor noaptea si la transportul Almei din leganut la mine la san.Asa ca am , din fericire, conditii optime de recuperare.

Ma retrag acum ca imediat ii face baita si eu vreau sa asist, dar revin mai tarziu.
Pupici multi si dulci tuturor,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

Am mai pus si eu cateva pozici, am sa mai fac si am sa mai pun.

ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dixie spune:

buna fetelor!

am facut o greseala... am baut un pahar de coca cola la o masa... ca nu mai puteam de pofta... desi doctorul spusese clar fara cola / cafea / cofeina si bauturi acidulate... urmarea a fost ca puiul meu a fost f. agitat o zi si o noapte si e m-a speriat putin e ca a facut caca maro inchis ca oamenii mari si nu galben mustar ca pana atunci... aveti idee daca isi revine pur si simplu, sa-i dau ceva?
daca ma puteti ajuta cu un sfat...

alta intrebare pe care o am, voi le dati in paralel bonisan si sab simplex? e vreo problema daca ii dau amandoua? sau daca le alternez o zi unul o zi altul?

multam
Dixie & bebe Victoras - 23 de zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Ce mai fac fetele? Vad ca raman din ce in ce mai putine burtici... Pe mine deja m-apuca nostalgia cand ma gandesc la burtici :)

Noi avem concert, de azi dimineata de la 6 nu vrem sa mai dormim (corectie, mai dormim cate 10 min, poate un sfert de ora dac-o pacalim pe mami si ne ia in brate...) si deja ne-am instalat confortabil in scaunelul de masina si ne plimbam in toata casa dupa mami... asa ne leagana si pe noi o leaca pana ne trece chestia asta cu nelinistea :((( nici nu mai stiu acum de unde vine plansu' de la colici, de la altceva.. Habar n-am. M-a capiat de dimineata si deja am trecut de faza cu plansu' impreuna, ca doar mami tre' sa produca laptic...
Si-ai vostri fac la fel, ziua? Ca la noi se-ntampla prima data.. Si nu pun noptile in care nu vrea sa doarma decat pe mami.. cu asta deja m-am obisnuit. Da' zilele astea cu crize de plans ma termina. Oscilez intre sentimentul de vinovatie crunta ca-l las sa planga si pt ca nu reusesc sa-l calmez, orice-as face (mai putin statu' pe umar..). Dac-ati trecut prin spaimele astea, spuneti-mi si mie, ca sa nu mor de disperare! Nu mai stiu ce sa-i mai fac. Am senzatia c-adoarme de oboseala de atata plans. Si nu pot sa-l obisnuiesc in brate, oricat il ador.. nu e bine. Suzeta nici nu vrea s-auda, in cel mai fericit caz isi baga toata mana in gurita (eventual si manecile :) chiar daca abia a mancat de vreo ora si jumatate..

Va rog frumos, salvati-mi si mie lapticu' :(((( si spuneti-mi ca e normal ce se petrece si ca nu trebuie sa mai disper asa...

PS - Vigantol si noi tot picaturi avem, si ne-a sugerat pediatra sa-i dam 3/zi ca 2 s-ar putea sa fie chiar 1 si jumatate daca o mai molfaie junior :( .. Sab simplex-u' mi se pare si mie ca nu prea functioneaza si alternam cu "apa de colici" un sirop romanesc (e vreo 70 si ceva de mii)care miroase puternic a marar...(nu stiu cat de mult functioneaza ca mai mult o scuipa.. ba azi dimineata a si vomitat dupa ea. daca n-ar fi naturala, as renunta urgent la a-i da asa ceva..). Avem si noi cate un ochisor care curge si tot cu ser ii dam, la fiecare supt avem si ora de toaleta :).
Azi avem 2 sapt fara o zi si am iesit putin pe balcon la soare :) da' nu putem sta prea mult ca iar plangem si nu mai stie mami ce sa faca..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

O intrebare: de la ce varsta au inceput ai vostri sa aiba colici?Au colici chiar daca evitati anumite alimente? A mea are 5 zile si inca nu da semne ca ar deranja-o ceva. Si eu tocmai am papat duminica fasole boabe si ieri varza murata.

Daniela Veuger si bb Alma Bianca
http://community.webshots.com/user/danyce103

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_si_Doru spune:

Felicitari noilor mamici... Roandre, Danyce, Ralucule si Danina aveti niste poze super frumoase... sa va traiasca bebeii si bebelinele.

Ce e Vigantolul, cand se da si de ce?!!!

Ce se intampla la biserica la 40 de zile?

Multumesc si sanatate!

Andreea, Doru si Nathalie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Mie mi-a facut colici tot cam pe la 5 zile... Din senin. De mancat nu mananc decat supe de pui si pui fiert, ca sa nu uit sfantul ceai de anason si chimen.. Banuiesc din cauza faptului ca suge cu aer.. Dar daca nu ti-a facut , Slava Domnului! Roaga-te sa nu-ti faca.. oricum, se pare ca pana la 3 luni are tot timpul (pana la 3 luni risca sa faca din cate-am inteles eu..)

Andreea , Vigantol e un medicament impotriva rahitismului. de fapt este pur si simplu vitamina D (3 parca..) si i se administreaza lui bebe din a 7a zi (asta ne-a dat noua la maternitate ca misiune..). Noi am luat sub forma de picaturi (sunt mai usor de administrat) , dar exista si sub alte forme. I se da' lui bebe pana pe la 3 ani, chiar.. Eu zic sa cauti si tu p'acolo chiar daca nu ti-a spus nimeni, pe-acilea se practica la scara larga, deci trebuie sa fie bine.

Fetele, nu uitati sa-mi raspundeti si mie la post-ul dinainte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

mey kittie or fi colicii, da-i si tu sab simplex, ceai, stiu eu... daca isi suge mainile e bine zic eu, ca al meu Tristan cand isi pierde suseta aia incepe si scanceste...
De ce o mai plange copilul tau? O avea ceva la fundulet, al meu plangea ca nebunul cand o facut bacteria aia la fund...
Poate are ceva la urechi... la ochi, daca nu e nimic din toata astea, asa o fi copilul tau mai plangacios...
Ai incercat cu muzica sa il linistesti?
eu nu ma confrunt cu d'astea, multumesc lui Dumnezeu, sper sa il tina asa, in schimb imi aduc aminte de sora-mea, care e mai mica cu 13 ani, si copila aia la fel ca al tau, toata noaptea urla, ii trebuia in brate non stop, cum te asezai sau o dadeai jos de pe umar incepea urlatul , si tot asa o jale mareeeeeee
Ce am facut? imi pare rau ca iti dau raspunsul asta, dar mama o tinea in brate , mai faceam cu randul, si pana la urma a ajuns sa doarma cu ea in pat pe piept se linistea copila, dar sora-mea a avut o ciuperca nasoala la fund, nu a fucntionat nici un fel de crema... pana am descoperit Jecolanul a durat 5 luni, apoi dupa ce a trecut fundul a inceput otita, dupa otita au apucat-o dintii si tot asa pana la 1 an...
Dar nu te speria zic eu, o sa ii treaca, stiu ca esti stoarsa dar ce sa faci acuma? tre sa mergi ianinte incearca sa gasesti ceva sa il minti cu ceva, cu o muzica, cu caldurica la burtica, fa-i masaj pe frunte si pe sprancene, eu asa ii fac cand e mai suparat al meu si se linisteste urgent, dar acum fiecare e diferit.
Sper ca nu te-am speriat ca ti-am dat totusi niste idei, mai multe nu ma duce capul, daca mai aud ceva scriu repede

ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Kittie,

linisteste-te si pastreaza-ti lapticul ca se intampla si la altii. La fel facea si Costinul meu, a avut o perioada, cam de la 2 sapt la o luna, cand pur si simplu avea ore de urlat. Ori ziua in jurul pranzului, ori seara dupa baita+alaptat. Era schimbat, satul, colicii nu il chinuiau f tare, dar el pur si simplu urla. De regula il potoleam plimbandu-ma cu el in brate pana tacea din urlat, apoi inca un pic pana inchidea ochisorii. Apoi ma opream si tot il leganam, ma asezam jos si, daca nu se prindea ca m-am asezat jos, dupa inca 5 minute il puneam in patut si dormea linistit. In cele mai grave situatii de urlat (de colici sau fara motiv) il adormeam pe burtica mea. Recunosc ca si mie imi place sa-l adorm asa, il simt asa de aproape de mine....
Si eu zic sa nu-ti fie teama ca se invata in brate. Costin de cand a mai scapat de colici parca nici asa rasfatat nu mai e. Ba chiar sunt cazuri in care reuseste sa adoarma singurel dupa ce discuta indelung cu suzeta si cu manutele.
Hai, capul sus, si daca bebe adoarme numai in brate nu te ingrijora. Gandeste-te, pe de alta parte, ca avem doar astea cateva luni in care ii putem rasfata dupa pofta inimii. Cand or fi mari si or alerga la fotbal ce dor o sa ne fie de zilele astea petrecute cu ei in brate.

Dar tu inca nu il scoti la plimbare? Profita de zilele astea calde si iesiti la aer, pun pariu ca va dormi ca un ingeras in timpul plimbarii.

Danyce, al meu a facut colici in ciuda regimului meu. 3 saptamani dupa cezariana am mancat numai pui fiert si paine prajita, cand bagam si niste unt era sarbatoare, si am beut tone de ceai de chimen si de anason. Mai aveam putin si ma tineam de pereti de slabiciune. Si colici tot a facut. Asa ca am trecut la o alimentatie normala, ca si lapticul cela cu care-l hranesc pe bebe trebuie sa vina din ceva. Si vad ca nu e nici o problema cu stomacelul lui. Ceai tot mai beau cat se poate de mult pentru ca intr=adevar mareste cantitatea de lapte.

Bea cineva cafea decofeinizata? Ca eu pur si simplu mor de pofta sa beau o cafea Vad ca acuma am pofte ce nu am avut cand eram graviduta.

Va pup dulce pe toate, pe burtici, si pe puiii mici.

Mina si BebeCostin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Poze noi in albumul Elianei! Bebe Elena e foarte frumoasa si mancacioasa! Nu stiu cand o sa va mai scrie Eliana... pana atunci pupici din partea mea! Alina

Eliana si Elena, DPN 28 octombrie
Dr. Ciulcu Alexandru, Spitalul Cantacuzino

http://community.webshots.com/user/elianacalin

Mergi la inceput