Almodóvar ... ne place?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

primul film pe care l-am vazut a fost "totul pt. mama mea"-l-am urmarit cu respiratia taiata cap-coada.deci mi-a placut.ma mir ca tie Q nu-ti place almodovar.

~flying without wings~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu n-am vazut nici un film de-al lui. E drept ca am tot auzit de el pe la festivaluri. Astazi ma reped la blockbuster ca m-ati facut curioasa. Cu cine seamana almodovar ca regizor, cu francezii cu italienii, vreunul dintre ei?
Imi recomandati vreun film sa-l vad primul?
,
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Asta e o problema; banuiesc (sper) ca nu-i doar a mea: starea in care ma gasesc (la cap) in momentul in care incerc sa ma apropii de ceva; orice (persoana, film, carte, bucatarie etc.). Este foarte posibil sa ma fi prins "almodovarea" intr-o stare nepotrivira, si-n cazul asta... Poate, dupa ce mi se vor mai toci putin prejudecatile legate de el voi putea sa-l vad-pricep-diger-plac.
Din nou, pe langa topic: parerea mea e ca cele mai de nezdruncinat convingeri sunt prejudecatile.

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by lilanda
E drept ca "realitatea" din filmele lui este cam ingrosata, exagerata, accentuata, frustranta uneori, insa nicidecum fantezista!!!

chiar ca sushi :)) mie tocmai existenta fantezismului imi place la el, amestecul de neverosimil, alambicat, grotesc de multe ori. primele mele almodovare au fost cele cu Antonio Banderas, dupa aia am vazut Totul despre mama mea. si, cand sa vina vremea de Vorbeste cu ea, am dat in qsar-ism si am adormit de la primele 10 minute :))

--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by Andrada
Cu cine seamana almodovar ca regizor, cu francezii cu italienii, vreunul dintre ei?
Imi recomandati vreun film sa-l vad primul?

iaca o intrebare cam grea!
cu cine seamana?! e pur spaniol, e foc si sange... si canini... si transpiratie cel mai aproape as zice ca e de bunuel dar diferenta intre ei e tocmai sangele din obraji

cu cine seamana? pai si italienii si francezii sunt asa cuminti... nu stiu... e pur spaniol seamana cu un taur in arena

cat despre primul film pe care sa-l vezi, parerile sunt impartite: ortansei i-a placut totul despre mama mea, pe mine m-a oripilat

daca n-ar fi zis conchita ca a adormit la vorbeste cu ea, eu pe asta ti l-as fi recomandat... dar o fi fost si ea obosita

incearca tocuri inalte, pe mine cu asta m-a cucerit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Andrada, grea intrebare ai pus...e dificil sa il asemeni pe Almodovar cu alti regizori. Ca sa iti alegi un film pe care sa il vezi, poti sa te uiti aici ca sa vezi subiectele:

http://www.almodovar.at/almodovarlandia/movies.htm

"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
E drept ca "realitatea" din filmele lui este cam ingrosata, exagerata, accentuata, frustranta uneori, insa nicidecum fantezista!!!

chiar ca sushi :)) mie tocmai existenta fantezismului imi place la el, amestecul de neverosimil, alambicat, grotesc de multe ori. primele mele almodovare au fost cele cu Antonio Banderas, dupa aia am vazut Totul despre mama mea. si, cand sa vina vremea de Vorbeste cu ea, am dat in qsar-ism si am adormit de la primele 10 minute :))

--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)

Probabil ca nu m-am exprimat tocmai fericit cind am zis "fantezista"...ma gindeam ca fiecare scena din filmele lui, luata separat, exista in realitate, e cit se poate de verosimila, poti sa dai nas in nas chiar tu cu ea ...in schimb, ceea ce e mai putin verosimil e ca toate fazele astea se intimpla unui singur personaj sau doar personajelor sale...cam alambicata expunerea mea, dar mai pe scurt: "mai multe realitati care se bat cap in cap sugereaza o fantezie"...desi nu e fantezie!!! Intelegi ce vreau sa zic???

Vaaai ce frumos ai zis gindacelu cu singele din obraji...si eu cred ca aduce a Bunel, unul mai energic insa!! Da' de ce te-a oripilat "Todo sobre mi madre?"

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Da' de ce te-a oripilat "Todo sobre mi madre?"

paaaaaaaaaaaaaaaai... era primul almodo pe care-l vedeam, dupa ce auzisem de el o groaza... si cred ca imi imaginam altceva nu stiu ce, dar in nici un caz amestecatura aia baroca... plus ca nici tipul de filmare nu mi-a placut (fata de tocuri inalte care e capodopera la imagine)

asadar, ma asez eu, ma uit... izbucesc in plans brusc de tot (niciodata nu mi s-a intamplat asa ceva, sa ma loveasca cineva cu barda asa de tare si de neasteptat;) ca apoi sa o dea in parodie si in trivial... mi s-a parut inadmisibil sa se joace cineva asa de tare cu sufletul tau, sa intre cu bocancii dupa ce a ciocanit cu degetarul de aur... m-a ofticat atat de tare, incat... nu stiu, imi venea sa-l omor, parca ma violase cineva

apoi am vazut tocurile dintr-o intamplare... am ramas perplexa... era cu totul altceva (asa mi s-a parut atunci, apoi am inceput sa-l vad pe almodo mai de sus, in ansamblu, dupa o gramada de alte filme vazute... si am inteles cam unde bate;) desi despre todo sobre... nici acum nu bag mana-n foc... numai din cauza filmarii extrem de realiste... efectiv ca un viol al spectatorului

cam ase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

asadar, ma asez eu, ma uit... izbucesc in plans brusc de tot (niciodata nu mi s-a intamplat asa ceva, sa ma loveasca cineva cu barda asa de tare si de neasteptat;) ca apoi sa o dea in parodie si in trivial... mi s-a parut inadmisibil sa se joace cineva asa de tare cu sufletul tau, sa intre cu bocancii dupa ce a ciocanit cu degetarul de aur... m-a ofticat atat de tare, incat... nu stiu, imi venea sa-l omor, parca ma violase cineva

Ahhh da, te inteleg, de-aia am zis si eu ca e frustrant si, unde mai pui ca se joaca cu sufletul femeilor!! Ai observat ca in filmele lui barbatul nu este personajul principal, el este - mai mult- "buricul pamintului"; el determina toata intriga, toata tesatura aia de "fantezie" reala!!! Femeile exista pentr ca el exista!!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Apropo de imagine, "La mala educacion" are multe bube , dar este o minunatie din punctul de vedere al imaginii. Am regasit obsesiile lui Almodovar pentru culorile tipatoare, tapetele si picturile suprarealiste care populeaza aproape orice "background" ... strazile innebunitor de colorate, cu fauna de rigoare ...

Si parca mai mult ca oricand o aplecare catre clisee, mai ales in excursia protagonistului in Galicia. Sau poate m-am revoltat eu, pentru ca cunosc Galicia din interior si stiu ca nu e asa "peizana" cum o picteaza indeobste madrilenii.

Mergi la inceput