Mamici din Constanta (17)
Raspunsuri - Pagina 11
roxanaz spune:
sa traiti si noi la apel dupa 3 zile fara cable! am fost ca sinistrati dar a fost misto, am vazut vreo 10 filme intre timp. cine vrea sa se inscrie!
Marlen, ceaiul trebuie sa fie de fructe de fenicul (sunt niste frcute mici ca semintele de chimen). eu imi fac o oala (cam de 1,5 l) pe zi si am norma sa il beau, crede-ma, pitik nu a mai avut nici o treaba cu colicile de mult de tot si nu ii mai dau nici sab. daca face circ si nu ii e foame sau nimik da-i cu incredere suzi....pe noi ne-a scapat de multe dureri de cap!
Mada, am iesit cu piticania la plimbare, infololit bine si oricum el e mult mai protejat decit mine in carucior...nu am iesit miercuri si joi ca imi era frig mie!!!! (urasc vremea asta si iarna in constanta! tu pe unde stai? hai ca se imbunatateste vremea, cind ne vedem la o plimbarica?
Sanzi, super pozeleeee!!! pitik s-a nascut cu o labutza de la picior intoarsa spre interior (consecinta a uterului meu aiurit si marimii lui....considerabile ca sa fiu eleganta). am fost la Tica la 10 zile de la nastere care a zis ca pe moment nu sunt probleme si sa il vizitam din nou la 2 luni....uite ca nu m-am invrednicit sa il sun...sunt o mama iresponsabila! dar promit ca am sa o fac.
Cristina (galarina) nu te-am vazut simbata....unde ai fost?
pupici ca a venit tati si mergem sa mincam!
sinzi_ana spune:
Tania nu am mai ajuns ca socrela o dadea de gard ca si-a pus scara in casa si cum etaju nu e finisat e curent si au dat garduletu de la scara cu aurolac (nu stiu cum se cheama subst da' am inteles ca miroase a aurolac) si bla, bla...am lasat-o pe alta data. Asa sa merg si sa ma intorc e destul de mult, ca DAvid la 12, 13 isi face somu de pranz si tre sa fim in apropierea unui frigider si a unui pat (preferabil cu un dispozitiv de leganare ca asa dormim in delegatii)!
Roxa, ma bucur ca iti placura pozele...si pt Voinick tre sa ii faci ghetute? Cand am nascut era in salonul alaturat o tipa si baietelul ei tot asa avea picioarele indreptate in interior si i-a recomandat ghetute speciale (nu gips) pe mine m-a surprins ca mamica spunea: Nu ii pun domn'le asa ceva, ca si cea mare tot asa s-a nascut si n-are nimica acum...Oare se poate intampla sa se corecteze de la sine?
Am niste melodii f misto de adormit pitici (lullabies) stranse din folclorul mai multor tari, DAvid numai pe asa ceva adoarme si se calmeaza, vrei sa iti fac si tie o copie pt cand ne mai vedem? Eu sunt super incantata de cd-ul asta...
Azi cred ca o sa mergem in cerseala ca harnicuta de mine nu am nimica de mancare, si bietu copil se trezeste flamand...
Am inceput sa folosim lapte de capra, si a baut azi vreo 30ml cu nesquik de capsuni, dar branza nu ii place. Ma gandeam sa ii fac o budinca ceva, dar habar nu am nici o reteta, sa casc gura pe la formul despre gatit sa ma luminez si eu.
DAca stabiliti vreo intalneala in we vin si eu in Tomis. Sa vad si cum e DAvid, ca desi am terminat antibioticu tot tuseste sec...si nu imi place. Si ii dau Prospan de 5 zile!
Sinzi si David
Poze NOI-NOUTE cu David la 20luni
sinzi_ana spune:
A!
Am ramas si eu o zi fara cablu, ma imbraligau astia de la rds ca e o pb internationala...bla bla... si sa fi vazut ce am invatat atunci!!! Cat pt toata luna! TRaiasca pb internationale!
Da cine verfica netu la fiecare 5 min???
Sinzi si David
roxanaz spune:
Da Sanzi, asta se poate rezolva fie de la sine (daca deformatia este minora) sau cu gimnastica. eu ii fac gimnastica (mi-a aratat neonatologul si chirurgul) si parca s-a mai rezolvat....zic eu, dar tot voi ajunge la medic.
ghetutze pot fi de ghips sau din cele medicinale..om vedea, poate scapam!
budinca poti face cu paste scurte (le fierbi si intre timp razi brinza si o amesteci cu 2-3 oua si niscaiva smintina). ungi o forma rezistenta la foc cu unt si preasri pesmet, torni pastele fierte inauntru si deasupra compozitia de brinza. dai la cuptorul incins ptr 30 de minute, apoi bati un ou cu ceva lapte-smintina eventual cu un pic de brinza/cascaval rase si torni deasupra, mai lasi 5 minute pina se gratineaza.
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by roxanaz
Da Sanzi, asta se poate rezolva fie de la sine (daca deformatia este minora) sau cu gimnastica. eu ii fac gimnastica (mi-a aratat neonatologul si chirurgul) si parca s-a mai rezolvat....zic eu, dar tot voi ajunge la medic.
ghetutze pot fi de ghips sau din cele medicinale..om vedea, poate scapam!
budinca poti face cu paste scurte (le fierbi si intre timp razi brinza si o amesteci cu 2-3 oua si niscaiva smintina). ungi o forma rezistenta la foc cu unt si preasri pesmet, torni pastele fierte inauntru si deasupra compozitia de brinza. dai la cuptorul incins ptr 30 de minute, apoi bati un ou cu ceva lapte-smintina eventual cu un pic de brinza/cascaval rase si torni deasupra, mai lasi 5 minute pina se gratineaza.
Multam fain, hai ca ma apuc de treaba!!!
REvin in 30 de min cu detalii...am emotii...
Sinzi si David
sinzi_ana spune:
Totu e la cuptor, multam pt reteta...deja miroase frumooooooosss!!! Din exces de zel am pus swaiter alpina in loc de cascaval...si asa David nu pune gura pe el...se usca in frigider.
DAca cumva la intalnire vedeti un copil plans si o mama grasa...inseamna ca David a luat-o pe cocoasa ca nu i-a placut budinca si maica-sa a mancat-o si a mai depus un strat!!!
Sinzi si David
Fiquelle spune:
Buna fetelor! Va scriu repede, ca am ceva treaba si sa apuc sa o fac pana nu se trezeste Sofi.
Mai intai, vreau sa va spun ca mi se pare mie sau Sofi are la obrajor o chestie mai tarisoara, inauntru, in carnita obrajorului. Stiu ca acum vreo 2-3 sapt o piscase un tantar, cred, in zona respectiva, si i-a trecut destul de greu, ii ramasese si semn pana mai zilele trecute. Nu stiu ce ar putea fi, eu sunt tare fricoasa, nu imi mai iau gandul de la chestia asta. L-am sunat pe pediatru, dar nu poate veni pana luni, iar pana atunci cred ca numai la asta o sa ma gandesc. Asa ca daca voi ati vazut ceva de genul acesta la ai vostri, daca ati avut vreodata ceva de genul acesta, da-ti-mi si mie de stire, sa ma mai linistesc. Am controlat-o si pe dinauntru, i-am bagat mana in gurita si i-am pipait obrajorul din interior, dar nu am simtit zona aceea tare, iar acum nu o mai gasesc nici pe afara, pe obrajor. Nu stiu ce sa mai zic: ori eu sunt paranoica, ori...
Sinzi, multumim pentru complimente, si noi ne-am uitat zilele trecute la pozele cele noi ale lui David si am remarcat ca ai un flacau...bun de insurat, ce mai! - noi ne aratam interesate, daca nu aveti alte aranjamente!
Crixia, in we va intalniti in Tomis? La ce ora, poate venim si noi, daca putem...Vrem sa va vedem si live ca ultima data cand m-am intalnit cu Alexia era la tine in burtica!
roxanaz spune:
hihihi Sanzi..las's ca-i bine, nu cred ca mai simte aroma brinzei care nu ii place. plus ca o poti servi cu zahar, noi asa o mincam...si e muuuuult mai buna! (parca nu ar avea destule cele 50 de mii de calorii....mai pun si de la mine!)
Mada eu cred ca nu avea cupilu nimic.....in orice caz pina luni nu e absolut nici o problema, linisteste-te!
Fiquelle spune:
Roxa, scuze, mama, cand am scris eu mesajul anterior aveam orbul gainilor, nu am vazut si pagina 8, asa ca nu iti citisem mesajul. Noi stam in Poarta 6. Da, ar fi dragut sa ne intalnim cu juniorii nostri cei atat de aproape ca varsta. Zi tu unde ... si poate ne vedem maine sau duminica sau luni, nu stiu...Acum am controlat-o iar la obrajor si iar am dat de chestia respectiva. Buna ideea cu budinca, si eu vroiam sa fac ceva dulce si nu stiam ce, am incercat acum un an sa fac si eu o budinca de asta, cu paste, dar a iesit dezastru, a iesit tare si uscata - era alta reteta - dar barbatu-miu tot a mancat-o, ca lui ii plac budincile cu paste, stiu de la maica-sa, asa ca daca asta imi iese buna, ce mai, l-am dat pe spate...pot sa pun si zahar inauntru, sa fie dulce? Ma duc si eu sa incerc, acum ,cat mai doarme Sofi...
Mada si bebe Sofi