Sunt foarte suparata si ingrijorata

Sunt foarte suparata si ingrijorata | Autor: alina023

Link direct la acest mesaj

Ooofff, e mult de povestit si timp f putin. O sa va spun pe scurt despre ce este vorba.
Este vorba despre scumpul meu var (pe care il iubesc ca pe un frate), care pentru o viata mai buna aici in Romania, a plecat sa munceasca in Germania la un abator. Pana aici toate bune si frumoase dar supararea mea vine de la un telefon pe care l-am primit aseara de la el. Este plecat doar de o saptamana si este deja epuizat psihic. A avut si un mare ghinion: in prima zi de lucru si-a taiat degetul mare de la mana dreapta. Va dati seama cum se simte el acolo (nu-si poate lua medical ca l-ar trimite ramburs in tara), sta in permanenta cu mana in apa si nu stiu cum se va vindeca o asemenea rana in astfel de conditii. Era daramat cand m-a sunat (si credeti-ma ca a trecut prin multe grozavii la viata lui, asa ca nu este un smiorcait), programul este inuman (lucreaza de la 2 dimineata la 6-7 seara) si toti (romanasi de-ai nostri) il trateaza ca pe un rahat (ca doar e biban si trebuie sa bage bibanii, nu?).
Sunt asa de suparata si de ingrijorata...si nici nu pot lua legatura cu el decat cand ma suna el... Mi-a spus ca ma mai suna saptamana viitoare dar pana atunci stau ca pe jaratec.
Am vrut doar sa va impartasesc supararea mea, stiind ca sunteti prieteni de nadejde.
Nu-mi ramane decat sa sper ca va fi bine...
Va multumesc pentru ca ma ajutati in fiecare zi sa gasesc rezolvarea unor probleme sau sa zambesc sau sa plang alaturi de voi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Draga Alina,
Imi pare rau de ceea ce sa intimplat cu varul tau. Viata intr-o tara straina este destul de grea la inceput, si toti cei care au plecat din tara cred ca pot sa-ti confirme asta. Spunei sa aiba grija si sa mearga totusi la un medic, macar sa poata lua ceva medicamente, si sa nu i se infecteze mina. Despre povestea cu romanasi nu stiu ce sa-ti spun nu am avut probleme din astea insa am auzit de la alte cunostiinte ca sint si nesimtiti, ca peste tot de altfel. Poate isi va gasi pina la urma niste prieteni cu care sa poate discuta si care sa-l ajute si in ceea ce priveste programul de munca.
Capul sus, mult curaj si sanatate..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica-mamica spune:

Of, mult curaj si mai ales putere varului tau . Suntem alaturi de tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

Alina de ce nu intrebi tu un medic in tara ce e bine sa faca cu degetul ala . Poate isi poate cumpara ceva de la farmacie ...un unguient cu antbiotic ceva.
si daca e asa nasol si-si bat joc de el de ce nu incearca sa gaseasca altceva de lucru ..sa tina serviciul asta , dar sa caute in paralel si altceva . la ce bun sa cedeze nervos ? ptr ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

eu zic ca ar fi bine sa fie vazut de un doctor sa nu i se infecteze..
- e plecat legal?? pt ca atunci stiu ca primeste asigurare medicala.. (sau ma insel eu??)
- sau macar sa mearga la o farmacie sa-i badajeze degetul. si ar putea sa poate o manusa pana se mai vindeca..
(incerc sa-ti dau si eu solutii )

si de ce nu incearca sa-si schimbe locul de munca?? poate are noroc si gaseste ceva mai bun.
in conditiile astea nu va rezista prea mult (psihic).

la ce folos banii daca nu ai sanatate???

------------------------
poze cu Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Va multumesc din suflet pentru incurajari. As vrea sa i le pot spune lui Florin si sa stiu ca il ajuta.
Cat despre gasirea unui alt loc de munca...imposibil. A plecat cu contract din tara deci daca pleaca de la ei trebuie sa plece si din Germania, iar sa-si ia un al doilea job...poate daca ar avea ziua vreo 48 de ore ca el lucreaza deja 16-17 ore pe zi.
Nu stiu nici eu ce ar fi bine sa faca. Ma gandesc ca este inceputul si ca orice inceput este greu dar parca totusi este aproape de limitele fizice ale unui om normal.

Mergi la inceput

alina dar pe contractul de munca nu e precizat nimic despre orarul de munca???

------------------------
poze cu Bandit

Mergi la inceput

Crede-ma Louisea ca nu stiu. Si cred ca nici el nu stie ceva despre asta. Iar acum cred ca este tardiv pentru ca daca ridica o pretentie de genul 'vreau sa-mi vad contractul de munca' cred ca la prima mica greseala este PA.

Mergi la inceput

alina.. nu stiu ce sa mai zic..
- da el nu a semnat contractul ala??
- nu l-a citit???

nu trebuie sa-mi raspunzi...

------------------------
poze cu Bandit

Mergi la inceput

Am sa-ti raspund: era asa de disperat sa plece la lucru in strainatate (gandeste-te ca in Romania avea un salariu de 5 mil, in conditiile in care trebuia sa faca naveta zilnic 50km) unde se presupune ca va castiga vreo 1000-1200 euro, incat nu l-a mai interesat nimic altceva. Nimeni nu se gandea ca intr-o tara occidentala a anului 2004 mai poate exista un loc de munca in astfel de conditii. Dar se pare ca niciodata nu trebuie sa presupui ci trebuie sa afli. Acum o trage si noi o tragem alaturi de el, ca nu mai sunt om de aseara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Imi pare f rau pt varul tau, dar acum tb sa se ajute singur si sa lupte.
In legatura cu degetul taiat....nu e deloc de joaca ca poate ajunge sa faca tetanos sau sa i se infecteze f grav.
Din cate stiu eu, pt a intra in Germania iti tb asigurare medicala de calatorie.Cu asigurarea sa merga la un doctor urgent si sa il curete, coase sau ce se poate face.
Daca e asa pierdut sau nu are asig medicala , sa isi bandajeze degetul in varza (foi de varza intepate peste tot cu o furculita).In al 2 lea razboi mondial asa erau vindecati unii din ranitii gravi.Sunt tratate intregi despre virtutile terapeutice ale verzei,iar eu o folosesc in panaritiu ca de durere imi venea sa merg sa cumpar varza si de la 100km numai sa gasesc ca e vindecare curata.
Daca ar avea si niste oxacilina ar fi bine sa ia si sa lucreze cu manusi.
Cat despre partea cu situatia lui la locul de munca ar tb sa mearga la un avocat sa intrebe daca se poate face ceva.
Asta este :EXPLOATARE
Este f clar ca se incalca drepturile omului si in nici un contract de munca nu se poate stipula asa ceva ...munca 16 ore/zi
Cea mai simpla solutie este sa verifice daca clauzele din contract corespund cu situa reala.Mie mi se pare imposibil.Doar daca varul tau nu a stiut sa citeasca in germana si l-au pacalit, sau au facut un contract fals.
Daca descopera ca e un contract fals, sa plece de acolo ca si asa nu se stie ce il asteapta daca mai sta si sa caute tot munca la negru dar altfel.
Sunt multi romani care stiu ce tb facut , dar imp e sa nimereasca un om cu suflet.
Posteaza un mesaj si la Calatoriile sufletului...tb sa fie ceva cu fetele din Germania .Poate iti mai dau sfaturi.
In orice tara sunt firme de avocatura sau centre de consultanta gratuita pe straini aflati in dificultate.Incearca sa trimiti un mail anonim.
Roaga-te pt el!
Pup,
CRistina

Mergi la inceput