despre borcanase
Tot vorbind despre hrana piticilor a aparut pe tapet problema borcanaselor cu papica.Eu am fost asaltata cu esantioane inca de cand bebe implinea trei luni si de unde nici cu gandul nu gandeam , am inceput incet incet sa le studiez , sa le gust, nu mai zic ca ma tenta teribil sa i le dau lui bebe sa le testeze.Unele au gust de-a dreptul oribil, mai ales piureul de morcovi, nici nu se compara cu cel preparat in casa.Si apoi lui Tomita nu prea ii plac , nu se omoara nici dupa cele cu fructe.Eu asta i-as cumpara mai mult, combinatii din tot felul de fructe ca legumele i le pot prepara mai bine eu .Ce ma tenteaza iarasi sunt sucurile dar inca nu am incercat, am mai asteptat.Voi cand i-ati dat branzica si iaurt, ca mie pediatra cred ca mi le-a impins prea departe, spre luna a saptea a opta.Despre biscuitti Milupa,exista si pentru sub 6 luni, se numesc BISCOTTI si sunt cu sase cereale. Alta chestie e cu carnita, se zice ca e bine sa incep cu carne de vaca, da eu n-am mai cumparat vita de cand cu vaca nebuna, poate sunt cam obsedata dar m-au speriat niste reportaje despre noile forme ale virusuluisi, fainuri animale scapate de sub control si tot felul de alte chestii dubioase.
Raspunsuri
Camelia spune:
Despre borcanase vei gasi o multime de pareri daca dai cautare pe forumul vechi.Eu ii dau Teodorei cate un borcanel de la Hipp.Eu le gasesc foarte gustoase.Si Teodora, de altfel .E drept ca in general prefer sa-i fac eu mancarea, dar borcanasele sunt foarte bune cand ne prinde foamea in oras, in calatorie si chiar si acasa uneori.Cum nu se gasesc in permanenta toate fructele, eu obisnuiesc sa-i mai cumpar borcanase (de pere, piersici, caise etc) pe care le amestec cu fructe proaspete (banane, mar etc.)
Cu biscutii am inceput dupa 6 luni, iaurtul dupa 7 luni iar carnea dupa 6 luni.Dar i-am dat carne de pui.Rar i-am dat vita si nu prea o sa-i mai dau ca mi-e teama si mie.
cristinacsa spune:
Gind la gind Milena, si eu ma gindeam sa deschid un subiect pe aceasta tema.
In general le folosesc mai mult pe cele de fructe, la care mai adaug, asa cum spunea si Camelia banana sau mar, dar mai apelez si la cele de legume (desi nu prea imi plac nici mie la gust).
Nici eu nu cumpar carne de vita, asa ca deocamdata pui si mai tirziu peste.
Camelia, ce iaurturi ii dai Teodorei?
Cristina
Camelia spune:
Eu cumpar de la Kaufland iaurturi bio, cu 3,5% grasime, pahare de 150 g.Ii plac foarte mult, simple sau in combinatie cu biscuiti.Am incercat si Danone cu fructe (pt. bebelusi) da nu prea o incanta.Eu ma bucur ca-i place iaurtul natural.
quote:
Originally posted by cristinacsa
In general le folosesc mai mult pe cele de fructe, la care mai adaug, asa cum spunea si Camelia banana sau mar, dar mai apelez si la cele de legume (desi nu prea imi plac nici mie la gust).
Cristina
cristinacsa spune:
quote:
Originally posted by Camelia
Eu cumpar de la Kaufland iaurturi bio, cu 3,5% grasime, pahare de 150 g.Ii plac foarte mult, simple sau in combinatie cu biscuiti.Am incercat si Danone cu fructe (pt. bebelusi) da nu prea o incanta.Eu ma bucur ca-i place iaurtul natural.quote:
Cristina
Sunt speciale pt bebelasi sau obisnuite? Pe-aproape nu avem Kaufland, dar iaurturi bio am mai vazut si eu, dar nu pt bebe.
Mersi,
Cristina
Camelia spune:
Nu, nu sunt speciale pt. bebei.Sunt obisnuite.
quote:
Originally posted by cristinacsaquote:
Originally posted by Camelia
Eu cumpar de la Kaufland iaurturi bio, cu 3,5% grasime, pahare de 150 g.Ii plac foarte mult, simple sau in combinatie cu biscuiti.Am incercat si Danone cu fructe (pt. bebelusi) da nu prea o incanta.Eu ma bucur ca-i place iaurtul natural.quote:
Cristina
Sunt speciale pt bebelasi sau obisnuite? Pe-aproape nu avem Kaufland, dar iaurturi bio am mai vazut si eu, dar nu pt bebe.
Mersi,
Cristina
Adela spune:
Milena si eu ii dau Juliei borcanele din cand in cand.
Eu folosesc borcanele cu PERE in combinatie cu alt fruct fiindca ea are probleme cu constipatia si e mai greu sa aleg eu pere potrivite.
Apoi eu ii dau Juliei din borcanel si carne de vita (Rindfleisch sau in franceza la voi acolo: Boeuf) cu amestecuri de legume.
Aceste combinatii sunt singurele pe care eu nu le pot prepara. Nu stiu ce carne de vita sa aleg.... cum s-o fac....ma rog la cat mi-s de gospodina e tare complicat.
Asa cum spuneam si in alt mesaj dupa 6 luni i-am introdus si eu biscuitii..... De la Nestle ii dau! (am luat si de la Migros o data, se numesc Bebedor si tot acolo am gasit ceai fara zahar!)
Iaurturi inca nu-i dau.... Sunt bogate in grasimi si mai asteptam sa implinim 7 luni. Tot la Migros am vazut iaurturi (pt bebei normal) cu grasime medie 50%..... Daca nu gresesc sunt tot de la Nestle. Cred ca de ala am sa-i dau pentru inceput.¨
ariadne spune:
cristina,
la raioanele pt.copii se gasesc iaurturi cu fructe, in diverse combinatii sau branzica cu fructe, toate sunt peste 6 luni, daca nu ma insel sunt cele de la allette.
eu zic sa nu va faceti probleme in privinta carnei de vita care este in borcanase, in mod cert este verificata.
insa, din pacate acum este la moda scandalul acrylaminei care se pare ca a fost gasita in oarece procente si in aceste borcanase.
insa nu la toate.
pe lista erau si biscuitii de la miluppa.
noi cumparam acum de la allette biscuiti, insa zau daca sunt convinsa ca acestia sunt ok.
ma rog....
daca vreti sa ii da-ti puiutilor carne de vita, luati muschi, se pregateste f.bine in oala sub presiune, cca 45min, restul il puteti gati pt.voi in familie cu ceva legume, cartofi si sos, noi avem meniul acesta destul de des ( un mic secret, lasati sa fiarba carnea in oala fara sa ii puneti capacul ca sa puteti sa ii luati bine spuma si apoi puneti-l)
sau supita de vita, mi se pare f.gustoasa, daca ati introdus toate legumele puiutilor puteti sa gatiti pt.toata familia.
ariadne spune:
daca ve-ti cauta allette, nu ve-ti gasi in veci, asa ca uitati-va mai bine dupa alete, m-am tampit de atatea consoane duble ale limbii germane.
danielac spune:
Si eu mai folosesc din cand in cand borcanase, Nestle, BoboVita sau Hipp. Dar sunt foarte scumpe.
Dana si Diana-Maria