depresie

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Bea un ceai de tei si incearca sa nu mai fii stresata peste zi, nu recurge la medicamente ca ai sa depinzi de ele. Nici eu nu dorm, dar ma culc mai tarziu si nu dorm ziua si a tinut. Consulta si un doctor daca se inrautateste situatia.

paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

quote:
Originally posted by incredere

pt dana,
acum 2 luni am facut o depresie si in prima saptamana m-am confruntat cu starile mentionate de tine. am reusit sa schimb momentele de anxietate extrema si frica, efectiv simteam un usor tremur interior si de multe ori m-am trezit noaptea din cauza fricii, surveneau mai ales inainte de mom culcarii, inregistrandu-mi niste povestioare, am sa le pun pe forum, sper sa poata ajuta si pe altii. sunt de fapt sugestii pozitive, sub forma unor mici povestioare care tin 10-15 minute, sunt adaptate, pt dezv increderii, pt indepartarea fricilor, pt cresterea concentrarii etc. care ascultate de ex in casti seara inainte de culcare actioneaza extraordinar, cred asupra subconstientului si efectele le resimteam chiar si pana a doua zi la pranz. daca m-au ajutat pe mine, si eu am resimtit frica asa ca la cutremur, deci rau de tot, am sperante ca ar putea sa imbnatateasca starea anxioasa, de panica sau depresie si a altora. paralel fac psihoterapie o ora odata pe saptamana si asta m-a ajutat f mult. in sensul ca ne facem f multe idei, ne e frica sa nu innebunim etc, dar un terapeut cu experienta te poate ajuta sa-ti intelegi starile, ce ganduri declanseaza starile acestea si incet incet de la o sedinta la alta, te vei simti mai limpede, vei abandona unele stari maladive, uneori revin dar nu trebuie sa pierzi speranta. sunt si carti f bune din categoria psihologia vietii cotidiene care la fel te pot ajuta sa contracarezi aceste stari. in final totul depinde de tine, sa iesi din vartej si sa te linistesti. poate odata cu psihoterapie ai sa-ti regasesti increderea si ai sa te poti ajuta mai mult singura.
ceaiul de busuioc e nemaipomenit, te poate adormi cu usurinta, bea mai multe cani sa fii sigura ca-si face efectul, dar bea numai seara.
salvia ar putea eventual sa ajute, e renumita din vechime ca alunga energiile neg, purifica etc.
poate o vizita la valentina te-ar ajuta, cauta nr ei de tf, poate ai noroc si dai de astfel.
sanatate!
incredere.
p.s cartea lui joseph murphy, puterea subconstientului tau poate fi deasemeni de mare folos. citeste carti optimiste, utile, plimba-te daca e posibil, evita discutiile neplacute.
nu in ultimul rand rugaciunile te pot ajuta f mult, tatal nostru, inger ingerasul meu, acoperamantul maicii domnului. alege ceva usor pt inceput, de ex sa spui cu traire tatal nostru de 10 ori, seara inainte de culcare si apoi roaga-te pt ajutor din suflet pt problema ta.
deci daca intereseaza pe cineva, as putea sa pun pe forum unele din aceste povestiri pt sugestioanare pozitiva. ele pot fi folosite si de catre cei care nu am probleme, pt relaxare., improspatarea gandurilor, dinamizarea optimismului, increderii etc.

astept cu nerabdare solutiile din partea ta..in timp starile au mai disparut putin...s au mai clarificat atari lucruri am mai inteles eu una alta..dar nu...cat as fi vrut

danna2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2 spune:

Pe mine nu prea ma ajuta nici muzica , nici gandurile pozitive in anumite momente. Adica daca eu simt ca lumea se va prabusi in jurul meu, totul este inutil.Doar astept sa treaca-si incerc sa nu ma cert cu nimeni, pentru ca paradoxal,daca trag o cearta buna,ma linistesc-.

Ceea ce nu pricep este de ce numai uneori am aceste stari, nu in fiecare zi. Adica depresia poate fi cu salturi? Voua vi se intampla asta? Adica, ma simt prost intr-o zi iar a doua zi sint normala. Bineinteles ca stau mereu cu frica in san ca o sa vad iar totul negru.
Si mai este ceva:nu ma mai tin nervii asa bine ca inainte. Adica inteleg in anumite momente ca nu trebuie sa tip de ex. la baietelul meu dar nu ma pot abtine.
Poate este si oboseala, deoarece inca nu doarme bine noaptea desi a inchis anul.Avem nopti cand ne sculam din ora in ora.
Sper ca asta sa fie cauza.
Paula, de unde sti ca dau dependenta medicamentele?Cunosti pe cineva care ia antidepresive?I le-a prescris medicul, dupa care i-a zis sa se opreasca sa le ia si nu a putut, sau cum?Eu nu prea inteleg treaba cu dependenta.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kkk spune:

Fetelor sfaturile voastre mi-au fost de ajutor,dar nu au tinut mai mult.Sunt foarte stresata la servici.Vinerea trecuta am CLACAT DE TOT ;am plecat val-vartejde la servici.De atunci nu mai am pic de liniste.
In urma cu ceva vreme au fosta mariri de salariu in toata firma.Minus eu si inca 3 oameni.Saptamana trecuta a cerut o marire si colega mea o marire si aceasta ia fost acordata.Bineinteles cand a venit randul meu sa cer a iesit mare scandal.De cand m-am angajat la firma asta am salariul cel mai mic din firma.Sefa mea a fost super ofruscata doar ca am indraznit sa cer asa ceva.Asta ma gandesc eu pt. ca niciodata nu am cerut mai nimic, mereu m-am straduit sa lucrez cat mai mult si mai bine si in principiu nu m-am plans!Viata nu mi se pare dreapta de ce daca ai experienta, sefa ta nu nu-ti reproseaza nimic,spune ca te apreciaza(dar fara bani)de ce mie sa nu mi se mareasca salariul..Cum ajung acasa in vuiesc in cap cuvintele sefei mele.Ma gandesc ca nu mai pot sa stau acolo pt. ca ma simt ft. prost ca eu sunt singura care nu a primit o marire.Sigur ca asta nu este tot.Sunt dati in care nici macar nu mi se raspunde la buna dimineata...Daca vin cu 15 min. inainte de inceperea programului toata lumea se uita urat la mine, daca vin fix cand trebuie sa ajung tot rau este.Am crezut ca mi se pare mie dar si colega mea se plange de acelas lucru.Numai ca ea a primit o marire.
Nu pot sa ascult muzica,nu pot sa ma uit la TV,nu pot sa fac nimic.Nu stiu cat ma mai poate suporta sotul meu.Imi vine mereu sa plang.Adorm si ma trezesc noaptea tipand, sau ma trezesc uda leoarca tresarind.Dupa care nu mai pot dormi.Ma gandesc sau si mai distructiv imi place sa citesc pt. a uita de mine si de problemele mele.Asta nu este ft. bine pt. ca uneori uit sa-mi rezolv din aceste probleme.
De pastile antidepresive nu am bani si tot ce am incercat nu tine.Am incercat cu muzica,sport,jurnal ma plang la toata lumea si tot nu mai pot.Nu mai pot sa ma trezesc dimineata sa vin la serviciul asta.Nici nu prea am bani sa plec si nu stiu ce sa fac.Nu mai vorbesc ca vroiam sa adopt si un copil la anul si acum nici nu poate fi vorba.
Toate visele mele s-au dus...Uneori cand eram ft. suparata stateam 3 zile imi plangeam de mila si apoi imi trecea...dar acum nu mai trece!!!Ce este mai patetic de cat atat acum cateva minute ma intrebat cineva la servici de ceva si ma umflat plansul.Nu stiu ce sa fac sa ma opresc.HELP!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Sincera sa fiu si eu am probleme de adaptare la serviciu GRAVE, plus acelea personale (de a nu reusi sa am un copil). Din cauza ritmului muncii mele in ultimii ani prieteniile s-au diluat mult pana la disparitie. Am avut anul acesta cele mai negre ganduri din viata mea.
Dar pe de alta parte ma gandesc: nimic nu este intamplator. Ce sa fac, imi place viata. Nu pot sa renunt. Nu vreau sa ma consider o victima. Nu accept mila de la nimeni.
Poate ca am si eu o vina pt. ceea ce mi se intampla, sau poate ca am nimerit la locul nepotrivit. Trebuie sa caut resursele de a ma redresa. Simt ca exista in mine o energie care ma va salva la un moment dat.
Refuz sa clachez!!!

Mergi la inceput

Buna fetelor!Acum sunt mai bine, am mai depasit faza asta...Acum astept si Craciunul care pt. mine vine cu o vacanta considerabila.Am decis sa nu plec de la servici pana nu ajung la seful cel mare sunt capabila sa merg si mai departe.Sunt destul de veche in firma mi-am adus contributiile si am fost alaturi si in momente grele si mai dragute.In acelas mod in care am obligatii am si drepturi iar munca mea nu este pe gratis...Nu am avut succes acum, imi vad de treba si incerc sa dau ce este mai bun din mine, si o sa incerc iarasi...Cine ma aude o sa considere ca imi pierd energia degeaba..Eu nu cred asta,sefa mea mi-a recunoscut in fata ca nu a vrut nici macar sa intrebe seful cel mare de marirea mea de salariu(asta pt. ca sunt sigura ca mi-ar fi acordat-o)Trebuie sa lupt!!!
Ariadna are dreptare chiar daca te plangi pe la un forum si pe la altul nu trebuie sa clachezi.ai cazut, te-ai lovit, te doare, te ridici, mergi mai departe.
P.S. Sper sa nu mai fiu intr-o astfel de situatie niciodata.Mai mult ca sigur ca nu va fi asa dar ganditi-va maine este 1Decembrie si odata cu asta urmeaza sarbatorile de iarna care pt. mine sunt cele mai placute.Cu multa liniste sufleteasca!!!

Mergi la inceput

Asa da, KKK, super!
Fii o luptatoare!

Mergi la inceput

Hai ca azi am cazut si eu...
Sunt mai mult suparata decat deprimata, am niste pitici pe creier , nu stiu ce sa mai fac.
Pentru o greseala cat trebuie sa mai platesc? Eram atat de precauta, nu stiu cum am putut sa iau asa o decizie tampita. A trecut aproape 1 an de atunci, si tot nu pot sa ma impac cu ideea. Sunt suparata rau pe mine.
Si m-a apucat iar setea de ceva nou, vreau sa se schimbe ceva, sa ies din cercul asta vicios, nu-mi trebuie decat un pai de care sa ma agat. Si apoi sa construiesc din nou, cum am facut atatia ani...

Mergi la inceput

Pt. ariadna :Trebuie sa ai rabdare cu tine!!!Dupa cum spui atatia ani ai construit ceea ce inseamna ca esti o invingatoare.Cu timpul 2-3 zile o sa fii mai indulgenta cu tine...Si apoi o sa construiesti iar...
Stiu ca se intampla in viata destul de des sa te doara sufletul asa de tare ca-ti doresti sa poata fi bandajat sa nu mai curga asa de mult sange sa nu mai doara asa tare...De cele mai multe ori incurajarile celor din jur sunt apa de ploaie....Singura persoana care te poate ajuta esti tu si bineinteles timpul.(Sa nu uitam de Dumnezeu)
Noi suntem aici sa-ti ascultam pasul si sa dam un sfat cat se poate de util, dar singurul erou din viata ta esti tu, sigur asta cand o sa fii gata de lupta.Acum bandajeaza-ti sufletul, plangi, trage un pui de somn si o sa vezi ca o sa te simti mai bine!!!
P.S. Sa nu uiti sa ne scrii cum te mai simti si cum ai depasit momentul!!!

Mergi la inceput

Imi incolteste in minte un plan .
Va tin la curent.
KKK, sa stii ca ai dreptate cu somnicul, azi-noapte am dormit si eu ca omu` fara sa ma mai trezesc la 3 jumate fix(!) si sa stau cu ochii pe pereti pana dimineata.

Mergi la inceput