Cum vi se pare viata in Japonia? (22)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bibos spune:

Michiyan mersi frumos pentru informatii...chiar astazi am fost la un Home center(Cainz home) si am gasit butoias...nu ma gandisem la seminte de marar am sa incerc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Dane aia care ajung sa calatoreasca nu se mai sinucid in mod sigur.
Cum a mai spus si Michyan,marea majoritate a celor care calatoresc sunt pensionari.
Tocmai am auzit intr-un magazin pe un japonez vaitandu-se altuia ca a avut nu stiu ce problema de sanatate si doctorii i-au prescris sa stea internat in spital vreo 2 saptamani si el nu a fost de acord deoarece ar fi fost concediat daca lipsea atat de mult.Am facut ochii mari si nu-mi venea sa cred cele auzite.
Deci o saptamana e mult,nici nu se pune problema de doua!Iar celelalte zile libere dintr-un an nu se mai pun deoarece nu se cumuleaza intr-o singura perioada.Le au atunci cand sunt o zi sau maxim doua si unde sa pleci in strainatate o zi sau doua?
Ce hobbyuri sa aiba daca nu prea au vreme de ele.Chiar si la baute cand se duc seara marea majoritate o fac cu cei de la firma din obligatie si tot nu se relaxeaza ca vorbesc doar de servici.La fel si golful.Nu prea stiu sa se bucure de viata.Se multumesc sa aibe case masini si lucruri de firma care nu stiu cat tin de cald sufletului.
Bineinteles ca sunt si exceptii.
Ca veni vorba de varza,am incercat si eu intr-un an tot in saci de plastic pe care i-am pus intr-un fel de galeata si peste un fund de lemn cu un bolovan peste.A mers si am facut niste sarmale de craciun de mama mama....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naomi_ioana spune:

voi nu ati intalnit si japonezi mai putin harnici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Ooo!Ba da am intalnit si din aia!In cea mai mare parte astia tineri!Au o lene pe ei de mama mama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

quote:
Originally posted by naomi_ioana

voi nu ati intalnit si japonezi mai putin harnici?

Ba da naomi_ioana, cum sa nu... soacra mea, pleaca de dimineata de acasa si mai vine seara si se culca, nu face mancare, nu face curat, nu face nimic! Socra-meu saracu si le face singur pe toate si el se mai duce si la serviciu. Si pentru ca aschia nu sare departe de trunchi, asa e si ficiora-sau, adica sotzul meu! Daca s-ar putea sa-i creasca gunoiul munte sub nas si nu l-ar deranja.... e lipsit de cea mai mica indemanare, ca sa-si faca un ramen instant e o mare aventura... se lasa cu vreo 3 cratitze murdarite, tot atatea farfurii, ceva ramen pe jos pe parchet si pe masa, eventual mushamaua arsa de la cratitza prea fierbinte ... iar cand se apuca de meshterit cate ceva mama mama ce se mai munceshte si transpira si se enerveaza pentru alea 3 suruburi si un cablu... ca sa nu mai spun ca la el orice e "mendokusai". Ii zic sa se duca sa se tunda, zice ca e mendokusai, ii zic sa se barbiereasca, imi raspunde la fel, de spalat masinile... bietele... noroc cu ploaia.. cand vreau sa-i calc o camasa sau un tricou se enerveaza ca de ce le calc, ca e mendokusai... de parca l-as pune pe el sa calce.... Uneori in weekend daca nu iesim pe nicaieri sa mancam si fac imprudentza sa-l intreb daca sa pun orez la facut, imi zice "lasa nu mai pune ca e mendokusai, mananc de ala la pachet" asta nu ca m-ar deranja pe mine prea tare... dar asa ca fapt divers... mai demult l-am auzit spunandu-i unui prieten ca el la serviciu, 10 minute le lucreaza si 15 se odihneste... si uite-asa trece ziua... "puturosule" a fost printre primele cuvinte romanesti pe care le-a invatat. Insa asta e farmecul lui ..... poate daca ar fi fost ca harnica albina nu mi s-ar mai fi parut cool..

rocsana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naomi_ioana spune:

Rocsana si tu cu nervi cum stai ???
Si al meu sot e la fel(seamana cu masa,numai ca ea mai face cate ceva in comparatie cu soacra ta)si eu sunt cu nervi la pamant.Inainte era si mai rau dar de cand s-a nascut Naomi,un pic s-a mai schimbat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns knicoleta spune:

buna fetelor care ati facut operatie ati ramas cu durere de cap ca numai pot am facut operatie la picior pot merge numadore dar am odurere de cap denumai pot care ati facut operatie si ati ramas cu durere ceati facut eu amouzit sabeau cafea cu coniac si nustiu ce sa fac sa beau voi ce ziceti

knicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

io cred ca de la cafea cu coniac (mai ales coniac) exista riscul sa te doara capul si mai tare ... nu s-ar putea ca durerea de cap sa vina de la anestezie? cand m-am operat io, mi-au zis sa incerc sa nu-mi misc capul brusc cand ma trezesc ... ca s-ar putea sa raman cu dureri de cap... nu stiu ce sfaturi sa-ti dau... iti doresc numai bine si sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michiyan spune:

knicoleta,bine ai revenit printre noi.Durerile de cap sunt cauzate de anestezie.Daca continua, cel mai bine ar fi sa consulti un medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

quote:
Originally posted by naomi_ioana

Rocsana si tu cu nervi cum stai ???
Si al meu sot e la fel(seamana cu masa,numai ca ea mai face cate ceva in comparatie cu soacra ta)si eu sunt cu nervi la pamant.Inainte era si mai rau dar de cand s-a nascut Naomi,un pic s-a mai schimbat.

Cu nervii stau inca foarte bine, adica nu-i am... faptul ca soacra-mea e asa cum e nu ma afecteaza din moment ce nu locuim impreuna... Cat despre al meu sotz.... am rabdare cu el saracul daca nu a fost educat in spiritul "ordinii si curetzeniii" vorba unei prietene... caci "incetul cu incetul se fabrica otzetul!" alta vorba de duh "celebra". Pe bune acum, tre sa fii perseverenta si sa cautzi sa nu te enervezi... Eu pana acum, in numai doi ani de casnicie am reusit sa-l invatz sa inchida sertarul dupa ce isi ia lenjeria inainte de dus, plus usa de la dulap... care mi le lasa tot timpul deschise.. apoi a mai invatat sa-si duca sosetele in cosul cu rufe si nu le mai lase pe unde ii vine lui sa se descaltze, sa-si puna hainele murdare in cos si nu pe langa... si atunci cand mananca snacks-uri de-ale lui, adica in fiecare zi, sa dea ambalajul la gunoi si sa nu il mai lase pe jos... poate nu ma crezi dar am dus ceva munca de lamurire cu el ca sa-l dezobishnuiesc de "naravurile" de mai sus... asa ca eu te sfatuiesc sa nu sari pe bietul om cu toate de-odata, ci sa-l iei sistematic... o anumita chestie pe luna.... pana devine un obicei. La mine e roz ca nu avem copii inca ... insa cred ca un bb ar schimba situatia asa ca ... nu mai zic nika...

rocsana

Mergi la inceput