Cum sa nasc?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rony spune:

Buna ziua mamicilor,
Vad ca ati deschis un subiect usturator, chair daca a iesit normal sau prin cezariana.
Pana acum o saptamana eram decisa sa nasc normal cu epidurala, eram hotarata si foarte mandra de mine si chair m-am certat la modul cel mai serios cu sotul meu care sustine cezariana( asa a vazut el prin alte tari) si care mi-a spus sa mai cercetez putin situatia. si chair dupa doua lacrimi si trei bobarnace m-am apucat de cercetat si din pacate pentru mine acum inclin 77% catre cezariana. Am stat de vorba cu doctorite, anesteziste, avand o discutie amicala si ele mi-au sugerat cezariana- de altfel metoda pe care au adoptat-o.
desi doctorul meu este 100% pentru nasterea normala, cred ca va trebui sa-l conving ca cezariana ramane ceea ce-mi doresc.

Riscurile sunt de ambele parti, durerile la fel, eu am facut o lista de + si - si am tras concluzia asupra a ceea ce imi este mie mai bine.Cand o sa-i spun lui maica mea, o sa-mi dea cu ceva in cap- glumesc- nu mai vorbesc de bunici.

Pupici pe burtici!
Rony

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Eu l-am nascut pe Patrick normal cu apa rupta la 37 saptamani si travaliu de peste 30 de ore, dureri nu mai spun, ma hotarisem pt. cezariana si s-a declansat totusi nasterea, cu epiduriala in fine s-a terminat cu bine. La Vivien alte complicatii, nastere indusa, nici nu vreau sa-mi mai amintesc, terminat cu cezariana de urgenta. Am incercat de doua ori sa nasc natural, prima oara chiar am reusit(asa pe muchie), la urmatorul bb(si ultimul) va fi cezariana programata nu ma va mai clinti nimic, nici o explicatie a vreunui medic, ce-am trait pe pielea mea mi-a ajuns. La ultima sarcina ce m-a socat cel mai tare, a fost faptul ca in ultima luna la eco arata greutatea lui bb sub 3 kg si eu nu mai puteam sa ma misc, si aveam un burtoi de groaza si eco facute la 3 medici diferiti si bb a avut 4350 g la nastere, ceea ce m-a convins ca la eco doctorii nu vad prea multe, in cazul in care bb sta intr-o pozitie mai anormala cum a fost la mine.

toate cele bune
narcisa x

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Si eu voi naste in martie. Eu as fi vrut sa nasc normal, pana cand am fost internata in spital si am vazut ce dezastru era acolo, cata neglijenta si murdarie, de personal nu mai vb si de aparatura care e antica si aia cand merge cand nu. Pe langa asta cele care nasc normal nasc cu moasa, doctorul nu e decat pentru urgente si atunci greu se indupleca sa intre in sala de nasteri, cu comentariile de rigoare pentru deranj. De Epidurala nici nu se stie nici nu se discuta aici.
Deci, daca nasc aici in Galati, aleg cezariana, macar stiu ca o face doctorul si bb sigur va fi ok.
Dar ma gandesc sa nasc in bucuresti cu epidurala, macar medicii sunt mai competenti si aparatura este.
Inca nu sunt hotarata!

GabrielaHope si bebitza din burtica!!! DPN 18 Martie
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

N-am nimic impotriva cezarienei cand motivele medicale o impun sau cand conditiile din spital sunt sub orice critica si o nastere naturala ar insemna un chin inuman.
Dar in restul cazurilor....deja mi se pare ca a devenit o moda...hai sa facem cezariana...ca se naste mai usor!! Nu conteaza daca avem sau nu probleme, daca spitalul are conditii super pentru o nastere naturala.....haide repede sa vorbim cu doctorul sa ne taie. Si sincer cel mai tare urasc medicii care nu numai ca accepta sa faca cezariene doar de dragul pacientei, dar le si sfatuiesc sa opteze pentru asta atunci cand nu sunt nici un fel de probleme medicale.
Mama natura ne-a pregatit pentru o nastere naturala; acum 100 de ani nici nu se stia de cezariana.....si tot se nasteau copii. Iar medicina a evoluat atat de mult incat putem naste natural si fara dureri prea mari, ca sa nu zic chiar fara dureri deloc. Si totusi, in conditiile astea, noi urlam in gura mare ca vrem cezariana, si de cele mai multe ori fara sa avem habar cum e cu nasterea naturala, doar din auzite la unu sau altul.
Asa ca n-are sens sa mai spun care e parerea mea, pro nastere naturala! Iar epidurala facuta cand si cum trebuie face minuni si sincer nu vad de ce anestezia pentru cezariana e ok dar cand e vorba sa o folosim la nastere naturala dam din colt in colt.

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Fetelor,
Cand conditiile din spital sunt sub orice critica (curatenie, ustensile sterilizate etc.) in acel spital mai bine nu nasti in nici un fel - cu atat mai putin prin cezariana - care este o operatie `deschisa` iar riscul infectiilor este mai mare. Cele care spun ca intr-un spital infect mai bine nasti prin cezariana, gresesc foooooarte mult. Eu am nascut cu cezariana (la cerere) intr-un spital infect, dar cu o doctorita foarte buna. Operatia strict a decurs f. bine, eu m-am ridicat f. repede din pat, durerile u fost scurte si suportabile, insa am facut o infectie urata datorita `conditiilor` si a trebuit sa stau in total 2 saptamani in spital, apoi cu antibiotice acasa si interdictie la alaptat. So...
A doua nastere va fi tot cu cezariana, insa am ales un spital mai curat si un doctor super.
Nu sunt impotriva nasterii naturale, insa eu una nu optez pt ea (mi-am postat argumentele pe la alte subiecte similare din DC).
Ceea ce observ cu regret cand citesc aceste sb, este ca nu se intelege ca fiecare femeie este diferita si nu poti sa-i dai un sfat strict dupa experienta ta, mai trebuie sa ia in calcul si factori care tin strict de personalitatea ei, de organismul ei, de convingerile ei.
Eu nu as fi vreodata 100% pt nimic. Nici pt cezariana nu sunt 100% - desi eu am optat pt ea. (Vorba aia: sa nu spui niciodata niciodata.) Si nici n-as sfatui pe nimeni sa nasca natural sau prin cezariana. Va povestesc doar care a fost experienta mea.
Dupa nastere, in sala de alaptari, erau multe tipe care nu puteau sa stea in poponet de durere, unele erau de o luna in spital datorita unor probleme ale BBilor, iar ele inca mai aveau dureri ale taieturilor. A fost si o intamplare care m-a marcat, m-a revoltat, n-am vrut s-o postez pana acum pt ca e prea trista - dar iata, tocmai pt ca astfel de lucruri se pot intampla in spitalele din Ro si unele dintre noi o tin pe-a lor cu sfaturile unilaterale, am sa v-o spun si pe-asta: dupa ce am parasit postoperatorul, in salonul de lauze in care stateam a venit o mamica de vreo 24 ani care avea o fetita de 4 ani si se internase pt un chiuretaj. Stateam de vorba si la un moment dat in salon a intrat medicul de garda pt vizita probabil. Tipa cu pricina s-a albit la fata dintr-o data, iar medicul a facut stanga imprejur si a iesit din salon fara sa mai scoata nici un cuvant. Iata explicatia: acel medic asistase la nasterea copilei tipei cu pricina. Dupa ce-a lasat-o sa se chinuie cateva ore desi pierduse aproape tot lichidul, pt ca era noapte si lui ii era somn, cand a intervenit a facut o manevra gresita cu forcepsul si i-a taiat perineul si rectul. De reparat n-a putut sa mai repare nimic dupa, fata spune ca s-a operat ulterior in alta parte dar degeaba, biata de ea facea si treaba mica si cea mare printr-un acelasi unic orificiu pe care i-l `aranjase` iresponsabilul de medic. Noi ne minunam ca acel medic mai profeseaza bine mersi. Mama fetei l-a dat in judecata dar, neavand puterea financiara a acelui medic, procesul se taragana de cativa ani buni fara ca ele sa obtina altceva decat nervi, bani si timp cheltuiti degeaba.
In alta ordine de idei, cineva spunea mai inainte ca daca ai vointa si faci exercitiile pt muschii vaginali, esti la fel ca ininte acolo jos. Da, probabil ca unele au norocul asta, dar iarasi spun: fiecare organism e diferit, nu cred ca e valabil pt oricine.
Sper ca nu v-am intristat prea tare...
Dana si Eric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Dana, chiar de curand am vazut o emisiune legata de un caz asemanator sau poate chiar fata aceea care ai cunoscut-o tu era. Ce drama pe biata fata si pe familia ei. Avea o groaza de operatii si tot nu reusisera medicii sa faca corpul ei sa functioneze normal, avea saraca anus contra-naturii.
Eu am nascut prin cezariana acum 7 saptamani, pt ca bebe era pelvian si plus o problmea medicala de a mea. Din pct meu de vedere a fost perfect si a lui bebe laptele a venit dupa 1 zi jumate, am avut fire care se resorb, operatia m-a durut cam o saptamana. Ce a fost mai nasol: am avut rahi-anestezie si m-a durut fff tare capul cam tot asa o saptamana.
Din partea mea eu ti-as spune cezariana, indiferent cu ce anestezie

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora
http://community.webshots.com/user/madaspa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

cred ca pana la urma aducand ca argumente povesti de groaza despre solutia care nu o agreati nu ati facut decat sa o speriati pe biata fata, care si asta este destul de speriata.

eu am nascut normal, nasterea a fost usoara, dar taietura m-a durut 2 sapt. si jos sunt mai stramta decat inainte, chair si acum dupa 7 luni. la urmatoarea nastere o sa nasc tot normal,pentru ca stiu despre ce este vorba, dar sunt sigura ca tot o sa-mi fie frica.
si eu am pus aceeasi intrebare inainte sa nasc, si pana la urma amales natural stii ce m-a hotarat? rar gasesti o persoana care sa stie cum sunt amandoua si nastere normala si cezariana. Soacra mea a nascut normal, chair o nastere pelvina si a afacut si operatie de fobrom (care dupa cate am inteles eu presupune aceleasi chestii ca si op cezariana). Si mi-a spus ca ar alege tot nastere normala, mai ales ca a ramas cu insomnii de la anestezie

chestia este ca nasterea este un moment unic pt fiecare, este un sacrificiu de sine, poti avea neplaceri mai mici sau mai marii in amadoua situatiile. important (parerea mea) este ca tu sa fi convinsa ca ai ales ce-ti convine tie, ca sa fi tu impacata (bine inteles comunicand cu dr). si apoi sa te duci cu curaj sa aduci pe lume mica minune.

pupici
Malina siDanutz (5 aprilie 2004) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35266" target="_blank"> povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Am nascut in martie prin cezariana si daca cea mai buna prietena mi-ar cere parerea i-asi spune CEZARIANA. Am avut dureri foarte mari in a doua zi dupa operatie dar dupa amiaza m-am sculat din pat si am mers pana la usa, a doua zi pe coridor, in a treia misunam prin spital pana la cabinetul doctorului si un etaj mai sus la bebe iar in a patra am fost acasa. In cele 3 nopti din spital am auzit urlete groaynice din sala de nasteri, ceva cutremurator, si asta doar la nasterile normale. In plus, la ora 17,00 am plecat de la serviciu, la 20,00 s-a rupt apa, la 22,00 am ajuns la spital iar la 23,15 s-a nascut bebe, cu anestezie epidurala ca mancasem bine la pranz si nu.mi puteau face generala. Nu am argumente stiintifice dar din experienta mea mi s-a parut ceyariana mult mai putin chinuitoare, nu au fost orele acelea inteminabile de cotractii de care am auzit, am vorbit normal in tot timpul operatiei cu chirurgul, dupa nu am avut nici un fel de probleme cu taietura. Poate sunt femei care nasc usor, dar nu am vrut sa risc, iar chestia cu mama natura care ne-a pregatit pentru nastere normala e cam aiurea. Acum 100 de ani se nastea pe cale naturala, dar si strabunica mea a nascut 11 copii din care au trait 7....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanadrag spune:

Natural si cu epidurala, bineinteles!
Si eu am avut aceeasi intrebare si pana in ultima zi eram convinsa ca vreau cezariana. Dar a mers atat de bine si m-am refacut atat de usor ca iti recomand sa nasti normal. Bineinteles ca nici o nastere nu ela fel, asa ca de tine depinde. Incearca normal si daca nu poti, treci la cutit. Nastere usoara, asa cum am avut-o si eu.

Mergi la inceput