Cu cine ne-am maritat?
Uitandu-ma in jurul meu si la mine am realizat ca multe femei se casatoresc cu primul barbat care ne-a propus acest lucru. Unele din dragoste altele din lipsa de altceva si in speranta ca va merge.
E adevarat?
Maria
Raspunsuri
aissa spune:
Scuza-ma, dar de ce suferi tu ca nu te-a cerut cineva si tu sa-l fi refuzat? Ce inteleg eu din "cerere" este ca am fost prietena cu sotul meu si cand a venit vremea ne-am casatorit. Nu inteleg ce vrei sa spui? Ai fi vrut sa te ceara cineva si tu sa il refuzi??? Ca sa te fi cerut cineva ar fi trebuit sa fiti impreuna o perioada. Si tu de ce ai fi stat cu un om pe care nu l-ai fi iubit (ca sa existe motivul sa il refuzi).....?
Eu am mai avut 2 prieteni in copilarie, inainte de sotul meu, dar el este cel alaturi de care am devenit femeie, am crescut, m-am dezvoltat. Asa cum am spus, nu am gandit niciodata daca ma va cere sau nu. Pur si simplu, aceasta e concluzia fireasca (din puctul meu de vedere) a oricarei relatii normale...
Ramonika spune:
Nu prea imi place cum gandesc femeile pe tema asta. De ce trebuie noi sa asteptam sa ne ceara cineva? Si noi putem sa cerem pe cineva, nu? Chestiile astea provin din trecut, cand femeia avea nevoie de barbat sa o tina, pentru ca nu avea servici. Adica serviciul ii era facut treaba prin casa si crescut copiii. Din pacate, acum avem si servici, si se si face treaba prin casa, se cresc si copii. Deci situatia nu este nici acum prea roza, atata timp cat vom permite aceste lucruri barbatilor nostri. Bineinteles ca sunt si altfel de casnicii, dar in general asta e situatia femeii din tara noastra.
De aici provine si "problema" ta... Ai fi vrut sa mai ai timp sa mai cunosti si pe altii, sa te mai distrezi si sa ai de unde alege. Si eu mai aud replici de genul; "accepta acum cat esti tanara, ca risti sa ramai nemaritata"...
Oricum, iti spun sigur ca femeile refuza barbatii si in realitate, nu numai in filme. Important este sa fii curajoasa, sa risti si sa ai incredere in tine si in valoarea ta.
PUP
Lorelai182003 spune:
Nici pe mine nu m-a cerut berbantu' ca-n filme. Pur si simplu s-a intamplat! A fost ceva....nush cum sa spun....parca stiam deja din momentul din care am decis sa fim impreuna.
Recunosc, in adancul sufletului mi-ar fi placut sa ma ceara, ca deh, asa sunt io mai romantica dar daca imi aduc bine aminte totul a fost stabilit concret in momentul in care io am prins buchetul la o nunta si i-am zis sotului ca acum nu mai are scapare......hihihi!!!
Adrian,Alinasi sotul Adi
Poznele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17457" target="_blank">Nasterea Ingerasului
Anamaria-Livia spune:
Ehei, fetelor, nu renuntati la romantism, sau macar nu declarati asta. Eu am fost impreuna cu al meu, 5 ani si stiam clar ca ne vom casatori. Eu- 31, el-36. Discutam deja de casatorie, asa ca idee, fara baza concreta. Eu sustineam ca, la vārsta noastra, nu mai e cazul de romantisme de pustani. Si mi-a copt-o...
Intr-o zi, la el acasa, da sa se imbrace cu o camasa spalata cam nasol de onor actuala soacra, astfel incāt gaseste momentul propice si zice: "Cred ca trebuie sa ne casatorim ca maica-mea nu-mi mai spala bine camasile!" Eu ma umflu toata si zic: "Daca ma iei ca sa-ti spal camasile, ti-ai gresit persoana" - cu gānd ca-si revine si zice ceva mai dragut. As, de unde!
Zice: " Nu, iubito, nu de asta vreau sa ne casatorim.... GATESTI ASA DE BINEEEEE!....."
Ei, nu ar fi fost mai bine sa-i dau de inteles ca mi-ar face placere o cerere romantica?!?!?!!?!? Sau macar, normala...
Da' acuma sa nu asteptati sa va povestesc si cererea "adevarata" ca sunt o persoana pudica si nu indraznesc...
Dena spune:
Cred ca e vorba doar de o paradigma.
Eu cred ca intr-o maniera mai subtila, in majoritatea situatiilor, femeile sunt cele care... sugereza barbatului sa le ceara sau nu in casatorie. Ceea ce e cam acelasi lucru cu a cere ele de fapt pe partener.
Mi s-a intamplat sa refuz cererea in casatorie, nu o data, pt ca prietenia mi-a relevat anumite incompatibilitati... a fost dureros pt ca evident ca era dragoste la mijloc, dar am realizat ca acel mic segment care nu inchide cercul ar putea fi neglijat cu succes numai intr-o relatie de prietenie, dar ar ruina in mod categoric o casnicie... si am actionat in baza impulusului cerebral, desi prin natura mea sunt o sentimentala.
Viata mi-a demonstrat ca am fost extrem de inspirata atunci.
Cred ca sunt destule femeile care au trecut prin situatii similare; nu e numai fictiune ...
Denisa si bebica din burtica - 34 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
Yasmin spune:
mariailin, lilili, fliufliufliu
cam asta cred eu despre problema ta
cat negativism, dom'le...
mariailin spune:
quote:
Originally posted by Yasmin
mariailin, lilili, fliufliufliu
cam asta cred eu despre problema ta
cat negativism, dom'le...
Stii ceva........exact lilili, fliu,fliu,fliu
lipsa fair play la Istambul
ellaalba spune:
Chiar nu am inteles reactia voastra virulenta la spusele initiatoarei subiectului! A facut o constatare! de ce unele s-au simtit asa lezate? Hm....de parca v-ati fi simtit cu musca pe caciula! Iaca io am fost ceruta si am refuzat! Casatoria nu e o treaba de-o zi sau saptamana. Deci nu primul venit e cel chemat! ...
Poate de asta astept acum sa fiu ceruta...
Dar nu-mi pare rau de nimic din ce-a fost...asta e viata!
Eu cred ca putem trai frumos daca stim sa daruim, daca simtim ca putem darui. Daca nu - mai bine nu ne incurcam!
LindaG spune:
Si eu am refuzat o data pentru ca vroia sa ma ieie pt. ca semanam leit cu fosta prietena care murise.Pacat,ca era un dulce.
Oricum acuma sunt casatorita si fericita de 4 ani si la noi s-a intimplat dupa 5 zile ce am fost impreuna.Ne-am hotarit si dupa 9 luni ne-am casatorit.
LindaG
Chuny spune:
Nu-i frumos sa vorbiti asa cu Maria!
Eu cred ca depinde de la caz la caz. Conteaza vārsta la care te casatoresti, conditiile, scopul etc.
Eu am refuzat o cerere īn casatorie pt ca īn patru ani consumasem relatia, nu aveam nimic nou sa ne oferim. Dar am o prietena care si-a refuzat iubitul cānd a cerut-o pt ca si-a dat seama ca el nu o vroia neaparat pe EA, ci vroia O NEVASTA.
Sibylle
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8