Cum sa nasc?
Raspunsuri - Pagina 3
Eliza5 spune:
Mona, eventual o sa aruncam cu flori, nu cu rosii
. Pentru ca suntem cu toatele binecuvantate sa fim mamici iar lucrul asta mi se pare atat de frumos si miraculos, incat felul in care are loc nasterea mi se pare total irelevant.
Eliza - 34 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal
Mona_B spune:
Eliza,iti multumesc pt.flori.Eu respect decizia fiecareia de a-si aduce copilasii pe lume cum crede ca e mai bine.Ce nu inteleg si nu sunt de acord e sa se recomande cezariana chiar daca nu e cazul si sa se sustina teorii absolut nefondate ca:viata sexuala si aspect fizic degradate dupa nasterea naturala.Astea pot aparea si daca nu nasti vreodata.
Numai bine tuturor,
Mona
andra10 spune:
Fetelor adevarul e ca fiecare e liber sa aleaga cum vrea sa nasca.Eu am nascut acum 8 ani prin cezariana asa am cerut eu si pe atunci se statea o saptamina in spital dar nu mi-a fost rau deloc,ba din contra m-am felicitat ca am ales aceasta cale de a naste,linga reanimare unde am stat dupa operatie era salonul de travaliu si nu pot sa va descriu ce urlete se auzeau de acolo.Eu nu am simtit nimic dupa operatie a doua zi eram in picioare.
Acum aici in USA am multe prietene care au nascut si au ales tot cezariana este un mod de a naste mai elegant asa spun medicii mai ales ca a doua zi de la operatie esti acasa cu bebe cu tot,si taietura se face atit de mica ca nici nu sti cum de au putut sa scoata pe bebe pe acolo.De dureri dupa operatie nu s-a plins nici una,eu sint in tratament sa mai fac un bebe si daca reusesc sigur tot cezariana o sa fie.
Va doresc la toate nastere usoara si sa alegeti cum va este mai bine.
energy spune:
quote:
Originally posted by Eliza5
Saphir, prietena mea a nascut joi prin cezariana. Se poate intampla ca la o nastere naturala sa te doara epiziotomia si doua saptamani. Asa ca nu exista reguli: fiecare organism se reface diferit..
Eliza - 34 saptamani
se poate intampla si ca la o cunostintza de-a mea, careia i s-a infectat cezariana si o luna a mers zilnic s-o rascheteze de puroi si s-o panseze, cazuri fericite/nefericite sunt o gramada la ambele variante de nasteri. Hai sa nu speriem pe nimeni. Eu am nascut natural la exact 4 minute dupa ce m-am urcat (singura) pe masa, m-a taiat foarte putzin si m-a cusut asa bine, ca radeam cu sotzul meu "sunt fata mare acum si pot sa ma marit daca nu esti cuminte si ma superi". La 2 ore dupa nastere faceam dus (in spital) si m-am spalat si pe cap (doar nu era sa iau copilul asa in bratze!!) si alergam pe scari de n-aveam treaba. Nu contest ca in mare parte din cazuri medicina cere cezariana (pozitzia copilului, dioptriile mamei, tensiunea arteriala, etc.). Pentru mine e greu sa concep c-as putea sa vreau cu adevarat sa-mi taie cineva toata burta (piele, muschi, uter) si sa raman si cu cicatrice toata viatza..
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
poze la http://community.webshots.com/user/energy1602
Kittie spune:
Mai e nitel si va baga la zona zoster :)))
De ce va infierbantati asa rau cand e vorba de ceva atat de frumos? Io una sunt proaspata-proaspata (am nascut pe 13oct ) si atunci cand s-a pus problema sa hotaram cum nasc, am fost chitita pe epidurala.. Doctorul meu (un doctor extraordinar si un om si mai si - directorul de la Filantropia) era de la inceput contra cezarienei iar epidurala a cam bagat-o si pe ea la gunoi ("leneveste mama"). Am fost de-a dreptul socata cand am vazut ce pareri are... In acelasi timp, sarcina mea era urmarita de ginecologul meu (care-l cunoaste si pe obstetrician) si mi-a spus ca nici el nu m-ar "taia".. N-am cerut prea multe amanunte de ce si cum, eu vroiam epidurala si basta! Asa c-am luat decizia, i-am comunicat-o doctorului meu si n-a fost loc de comentariu. A inteles ca era alegerea mea asa ca mi-a explicat ca se va face precum doresc. Am plecat la maternitate cand m-au apucat niste contractii destul de regulate ca sa-mi las jumatatea sa doarma ca ma foiam in pat si el nu dormea de grija mea. Oricum, dimineata urma sa merg sa-mi declanseze travaliul ca eram mult dupa termen si bebe lenes.. Toata noaptea (am ajuns la spital la miezul noptii) am stat cumintica si-am cam ignorat durerile caci stiam ca o sa nasc cu epidurala, oricum. Dimineata cand a venit doctorul, aveam deja dilatatie 5 si eram atat de socata incat am uitat sa-i spun de epidurala.. si pana la urma am nascut normal, la ora 12 imi zambeam copilului! In 3 ore deja ma plimbam pe culoare in cautarea salii unde erau bebeii (la un etaj mai jos de salonul meu, chiar) si cu toate ca ma doare episiotomia (jeneaza, de fapt, nu doare efectiv.e ca si cum te-ar arde si manca in acelasi timp) sunt mandra de faptul c-am putut sa nasc normal si ca n-a fost chiar moarte de om (eu sunt d-aia de cer anestezie inainte sa intru in cabinet la dentist :)..
Cert este ca fiecareia din noi i se pune o pata si naste asa cum crede mai bine. Pana la urma asta e important, ca orice in viata, sa stii ce vrei si sa-ti sustii vrerea pana la capat. chiar daca iese prost, ai invatat ceva.
Sper ca te ajuta la ceva atata vorbarie, decizia pana la urma o iei mult mai repede :) la mine s-a decis mai sus :))) si-I multumesc lui Dumnezeu ca suntem amandoi sanatosi si fericiti! am fugit ca-i e foame odorului :)
Mona_B spune:
quote:
Originally posted by energyquote:
Originally posted by Eliza5
Saphir, prietena mea a nascut joi prin cezariana. Se poate intampla ca la o nastere naturala sa te doara epiziotomia si doua saptamani. Asa ca nu exista reguli: fiecare organism se reface diferit..
Eliza - 34 saptamani
se poate intampla si ca la o cunostintza de-a mea, careia i s-a infectat cezariana si o luna a mers zilnic s-o rascheteze de puroi si s-o panseze, cazuri fericite/nefericite sunt o gramada la ambele variante de nasteri. Hai sa nu speriem pe nimeni. Eu am nascut natural la exact 4 minute dupa ce m-am urcat (singura) pe masa, m-a taiat foarte putzin si m-a cusut asa bine, ca radeam cu sotzul meu "sunt fata mare acum si pot sa ma marit daca nu esti cuminte si ma superi". La 2 ore dupa nastere faceam dus (in spital) si m-am spalat si pe cap (doar nu era sa iau copilul asa in bratze!!) si alergam pe scari de n-aveam treaba. Nu contest ca in mare parte din cazuri medicina cere cezariana (pozitzia copilului, dioptriile mamei, tensiunea arteriala, etc.). Pentru mine e greu sa concep c-as putea sa vreau cu adevarat sa-mi taie cineva toata burta (piele, muschi, uter) si sa raman si cu cicatrice toata viatza..
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
poze la http://community.webshots.com/user/energy1602

Da nu stiu cate vor s-auda si sa priceapa.Treaba lor daca vor cat mai multe fermoare pe burtici.Cu mentiunea de rigoare: nu ma refer la mamicile care sunt NEVOITE sa apeleze la cezariana.Nici eu nu stiu inca de va fi sau nu nevoie de cezariana in cazul meu, daca totusi s-ar intampla as suferi psihic enorm.God forbid!!!Mona
34 saptamani
anky spune:
Ceea ce nu inteleg eu este,cum a-ti nascut natural cu epidurala.Mie mi-au facut epidurala la cezariana si nu am simtit absolut nimic.Cum sa mai impingi daca nu simti nimic?.
Anca DPN 08.05.05 si
Bianca
Anculina spune:
Saraca fata!E de-abia intrata pe forum si nu stie in ce s-a bagat!
Intra pe "Nasterea pe glob" la subiectele despre felul nasterii, despre cezariana si ai sa intelegi ca ai atins un subiect delicat pe forum!
Spor la citit!
Decide ce e mai bine pt tine! Cand se va apropia momentul vei simti pt ce fel de nastere esti pregatita din pdv fizic, psihic + situatia bb-ului ( pozitie, greutate, etc ).
Succes!
tora97 spune:
prima mea nastere a fost normala, fara epidurala, fara nimic nimicutza. Se spune ca uiti cum este, eu nu am uitat nici pina in ziua de azi, tin minte fiecare minutel din acea zi.. insa tot nasterea normala as alege Si asta pt ca ma tem de anestezie, de cind era sa dau coltul la o extrauterina, si apoi de cit mi a fost de greu sa ma refac dupa...
http://community.webshots.com/user/tora97
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
"Sunt doua feluri de a-ti trai viata...
Unul - de a crede ca nu exista miracole
Altul - de a crede ca totul este un miracol" Albert Einstein
sirod spune:
Pun pariu ca nu o sa ajungeti la un consens...![]()
Da-mi place cum va 'certati'...![]()
Spor la discutii, numai aveti grija de ZZ!
va pupicesc
DORIS cu bb la purtator