Sindromul de hipercoagulabilitate (5)
Raspunsuri - Pagina 13

monu spune:
fetelor, help!!!!!!!!!!!!!
pana acum toarte au fost bune si frumoase din rezultatele analizelor erau bune. acum la 22 de sapt rezultatul de la fundeni arata LA1 58 si APS (SAFL) pozitiv. nu mai inteleg nimic. si mor de frica. stiu ca la un moment dat s-a vorbit de fluctuatii ale sindromului. voi ati avut asa ceva in timpul sarcinii???? va rog cine stie sa imi spuna si mie!!! dr a zis sa imi vad in continuare de tratament clexabe 0.20 si th.
sper ca voi sunteti bine
va pup
monu si bb

kita spune:
Da, Monu si la mine au fluctuat, si la un moment dat mi s-a acrit sa-mi mai tot fac griji sau sa ma agit.
Ceea ce mi s-a spus a fost ca odata iesit POZITIV, acest LA, pozitiv ramane, insa, in urma tratamentului mai poate uneori iesi si negativ;
Aminteste-ti atunci cand a iesit negativ la cate ore ti s-a recoltat sange de la injectie, eventual ce alte medicamente ai luat (eu sigur luam si tromboass o zi da si una ba) si fa o comparatie cu cate ore inainte ti-ai facut injectia acum cand a iesit pozitiv!
Hai ca sunt curioasa sa ne spui rezultatul comparatiei!
Kita(Alina) si Samburasul vioi de 39 de saptamani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos

Aurasa spune:
Buna fetelor!!!!
Nu am mai aparut de multa vreme pe aici. BB e bine si zburdalnic (ultima echo a aratat ca ar fi baiat, dar eu nu mai cred nimic pana nu il vad cu ochii mei). Eu fac Clexane intr-o veselie (0.2 ml pe zi)si ma simt tare bine. Rezultatele la analize au fost bune, dar astept sa vad luna asta cum ies.
Stiti cumva daca - datorita acestui sindrom - se recomanda cezariana ? Intreb si eu ca am vazut pe net, dar nu mai stiu pe unde .... Stiti cumvaDna Dr. Uscatescu ce recomanda ?
Multumiri anticipate si pupici,
Aurasa UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005

monu spune:
eu fac injectia in fiecare dimineata la ora 6.20 si tot atunci iau si th (iau zilnic th 0.25)si ajung la fundeni la recoltare in jur de ora 07.00 si iesea negativ. ieri fiind traficul mai greoi au reoltat sangele la ora 07.20-07.30 cand a iesit pozitiv. de la ultima analiza din decembrie si cea de ieri dr a scazut doza de clexane de la 0.40 la 0.20 si nu pot sa imi dau seama daca are vreo importanta. de 22 de sapt analizele au iesit bune. culmea, la analiza din dec. LA1 a iesit sub limitele inferioare! de cand cu povestea asta am un junghi in spate sus si imi amorteste putin mana dreapta. e asta vreun semn? simt ca o iau razna.
ce se poate intampla mai rau acum? bb este destul de mare. se poate bloca placenta si bb sa moara?
dr zice ca e sindromul care fluctueaza, tocmaia cum? dupa atata timp? iar asistenta de la fundeni zice ca e semn de infectie. LA 1 crescut semn de infectie, gen carie?!? nu mai inteleg nimic.

kita spune:
Aurasa si Monu sincer imi pare rau insa nu imi amintesc cine va urmareste voua sarcina, ca dr. ginecolog vorbesc, nu hematolog :))
Aurasa eu voi naste sapatamana viitoare, sunt la termen, iar dr. nici nu a vrut sa auda de cezariana, cica vrea o "sangerare controlata", si numai in caz de complicatii sunt pregatiti cu interventia de cezariana.
Dr. hemiatolg a scris pe buletinul de analize "a se opri injectiile cu 10 zile inainte de DPN", insa dr.nici nu a vrut sa auda ca le intreup.
Insa parerile sunt impartite, unii dr. prefera cezariana in cazul unor asemenea afectiuni. Asa ca depinde mult de cine iti uramreste sarcina.
Monu, sa inteleg ca la ultimile analize aveai Clezane de 0,4 si acum ai trecut pe 0.2, si a iesit LA pozitiv?
Pai atunci s-ar mai explica ceva, in sensul ca tu te-ai mai marit, si implicit a mai crescut si volumul sanguin, deci si nevoile organismului de heparina. Ma rog, asta este gandirea mea neavizata, asa ca nu o lua de buna ...:(

Aurasa spune:
Kita iti tin pumnii saptamana viitoare. Asteptam Povestea nasterii.
Pupici tie si Samburasului vioi
Aurasa UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005

Tia spune:
Monu, am citit ca sindromul asta da batai de cap cand sarcina avanseaza. Am mai auzit de cazuri cand pe parcurusl sarcinii, doza a fost marita. Ori tu ai micsorat-o, s-ar putea sa fie de la asta.
Eu cand am ramas burticoasa am avut analizele ok (era pe la inceput, sapt. 4 cred) si m-au chemat dupa o saptamana ca nu aveam ecografia care sa confirme sarcina. Analizele au iesit dezastruos, toata lumea s-a panicat (in speta eu) si am trecut pe clexane 0.2. Dupa 6 zile, toti indicatorii au intrat in limite normale si asa au ramas. Inca ceva, rezultatele astea trebuie corelate cu o ecografie facuta in aceeasi perioada si cu astea 2 te duci la gineco si iti spune ce-i de facut. Apoi daca ti se mareste doza, trebuie sa repeti iar analizele (dupa 5-7 zile) sa vezi cum ai raspuns la tratament.
Te pup si nu te stessa, ma fa niste sapaturi. Te pup pe burtik ;-)

kita spune:
Aha, fetelor, deci sunteti pe mana "Universitarilor"!
La mine in permanenta, dr. gine urmarea IR-ul arterelor uterine (stanga si dreapta), care de ex. la mine este in jur de 0,35 la ambele; in cazul in care este crescut inseamna ca bebele se hraneste greu, si mai mult pe partea care are valoarea mai mica!
Si tot asa faceam si eu: control hemato, control eco si cu rezultatele in dinti "calde" mergeam la dr. gine!
Va pup, si sa-mi tineti pumnii, miercuri dupa- amiaza, caci o sa fie nastere naturala, insa o voi declansa cu ulei de ricin!