Credinta in reincarnare anuleaza credinta in Dzeu?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

Alibaba,

Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)

Fotografiile Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by Reliana
Si, am mai observat o chestie EXISTA O DIFERENTA ĪNTRE RELIGIE SI CREDINTA!!!!

Ai dreptate Reliana, exista o foarte mare diferenta intre religie si credinta... unii insa tind sa confunde cele doua notiuni...

Privita din prisma credintei ideea de reincarnare pare un lucru absolut firesc si evident, o chestie care stii ca este asa din instinct...

Din prisma religiei, mai precis a textelor crestine luate adliteram...no comment..

Este trist ca inzestrati fiind de catre Forta Vietii cu discernamant, ratiune, putere cognitiva si curiozitate, preferam sa capitulam in fata unor sisteme de gandire rigide impuse, care ne transforma incet dar sigur in prizonierii propriilor noastre minti...

-----------------------------------------
* Nimic nu se pierde, totul se transforma *

http://photos.yahoo.com/pulstar3/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

quote:
Originally posted by caro

....si ca sa pun paie pe foc.... cine a citi "The da Vinci Code"?

Eu am citit si mi-a placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Notiunea de reancarnare apare la doua religii... In hinduism sub forma de samsara (sufletul este antrenat intr-un ciclu existential continuu -nastere-moarte-renastere- determinat de faptele bune sau rele pe care le savarseste fiecare intr-o viata anterioara) si in budism.
Departe de Crestinism aceasta notiune.. ce comod ne-ar fi sa credem ca daca nu ne mantuim in aceasta viata o putem face foarte bine in viata urmatoare daca ne straduim ceva mai mult.. La sfarsitul lumii, Iisus Hristos va reveni pe pamant, dar nu pentru ca se va reancarna.. trupul sau va fi de lumina.
Tot trupuri sprirituale, de lumina vor avea toti oamenii care vor invia auzind trambita Judecatii de Apoi. Inclusiv trupurile lui Ilie si Enoh care s-au ridicat la cer fara sa moara se vor transforma in trupuri de lumina. Iar singura haina pe care o vom purta va fi sufletul.
Asa.. ca o concluzie la tot ce s-a spus pana acum.. suntem impartiti in tabere si tabere.. asa vom fi si la Judecata...tabere si tabere.. unii dintre noi vom plange, altii ne vom bucura.

Oana D

http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by oana0204
..impartiti in tabere si tabere.. asa vom fi si la Judecata...tabere si tabere.. unii dintre noi vom plange, altii ne vom bucura.

Asta fiind valabil pentru cei care cred in conceptul de Judecata propus de crestinism...

Pentru ceilalti "judecata" va fi dupa credinta lor...

-----------------------------------------
* Nimic nu se pierde, totul se transforma *

http://photos.yahoo.com/pulstar3/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

quote:
Originally posted by oana0204

suntem impartiti in tabere si tabere.. asa vom fi si la Judecata...tabere si tabere.. unii dintre noi vom plange, altii ne vom bucura.

si daca miine pe la prinz vom afla cu certitudine ca nu vom mai invia deloc, nici spiritual, nici reincarnati si nimeni nu va judeca nimic. Ce ar fi daca vom afla ca nu valoram cu nimic mai mult decit melcul pe care am calcat azi dimineata? citi vor continua sa traiasca dupa aceleasi valori morale? citi vor mai gasi un sens existentei fara resplata si fara pedeapsa?

Mergi la inceput

Buna intrebare miau-miau .
Eu cred ca daca maine as afla chestia asta, as continua sa traiesc la fel ca si pana acum fara nici o diferenta..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

buna intrebare, normal, care vrea sa zica ca uite domne astia ateii sunt oricum cei mai buni, ca ei sunt buni de la ei, fara scop transcendent, nu ca noi, profitorii hehehe

io nu va pun nici o intrebare

va atrag atentia insa ca intrebarile de genul asta ar putea fi pura speculatie si adevarul ar putea fi altul... si atunci?!...

ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Miau-Miau, am sa incerc sa-ti raspund si eu cu faimosu pariu al lui Pascal:
"Daca Dumnezeu nu exista si am crezut in existenta lui, nu am pierdut nimic, dar daca El exista, am pierdut totul."
Daca extrapolam asta la intrebarea ta, iaca si raspunsul...

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

quote:
Originally posted by Elena

Miau-Miau, am sa incerc sa-ti raspund si eu cu faimosu pariu al lui Pascal:
"Daca Dumnezeu nu exista si am crezut in existenta lui, nu am pierdut nimic, dar daca El exista, am pierdut totul."
Daca extrapolam asta la intrebarea ta, iaca si raspunsul...

Elena&Laura

Oana D

http://community.webshots.com/album/205792726GbMnHz?421

Mergi la inceput