intarcare brusca
Raspunsuri - Pagina 2
corinag spune:
Draga Teresa, sfatul meu ar fi sa mai amani intarctatul ptr o perioada de timp, in care in paralel sa-i introduci si alt tip de lapte.
Zapacita cum am fost, din pacate si eu imi doream sa o intarc, mai ales ca ma astepta sa vin de la serviciu si ma tragea disperata de haine, plangea pana se invinetea cand vedea biberonul cu lapte si ma implora din priviri sa o pun la san. Fetita mea pana la 1 an nu a vrut sa puna gura pe biberon. Nici vorba de vreun tip de lapte praf. Pe la 1 an si 2 saptamani i-am dat Dorna cu mucilagiu de orez si ii dadeam seara inainte de a o pune la san. Treptat nu m-a mai trezit ptr masa de noapte. Din pacate laptele meu a scazut, tragea mult si nu prea mai avea ce ,nu mi se mai intareau sanii si la 1 an, doua luni si 11 zile am intarcat-o.
Nici nu mi-a venit sa cred:niciodata de atunci nu s-a mai agatat de mine, nu m-a mai tras de haine....
Am fost o mare fraiera, dar era f obositor si ritmul in care sugea ea: sambata si duminica cand eram cu ea toata ziua o puneam si la 4 ore la san, tragea de cateva ori si ear in culmea fericirii.
Problema e ca dupa ce am intarcat-o, nu a mai luat in greutate asa cum luase pana atunci, devenind dintr-o bebelusa grasuna un copias la limita dintre gras si slab (mai mult slaba).
Daca ar fi sa mai pot reveni , nu as mai fi asa de disperata cu intarcatul, si as face in asa fel (eventual program redus, ceaiuri multe) si as fi alaptat-o cat mai mult cu putinta.Imi pare tare rau, dar oboseala si disperarea ca o voi intacrca f greu m-a facut s-o fortez sa bea alt lapte.
N-am fost multumita de Dorna. asa ca acum ii dau Humana 3.
faci cum crezi ca va este voua bine!
Pupici!
roxanica-mamica spune:
Marc are 1 an si 2 luni . De luni ( saptamana trecuta ) l-am intzarcat . Era addicted to tzitzi si la varsta lui nu papa decat san ! Da , ati citit bine
! Diversificarea noastra era egala cu 0 , asta si pt ca e alergic la proteina animala din lapte , deci nu poate sa pape lapte , branza , unt , iaurt - nimic ! De la 7 luni nu a mai luat in greutate ( 10,550 kg ) , asa ca medicul mi-a spus ca singura modalitate sa se apuce de papa e sa il intzarc . Am incercat treptat si nu era chip . Asa ca l-am intzarcat brusc . Din fericire , a mers f bine si de-acum are mama baiat mare ! ![]()
vlada spune:
Si eu am baiat mare de sambata !!! Bine,el are 1 an si 7 luni ,asa ca era si cazul... si eu tot brusc si spre marea mea surpriza, nu a plans decat o singura data,era pranzul si el adormea numai la san...apoi nu a mai cerut niciodata !!!
Andreea si Vlad
http://community.webshots.com/user/vladstefan2.
NicoletaF spune:
Buna fetelor,
Si noi suntem baieti mari. Avem un an si trei saptamani, si de la un an nu a mai vrut san. Sa va spunem povestea noastra deloc complicata. Eu nu imi doream sa -l intarc pe Andrei, dar a refuzat singur sanul. Pe la 9 luni, am inceput sa-i dau cate 130 ml lapte Dorna albastru sa vad daca il bea, medicul mi-a zis ca poate nu mai am suficient lapte si sa-i dau si altceva., Lapte praf nu mai vrut de la 2 saptamani. Am vazut ca ii place laptele Dorna si un timp ii dadeam doar dimineata, dupa vreo 2 saptamani am inceput sa ii dau si la culcare tot 130 ml. Apoi statea la san pana adormea. Noptaea se trezea destul de des si nu adormea decat la san. Zua la fel, dormea si de trei ori pe zi dar trebuia sa stau cu tzitzi la nasul lui.
Cu timpul , adica la 11 luni si jumatate i-am marit portia de lapte, adica dimineata 250, seara 250 ml.
Acum bea dimineata 250 sau 300, el vrea mai mult dar nu ii dau. Mananca si mancare destul de bine. Nu pot sa spun ca e f gras, are 10,500 kg si 76 cm. E mai scund si toata lumea ii spune ca e grasunel. E destul de bine. De trei saptamani nu a mai vrut san deloc. Eu il mai puneam pentru ca v-am zis ca nu vroiam sa-l intarc, dar el nu mai vroia. Adoarme in schimb tot langa mine, dar fara san.
Acum pare simplu, dar daca privesc in urma au trecut cateva luni si iata-ma cu puiul intarcat de tot.
Parerea mea este sa nu o faci brusc, va avea repercusiuni - asupra bebelului. Inarmeaza-te cu rabdare si intr-o zi veri reusi. Si eu imi spuneam, cand o tipa ma indemna sa-l intarc, ca lasa-l ca nu o sa stea la san pana pleaca in armata.![]()
Sper ca nu v-am plictisit
Sa auzim de bine
Nicoleta si Andrei Catalin
http://community.webshots.com/user/andreicatalin
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro