intarcare brusca

intarcare brusca | Autor: teresa

Link direct la acest mesaj

Fetelor, m-am hotarat. Tb. sa-l intarc pe Matei ca nu ne mai intelegem cu el. Face un an saptamana viitoare si cred ca este suficient. Dar nu acesta este motivul intarcarii, ci faptul ca suge toata noaptea si mi-e teama pentru dintisori, si are afte pe limbuta de vreo saptamana. Apoi, este prea dependent de mine, adoarme doar la san si nu pot sa stau toata ziua cu el ca si lucrez, si nu doarme aproape deloc ziua. Vreau sa va pun niste intrebari celor care au trecut prin asta:
1. cat dureaza pana uita de san? eu nu pot sa plec de acasa si nici pe el nu pot sa-l trimit nicaieri. o sa se chinuie tati cu el sau persoana cu care il las in timpul zilei, dar ma vede si pe mine, ca in rest eu ma ocup de el cu schimbatul si hranitul.
2. cu ce sa inlocuiesc sanul? e prea frustrant sa nu-i dau nimic. cu suzeta doar se joaca. Accepta biberonul, dar ce sa-i pun in el? daca lapte, ce fel de lapte? Si daca il adorm cu biberonul cu lapte nu sarim din lac in put?
Astept raspunsurile voastre cu nerabdare. Acum a adormit dupa vreo ora de plans :( si daca se trezeste nu stiu cum sa procedez cu el. Si e prima incercare de adormire fara san.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalexia spune:

Fa-ti curaj si pleaca maine - duminica - de acasa toata ziua , ;
lasa-l pe tati sa stea cu el.
Ai putea incerca sa-l lasi maine sa doarma mai putin poate ai noroc si nu se mai trezeste noaptea deci nu va dori nici san.
Nu cred ca ai sanse prea mari sa faci lucrul asta daca stai mereu cu el.Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Munteanu Laura spune:

Draga mea, parerea me e ca nu trebuie sa pleci de acasa... eu nu am facut asa. L-am intarcat pe Bb al meu la 8 luni. Insa nu prea e bine sa-l intarci brusc. Eu am inceput cu o luna inainte. Ii inlocuiam cate o masa cu un biberon de lapte ( lapte praf ca nu avea un an si e si mai apropiat la gust de laptele de san). Apoi seara inainte de culcare ii dadeam un biberon sa se sature si dupa aceea il puneam la san numai de alint , ca sa adoarma. Apoi am inceput sa il legan dupa ce ii dadeam biberonul si a inceput sa adoarma si fara san. In timpul noptii ( ca tot din cauza ca sugea toata noaptea l-am intarcat si eu) ii dadeam sanul dar ii dadeam si biberon. Si itr-un final a dormit maica-mea intr-o noapte cu el - l-am adormit eu- apoi dimineata inainte de a se trezi am venit eu sa ma vada. noaptea a dormit bine iar de cate ori s-a trezit maica-mea ii dadea biberoncu ceai sau lapte. Din noaptea aceea nu i-am mai dat niciodata san, a fost simplu ca nici nu mai cerea. Parerea mea este ca intarcarea brusca e ca un soc pentru el. Mai ales ca acum e destul de mare si nu va uita repede. Fa-o treptat si iti va fi si tie mai usor( dupa intarcare mai dureaza cam 2-3 sapt pana se opreste lactatia).
Bafta!!!si sanatate!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmelica spune:

Si eu am inceput intarcarea, treptat, cu ajutorul lui tati.
La inceput am invatat-o cu biberonul, i-am dat laptic cu biberonul si apoi o adormeam la san (in acest fel sugea mai putin ca nu-i era foame). Apoi tati a inceput sa-i dea laptic cu biberonul si mami statea in cealalta camera ca sa nu-si aduca aminte puiuta de san.

Noaptea a fost mai greu, i-am mai dat san, dar am incercat intai biberonul si de multe ori mergea.

Cand a "uitat" de san o adormeam amandoi, si mami si tati, cu biberonul, in patul nostru e drept, dar uite-asa a renuntat la san.

Intarcarea dureaza cateva saptamani, depinde de tine si de bebelus.
Eu stiu ca in prima zi cand am decis i-am dat seara san si pana a doua zi seara, in timpul zilei nu i-am mai dat (incercam sa ies afara cu ea ca sa adoarma fara san). Apoi am facut o pauza de 1 zi si jumatate, apoi de 2 zile si dupa asta nu i-am mai dat san.

Curaj si multa sanatate,

Carmelica si puiuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Teresa, o intarcare este o schimbare in viata bb tau. In aceste momente el are nevoie de tine, si nu sa planga si sa se chinuie. Plus ca nu trebuie facut brusc. Si daca pleci duminica toata ziua de acasa? O sa ai un bb stresat, plans, un sot nervos, iar tu o sa fii "varza" si vei ceda. Eu am alaptat 2 ani si cateva luni. Intarcarea mi-a luat 3 luni, pentru ca am facut-o treptat. Nu am avut probleme nici cu fiul nostru si nici cu sanii.
Am urmat sfatul mamei mele, sa o fac brusc, in 36 de ore, sanii s-au umflat, am inceput sa fac febra, iar fiul meu era agitat. A refuzat orice biberon. Am sunat la doctor si mi-a spus ca nu-i indicat, si sa-mi pun copilul la piept. Imediat dupa ce-a supt, amandoi ne-am simtit mai bine. Treptat am inceput sa-i scot mesele, iar el nu a simtit diferenta,iar mie mi-a scazut productia de lapte. Nu am avut probleme, ca el avea dintisori si niciodata nu m-a muscat (l-as fii scos de la portie imediat). Trebuie sa ai rabdare, pentru ca nu-i usoar deloc nici pentru tine si nici pentru Matei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teresa spune:

Of, Doamne, cu ce sa incep? Am un copil tare dificil, de aceea si vreau sa-l intarc brusc. Am incercat sa-i mai scot din mesele de la san, dar nu am reusit. Ziua nici atat, ca nu adoarme DECAT la san. Daca adoarme si se trezeste peste 5 min, iar tb. sa-l pun la san, ca sa adoarma la loc. Asa este si noaptea. El se trezeste des din cauza ca are probleme cu burtica si deoarece adormea doar la san, l-am pus mereu la san ca sa se linisteasca repede. Dar cred ca acum se trezeste nu doar de la burtica ci pur si simplu pentru ca asa s-a obisnuit, sa suga mereu. Chestia cu dat lapte ca sa se sature si apoi pus la san ca sa adoarma nu o sa tina pentru ca lui ii place fff mult sa stea la san si fara sa suga. Si chiar daca este satul tot mai e ceva de tras, asa ca mereu am sanii plini si nu mi-a scazut deloc lactatia. La pranz l-a adormit tati si a plans o ora. Acum a adormit dupa vreo 15 min de plans, dar nu stiu pentru cat timp si nu stiu ce o sa fac daca se trezeste. L-as pune la san dimineata dupa ce se trezeste bine ca sa nu mai adoarma. Nu mai vreau cu nici un chip sa adoarma la san si mai ales cu laptic in gura din cauza dintisorilor si a aftelor de care nu mai scapam. Situatia e destul de urgenta pentru a am inceput lucrul de o saptamana si nu a fost deloc bine. Plange dupa mine si adoarme f greu (chiar la san) si doarme vreo 20, 30 de min. Tb. sa se invete sa adoarma fara san, si cu alte persoane (bineinteles apropiate) langa el. Poate isi ia tati liber vreo trei zile si sta cu el. Sa vedem cum va fi in noaptea aceasta. Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Nici eu nu sint de parere ca e buna chestia cu intarcatul brusc. Nu faci decit sa-l sochezi un pic, si nu cred ca asta este ceea ce are el acum nevoie. E destul de mare ca sa-si dea seama ca i se ia ceva si crizele de plins s-ar putea sa fie din ce in ce mai multe si mai rele... Sufera prea mult. Incearca atit cit poti, sa ii explici intr-una, cit poti si pe intelesul unui copil de 1 an (:)) ca tzitzi nu mai are laptic, ca tzitzi are buba, ca tzitzi ... imaginatia e fara limite. Eu cel putin, asa am procedat cu Clara care de asemenea a supt exclusiv pina la 10 luni (nu tu ceai, nu tu solide - inafara de colturi de piine)... am incercat si cu tati cu biberon... ma stia tot cartierul plus ca aveam o constiinta asa de incarcata incit am renuntat si am lasat-o pe ea sa-si aleaga momentul. Evident am continuat cu povestile despre tzitzi care si-a micsorat lapticul pentru ca nu a mai venit vacutza sa-i dea sa pape :)) etc si am incercat sa beau si eu mai putine lichide ca sa simta si ea ca nu prea mai este. Plingea, pupa tzitzi, se uita lung, mai sugea cite putin si incet-incet, aproape fara sa se simta, a inceput sa accepte si biberon, pina in ziua in care nu mi-a mai adormit la san. E mai mult o chestie unica, depinde de fiecare copil.
Revin, parerea mea este ca luindu-i acest suprem lucru de pret fortat, nu faci decit sa-l intaritzi mai tare si sa sufere la fel de tare. Adopta un stil mai diplomatic, adaptat totusi pentru un copilas pe care trebuie cumva sa-l pacalesti sa renunte singur ...

Alssa si Clara (1 an si 10 luni)

Mergi la inceput

Fetelor, aveti mare dreptate. Imi este imposibil sa-l intarc brusc, mai ales pentru ca simte ca nu mai vreau sa-i dau san si se agata de mine si ma trage de haine chiar daca nu i-e foame sau somn asa cum facea inainte cand voia sa suga. Si pe deasupra am si sanii plini si tari ca piatra. Azi noapte l-am pus la san, pentru ca urla si dadea din picioare isteric, dar nu l-am mai tinut asa mult. A supt si apoi l-am pus imediat pe perna pe picioare ca sa adoarma profund. Azi tot tati la adormit la pranz. Sper sa reuseasca si diseara. O sa-i dau noaptea, cat de rar sau de putin pot, iar daca vrea si in timpul zilei o sa-i dau doar daca nu i-e somn, ca nu mai vreau sa adoarma la san. Eu vreau sa-l obisnuiesc sa adoarma fara san, cu alaptatul cred ca pot sa o mai duc vreo luna doua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Munteanu Laura spune:

Draga mea, m-am mai gandit la o solutie... incearca sa te storci bine inainte de a -i da sa suga. Poate cand o sa vada ca nu mai curge asa mult lapte o sa ii placa mai mult biberonul. Oricum fii calma, el te simte stresata si e si el nervos , Soacra mea mi-a spus o vorba cand eram si eu diperata ca nu o sa se lase de san: " Toti copii se intarca, ai vazut vreunul mare care nu-i intarcat?" Trebuie sa ai rabdare, ca el treptat o sa uite. Inceputul e greu, pana o sa gasesti alta modalitate de a-l adormi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikko spune:

Buna Teresa,

Ma numesc Nikko si am o fetita de 1 an si 10 luni, Ioana - Paula.
Eu am alaptat pana la 1 an si 2 luni, atunci Ioana s-a intarcat singura; nu inainte de a ma musca de cateva ori asta ca sa nu uit cumva perioada cu alaptatul ;)
Eu sugerez tie si tuturor mamicilor sa alaptati cat de mult puteti. E o prostie sa bagi lapte praf in copil atata timp cat tu ai lapte , ce poate fi mai bun decat laptele de mama?
Intr-adevar trebuie sa il dezveti de adormitul la san, nu e bine nici pt el dar nici pt tine. Va plange de cateva ori si se va invata sa adoarma singur la el in pat (neaparat la el in pat nu cumva pt a-l alina sa il pui in patul vostru pt ca nu mai scapi de el). Trebuie doar sa fii hotarata, sa te tii tare si sa fii categorica atunci cand ii explici (eu am incercat intotdeauna orice schimbare sa i-o explic Ioanei, inainte de a face ceva chiar si atunci cand era mica) pt ca bebe te simte cand cedezi si te santajeaza :)
Eu am avut o perioada cand fetita avea 3 luni, cand mi-a scazut laptele (era de la oboseala dar pe moment nu mi-am dat seama) am fost la pediatru si primul lucru care l-a facut a fost sa imi prescrie o reteta pt lapte praf. Am mers la farmacie, am cumparat,l-am pregatit dar Ioana nu l-a baut. L-am gustat si eu si intr-adevar avea un gust oribil. Atunci am zis ca nu am cum sa o conving pe Ioana sa bea ceva ce nici mie nu imi place si am cautat si multumita acestui site am gasit cum sa rezolv problema ca sa imi revina laptele.
Asa ca iti sugerez din tot sufletul nu il intarca pe bebe ci doar dezvata-l de adormitul la san.
Va pupam, Nikko si Ioana - Paula

Mergi la inceput

Nikko, esti o draguta si-ti multumesc pentru sfaturile tale. Chiar asa am hotarat sa fac. Eu credeam ca simgura modalitate de a-l face sa nu mai adoarma la san este intatcatul, dar nu este asa, am vazut aceste zile ca pot sa-l pun la san fara sa adoarma si ca adoarme si altfel (plimbat in brate, pe picioare cu perna). Poate o sa se intarce si el singur, ca imi este foarte greu sa gasesc o modalitate, mai ales ca el nu prea renunta la nici o masa de san, iar lapte am pentru doi copii, nu unul :(

Mergi la inceput