Sindromul de hipercoagulabilitate (5)
Raspunsuri - Pagina 12

kita spune:
Aurasa, raspunsul suna cam asa:
Am uitat sa specific ca, Clexane se fac subcutanat in picioare, alternand cu maini. Injectia se face in carnea mai fleasca din zona superioara a piciorului, respectiv mainii si se procedeaza astfel:
- se sterge cu vata si spirt locul unde urmeaza injectarea
- se tine bucata de carne, ca sa ma exprim asa, intre degetul mare si cel mijlociu astfel incat sa formeze o ridicatura
- se intoduce acul la 45 grade, deci nu perpendicular sau paralel
- in timpul injectarii se tine cu mana cealalta carnita sus - mare atentie e foarte important sa nu se dea drumul degetelelor in timpul injectarii (pentru ca doare mai rau!)
- bula de aer nu se scoate din injectie ci se are mare grija sa nu se injecteze ; se opreste injectarea inaintea bulei de aer. La Clexane bula e de obicei la sfarsit(daca nu se bate seringa pana se duce bula la final)
- la sfarsit se tamponeaza cu bucata de vata uscata, NU cu spirt (alcool medicinal)pentru ca ustura. Daca se sterge(in sensul de frecat pentru a se disipa lichidul introdus) cu vata umeda va ustura de numa numa si plus ca va invinetiti dupa aceea.
ATENTIE - nu mai stiu cine exact spunea ca Clexane se fac in burta. Se fac in burta daca nu esti insarcinata. Si eu intial am vrut in burta pt. la Fundeni mi-au facut si nu m-au durut insa Uscateasca mi-a interzis sa fac Clexanele in burta. Mai bine alternati picioarele si mainile. E dureros atunci cand se introduce lichidul si cateva min. nu trebuie sa va miscati. Durerea este datorata faptului ca, e mai compacta carnita si se resoarbe lichidul mai greu, este tesut adipos si nu muschiulet.
Dar trebuie sa va obisnuiti caci devine o a doua natura.
Si inca ceva: in maini cel putin incercati sa faceti injectia de sus in jos, pentru a ramane bula de aer la final.
Kita si samburasul vioi de 35 de saptamani

Aurasa spune:
Multumesc mult, Kita.
De dimineata mi-am facut-o singura pe prima in picior, cu prospectul in fata si cu transpiratia siroind pe mine de emotie. Nu s-a invinetit si nici nu a durut foarte tare (e drept ca am introdus serul foaaarte incet). Cea pe care am facut-o ieri la un cabinet a usturat de m-a innebunit si s-a invinetit rau de tot (acum imi explic de ce : mi-a masat locul dupa injectie)
Acum parca am mai mult curaj si o sa rezolv eu si trebusoara asta.
Aurasa UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005

Zadi spune:
La Multi Ani !!!
Va uram un an nou cu sanatate, impliniri, multe bucurii si bebelasi sanatosi. Sa fiti fericiti !!!
In ziua Sfanta a Craciunului (25 decembrie 2004) s-a nascut printesa mea Ioana Ingrid. Este o fetita sanatoasa si dragalasa. S-a nascut cu 2650 g si 48 cm, insa acum a recuperat foarte bine si a luat in 2 saptamani mai mult de 400 g. Papa bine si inca nu avem colici (mami tine regim si bea ceai de chimen, anason si fenicol).
Sa va povestesc un pic cum a fost nasterea: - contractiile au inceput pe 24 dec.la ora 20.20 si erau cam din 20 in 20 de min. La inceput am sperat sa fie alarma falsa, asa incat am mai asteptat inca o ora sa vad ce se intampla. Fiind conditionata de ora 21 pt. Clexane (40 ml) a trebuit sa il sun pe dr. Badiu pe la ora 21.30 si mi-a spus sa fac clexane-ul si daca contractiile sunt la 10 min sa il sun din nou. Pe la ora 12 noaptea l-am sunat. M-am dus la spital la camera de garda unde m-a consultat medicul de garda si mi-a spus sa stau linistita in noaptea aceea pt. Ca inca nu era dilatatie, mi-a facut o injectii de calmare si am plecat acasa. La ora 1 si ceva noaptea plangem de durere, ma durea ingrozitor spatele iar contractiile erau insuportabile. Am urinat foarte mult in noaptea aia si nu mai aveam puterea sa ajung la buda. Pe la ora 2 s-a chinuit sotul meu sa ma imbrace si ne-am dus din nou la spital. Pe la 2.30 am ajuns in sala de travaliu. Cand m-a consultat si a colectat secretie pt. Laborator (este obligatoriu la internare) a inceput sa imi curga sange, foarte mult. Dupa control, m-a monitorizat o asistenta pt. A vedea intensitatea contractiilor si pulsul bebelasei. M-am intors in sala de travaliu unde a urmat o noapte plina de durere. Clexane-ul de dimineata nu l-am mai facut (20 ml). La ora 9 dimineata m-a dus in sala de nasteri iar pe la 10 fara ceva mi s-a pus epidurala si a inceput din nou monitorizarea. Contractiile erau bune, dilatatie de 5 cm. In tot acest timp asistentat vorbea cu dr. Badiu la tel. Si ii spunea in ce stadiu sunt, astfel incat el a ajuns pe la 11. Stupoare cand a ajuns si s-a uitat pe diagrama din monitor s-a schimbat la fata si a mustrat-o pe asistenta pt. Ca m-a monitorizat numai pe spate si el si-a dat seama ca ceva nu era in regula. M-a pus pe o parte si a vazut ca bebe nu mai avea puls. A inceput agitatia si la 11.30 a decis ;pregatiti sala de operatie. La inceput m-am speriat insa la gandul ca in curand imi voi vedea bebelasa m-a imbarbatat imediat.Pe la 12 fara ceva a inceput sa taie iar la 12 si 9 min I-a eliberat capsorul, fara sa o extraga din uter total, si a tipat atat de tare incat imi venea sa plang de fericire. La 12 si 10 min. a scos-o total, a tipat, a stranutat, a facut pipi. Eram extrem de fericita.Mi-a aratat-o pt. Scurt timp si imi venea sa sar de pe masa sa o iau in brate. Nu exista o fericire mai mare decat sa iti vezi copilul nascut. Din acel moment am inceput sa traiesc cele mai frumoase zile din viata mea.
Dr. Badiu a fost super, s-a comportat exceptional.M-a vizitat in fiecare zi si a fost foarte dragut. Merita toata stima.In mai putin de 2 sapt. M-am recuperat foarte bine, operatia arata bine si ma simt bine si foarte fericita.
Printesa este extraordinara, inca din a doua zi isi ridica capsorul si scoate un A ca un strigat intens, nu plange decat atunci cand vrea sa manance insa pt. Scurt timp.Ne urmareste cu privirea, desi nu focalizeaza la distanta, e atenta cand aude un sunet sau muzica, zambeste chiar rade. E superba, o minune de copil.
Va doresc si voua nastere usoara si sa fiti la fel de fericite cum sunt eu. Un copil dorit si iubit de parinti se distinge de ceilalti copii, este un copil fericit si se vede.
PS. Am ramas cu doza de clexane doar de 40 si sorbifer. Cam pe 8 februarie merg la control si la Fundeni si la dr. Badiu.
Sa aveti incredere ca totul va fi bine pana la final si mai ales aratati-le copiilor vostri chiar daca sunt in burtica acum, cat de mult ii iubiti. Va vor raspunde cu tot atata dragoste.
Zadi

monip spune:
Zadi, felicitari, de o mie de ori felicitari! Sa-ti traiasca puiuta si sa fie sanatoasa si norocoasa !
Ma bucur ca totul s-a terminat cu bine! Dar, parca spuneai la un moment dat ca se face de la inceput cezariana pe motiv de tratament cu clexane ?

Tia spune:
Zadi, felicitari! Sa-ti traiasca bebelusha, sa fie sanatoasa si nosrocoasa, sa va bucurati de ea

monu spune:
zadi, ma bucur ca totul s-a terminat cu bine. felicitari si sa iti traiasca bb-ul. mi se pare mie s-au predomina la noi bb-i fetitze?
zadi ce a zis dr? ai voie sa alaptezi fetitza in ciuda faptului ca iei clexane?
pupici
monu si bb

clio spune:
Zadi, felicitari!!!!!!
Sa iti traiasca minunea si sa iti aduca numai bucurii!!!
Clio si
DPN 16 aprilie
Dr.Tutunaru,Elias

Zadi spune:
multumesc mult pentru felicitari. Sunt extrem de fericita pentru micuta mea. A luat un kilogram in aceasta luna (o cantaresc sambata pt. atunci s-a nascut insa o luna face pe 25 si cred ca mai ia in greutate cca 100 grame) si 2 cm. Sunt super multumita de evolutia ei.
Am ramas cu clexane de 40 si inca de la inceput dr. mi-a spus ca si in perioada alaptarii voi face clexane.
Eu am luat aproape o luna (sau 3 saptamanii nu mai stiu exact)doza de 60 inainte de nastere.
Eu nu am probleme cu alaptatul - am chiar foarte mult laptic si Ingrid s-a dezvoltat foarte bine.
Cu drag.
Zadi