Cum vi se pare viata in Japonia? (22)

Cum vi se pare viata in Japonia? (22) | Autor: Julie

Link direct la acest mesaj

Dar poftiti
J.

PS Eli, esti in zona?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dan_jp spune:

Ayumi ,imi era frica sa nu cumva sa ai o alta parere ...btw ,pe tine ce te-a socat prima data cand ai venit in Jp ?

//Dan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Azi sunt pe faza, ca doarme piticutul si mai pot trage si eu un ochi pe DC.

Index subiecte!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4260&whichpage=1" target="_blank">Despre Japonia / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4716" target="_blank">retete asiatice /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=10011" target="_blank">Fetele din Japonia /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11168" target="_blank">pt.fetele casatorite cu nihon jin /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12208&whichpage=1" target="_blank">Vara samurailor :))) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12263&whichpage=1" target="_blank">Cineva are nevoie de sfatul dvs.!!!! /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13097&whichpage=1" target="_blank">Despre Japonia 2 /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13102" target="_blank">cetatenie japoneza /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13885" target="_blank">Clubul japoneze(i)lor /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=15334&whichpage=1" target="_blank">Permis conducere ptr Japan /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=18949&whichpage=1" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=20191" target="_blank">Viata si legile din Japonia!!! /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=20420&whichpage=1" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? (2) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=21088&whichpage=1" target="_blank">(3) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=22665" target="_blank"> (4) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23283" target="_blank">(5) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23618" target="_blank"> (6) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24042" target="_blank"> (7) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24352" target="_blank"> (8) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24860" target="_blank"> Sa vorbim limba japoneza /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24996" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? (9) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25109" target="_blank">formalitati la nasterea in Japonia /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26182&whichpage=1" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? (10) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26654&whichpage=1" target="_blank">(11) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27411" target="_blank">(12) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28363" target="_blank">(13) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28882" target="_blank">(14) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29243" target="_blank">(15) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29657" target="_blank">(16) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29911" target="_blank">(17)/ www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30214" target="_blank">IN Japan, educatia Tokyota! /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30339" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? (18) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30458" target="_blank">Cum ne-am cunoscut iubitii nostri japonezi?? /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30533" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? (19) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30739" target="_blank">Limba japoneza - HELP /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31103" target="_blank">Cum vi se pare viata in Japonia? (20) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32582" target="_blank"> (21) /www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32969" target="_blank">Arte traditionale japoneze

Japan
aychian
Cristina-Adriana
Degetzica
eli26
gabelstefan
Lia
Marinica
n.adi
ninichan
Yiana

Hokkaido Island
Hokkaido Region
Abashiri-EDDY

Kushiro-Aliada
Kushiro-remy

Honshu Island
Tohoku Region
Aomori ken-Aomori shi-iga

Yamagata ken-Murayama shi-chibi

Kanto Region
Chiba ken-Eryka, de Ayumi (3 Iunie 2004)
Chiba ken-Isumi gun-Onjuku machi-azumi
Chiba ken-Urayasu shi-gara Shin-Urayasu-ninaM

Gunma ken-Takasaki shi-Leea
Gunma ken-Oura gun-Oizumi machi-Japonel

Ibaraki ken-Tsukuba shi-camiT
Ibaraki ken-Ishioka shi- knicoleta

Kanagawa ken-Chigasaki shi-criss27
Kanagawa ken-Ebina shi-yashi
Kanagawa ken-Kawasaki shi-Inadatsutsumi-hanako
Kanagawa ken-Kawasaki shi-Takatsu ku-Mizonokuchi-Misilicu
Kanagawa ken-Kawasaki shi-Tama ku-Noborito-Samuray-lady
Kanagawa ken-Yokohama shi-bibos
Kanagawa ken-Yokohama shi-bits
Kanagawa ken-Yokohama shi-Dana Claudia
Kanagawa ken-Yokohama shi-Dan_jp
Kanagawa ken-Yokohama shi-jojo
Kanagawa ken-Yokohama shi-Hide
Kanagawa ken-Yokohama shi-soma
Kanagawa ken-Yokosuka shi-Anna B

Saitama ken-ionela roxana
Saitama ken-Kawaguchi shi-bubu
Saitama ken-Kumagaya shi-Sorina-Alexa
Saitama ken-Kumagaya shi-Madachan
Saitama ken-Kumagaya shi-michiyan

Tokyo-CorneliaG.T.
Tokyo-danakaneko
Tokyo-Lovely
Tokyo-mayumi
Tokyo-Midori
Tokyo-mir
Tokyo-stropinela
Tokyo-Edogawa ku-eli, lui Stefan Takeshi
Tokyo-Edogawa ku-Funabori-suzana81jp
Tokyo-Edogawa ku-Higashi Ojima-monicar (Toei-Shinjuku Line)
Tokyo-Edogawa ku-Naka kasai-OtiliaLia
Tokyo-Itabashi ku-niponel
Tokyo-Komae shi-Adellita
Tokyo-Koto ku-Toyocho-kainumag
Tokyo-Koto ku-Toyocho-yurika
Tokyo-Minato ku-Mita-Lunna
Tokyo-Minato ku-Odaiba-Kaane
Tokyo-Minato ku-Roppongi-eellya
Tokyo-Musashino shi-eliza y
Tokyo-Nishitama gun-tdgabi
Tokyo-Ota ku-Magome-Nati (Kami Ike Dai)

Chubu Region
Aichi ken-Eliana
Aichi ken-Nagoya shi-dolphin9913
Aichi ken-Nagoya shi-maystar
Aichi ken-Owariasahi shi-hanako2004
Aichi ken-Seto shi-takacamelia
Aichi ken-Toyohashi shi-pika-pika
Aichi ken-Toyokawa shi-nshiro

Fukui ken-Tsuruga shi-Julie, mamica lui Matei, elev in clasa a 2-a

Gifu ken-pengunica
Gifu ken-Hashima gun-Yanaizu cho-saory
Gifu ken-Tajimi shi-naomi_ioana
Gifu ken-Tajimi shi-ren

Niigata ken-Nagaoka shi-sandra20

Shizuoka ken-Mhunia
Shizuoka ken-Haibara gun-Sagara chou-MAMICARMEN
Shizuoka ken-Hamamatsu shi-AYUMI
Shizuoka ken-Hamamatsu shi-mirahana
Shizuoka ken-Shizuoka shi-sora2001
Shizuoka ken-Shizuoka shi-Tiara

Kinki Region
Osaka fu-alina-roxana
Osaka fu-Mirelaro
Osaka fu-Ikeda shi-Ishibashi-Irimell
Osaka fu-Ikeda shi-Medeea
Osaka fu-Osaka shi-Chuo ward-Shinsaibashi-angel_jp, mamica unei fetite dragute, Loredana Andreea (13 ani)

Chugoku Region
Hiroshima ken-Fukuyama shi-ami21
Hiroshima ken-Hiroshima shi-aiko
Hiroshima ken-Hiroshima shi-mizu

Shikoku Island
Shikoku Region
Kochi ken-Kochi shi-Lory_k

Kyushu Island
Kyushu-Okinawa Region
Kumamoto ken-Kumamoto shi-Ishimoto
Kumamoto ken-Kumamoto shi-Ozy
Kumamoto ken-Kumamoto shi-shrotar@yahoo.com

Miyazaki ken-Nobeoka shi-hiroral

Nagasaki ken-Sasebo shi-nanatigru, mamica lui Kuraudo Antony (2 ani si 5 luni)

Oita ken-Oita shi-diana526
Oita ken-Oita gun-Yufuin cho-RIARA
Oita ken-Ono gun-Mie machi-ralucami

http://web-jpn.org/region/index.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Prefectures_of_Japan
http://www.jnto.go.jp/mapindex/E/mapindex.html
Daca vreti sa faceti modificari, completari sau sunteti nemultumiti/te, scrieti-mi pe PM si voi face modificarile/completarile necesare pe listuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Pe mine m-a socat mincarea.Ca sa maninc peste crud mi-a luat mult timp .Ou crud etc.
SA gatesc mincare japoneza ,la inceput a fost un calvar.Frumos aranjata in farfurie ,3 feluri de mincare in diverse culori sa fie pe plac" Mariei sale".Si asta in fiecare zi.Pai se poate sa maninici aceeasi mincare 2 zile la rind?NUuu.

Pritene japoneze mi-am facut usor si in timp.DAvidutu ,strengarul mi le-a a dus pe cap sau poate doar curiozitatea lor.
M-a impresionat ,politetea lor ,acum daca intru intr-un magazin si nu mi se zice" Bine ati venit! "chiar ma supar.

Emisiunile de la tv nu mi se par toate interesante.Unii "enterteineri" chiar nu inteleg de ce apar la tv.Prea multi homosexuali la tv .Nu ca as avea ceva impotriva lor dar uneori exagereaza.

Tunsoarea unor japoneze care nu cred ca exagerez cind spun ca sunt tunse cu ciobul.

Felul cum se imbraca.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Dan daca tot m-ai intrebat,sa iti raspund.Cand am venit prima data in Japonia m-a surprins in mod placut curatenia de pe strazi,amabilitatea vanzatorilor si a ospatarilor,bunul simt de care dau dovada japonezii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

In Tara Soarelui Rasare cel mai tare m-a socat faptul ca japonezilor le sunt suficiente 3,4 ore de somn pentru a fi in forma si pregatiti pentru o noua zi de munca. O zi de munca: imi inchipuiam ca o zi normala de munca dureaza in media cam 8 ore. M-am inselat,japonezii sunt capabili sa petreaca la serviciu pana la 13 ore.Nu-i nimic anormal - pentru ei - sa lucreze si in week-end. Munca este pusa pe primul loc,apoi urmeaza familia ,prietenii.Poate m-am exprimat gresit,cert este ca la munca petrec cel mai mult timp.Nu stiu in ce masura afecteaza asta copiii.
Pe mine asta m-a socat extrem de mult!
Urmatorul lucru ar fi politetea lor indiferent de context,acel "Bine ati venit " pe care-l auzim pe oriunde. M-a surprins intr-un mod foarte placut.
Si faptul ca sunt nemaipomenit de supusi m-a socat,de asta s-a discutat ,n-are rost sa mai comentez vizavi de asta mai mult decat s-a facut deja.
Independenta adolescentilor - la 16,17 ani sunt lasati da faca ce vor,sunt liberi sa-si petreaca toata noaptea cu prietenii.
La noi acest lucru nu se prea intampla,in Romania parintii sunt mai stricti cu odraslele lor.
Mancarea nu m-a socat in mod deosebit,stiam cam la ce sa ma astept. Mai vad,uneori,un animal de mare care inca ma socheaza.

M-a socat faptul ca parintii nu-si alinta copii,cei de pana in 4,5 ani,chiar si mai mari. N-am vazut niciodata o mamici sa-si pupe ori imbratiseze copilasul atunci cand plange ori se loveste...ceea ce mi se pare deplasat - sa privam copiii de aceste mici dragalasenii.
Poate ma insel,dar eu asta am constatat de nenumarate ori,ma refer strict la cuplurile japoneze.
M-a socat sa descopar "kombini" la fiecare pas,langa cladirea unde locuiesc se gasesc: Family Mart,Seven Eleven si un Sunkus. Este un lucru bun - nu neg - dar parca sunt prea multe...am ramas putin cand am vazut cat de multe si dese sunt.

Sorina.
"The heart is the most essential human quality"

Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dan_jp spune:

quote:
Originally posted by Sorina-Alexa

In Tara Soarelui Rasare cel mai tare m-a socat faptul ca japonezilor le sunt suficiente 3,4 ore de somn pentru a fi in forma si pregatiti pentru o noua zi de munca. O zi de munca: imi inchipuiam ca o zi normala de munca dureaza in media cam 8 ore. M-am inselat,japonezii sunt capabili sa petreaca la serviciu pana la 13 ore.Nu-i nimic anormal - pentru ei - sa lucreze si in week-end. Munca este pusa pe primul loc,apoi urmeaza familia ,prietenii.

Iar restul orelor de somn pe unde apuca ...daca ai noroc de loc in tren te mai scoti ...
Apropo de dormitul lor ,cred ca de mici se nasc asa de dorm unde-i pui ...o mamica pe bicicleta ,venea de la cumparaturi,cosu' din spate plin de sacosele iar in fata fetita ei de 3-4ani,dormea in cos ,stand in fund cu capu' cazut intr-o parte de zici ca acum i se rupe din gat.Bicicleta era in mers ...si mai cobora/urca niste trotuare ...

//Dan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Vroiam sa mai si raspund la subiect, dar s-a trezit piciul. S-o fi gandit el ca prea se bucura mama (de un pic de libertate)!

Pe mine m-au socat, poate mai bine zis impresionat autostrazile, oriunde, chiar si cate 3, una peste alta, in diferite directii. Si de la surprins nu a fost decat un pas pana la a-mi placea (tareee ciudat), fie sa circul pe ele si sa privesc inauntru la etajul 13 al unei cladiri, fie sa prrivesc cum se rasfira sau se unesc. Si ca tot suntem la subiect si a mai si fost mentionat, am o preferinta aparte pt metrouri si trenuri (mai ales shinkansenul), chiar si autobuze. Imi place sa ma plimb cu ele si niciodata nu ma plictisesc, poate doar enervez cand sunt full.
Altceva ce m-a socat: oamenii mi se pareau asa de asemanatori, parca vedeam peste tot aceeasi persoana (la inceput).
Legat de somn, a stat ultima data japonicul treaz mult timp, pret de 31 de ore, a dormit vreo 2 si apoi a fost fresh ca sa iasa cu noi la plimbare si cumparaturi. Si de cand il avem pe Stefanel, doarme mai putin ca inainte si uneori chiar si in reprize, iar ziua e la munca, nu ca mine acasa unde mai pot trage un pui de somn cand ne doarme piciul. Eu nu as rezista in stilul asta .

Si-ar mai fi si alte , dar nu mai am timp acum. O seara placuta tuturor!

mami Eliza & bebe Stefan Takeshi (16/08/2004)
www.babiesonline.com/babies/h/hanako/" target="_blank">web1 web2 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Povestea nasterii web3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana Claudia spune:

Pe mine m-a socat aglomeratia! Este adevarat ca prima oara cand am pus piciorul in Japonia a fost 20 Decembrie 2000, adica in preajma Craciunului. Era o nebunie. Am stat la coada "la mers". Adica erau atat de multi pe strada incat trebuia sa circulam unul in spatele celuilalt, cumintei, caci altfel nu era loc. Plin de japonezi veniti sa admire aranjamentele de Craciun si sa manance la restaurante. Spun asta pentru ca am mers o ora pe jos (intr-o zona centrala plina de restaurante, Sakuragicho, in Yokohama, pentru cei care stiu), pana cand in sfarsit am reusit sa gasim un restaurant la care sa trebuiasca sa asteptam mai putin de o ora ca sa putem manca! Nu am sa uit niciodata aceasta prima impresie!
Inca un lucru care m-a socat si cu care inca nu ma pot obisnui este faptul ca fetele se machiaza in trenuri, busuri , metrou, sau in orice loc public, fara nici un fel de retinere!

http://uk.geocities.com/dana_claudia/mypage.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina-Alexa spune:

quote:
Originally posted by Dan_jp
Apropo de dormitul lor ,cred ca de mici se nasc asa de dorm unde-i pui ...o mamica pe bicicleta ,venea de la cumparaturi,cosu' din spate plin de sacosele iar in fata fetita ei de 3-4ani,dormea in cos ,stand in fund cu capu' cazut intr-o parte de zici ca acum i se rupe din gat.Bicicleta era in mers ...si mai cobora/urca niste trotuare ...

//Dan.

Stiu despre ce vorbesti,Dan,exact ceva asemanator am vazut si eu,am ramas uitandu-ma la copilul din cos,chiar daca nu-i frumos sa fixezi lumea,nu-mi puteam lua ochii de la copil si inca n-am inteles cum de poate dormi in cosul acela mic.

Dana,eu am vazut o tanara in tren ce-si smulgea firele de la subrat cu o penseta...de asta ce mai zici?!Cu faptul ca se fardeaza si penseaza deja m-am obisnuit..oarecum. Dar cand le vezi cum isi scot tacticoase trusa de machiaj parca ramai un pic.
Ma gandesc ca toate lucrurile astea ce ni se par socante sunt nimicuri,de sapt. viitoare va voi povesti lucruri cu adevarat socante,din Romania. Atunci sa va tineti,voi umple pagini intregi....

Sorina.
"The heart is the most essential human quality"

Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Asta cu somnul m-a socat (chiar asa putin se doarme in Japonia?) si pe mine si cea cu mincarea. Eu am crezut ca felurile complicate si multiple se fac numai la ocazii, ca zilnic se face ca in Romania tocanitza pe 3 zile.
De altfel nu pot sa nu observ ca si dintre "popoarele" de pe forum, voi sinteti cei mai organizati, cu linkuri la fiecare subiect, regiunietc,
Si pina la urma ce ati adoptat de la ei: mincarea, imbracamintea, manierele, felul de a gindi, obiceiurile..etc? Si mai ales pozitia "pretzel", cit de mult rezistati?
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele

Mergi la inceput