incinerare pro sau contra?

incinerare pro sau contra? | Autor: mariagi

Link direct la acest mesaj

de cate ori merg la crematoriu ma trec fiorii.sunt atat de multi oameni care au solicitat sa fie incinerati.sa fie vorba de credinta lor de superstitii sau nu au avut alta solutie,respectiv baza materiala?prezizez ca si tatal meu vitreg a fost incinerat si mama insista si ea in aceeasi ideea.dar oare asta nu contravine cu normele bisericii?preotii care fac slujbe pentru cei incinerati sunt infierati de biserica.cenusa lor nu poate fii ingropata in cimitir cu slujba.si totusi...

Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Eu am ramas cu sechele... cand eram mica vazusem un documentar despre Gogol, cum ca acesta a fost ingropat de viu si s-a trezit in sicriu. Si-au dat seama cand l-au deshumat ca sa-l mute in alta parte si era culcat pe burta si capacul era zgariat pe dinauntru. Mie frica sa nu "ma trezesc" dupa...nu radetzi ( sunt inspaimantata!). Acum cat e de corect d.p.d.v al bisericii si credintzei nu stiu si nu stiu nici motivele altora.. am scris ce simt. ( si ca sa completez mi-e frica de tuneluri subterane, stau ingrozita si ma rog sa se iesim o data pe pamant).
Iar daca ma gandesc bine, atunci cred ca n-o sa-mi mai pese.. ca e pamant ca e foc.

www.balantzedc.go.ro" target="_blank">Balantze DC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Si eu sint pro incineratie.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Mi se pare mai igienica incinerarea si mai ecologica.
Pe de alta parte, asta e un pic in contradictie cu spiritul crestin.

Pe de alta parte, ideea de odihna de dupa e legata de un loc confortabil.

(bat cimpii poate)

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Socrul meu a dorit sa fie incinerat si cum a fost ultima dorinta,asa s-a facut,Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

Mama mea este catolica(dar cred ca nu asta conteaza)si isi doreste sa fie incinerata,am intrebat-o DE CE??? si raspunsul a fost:
-Pentru ca in pamant o sa ma manance viermii si nu ma pot impaca cu acesta idee(ea fiind o maniaca a curateniei),iar linistea imi va fii tulburata de hotii care cauta bijuterii.

Si asa am vazut nenumarate reportaje unde hotii,sau mai grav,chiar salariatii cimitirelor care ar trebui sa aiba grija de morminte,fura flori si coroane in scopul revinderii acestora.

Cu siguranta INCINERAREA este mult mai igienica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Eu nu sint de acord cu incinerarea.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Si frica de viermi ar fi un alt motiv Pro incinerare.

www.balantzedc.go.ro" target="_blank">Balantze DC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jeff spune:

Cary, mi-ai luat-o inainte: socrul meu a dorit foarte mult sa fie incinerat. Pentru ca a fost colonel in MI si a participat la multe dezhumari: ce a vazut acolo l-a marcat pe viata si de tanar a cerut ca atunci cand va muri sa fie ars si sa nu moara cu grija ca-l vor decima viermii. A fost deci incinerat (mie mi-a fost groaza de momentul in sine dar nu pot spune ca m-a impresionat mai mult ca o mormanntare obisnuita !)
Soacra-mea, catolica, nici nu se gandeste la un alt fel de mormantare - zice ca mai igienic decat ata nu se poate. Ea argumenteaza dorinta si prin aceea ca de multe ori la inundatii si alunecari de pamant se duce si pamantul din cimitire cu tot cu ce e sub...
Si ea e foarte curata si nu ar suporta sa fie mancata de viermi.
Eu, m-am gandit mult si nu as fi capabila de un asa curaj - nu m-as putea nici macar gandi ca as putea fi arsa, cred ca mi-ar placea sa fiu ingropata crestineste...nu stiu

Melania & Anna-Luciana
photos.yahoo.com/floareal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Socrul meu a murit acum doua saptamini, a fost incinerat, conform ultimelor sale dorinte. Sincer, am apreciat faptul ca n-a trebuit sa asist la coborirea sicriului in groapa, insa ne cam lipseste un loc anume unde sa ne reculegem si sa ne aducem aminte...Fiecare face cum vrea, dar nu stiu daca eu as alege asa ceva...

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

doamne fetelor,mi s-a zbarlit pielea pe mine..voi a-ti asistat vreodata la o incinerare?eu ,da.e tare frig si trist acolo.poate ca nu sunt obiectiva,fiind totusi vorba de omul care m-a crescut de la 6 ani,dar nu mi-as dori pentru nimeni asta.e un loc cumpli acel crematoriu.si cel mai oribil lucru si pe care nu pot sa-l uit vreodata,de multe ori l-am visat,este cand familia este introdusa intr-o camera cu fereastra,de unde urmareste cum mortul este mutat din sicriu pe un suport metali si impins in cuptorul de unde se vad flacarile.si iti vine sa urli si sa te azvarli dupa el sa-l opresti din focul acela cumpli.si apoi vezi cum se inchide usa cuptorului si atat.si simti cum te arde si pe tine focul acela...si esti inert.trec minute bune pana poti sa te misci.simti ca s-a rupt ceva pentru totdeauna.si te agati de fereasca aceea ca de o ultima salvare.nu mai poti sa plangi nu mai ai lacrimi.si apoi cand mergi cu flori unde sunt depusi.a-ti intrat vreodata>?e rece,tare rece.numai lumanarile aprinse incalzesc din cand in cand somnul mortilor.si sunt atat de multe cripte.si esti numai tu si cu ei acolo.ramane doar o poza la care te reculegi si o vaza in care pui florile.si plangi...nu vreau sa mai asist inca odata la asa ceva,dar mama mea este extrem de categorica in privinta asta.vrea si ea sa fie incinerata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

eu sint pentru incinerare, nu mi place ideea de a fi mincata de vermi sau de a intra in putrefactie...

apoi, nu inteleg de ce biserica este impotriva acestei practici...

dar al meu sotior refuza sa ma pirleasca in cazul in care ma voi prapadi inaintea lui!!! asa ca, in final, totul va depinde de cei ce ramin dupa mine...

http://community.webshots.com/user/tora97

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
"Sunt doua feluri de a-ti trai viata...
Unul - de a crede ca nu exista miracole
Altul - de a crede ca totul este un miracol" Albert Einstein

Mergi la inceput