Codul numeric personal - fetelor din afara Ro

Codul numeric personal - fetelor din afara Ro | Autor: Adela

Link direct la acest mesaj

In tara in care sunteti (banuiesc) ca se elibereaza certificatul de nastere al copilului fara acest cod. (asa cum ne-a dat si noua)
Mi-a spus cineva cum ca trebuie sa mergem la Bucuresti pentru a trece pe certificat codul (noi nefiind din capitala)!!
Intrebari : Unde anume? Cum ati procedat? Dureaza mult?
Multumesc pentru orice informatie!

~~Adela & Julia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Eu stiam ca trebuie sa mergi la primaria din orasul unde ai locuit inainte sa pleci!In Bucuresti merg cei care au locuit acolo!

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Noi am vrut sa-i facem certificat de nastere romanesc lui Victor(care s-a nascut in Bruxelles) dar dureaza cam o luna si noi nu stam niciodata atat in tara cand venim in vacante. Ma rog, se poate rezolva cu o procura si astfel ridica altcineva in locul tau documentul cu pricina. Dar e cum a spus si Corina, trebuie sa faci cererea la primaria unde ai locuit ultima oara in tara.

Dar acest cod se pune pe noul certificat de nastere, romanesc, nu pe cel vechi eliberat de tara in care s-a nascut copilul. Spun asta pentru ca n-am inteles prea bine din mesajul tau unde vrei sa treci acest cod.

Succes!

Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
poze noi la http://community.webshots.com/user/noracosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Eu lui Patrick i-am scos certificatul de nastere romanesc cu codul numeric personal prin starea civila in Constanta, a durat 2 luni, am depus actele noi si le-a ridicat mama cu procura. Banuiesc ca obtinerea trecerii codului numeric personal se obtine tot prin starea civila de unde apartineti. Problema e ca la telefon nu-ti dau informatii, eu cel putin asta am patit; daca ai pe cineva in apropriere in tara sa intrebe ar fi cel mai nimerit. Nu cred ca trebuie sa mergeti voi la Bucuresti.

toate cele bune
narcisa x

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinacsa spune:

Noi am primit certificate romanesti romanesti de la ambasada si CNP l-am pus la primaria orasului in care am locuit in 10 min.

Cristina si gemenutele

--

http://cristinacsa.bei.t-online.de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaluchian spune:

Anul trecut, cind i-am facut noi actele Ioanei, CNP-ul pentru copiii nascuti in strainatate se elibera de la Primaria Sector 1 Bucuresti. CNP-ul se scrie pe loc, dar cred ca cel mai bine este sa sunati inainte, sa vedeti daca foaia consulara, adica dovada ca s-a eliberat certificatul de nastere, este la ei deja. Se mai intimpla si surprize, unii le pierd pe sub birouri si spun ca la ei n-a ajuns nimic

Dar cred ca cel mai bine este sa intrebi la consulatul vostru cum se procedeaza si te vor indruma ei. Cu siguranta s-au schimbat multe de anul trecut.

Mult succes si nervi de otel !

"Cand nu mai suntem copii, am murit de mult." Constantin Brancusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by Nora

Dar acest cod se pune pe noul certificat de nastere, romanesc, nu pe cel vechi eliberat de tara in care s-a nascut copilul. Spun asta pentru ca n-am inteles prea bine din mesajul tau unde vrei sa treci acest cod.

Succes!

Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)

Nora copilul s-a nascut in 2002 in Elvetia si are certificat albastru (asta o fi certificatul de tip nou la care te referi?)
Noi suntem ambii cetateni romani.

narcisa> ce acte ati depus? In afara de certificatul copilului ce mai trebuie?

Multumiri tuturor pentru raspunsuri.

~~Adela & Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgianab spune:

Adela, pentru copiii nascuti in strainatate codul numeric personal se elibereaza doar de la primaria sectorului 1 Bucuresti cum a spus si Alina. Si exact cum a spus Alina trebuie sa te asiguri inainte (intrebi la consulat) daca corespondenta diplomatica a plecat si a ajuns la Bucuresti. Acolo o sa ai 'placuta' surpriza sa ti se spuna ca actele nu au ajuns la ei. Ca s-au pierdut pe drum. Asta ca sa dai spaga. Noi am amenintat ca mergem cu para la primarul general si a doua zi in mod miraculos au aparut actele. Si n-a mai fost nevoie sa mergem la Bucuresti ci ni s-a dictat codul prin telefon.
De tine depinde cum rezolvi problema.
Curaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

quote:
Originally posted by Adela

quote:
Originally posted by Nora

Succes!

Nora copilul s-a nascut in 2002 in Elvetia si are certificat albastru (asta o fi certificatul de tip nou la care te referi?)
Noi suntem ambii cetateni romani.

narcisa> ce acte ati depus? In afara de certificatul copilului ce mai trebuie?

Multumiri tuturor pentru raspunsuri.

~~Adela & Julia

Adela, eu am zis "nou" referindu-ma la certificatul romanesc, care la noi ar fi al doilea(deci nou) dupa cel eliberat de primaria comunei belgiene unde s-a nascut Victor. Cel putin in Belgia, certificatele de nastere sunt absolut banale, o copie pe o hartie A4 dupa actul original(care ramane "forever" la primarie). Voi ati obtinut certificatul albastru de la ambasada, nu? Daca il aveti, atunci pare foarte simplu, mergeti cu el la primaria ultimei voastre resedinte din tara si, fiind un act eliberat de o autoritate romaneasca, il recunosc imediat si pot adauga acest CNP. Ce zapaceala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Adela, sper sa fi fost clara. Certificatul lui Patrick ni l-au eliberat in Constanta, sotul meu fiind cetatean german, am vrut sa-i facem si pasaport romanesc(dupa mine) si ne trebuia implicit cert.de nastere. Pentru eliberare mi-a cerut, copie dupa buletinul meu, dovada legalizata ca e de acord sotul cu elib.certif., copie legalizata dupa traducerea certfi. din lb. germana. si parca cam atit. La tine e totusi alta situatie. De ce am scris ca nu cred ca trebuie sa mergeti la Bucuresti? mie mi s-a explicat in Constanta in vara 2003, ca, cu ceva timp mai in urma exista posibilitatea sa-l ridicam mai repede noi din Bucuresti; nu se mai practica pentru ca nu mai vor toata lumea pe capul lor in Bucuresti. Si ca atare dureaza cca. 2 luni. Incearca si suna la starea civila de unde apartineti, poate ai mai mult noroc si dai peste o tanti mai draguta. Tot trebuie sa te lumineze cumva. Lucrurile se schimba in Ro si aici pe forum s-ar putea sa te ameteasca mai mult.

narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

wow georgiana> ar fi o minune sa ni-l spuna prin telefon! Pai copilul meu s-a nascut in 2002 ar fi si culmea sa nu fi ajuns actele .... ca doar nu fac inconjurul pamantului de 7 ori ca sa ajunga de la Berna la Bucuresti!

Fetelor

~~Adela & Julia

Mergi la inceput