Codul numeric personal - fetelor din afara Ro
Raspunsuri - Pagina 2
Lauraa spune:
Adela,noi am fost la München acum doua sap. sa-i scoatem fetitei certif. romanesc. Si l-am scos. Si are CNP-ul pe el. O fi mai nou asa ?
Mama de www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Lauraa" target="_blank">Lara, 10 Mai 2004
alinaluchian spune:
Adela, uite ce-am gasit eu la http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=5074&idlnk=3&cat=5/#B1
NOTA
Īn urma unor recente modificari procedurale privind īnregistrarea actelor de nastere, misiunile diplomatice sii oficiile consulare romāne din strainatate pot atribui direct codul numeric personal, īnsa numai copiilor nascuti ulterior datei de 01.01.2004. Pentru copiii nascuti anterior acestei date, a caror nastere a fost īnregistrata; la o ambasada sau la un consulat romān, indiferent de data īnregistrarii, codul numeric personal se atribuie doar īn tara, de catre Directia de Evidenta a Populatiei din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.
"Cand nu mai suntem copii, am murit de mult." Constantin Brancusi
Mirupati spune:
Procedura e asa, noi tocmai am trecut prin asta: consulatul iti elibereaza certificatul de nastere si in paralel trimit o copie la primaria de care tii, copie care se mai numeste si foaie consulara. Daca foaia asta consulara sau ce trimite consulatul nu a ajuns, ei nu-ti elibereaza CNP. Nu stiu cum e cu cei care nu locuiesc in Bucuresti, dar bucurestenii trebuie sa mearga la primaria sectorului 1, in Banu Manta si sa-si ia de-acolo. Noi am sunat din timp acolo, ne-au confirmat ca au primit foaia consulara si cind ne-am dus ne-au eliberat CNP pe loc. Telefon 021 2223437, interior 217. Eu zic sa suni acolo sa intrebi.
Adela spune:
quote:
Originally posted by alinaluchian
Adela, uite ce-am gasit eu la http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=5074&idlnk=3&cat=5/#B1
NOTA
Īn urma unor recente modificari procedurale privind īnregistrarea actelor de nastere, misiunile diplomatice sii oficiile consulare romāne din strainatate pot atribui direct codul numeric personal, īnsa numai copiilor nascuti ulterior datei de 01.01.2004. Pentru copiii nascuti anterior acestei date, a caror nastere a fost īnregistrata; la o ambasada sau la un consulat romān, indiferent de data īnregistrarii, codul numeric personal se atribuie doar īn tara, de catre Directia de Evidenta a Populatiei din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.
Foarte bun linkul
.... dar is in ceata totala acum. 
"codul numeric personal se atribuie doar īn tara, de catre Directia de Evidenta a Populatiei din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.
Adica ma duc sau nu la Bucuresti?- asta e intrebarea
!
~~Adela &
Julia
alinaluchian spune:
quote:
Originally posted by Adelaquote:
Originally posted by alinaluchian
NOTA
Adica ma duc sau nu la Bucuresti?- asta e intrebarea!
![]()
~~Adela &Julia
Eu asa stiam, ca CNP-ul, pentru copiii nascuti in strainatate, se elibereaza numai la Primaria Sect.1 Bucuresti. Daca nu s-a schimbat nimic intre timp, uite ca trebuie sa te plimbi prin capitala. Mai bine suni inainte, ca sa nu faci drumurile degeaba.
georgianab spune:
Adela si fata mea tot in 2002 e nascuta. Problema e ca corespondenta diplomatica nu se trimite in fiecare zi ci doar o data pe saptamana sau chiar mai rar (aici la Paris). Daca tu ai facut cetificatul de nastere al copilului in 2002 atunci SIGUR actele au ajuns in tara. Ele nu merg de prima data la primaria sectorului 1 ci mai intai vis a vis la o institutie al carui nume l-am uitat (sunt doi ani de-atunci!) unde se inregistreaza toata corespondenta diplomatica. Sotul meu a fost acolo si i s-a confirmat cu numarul de inregistrare ca documentul diplomatic a ajuns la ei si a fost trims mai departe la primaria sectorului 1. De aia am avut curaj sa facem scandal ca eram siguri ca avem dreptate. Daca ai noroc si nu ti se pretinde spaga si recunosc ca actele au ajuns la ei, primesti codul pe loc. Sotul meu s-a intors acasa dupa ce s-a certat acolo si a doua zi am dat telefon. Iar tipa, numai miere, ne-a zis ca tocmai au ajuns actele si ca sa nu mai facem iar un drum la Bucuresti si ni l-a dictat prin telefon.
georgianab spune:
Am uitat sa-ti spun comentariul de la urma al tipei de la primarie: "Daca n-a dat si ea din urechi...., ii dadeam codul pe loc!" Ai inteles...
Adela spune:
quote:
Originally posted by georgianab
Am uitat sa-ti spun comentariul de la urma al tipei de la primarie: "Daca n-a dat si ea din urechi...., ii dadeam codul pe loc!" Ai inteles...
http://community.webshots.com/user/georgianab
credea-ma ca io dau din urechi numa` sa nu ma puna pe drumuri airea-n tramvai! Du-te la Bucuresti sau la Iasi.... si tot asa...

off topic: cum cum vedeti n-am pronuntat cuvantul spaga
~~Adela &
Julia
cristinacsa spune:
Adela, mie mi-a dat CNP la primaria din localitatea de resedinta(nu Bucuresti) in 10 min( l-a primit prin telefon). E drept ca am mers acolo cu o cunostinta...(asta era anul trecut). fetele mele sunt tot in 2002 nascute...
Cristina
--
http://cristinacsa.bei.t-online.de