Din inimi pentru o inima
Numele meu este Catalin Apostol si sunt tatal unui baietel, Tudor-Florian, care luni, pe 25 octombrie, va implini 8 luni. Luni va fi, desigur, o mica sarbatoare in familia noastra. Ne vom bucura ca suntem impreuna dupa 8 luni si ne vom ruga la Dumneazeu sa putem sarbatori impreuna si urmatoarele aniversari.
Va scriu acest mesaj pentru ca, asa cum se intampla uneori in viata, am nevoie de sfaturile si ajutorul pe care poate cineva mi le-ar putea oferi.
Baietelul nostru sufera de o afectiune cardiaca grava - stenoza aortica congenitala prin bicuspidie cu gradient mare, iar investigatiile de pana acum au indicat invariabil un singur mod de rezolvare: o interventie chirurgicala care ar corecta in mod definitiv afectiunea. Urmand recomandarea Profesorului Pop de Popa ne-am adresat Prof. Alessandro Frigiola de la Clinica San Donato, din Milano.
Am trimis urmatorul mail (imi cer scuze ca nu l-am mai tradus) :
"My name is Catalin Apostol and I’m the father of an eighth-month-old boy, Tudor Apostol.
Tudor’s birth was the happy ending of a pregnancy without any problems for my wife, on February, 25th, this year. The child had 3,300 kilos, 53 cm length and the doctors gave him 9 on the APGAR test. But after couple hours of happiness for all the family, it was clear that there were some medical problems with our son. He was separated from the others babies and he was incubated. He was first diagnosed with ventricular septal defect. A systolic high murmur was present at the physical examination with a stethoscope. The doctors from the maternity told my there is not something unusual and in 85% of the cases this murmur will disappear at the end of the first year of living. This brought us a little peace.
I have no words to express the love and the sympathy that I had for my little boy and the sadness that started to overcome my soul at the idea that he will never be able to be like other children.
Couple months later, at the and of May, our son disease was investigated in the Army’s Clinic Emergency Center of Cardiovascular Disease in Bucharest, by Ph.D. ION TINTOIU, head of the clinic and a reputed cardiologist. After the echo cardiac investigation, Ph.D. ION TINTOIU told us that our son is suffering from congenital aortic stenosis. Another investigation at the “Ph.D. C.C. Iliescu Clinic” in Bucharest confirmed the diagnostic: bicuspidal congenital aortic stenosis with high degree.
Nowadays, Tudor looks really great ( you might see some pictures by clicking this link: http://photos.yahoo.com/tudor_apostol2004 ), except the fact that he sweats a lot, and is really difficult to say that he is suffering from something. Only a slight cyanosis around his eyes and his mouth is betraying his illness. Nevertheless, according to the Romanian legislation, he was evaluated by the Children’s Rights Commission and they issued a certificate of handicapped for Tudor, with pronounced handicap.
The idea that, although uncommon, sudden death of your child is possible is not something easy for us to live with.
The purpose of this letter is to bring back the hope in our lives. Another reputed cardiologist, Ph.D. Pop de Popa told us that you are one of the few chances that our son has for a normal childhood and highly recommended us to contact you. Please, Doctor, give a chance to our son and we will invent words to thank you enough.
I’m looking forward to have a confirmation from you.
With all the consideration,
Catalin Apostol
Our mail address is: Focsani, Ulmului Street, No. 17, Apt. 5, Vrancea County, Romania. Phone: +0040 612204, mobile phone: +0040 744682871."
Drept urmare am primit un fax de la clinica din Milano, a carui transcriere este urmatoarea:
"San Donato Milanese, 21st October, 2004
Dear Mr. Catalin Apostol
Heaving received your fax explaining Tudor’s situation, we have agreed that your son cold be hospitalized I our hospital.
We inform you that we can hospitalize with your son only one accompanying person and that Tudor will be operated by one of the Senior Surgeon of the Pediatric Cardiac team.
Moreover, the total fee of the surgery will be maximum Euros 13,000.00 to be paid 30% in
Advance, in order to obtain the Visas, and the other 70% to be paid either cash in Euro currency or by travel cheque in Italy.
However the price might change depending on the kind of surgery that we would do, that will be evaluated after a visit.
Sincerely,
Prof. A. Frigiola M.D."
Desi este pentru noi acea sansa in care nu am incetat sa credem, aceasta solutie a interventiei in strainatate pare acum si mai indepartata-costul interventiei depaseste cu mult economiile noastre. Din cate am inteles insa, ministerul sanatatii ar acoperi o parte din aceste cheltuieli. Va rog foarte mult, mi-ar putea spune cineva ce ar trebui sa fac pentru a beneficia de acest sprijin? Am putea beneficia cumva de un alt ajutor?
Va multumim foarte mult!
Raspunsuri
ancuta06 spune:
Ce copilas frumos!
pentru procedurile catre Ministerul Sanatatii, este o fata pe forum care le-a urmat si va poate ajuta. Nu imi amintesc id-ul ei, stiu doar ca o cheama Nicoleta, cred. Mult succes in demersuri!
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
liliana csaki spune:
Lior, a parcurs toata procedura si si-a operat baietelul in Israel.
Intreab-o despre pasii pe care trebuie sa-i faci.
Pozele noastre
cristinabajenaru spune:
Intai si intai ar trebui sa mergeti la DSP (Directia de Sanatate Publica) unde o sa va faca un dosar care va merge apoi la o comisie, al nostru a mers la spitalul Fundeni si apoi dosarul ajunge la minister unde va trebui semnat de ministru. Cam astia sunt pasii. Daca vreti mai pueti incerca sa trimiteti aceeasi scrisoare la o clinica din Roma care se numeste Ospedale Pediatrico Bambino Gesu.
Dar incercati sa rezolvati cu actele pe care sa le depuneti la DSP. Si apoi insistati pana cand lucrurile se misca.
catalin_apostol spune:
Multumesc pentru sfaturi. E bine sa vezi ca exista oameni carora le pasa.Luni urmeaza sa merg la DSP. Sper sa fie de bine...luni implineste 8 luni.
madalina horsa spune:
La multi ani pentru Tudor-Florian, si Dumnezeu sa-l ajute sa se faca mare si sa fie sanatos!
Catalin, iti tinem pumnii, la DSP si mai departe, sa ne ti la curent si sa nu te lasi, sa insisti sa mearga treaba repede.
Dupa ce mai aflam detalii o sa vedem si noi aici ce putem face.
Multa sanatate si putere, inteleg ca operatia ar corecta definitv problema lui Tudor asa ca neaparat trebuie sa rezolvi/rezolvam cat mai repede.
Nu am inteles ( scuze daca ai scris deja si nu am vazut eu), cat de urgenta e operatia, pana la ce varsta se poate opera.
Madalina
tinatache spune:
catalin, aici pe site este (sau a fost) o persoana deosebita care se numeste Cornelia Horoiu. Ea tinea legatura cu o societate ce se ocupa gratuit chiar de aceste cazuri de malformatii la inima ce nu pot fi rezolvate in tara de origine (societatea se numeste Mecenat). Incearca sa iei legatura cu ea, poate ... cine stie... Mult succes!
PS: nick-ul ei este chiar asta: Cornelia Horoiu
Cristina
catalin_apostol spune:
Multumesc pentru urari Madalina si imi cer scuze ca nu am fost prea clar. Cum spuneam insa si in mail-ul transmis catre clinica din Milano, Tudor arata foarte bine acum. Problema este ca, ca in majoritatea afectiunilor cardiace, odata manifestata boala, efectele sunt de obicei tragice. Faptul ca inima nu pompeaza suficient sange conduce initial la incetiniri ale dezvoltarii fizice, urmate de afectari ale celorlalte parti ale organismului printre care si creierul. Intr-adevar, o operatie ar corecta definitiv acest handicap. Momentul exact al operatiei se stabileste de obicei de catre chirurg. In general insa aceste corectii se fac in primul an de viata. In Romania, din pacate, nimeni nu iti garanteaza o reusita. Putinele interventii reusite la aceasta varsta sunt mai degraba miracole si multe dintre le sunt de fapt efectuate de medici straini. Deocamdata, cam asta este situatia. Cred insa ca baietelul meu merita sansa de a fi peste ani „om” si te rog sa ma crezi ca voi face orice pentru asta.
Cornelia Horoiu spune:
Dragi prieteni, bun gasit
Ii recomand Dlui Apostol sa citeasca informatiile de la "evolutie dosare mecenat" precum si cele de pe site-ul asociatiei.
(astfel evit sa reiau eu aceleasi explicatii)
Acolo va afla despre ce e vorba cu asociatia de care s-a pomenit.
Ptr alte informatii ma poate contacta.
Cred ca nu are nimic de pierdut daca in paralel incearca si aceasta varianta. Cel putin o evaluare a diagnosticului tot va primi.
Multumesc Ruxandei care m-a informat de acest subiect si Cristinei care si-a amintit de mine.
M-ati "vazut" mai rar pe site ptr ca inca sint in tara si ma ocup de formalitatile la ambasada. Dureaza mult, hirtii, birocratie, etc
Sanatate si numai bine
cl spune:
Cristina, Cornelia mai activeaza pe acest site. Insa, de cateva luni este in tara si se lupta cu birocratia de la noi.
Catalin, iti doresc, din tot sufletul, sa reusiti si Tudor sa fie cat mai curand sanatos. Am sa-i trimit link-ul Corneliei.
Sanatate multa!
Claudia
danielac spune:
Sanatate multa si sa de-a Domnul sa se rezolve cu bine si acest caz!
Dana si Diana-Maria http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac