Almodóvar ... ne place?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by Irimell
Insa, expresia in sine 'tacones lejanos' este folosita uzual ca 'tocuri inalte'...

Ciudat!!! Io stiu ca la tocuri inalte se zice "talones altos" :-))

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Tacones lejanos

Sunt tocuri inalte pe afisul de cinema si in majoritatea traducerilor, sunt tocuri inalte care-si proiecteaza umbra peste chipul mamei care moare, sunt tocuri abia auzite in departare cele care ii anunta copilei venirea mamei. Uite ce-am gasit, si ma bucur, pentru ca e nespus de frumos:

http://www.clubcultura.com/clubcine/clubcineastas/almodovar/esp/peli_tacones5.htm

Almodovar vorbind despre acest film - in spaniola ...

Si scena asta pe care mi-o aminteam, cu Rebeca la capataiul mamei care moare, povestindu-i.

"De pequeña, cuando vivíamos juntas, no podía dormirme hasta que oía el ruido de tus tacones, a lo lejos, viniendo por el pasillo y entrando en mi habitación".

"Cand eram mica si locuiam impreuna nu puteam sa adorm pana nu auzeam in departare sunetul tocurilor tale strabatand holul si intrand in camera mea".

De aici "tocuri in departare", zic eu

Ceea ce nu exclude alte interpretari, desigur.

Pupici si, Gandacelul, poate ma inveti si pe mine sa fac hyperlinks, sa nu mai postez ditamai linkul. Chestii de-alea gen click aici, ca am vazut ca tu mai faci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

smillaraaq! uf ce nume imbarligat ai!

corecte pasajele, pe alea le-am retinut si eu din film!

pentru mine a fost ideea ca fata poarta tocuri inalte pentru a-si imita mama, dar nu a fost la inaltimea lor, a tocurilor, figurat a mamei (esecul cu barba-su ups amantul mamei etc)
pentru mine a fost ceva de o simplitate suprafireasca de a arata cum poate cineva sa incerce sa "mearga cu papucii altuia si sa "calce stramb"

hiperlink faci cu butonasul cu globul pamantesc din meniu: ai un text (ex: almodovar) - il selectezi, apoi apesi butonasul
in cadrul primei paranteze drepte scrii url="adresa net" asta e tot!

qsar, te inteleg perfect, io am vrut sa-l omor pe almodo dupa totul despre mama mea, mi s-a parut cea mai abjecta forma de arta imaginabila dar are o delicatete pe care dac-o simti, gata... eu am simtit-o mai incolo, nu din prima!
si in plus, imi place sushi hihihi

off-topic: eu am un dinte contra lui fellini, nah! -desi imi place, dar... - cred ca pana la urma, gusturile nu se discuta;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Eu, ce sa fac, ma indragostesc (sau nu) la prima vedere. Si pentru totdeauna. Daca la prima tentativa de "almodovare" am esuat lamentabil, nici nu ma mai intereseaza.
Si putin pe langa topic (sau nu): Am reusit si eu pana la urma sa vad "La vita e bella". Benigni "purifica" lumea din dragoste, pe cand Almodovar reuseste cumva, cu ironie groasa si cinism sa o pangareasca. Si-i pacat. Parerea mea.

Q

Mergi la inceput

q acuma sa vin cu teoria catharsisului si sa zic ca poate curata ceva din noi nenea asta almodovaru cu filmele lui "criminale"?

in orice caz, vorbeste cu ea e "curat", cel putin mie asa mi s-a parut!

si eu cred in primul instinct... dar in cazul asta, surprinzator, dar n-a functionat;) ori eram intr-o faza in care necesitam "curatire"... cine stie... poate

Mergi la inceput

linkul lui simi e in spaniola deci... m-am uitat pe poze

si mi-am amintit ceva: muzica, domne... muzica lui almodo e ceva...

Mergi la inceput

Super interpretarea ta, Gandacelu', absolut super! Nu m-am gandit niciodata la fata care incearca sa paseasca prin lume cu pantofii mamei ... cred ca eram prea obsedata de "adevarul istoric" (lejanos nu altos!!), hihi.

Smillaraaq e un nick cam complicat, intr-adevar, nici mie nu-mi mai place. As fi vrut sa-mi pun www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0385315147/104-5929088-3205505?v=glance" target="_blank">Smilla pur si simplu, dar nu m-a lasat :(

Si muzica lui Almodovar ... super!!!! Aici trebuie sa revin la All About My Mother, nu pot sa uit melodia aia care incepe in momentul cand apar primele imagini cu Barcelona!!

Mergi la inceput

Uitasem ...

www.personal.psu.edu/staff/d/c/dcw1/graphics/rose.jpg" target="_blank">Gandacelu, thanks for the hyperlink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolada spune:

si eu care vroiam sa ma duc sa vad filmu (mala educacion)in spaniolaacu m ati facut sa ezit,mai ales ca vroiam sa ma duc cu neshte pretene vorbitoare de spaniola.acu mie imi place almadovar dar parca n as vrea sa ma intristezce zicetzi fetili sa ma duc sa l vad sau nu?

www.camping-kasern-salzburg.com

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by smillaraaq

Uitasem ...

www.personal.psu.edu/staff/d/c/dcw1/graphics/rose.jpg" target="_blank">Gandacelu, thanks for the hyperlink!

n-ai pentru ce!

inca o mica precizare: un' mi-a fost capu cand am zis ca vorbeste cu ea e "curat"?!
maniera in care trateaza subectu e curata, insa subectu...

va pupic, fetele
abia astept sa vaz si io filmu...

Mergi la inceput