Almodóvar ... ne place?

Almodóvar ... ne place? | Autor: smillaraaq

Link direct la acest mesaj

"Daca as avea un copil de 13 ani nu l-as duce sa vada ultimul meu film", spune Almodovar despre "Proasta crestere" (La mala educacion), care ruleaza acum si in Romania.

Curioasa tare sa-i vad ultima creatie (mai ales ca m-au incantat "Todo sobre mi madre" si "Hable con ella", cele doua realizari anterioare), nici n-am asteptat bine sa iasa pe ecrane si am dat fuga la cinema.

A mai facut cineva acest lucru? Si daca da, cu ce concluzii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

ne place almodo de dam in benga dar n-am vazut inca ultimul film

pai povesteste-ne putin, ce a frut sa spune poietul, ca doar nu faci sondaje de opinie, nu?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Hehehe, nuuuu, nu fac sondaj, da' ziceam sa nu influentez auditoriul ;)

Dupa doua filme superbe cu femei in prim-plan, aici se schimba brusc focusul pe barbati ... da' brusc de tot.

Barbati frumosi, ce-i drept! ;)))

Hai ca revin cu mai multe amanunte dupa masa!

Mergi la inceput

pai da ce, numa 2 filme a facut?!

quote:
"Todo sobre mi madre" si "Hable con ella"

eu am mai vazut o gramada... nici nu mai tin minte cum se chemau... la fleur de mon secret, femmes sur le bord d'une crise de nerfs, carne tremula, talons aigues... (le-am vazut in franceza, de unde si titlurile dubioase;P)

dar ce intelegi matale prin
quote:
focus pe barbati
... ai ca m-ai facut curioasa!

ps: preferatele mele sunt tocuri inalte si... vorbeste cu ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Si mie imi place Almodovar mult de tot...Imi plac in general filmele spaniole pentru ca au o atmosfera speciala, iar limba spaniola este o melodie dulce pentru ureche.

Primul film al lui pe care l-am vazut se numea 'Atame' si nu pot sa zic ca m-a incintat prea tare, dar urmatoarele mi-au placut foarte mult...poate 'Todo sobre mi madre" cel mai mult, desi si 'Tacones lejanos' e in top...Filmele lui Almodovar ma uimesc de fiecare data si imi pun probleme la care nu m-as fi gindit altfel...abia astept sa-i vad ultimul film. Smilla, poate-mi povestesti impresiile tale, pentru ca eu nu o sa-l pot vedea prea curind...

"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Sigur ca da, sunt o gramada - eu ma referisem strict la ultimele doua cand am zis "cu femei".

Si mie mi-au placut cele doua de care zici ("Tacones lejanos", corect "Tocuri indepartate" sau "indepartandu-se", tradus totusi cu "Tocuri inalte", j'sais pas pourquoi si "Hable con ella"), dar my all times favourite e "Totul despre mama mea".

Acuma ... travestiti s-au vazut in mai toate filmele lui ... in asta ultimul insa ne si explica cum au ajuns acolo (abuzuri homosexuale in copilarie etc.). Mi s-a parut mai deprimant decat toate filmele lui, plus ca are un personaj insuportabil (preotul Manolo, raspopit dl. Berenguer) si multe, multe droguri, sex si abuzuri. Cum zicea un amic, e ca o baclava, la inceput e dulce, dar in exces produce o senzatie neplacuta.

Speram ca l-a mai vazut cineva, sa comentam.

Eu inca nu m-am hotarat daca mi-a placut

Mi s-a parut crud, foarte crud.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Acuma ma uitam dupa "Bad Education" pe amazon, ca vreau sa fac o comanda de filme, si vad ca dvd-ul nu va fi disponibil decit dupa 19 noiembrie Am zis io ca in Rmania se vad filme mai repede decit in alte parti!!!
"Totul despre mama mea" mi-a placut si mie cel mai mult

pozulici

Mergi la inceput

cum... tocuri indepartate? nu inteleg! indepartate de... pamant, poate! adica tot inalte

mai mai... explica-mi si mie, pentru mine tot filmul e o metafora extraordinara bazata tocmai pe ideea "inaltimii" nepermise... io stiu, acuma?! la ce te-ai referit?

pt mine, totul despre mama mea a fost primul almodo... m-a socat atat de tare incat nici n-am mai vrut sa aud de el l-am urat pe regizorul asta, nu stiu de ce mi se pusese pata... ma facuse sa plang si apoi intrase in bascalie... si nu l-am iertat! apoi am vazut tocurile care m-a lasat... masca! am devenit instantaneu fan si am inceput sa-i devorez filmele... abia apoi am inceput sa prind ceva din sensibilitatea asta aparte... io in general is moarta dupa tot ce insemana spania...

abia astept sa vaz asta noul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Mie nu-mi place. Asa. Cand mi se intampla sa vad cate-un fragment din filmele lui (ca n-am avut rabdare sa urmaresc nici unul de la un capat pana la celalat) am senzatia aia ciudata pe care-o ai atunci cand iti pui pe nas o pereche de ochelari cu muuult prea multe dioptrii...

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Q cineva compara filmele lui Almodovar cu sushi...adica ori iti plac de esti innebunit dupa ele, ori le detesti!!! Acuma nu stiu daca e cazul tau sa le detesti!!!
E drept ca "realitatea" din filmele lui este cam ingrosata, exagerata, accentuata, frustranta uneori, insa nicidecum fantezista!!! Mie, din filmele lui, imi place dozajul perfect dintre drama si comedie si faptul ca toate filmele lui au o nota aparte, de optimism.

gindacelu din spaniola mea studiata acum n-spe mii de ani, tin minte ca "lejano" inseamna intr-adevar indepartat ca distanta, ca spatiu, ca gust, ca relatie!!! Insa cred ca traducerea de inalt, este cea mai portivita, desi inalt s-ar traduce cu alto!!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

'Lejanos' are mai multe sensuri...inseamna si 'indepartat', dar are si sens figurativ 'distant, vag'. Dupa ce am vazut filmul, eu m-am gindit ca se refera la relatia dintre cele doua femei, mama si fiica, dar cred ca poate avea si alte intelesuri. Insa, expresia in sine 'tacones lejanos' este folosita uzual ca 'tocuri inalte'...

Gandacel, nu stiu daca te-am lamurit...

"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput