Cum sa nasc?
Buna fetelor!
Sunt pt prima data pe acest forum si trebuie sa spun ca mi-a placut foarte tare ce am gasit pe aici. Vad ca aveti raspunsuri la toate intrebarile. Sunt insarcinata in 34 de saptamani asa ca va puteti da seama ca a inceput sa ma chinuie o intrebare: cum sa nasc?
Natural sau prin cezariana? Ce stiti despre injectia epidurala?
Va pup!
Raspunsuri
iren spune:
Epidurala este o anestezie facuta linga coloana vertebrala, cam la mijlocul spatelui, ti se baga un ac de perfuzie acolo cu un cateter, prin care o sa ti se introduca anestezic putin cite putin. Conteaza foarte mult sa ai un anestezist bun, pentru ca sint riscuri sa ramii cu dureri de cap daca nu este facuta exact intr-un anumit punct.
Eu am avut epidurala la ambele nasteri-normale- si nu am avut probleme pe urma absolut deloc.
Nu mai stiu ce sa-ti spun, dar sint dispusa sa-ti raspund in cazul in care mai ai intrebari si nu afli de la fete ceea ce te intereseaza.
Iren dubla mamica
Bogdanelu nazdravanu
si Julia zbintuita
ana maria spune:
Mergi pe sectiunea "Nasterea pe glob" si vei gasi acolo raspunsuri la intrebarile tale. Nastere usoara!!!
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
adrianafedorca spune:
eu inca n-am nascut dar am o gramada de prietene care au nascut, si te sfatuiesc daca poti sa nasti normal, sa alegi epidurala, ca sa nu te chinui, mie mi-au spus ca nu au simtit nimicfata de altele care se chinuie si 12 ore sa nasca
iti doresc un bebe sanatos si o nastere cat mai usoara
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
Ana71 spune:
Eu pe baietelul meu l-am nascut natural, fara epidurala. Durerile m-au apucat in dimineata de 1.01.2000 (si era un vant de libertate prin maternitate, ca de....tocmai se terminase petrecerea de revelion) si am nascut a 2-a zi pe la ora 18. In timpul sarcinii cochetasem cu ideea de epidurala, dar pe vremea aia nu prea se faceau la Filantropia si trebuia sa vina un anestezist specializat in astfel de anestezii (si ginecologul ma avertizase ca fiind perioada Sarbatorilor s-ar putea sa am surprize). Chiar daca travaliul meu a durat mult (vreo 30 ore) vreau sa spun ca si al 2-lea copil (acum sunt gravida in 21 saptamani) as vrea sa-l nasc tot natural (binenteles daca medicul o sa fie de acord si nu vor fi contraindicatii pentru nastere naturala). Chiar imi amintesc ca a 2-a zi dupa nastere sotul meu m-a intrebat daca o sa mai vreau inca un copil si raspunsul meu a fost "binenteles". Desi de felul meu sunt fricoasa si destul de ipohondra, totusi nu pot zice ca amintirile nasterii ma ingrozesc. Nu a fost ceva usor, dar cu siguranta suportabil. Deci sfatul meu este sa discuti cu medicul ginecolog si daca el iti recomanda nasterea naturala (chiar si fara epidurala) asculta-i sfatul. Cezariana e totusi o operatie, te refaci mai greu....Iti doresc o nastere usoara si un copil sanatos!
mariana tache spune:
Salutare!
Sa stii ca eu am nascut prin cezariana. Pt mine a fot perfect asa . Asta mi-am dorit de la inceput, asta am primit. Dar a fost o cezariana de urgenta, nu la cerere, deoarece medicul meu nu a vrut sa imi faca cezariana fara motiv. Asa ca, daca nu e necesar probabil ca nu o sa ti se faca cezariana, dar daca esti in situatia incerta in care nu este hotarat medicul ce e de facut, eu te-as sfatui sa alegi cezariana. Riscuri sunt la ambele nasteri, deci nu discutam de ele. Sa stii ca dupa o saptamana de la operatie, nu mai aveam nimic. Ma simteam ca noua. A fost foarte bine ca s-a intamplat asa.
Eu iti doresc sa ai parte de o nastere usoara si sa aduci pe lume un bebe sanatos si frumos.
mariana tache
ionela-roxana spune:
Natural 100%!![]()
Eu sunt tare fricoasa dar asta nu ma facut sa optez pt. cezariana!Am nascut normal un baietel de 3,800 kg!
Daca voi mai avea un copil voi alege tot nasterea naturala,am nascut fara anestezie,si am avut si complicatii!
Gandeste-te ca nu e usor sa faci cezariana,este totusi o operatie,pe cand la nasterea normala vei avea eventual doar o taietura mica!
Alegerea e a ta dar gandeste-te bine!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
ligia13 spune:
Chestia asta cu natural 100% suna un pic a egoism.
Adica daca eu m-am chinuit 30 ore tu de ce nu ai putea.
Zau, nu va suparati pe mine, dara am vazut mai multe cu probleme la o nashtere naturala, decat la cezariana!
Multa bafta!
Mona_B spune:
quote:Ce fel de probleme sunt mai serioase in cazul unei nasteri vaginale fata de cezariana? dar te rog vino cu argumente valabile, sustinute stiintific, nu de genul "asa cred eu" sau "asa se zice"
Originally posted by ligia13
Chestia asta cu natural 100% suna un pic a egoism.
Adica daca eu m-am chinuit 30 ore tu de ce nu ai putea.
Zau, nu va suparati pe mine, dara am vazut mai multe cu probleme la o nashtere naturala, decat la cezariana!
Multa bafta!
Multumesc!and have a nice evening!
Mona
34 saptamani
dama spune:
Mai fetelor, este adevarat ca acum exista posibilitatea (mai ales in Ro) sa se faca cezariana la cerere. Dar intrebarea este de ce oare medicii (tinand contca ar fi cea mai usoara solutie si pt ei ca nu ar mai sta "30 ore" la fundul femeii care naste, plus ca ar lua si bani frumosi) nu se reped la a o recomanda, decat in cazuri de exceptie
In general, mai ales in strainatate, cezariana se face chiar numai in caz de forta majora, adica cand sunt probleme reale cu fatul (pozitia lui, oboseala in timpul travaliul, etc) sau un bazin mic la un bebe mare.
36 saptamani
http://community.webshots.com/user/amduminica
Adela spune:
quote:
Originally posted by dama
Mai fetelor, este adevarat ca acum exista posibilitatea (mai ales in Ro) sa se faca cezariana la cerere. Dar intrebarea este de ce oare medicii (tinand contca ar fi cea mai usoara solutie si pt ei ca nu ar mai sta "30 ore" la fundul femeii care naste, plus ca ar lua si bani frumosi) nu se reped la a o recomanda, decat in cazuri de exceptie![]()
In general, mai ales in strainatate, cezariana se face chiar numai in caz de forta majora, adica cand sunt probleme reale cu fatul (pozitia lui, oboseala in timpul travaliul, etc) sau un bazin mic la un bebe mare.36 saptamani
http://community.webshots.com/user/amduminica
Si in strainatate exista posibilitatea cezarienei la cerere. Si da da chiar in Franta!

~~Adela &
Julia